Sporturi

Live Blog calificări Australian Open 2021. Buzărnescu ratează accederea pe tabloul principal

13.01.2021 | 14:56
Live Blog calificari Australian Open 2021 Buzarnescu rateaza accederea pe tabloul principal
ADVERTISEMENT

Duminică, 10 ianuarie vor începe calificările pentru Australian Open 2021, România are șapte reprezentanți în încercarea de a ajunge pe tabloul principal, iar FANATIK vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă printr-un Live Blog.

Partidele de pe tabloul feminin de calificări se vor disputa între 10 și 13 ianuarie, la Dubai, în timp ce meciurile masculin vor avea loc în aceeași perioadă, la Doha.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap organizarea primului turneu de Grand Slam al anului. Programat inițial între 18 și 31 ianuarie, Australian Open va începe pe 8 februarie.

Buzărnescu, eliminare dramatică în ultimul tur al calificărilor

UPDATE, 13 ianuarie, ora 14:57 / Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, a ratat accederea pe tabloul principal al Australian Open 2021, după un meci în care a dominat autoritar prima parte și astfel România nu reușește să mai califice niciun sportiv la Grand Slam-ul de la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Românca a fost învinsă, în ultimul tur al calificărilor cu scorul de 6-2, 6-7 (1), 2-6, după două ore și 15 minute, de americanca de 18 ani Whitney Osuigwe, locul 161 WTA. Buzărnescu a avut dublu break în setul secund și a servit de două ori pentru a închide meciul, dar a fost mereu întoarsă de adversara sa.


Mihaela Buzărnescu a ajuns în ultimul tur al calificărilor

UPDATE, 12 ianuarie, ora 20:48 / Mihaela Buzărnescu a reușit să se califice în ultimul tur de la Australian Open. Sportiva noastră a trecut de Clare Liu, o americancă în vârstă de 20 de ani. Clasată pe locul 218 în ierarhia WTA, Liu i-a pus probleme lui Buzărnescu, care a câștigat cu 7-6, 2-6, 6-4, la capătul unui meci-maraton de două ore și 54 de minute.  În turul următor, românca de pe locul 137 va da piept cu Whitney Osuigwe, o altă sportivă de 18 ani din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

“Miki” Buzărnescu, prima victorie românească la Australian Open

UPDATE, 11 ianuarie, ora 14:10. Mihaela Buzărnescu a obţinut prima victorie românească în calificările de la Australian Open. Românca a învins-o pe Lara Arruabarrena, scor 6-4, 6-3. Buzărnescu o va întâlni în turul secund de calificări pe Claire Liu, din SUA.

Însă, româncele cad pe capete în calificările pentru primul turneu de Grand Slam al anului. Monica Niculescu a pierdut în două seturi cu britanica Francesca Jones, 3-6, 2-6, Laura Paar a cedat cu 3-6, 2-6 împotriva bielorusei Zanevska, iar Jaqueline Cristian a pierdut cu Rebecca Marino din Canada, scor 4-6, 4-6.

ADVERTISEMENT

Bara și Talabă, învinse în două seturi

UPDATE, 10 ianuarie, ora 17:24 / Jucătoarele Irina Bara și Gabriela Talabă au fost eliminate în primul tur al calificărilor pe tabloul principal al Australian Open 2021.

Bara, locul 119 WTA şi cap de serie numărul 10, a fost întrecută, cu 7-6 (5), 6-2, de japoneza Yuki Naito, locul 184 WTA, după un meci de o oră şi 36 de minute. Talabă, locul 205 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-2, de Chloe Paquet din Franţa, locul 187 WTA, după un meci de aproape o oră şi jumătate.

Sportivele eliminate în primul tur primesc un premiu de 25.000 de dolari australieni (aproape 16.000 de euro) fiecare şi câte două puncte WTA.

Luni, în aceeaşi fază, Mihaela Buzărnescu, numărul 137 mondial şi cap de serie 22, va juca împotriva spaniolei Lara Arruabarrena, locul 165 mondial. Monica Niculescu, favorită 28 şi locul 144 WTA, o va întâlni pe britanica Francesca Jones, numărul 241 mondial.

Laura Ioana Paar (193 WTA) va juca împotriva sportivei belgiene Maryna Zanevska, locul 252 mondial. Jaqueline Cristian, numărul 168 mondial, o va întâlni pe jucătoarea canadiană Rebecca Marino, locul 312 WTA. La masculin, Marius Copil, numărul 216 mondial, va juca, tot luni, împotriva australianului Dane Sweeny, locul 794 ATP, în primul tur preliminar al Australian Open.


Știre inițială, 9 ianuarie, ora 16:56

Live Blog calificări Australian Open 2021

România va fi reprezentată în calificările pentru Australian Open de șase jucătoare, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Gabriela Talabă, Laura Paar și Jaqueline Cristian, în timp ce pe tabloul masculin se află Marius Copil.

Primele care vor intra în concurs vor fi Irina Bara și Gabriela Talabă, singurele românce care vor evolua în prima zi a calificărilor. Bara, a zecea favorită, o va întâlni pe japoneza Yuki Naito, meciul fiind ultimul de pe terenul 2 de la Dubai și va începe în jurul orei 21:00.

Cam la aceeași oră, dar pe terenul 3, Gabriela Talabă urmează să o înfrunte pe Chloe Paquet din Franța. Cap de serie numărul 28 în calificări, Monica Niculescu o va întâlni pe Francesca Jones din Marea Britanie, în timp ce Mihaela Buzărnescu, a 22-a favorită, va da piept cu Lara Arruabarrena din Spania.

Laura Paar va urma să joace împotriva belgiencei Maryna Zanevska, în timp ce Jaqueline Cristian o va înfrunta pe Rebecca Marino din Canada. Pe tabloul masculin, la Doha, Mariu Copil va debuta împotriva australianului Dane Sweeny.

După ce va efectua cele 14 zile de carantină, Simona Halep va participa la Adelaide super demonstrativ înainte de Australian Open 2021, alături de Serena Williams, Naomi Osaka, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem și alte două nume care urmează să fie anunțate ulterior.

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anunțat că premiile de la ediția 2021 vor fi în valoare de 80 de milioane de dolari, cu 12% mai mult decât anul trecut.

ADVERTISEMENT