Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa 1. FC Voluntari, victorie cu Gaz Metan Mediaş. Ilfovenii s-au impus la limită

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa 1 FC Voluntari victorie cu Gaz Metan Medias Ilfovenii sau impus la limita
ADVERTISEMENT

Vineri, 21 august, prima noastră divizie urcă în vagoane pentru etapa inaugurală a sezonului 2020-2021, primul în care s-a revenit, de voie, de nevoie, la vechiul sistem competiţional, cu 16 echipe. Nu a mai retrogradat nimeni în ediția anterioară, pentru că şi ultima clasată, Chindia Târgovişte, şi-a câştigat pe teren dreptul de a continua în Liga 1 după un baraj în dublă manşă cu locul 3 din eşalonul secund, CS Mioveni.

Niciodată jucătorii nu au avut parte de nici două săptămâni de vacanţă vara, între două sezoane şi niciodată nu s-a mai întâmplat ca echipele să nu efectueze, cu excepţia Craiovei, niciun stagiu de pregătire în afara graniţei, pigmentat şi cu meciuri de verificare.

ADVERTISEMENT

Totul a fost dat peste cap, ca peste tot în lume, de duşmanul nevăzut care s-a abătut asupra planetei, pandemia de coronavirus, care încă opreşte la noi accesul fanilor în tribune, lângă echipele lor şi care a dus, de maximă urgenţă la schimbarea sistemului competiţional, urmare a faptului că perfidul COVID a provocat haos în lotul lui Dinamo, cu cinci meciuri amânate, imposibil de susţinut.

Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei 1

Luni, 24 august

  • FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș 2-1 (Căpățînă 12 pen., Armaş 68 / Ciocan 56) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE
ADVERTISEMENT

Echipele de start:

FC Voluntari: Rîmniceanu – Cr. Costin, Balaur, Armaș, Al. Vlad – Căpățînă, Ricardinho, I. Gheorghe – Eric, Al. Stoica, R. Grădinaru. Rezerve: Buliga, A. Voinescu, Al. Ilie, Borțoneanu, Chilili, Ozkara, Cotolan, Kocic. Antrenor: Mihai Teja.

Gaz Metan Mediaș: Buzbuchi – R. Romeo, Larie, R. Popa, Trif – Droppa, Pambou – Sanoh, Gabriel de Moura, Dogaru – L. Nițu. Rezerve: A. Popa, Capră, Avram, Velisar, Jica, Sg. Ciocan, P. Costea, Alceus, S. Bîrsan. Antrenor: Dusan Uhrin.

ADVERTISEMENT

  • ora 21:00 Dinamo – Hermannstadt

Duminică, 23 august

  • Politehnica Iaşi – Chindia 1-0 (Passaglia 22) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Echipele de start:

Poli Iaşi: Axinte – Frăsinescu, Mihalache, Baxevanos – Cabral, Popadiuc, F. Cristea, Passaglia, Onea – A. Cristea, Assulin. Rezerve: Brînză, Acka, De Iriondo, Zaharia. Antrenor: Daniel Pancu

Chindia: Moldovan – Martac, Dinu, Piţian, Dumitraşcu – Neguţ, Raţă, Yameogo, M. Ioniţă – A. Şerban – Florea. Rezerve: Barbu, Berisha, Negrea, L. Mihai, Atanase, Grassano, Diop. Antrenor: Emil Săndoi

ADVERTISEMENT

  • Academica Clinceni – CFR Cluj 1-2 (Cebotaru 48 / Costache 15, Petrila 74)

Sâmbătă, 22 august

  • Viitorul – UTA 1-1 (Iancu 43 / Buhăcianu 45) VEZI VIDEO

Echipele de start:

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, De Nooijer – Matei, Artean, Bodişteanu – Iancu, Munteanu, Măţan. Rezerve: Căbuz, Căpuşă, Georgescu, Dulca, Casap, Fernandez, Ganea, Ciobanu, Chiţu. Antrenor: Ruben de la Barrera

UTA: Moldovan – Tomozei, Benga, Ilie, Buştea – Teşcan, Roşu, Albu, Buhăcianu – Ioniţă, Hora. Rezerve: Iacob, Erico, Melinte, Roumpoulakou, Morar, Rus, Rusu, Vulturar, Ursu. Antrenor: Laszlo Balint

Min. 45: GOOOOL! UTA revine imediat pe tabelă. Buhăcianu restabileşte egalitatea din centrarea lui Albu, cel care faultase la penalty.

Min. 43: GOOOOL! Bodişteanu obţine o lovitură de la 11 metri pentru Viitorul. Gabi Iancu transformă cu siguraţă.


  • Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 0-1 (Koljic 89)
  • Astra Giurgiu – FCSB 0-3 (Man 33, Tănase 36, Moruţan 90+1)

Vineri, 21 august

  • FC Argeș – FC Botoșani 2-3 (Deac 78 pen., Năstăsie 87 / Cîmpanu 8, Chindriș 47, M. Roman 72) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FC Argeş: Greab – G. Matei, Leca, Turda, Muşat – Prepeliţă (64 Năstăsie), Meza Colli – Mirică (2 Deac), Popescu (46 Honciu), Matis (46 Grecu) – Buhăescu (64 Ndiaye). Rezerve: Honciu, Năstăsie, Deac, Ndiaye, Şerban, Şerbănică, Tofan, Micle, Grecu. Antrenor: Ionuţ Badea

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Holzmann – Rodriguez, Florescu (66 Babunski) – Ashkovski (60 Keyta), Cîmpanu (76 Fili), Ofosu (66 M. Roman) – Dugandzic (76 Cascini). Rezerve: M. Roman, Hankic, Patache, Cascini, Fili, Carlone, Keyta, Babunski, Plămadă. Antrenor: Marius Croitoru


UPDATE 22 august, ora 18:35 / Gică Popescu, preşedintele Viitorului, a oferit o scurtă reacţie la finalul partidei cu UTA. „Baciul“ a povestit cum a urmărit partida alături de Gică Hagi şi cum a trăit patronul echipei debutul spaniolului Ruben de la Barrea pe banca Viitorului. „Le trăieşte cum le trăim cu toţii, cu emoţii, este prima dată când îl văd alături de mine în tribună, după foarte mult timp. N-a fost un meci reuşit şi când jocul nu funcţionează suntem cu toţii puţin tensionaţi. Tot timpul mă întrebaţi pe mine despre planurile lui Gică! Să vă spună el ce planuri are“, a spus Gică Popescu după meci.


UPDATE 22 august, ora 18:33 / Lazslo Balint, antrenorul de la UTA Arad s-a arătat mulţumit de prestaţia jucătorilor săi în remiza 1-1 cu Viitorul, dar recunoaşte că Viitorul a fost echipa mai bună. „Vreau să îmi felicit băieții pentru că, în ciuda multelor probleme pe care le-am întâmpinat astăzi, am reușit să câștigăm un punct. E clar că Viitorul, din punct de vedere al posesiei cel puțin, a fost echipa care a impus ritmul jocului.

Mă bucur că într-un timp destul de scurt am reușit să reglăm anumite probleme și să integrăm niște jucători noi într-un sistem pe care l-am gândit. Atitudinea băieților a fost admirabilă, îi felicit și sunt foarte fericit că plecăm cu fruntea sus. E foarte important următorul meci pentru toată suflarea fotbalistică din Arad, vom inaugura noul stadion“, a declarat Balint, la finalul meciului. UTA va juca în etapa a doua cu FC Voluntari, vineri, 28 august, ora 21:00, la Arad. Noua arenă are 12.500 de locuri şi a costat 14 milioane de euro.


UPDATE 21 august, ora 20:33 / Mihai Roman, veteranul din lotul lui FC Botoșani, a anunțat la finalul partidei cu FC Argeș că acesta va fi ultimul său sezon ca jucător: „Cred că acest an o să fie și ultimul pentru mine ca jucător, pentru că am trecut prin multe, am avut multe accidentări grave. Sper să fiu sănătos și voi vedea în continuare ce voi face. Antrenor sigur nu o să fiu, pentru că nu îmi place să mă cert cu nimeni. Sunt un băiat mai liniștit de felul meu”.


UPDATE 21 august, ora 20:26 / Ionuț Badea, tehnicianul lui FC Argeș, pune înfrângerea cu FC Botoșani pe seama greșelilor individuale și spune că mai e mult de lucru pentru a ajunge la nivelul cerut în Liga 1.

”O primă repriză foarte proastă a noastră. Nu am avut posesie astăzi și nici nu am alergat. E aproape imposibil așa. Am întâlnit o echipă bună, și individual, și ca joc. Prefer să rămân cu repriza a doua. În prima repriză ne-am prezentat slab, am foarte multe semne de întrebare pe care trebuie să le rezolv până la următorul meci. Deși eram echipa care încercam să conducem jocul și am făcut asta în play-off-ul Ligii 2, astăzi trebuia să prindem o zi foarte bună ca să emitem pretenții.

La pauză am schimbat ca să dinamizăm mai mult. Am comis erori individuale, la poziția față de minge și adversar. Lucrăm la asta. Din păcate, trebuie să lucrăm mai mult, mai des. Totuși, important e ca jucătorii să rămână și cu ceva bun. Până la urmă, era un meci greu de câștigat, în fața unui adversar care nu se bate pentru același obiectiv cu noi”, a spus Ionuț Badea la finalul meciului cu FC Botoșani.


UPDATE 21 august, ora 20:18 / Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, s-a arătat foarte nemulțumit de modul cum au tratat elevii săi finalul partidei de la Pitești, care putea să-i coste cele trei puncte.

“Este inexplicabil, cred că este vina mea că nu i-am făcut să înţeleagă că se joacă până în minutul 90. Îmi asum acest lucru. Sunt foarte supărat, chiar trist. Din păcate ultimele 20 de minute… Este o lecţie pentru mine, ar trebui să înveţe şi jucătorii ceva. Din realitate, dacă nu din cuvintele mele. Puteam lua şi al treilea gol. Mă deranjează lipsa de atitudine, nu de valoare. Am arătat ca o echipă bună a campionatului, din păcate şi străinii care au venit s-au făcut români. Am văzut echipe mari care nu se opresc, nici la cinci, nici la şase goluri…”, a declarat Marius Croitoru.


UPDATE 21 august, ora 18:20 / Continuă umilirea tinerilor jucători în Liga 1. Ionuț Badea, antrenorul lui FC Argeș, s-a alăturat colegilor săi și a efectuat prima schimbare în meciul cu FC Botoșani după numai 1 minut și 30 de secunde. El l-a înlocuit pe tânărul Andrei Mirică (19 ani) cu Gabriel Deac (25 de ani), fentând astfel regula U21.


Casa Pariurilor Liga 1 începe noul sezon vineri, 21 august

Şi acum coronavirusul continuă debandada în Liga 1, cu patru jucători pozitivi în lotul lui FCSB, cinci la UTA şi recent doi la Chindia Târgovişte. S-au stabilit şi protocoalele sanitare pentru aceste situaţii, în aşa fel încât desfăşurarea competiţiei să nu fie perturbată, mai ales că reprezentantul drepturilor TV a impus nişte reguli clare pentru a nu exista penalizări.

Evident, neexistând nici timp şi nici mulţi bani pentru transferuri, cel mai probabil lupta la titlu se va reduce din nou între CFR Cluj, Universitatea Craiova şi FCSB. De văzut ce vor face şi noile promovate UTA şi FC Argeş, prima urmând a-şi inaugura noul stadion în etapa a doua.

FC Argeș revine în prima ligă după 11 ani

Marea veste vine de la Dinamo, unde pare că s-a încheiat trista perioadă de supremaţie a lui Ionuţ Negoiţă, care a vândut clubul unor investitori spanioli. Dar asupra acestei tranzacții planează multe suspiciuni şi suporterii cer rezolvarea problemelor prioritare, respectiv stingerea datoriilor faţă de jucători.

Primul meci al noii ediţii are loc vineri, 21 august, la Piteşti, acolo unde fanii au găsit soluţia de a urmări partida de după un gard aflat în vecinătatea arenei, cum au procedat la meciurile din barajul de promovare şi cu siguranţă vor fi şi mai mulţi la 11 ani după întoarcerea Argeşului în primul eşalon.

Piteştenii au adus doi jucători buni de la Petrolul, Mezza Coli şi Deac, dar au un lot lipsit de experienţă. Botoşani l-a pierdut pe fundaşul central Chindriş, plecat la Mouscron, dar în rest şi-a păstrat toată echipa.

UTA debutează la Ovidiu, Viitorul la primul meci fără Hagi

Sâmbătă, 22 august, au loc alte trei meciuri. Este momentul în care după 12 ani UTA joacă din nou în primul eşalon şi o face la Ovidiu, unde debutează ca antrenor spaniolul Ruben Barrera, înlocuitorul lui Gică Hagi, rămas doar patron. Viitorul l-a pierdut pe Rivaldinho, plecat la Cracovia, dar l-a adus în loc pe Kevin Luckassen, fostul atacant al lui Poli Iași.

UTA a fost activă pe piaţa de transferuri, venind fundaşul central Albu de la Chiajna, Vlad Morar, Alexandru Benga, Neluţ Roşu şi Ioan Hora. Deşi UTA are ambiţii de play-off, cel mai probabil un loc călduţ la mijloc pare un obiectiv mai plauzibil.

Craiova, examen greu la Sfântu Gheorghe

Craiova are un meci foarte greu la debutul în nou sezon, la Sfântu Gheorghe, echipă care primeşte bani din greu de la guvernul Ungariei şi care a făcut cele mai tari achiziţii: Fofana, Aganovic, Nouvier, Jesus Fernandez. Oltenii s-au întărit în apărare cu veteranul Marius Constantin şi cu Paul Papp şi au un atacant în plus, Alex Tudorie.

FCSB, împotriva vedetelor Alibec şi Budescu

FCSB începe campionatul la Giurgiu, acolo unde nu se simte prea bine, mai ales că deocamdată starurile Astrei, Alibec şi Budescu sunt în lot. FCSB a făcut transferuri modeste, doar vârful Sergiu Buş de la Mediaş putând fi socotit pe plus.

Duminică, 23 august, se joacă derbyul săracilor, Politehnica Iaşi – Chindia Târgovişte. Şi tot duminică are loc şi partida dintre Clinceni şi campioana Cluj, un fel de Goliath cu David, cu ilfovenii având mulţi jucători plecaţi din lotul care a reuşit menţinerea în prima divizie.

Gigi Mulţescu trebuie să facă minuni

Luni, 24 august, se pune capăt la prima rundă cu partidele Voluntari – Gaz Metan şi Dinamo – Hermanstadt. Mediaşul a rămas cu Dusan Uhrin, lotul a fost completat pe ultima sută de metri cu mai mulți jucători, dar va fi nevoie de timp până când aceștia se vor integra în echipă.

De văzut ce poate face Gigi Mulţescu cu un lot subţire în faţa sibienilor, care promit să se bată la play-off.

ADVERTISEMENT