Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 11-a. Sepsi o învinge pe Chindia și urcă pe locul 4

23.11.2020 | 19:52
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 11a Sepsi o invinge pe Chindia si urca pe locul 4
ADVERTISEMENT

După două săptămâni rezervate pentru ultima oară în acest an echipelor naţionale se revine la competiţiile cu caracter intern inclusiv în fotbalul românesc. Începând de vineri, 20 noiembrie, şi până luni, 23 noiembrie, au loc partidele etapei a 11-a din Casa Pariurilor Liga 1.

Cele mai aşteptate confruntări din această etapă sunt, evident, cele ale echipelor angrenate în lupta pentru primul loc. Este vorba de noul lider FCSB, de fostul lider Craiova şi de campioana ultimelor trei ediţii, CFR Cluj, aceasta din urmă fiind şi singura noastră ambasadoare rămasă în fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Vineri, 20 noiembrie, au loc primele două partide. La Iaşi se joacă un derby al subsolului, Politehnica – FC Argeş. Echipa lui Daniel Pancu e în mare degringoladă, cinci eşecuri în ultimele partide, e drept cel cu Viitorul, pe teren propriu, la masa verde, pentru defectarea nocturnei şi imposibilitatea continuării partidei.


Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei a 11-a

LIVE VIDEO

Luni, 23 noiembrie

Chindia Târgoviște – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-2 (Dumitrașcu 39 / Aganovic 69, Achahbar 77) VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Chindia: Aioani, Căpușă, Iacob, Pițian, Bourama – Neguț, Dulca, Rață, Dumitrașcu – Popa, Florea. Rezerve: Moldovan, Martac, Negrea, Ioniță, Berisha, Cherchez, Neicuțescu, Yameogo, Costea Antrenor: Emil Săndoi

Sepsi: Fernandez – Dimitrov, Tincu, Dumitrescu, Ștefan – Golofca, Fofana, Vașvari, Purece – Petrila, Bajrovic. Rezerve: Niczuly, Achahbar, Aganovic, Ștefanescu. Fulop, Safranko, Pal-Andrezly, Nouvier. Antrenor: Leo Grozavu

ADVERTISEMENT

Duminică, 22 noiembrie

Hermannstadt – Astra Giurgiu 0-1 (Gheorghe 82) VEZI VIDEO

* Final de meci! Astra ia toate cele trei puncte datorită golului marcat de Gheorghe în minutul 82. Venirea lui Eugen Neagoe este de bun augur, astralii având 4 puncte sub comanda noului antrenor.

Hermannstadt: Cristiano – Vodă, Viera, Stoica, Opruț – Addae, Romario, – Joalisson, Mustivar, Alhassan – Fortes. Rezerve: Belu, Bastos, Buzan, Scarlatache, Karanovic. Antrenor: Ruben Albes.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu: Lazar – Sousa, Graovac, Dima, Radunovic – Merloi, Canadija, Crepulja, Gheorghe – Budescu, Azulay. Rezerve: Popa, Răduț, Stahl, Wutrich, Moise, Balaure, Montini, Riza, Bruno. Antrenor: Eugen Neagoe.


Sâmbătă, 21 noiembrie

FC Botoşani – Universitatea Craiova 0-0

UPDATE, 21 noiembrie, ora 23:09 / Antrenorul echipei FC Botoșani, Marius Croitoru, a avut o ieșire nervoasă la finalul partidei încheiate la egalitate cu U Craiova 0-0. Croitoru a spart un geam de la stadion, acesta fiind deja suspendat după meciul cu UTA, în care a primit cartonașul roșu pentru proteste și depășirea spațiului tehnic.

Marius Croitoru ieșire nervoasă, a spart un geam de nervi după egalul cu U Craiova (sursa foto: telekomsport)

Academica Clinceni – Viitorul 1-0 (Pashov 30) VEZI VIDEO 

Academica Clinceni câștigă meciul împotriva Viitorului, deși echipa lui Ruben de la Barrera a dominat în multe momente. Viitorul a ratat un penalty prin Iancu, în minutul 19 și nu a reușit să profite de omul în plus pe care l-a avut timp de 35 de minute.

  • Gazdele rămân în 10 oameni după eliminarea lui Chunchocov, în minutul 55
  • Gabi Iancu a ratat un penalty în minutul 19

Echipele de start: 

Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Bilali, Pârvulescu – L. Dumitriu, Cascini – P. Petrescu, Longher, Cordea – Chunchucov. Antrenor: Ilie Poenaru

Viitorul: Căbuz – Boboc, Dobrosavlevici, Ortega, De Nooijer – Ciobanu, Mladen, C. Matei – Iancu, Luckassen, Mățan. Antrenor: Ruben de la Barrera


Vineri, 20 noiembrie

  • Politehnica Iaşi – FC Argeş 1-1 (Cristea 40 / Malele 62) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

UPDATE, min. 68 / Poli Iaşi joacă în 10, după ce Frăsinescu a fost eliminat.

UPDATE / Andrei Cristea este titular în Poli Iaşi – FC Argeş şi va bifa cel de-al 400-lea meci în prima ligă din România.

Poli Iași: Axinte – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Bușu – Vanzo,  Breeveld, Passaglia – Popadiuc, A. Cristea, Calcan. Rezerve: Bosz, De Iriondo, Rodny Lopes, Platini, Zajmovici, Mensah, Angiulli, A. Stan, Fr. Cristea. Antrenor: Daniel Pancu

FC Argeș: Micle – Tofan, Leca, Maric, Mușat – Șt. Drăghici, Meza Colli, Șerban, Grecu –  Mediop, Malele. Rezerve: Greab, Șerbănică, Blejdea, Mirică, Palic, Deslandes, Năstăsie, Marakis, Honciu. Antrenor: Ionuț Moșteanu


 

Duminică, 22 noiembrie

  • ora 20:00 CFR Cluj – UTA

Luni, 23 noiembrie

  • ora 18:30 Chindia – Sepsi Sf. Gheorghe
  • ora 21:00 Gaz Metan – FCSB

Reacţii după Dinamo – FC Voluntari 3-0

UPDATE, 20 noiembrie, ora 23:15 / “Cred că a fost bine pentru mine și pentru echipă. Sper, trebuie să luăm meci cu meci. Toate meciurile au o istorie diferită, astăzi cred că toată echipa a jucat bine, am avut multe șanse de a înscrie. Toată echipa a jucat bine.

Cred că se va rezolva totul cât de repede se poate, nu e o situație bună. Toți suntem în aceeași situație, de asta am spus că vreau să se rezolve cât mai repede și să continuăm sezonul. În această situație fiecare trebuie să ia decizii, trebuie să ne gândim la noi și la familiile noastre, astăzi suntem fericiți pentru victorie. Vom vedea săptămâna viitoare ce se va întâmpla”, a spus Diego Fabbrini.


UPDATE, 20 noiembrie, ora 22:43 / Paul Anton, autor al unui gol în Dinamo – FC Voluntari 3-0, a făcut un apel dispeart după prima victorie a “câinilor” din ultimele două luni.

“Echipa a arătat bine, puteam să ne facem meciul mai ușor, dar cel mai bine e că am câștigat. Mă bucur că am reușit să spargem gheața. Sperăm în continuare ca, în plan sportiv, să creștem de la meci la meci și să urcăm în clasament. Încercăm să ne detașăm de problemele care nu țin de planul sportiv. Jucăm la un club important, cu suporteri fanstastici.

Victoria aceasta este pentru fani. Nu e vorba de lipsa banilor, ci de siguranță. S-a spus oficial că vor venii banii, dar n-au ajuns. N-ar fi probleme dacă ar fi întârzieri, dar sunt multe promisiuni neonorate, care duc la neîncredere. Nu suntem niște mercenari, să se înțeleagă foarte clar, dar avem și noi familii”, a declarat Paul Anton.


Dinamo – FC Voluntari, meci tensionat pentru câini, în etapa a 11-a din Liga 1

În meci vedetă, vineri seară avem Dinamo – FC Voluntari, într-un moment de mare tensiune la clubul din Ştefan cel Mare, unde investitorii spanioli nu au plătit decât un salariu jucătorilor, iar aceştia vor să plece în timp ce echipa e pe penultimul loc, cu doar o victorie în tot sezonul.

FC Voluntari poate profita şi ea de această situaţie la limită în tabăra „câinilor”, iar acesta chiar ar putea fi ultimul meci pentru Cosmin Contra pe banca lui Dinamo. Oricum, se anunţă vremuri foarte tulburi pentru unul dintre cele mai importante cluburi din România.

La Clinceni şi la Botoşani, meciuri cu mulţi absenţi de COVID

Sâmbătă, sunt programate partidele în care cel mai important jucător este coronavirusul. Academica Clinceni are şase jucători out pentru meciul cu Viitorul, la care Virgil Ghiţă este şi el infectat, dar dobrogenii au o şansă bună pentru a scoate un rezultat pozitiv pe terenul revelaţiei sezonului.

Universitatea Craiova, care a pierdut şefia Ligii 1 după două eşecuri „acasă” absolut neaşteptate cu Clinceni şi Chindia, se poate întoarce la victorie, prima cu Cornel Papură pentru a treia oară pe bancă, pentru că la Botoşani va avea în faţă o echipă cu atâţia jucători dărâmaţi de COVID încât cu umor negru antrenorul Marius Croitoru spunea că are mai mulţi oameni în staff decât în lot!

Liderul FCSB întâlneşte echipa cu două victorii afară consecutive

CFR Cluj, care va primi joi vizita Romei, după umilinţa suferită în tur pe Olimpico, e gazda meciului cu UTA, echipă încă neînvinsă în deplasare, deşi e o nou promovată. Problema este că Dan Petrescu trebuie să decidă dacă din nou va arunca în luptă numai linia a doua sau va băga titularii, mai ales că are şi destule probleme de lot, în special în apărare.

Liderul FCSB închide etapa luni la Mediaş, formaţie care în ultimele două meciuri a strâns şase puncte în deplasare, cu victorii la Cluj, mare surpriză, şi la Arad, cu UTA şi care pare din ce în ce mai bine pusă la punct de antrenorul Jorge Costa. Din nou tandemul Man-Tănase e aşteptat să iasă la rampă, cu Darius Olaru şi Moruţan la pupitru, în linia mediană.

ADVERTISEMENT