Fotbal intern

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 14-a. Clujenii, şicanaţi la Botoşani! Copiii de mingi, în tricou cu Celtic! Teja, fericit după Poli Iaşi – CFR 2-1: “O victorie frumoasă”

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 14a Clujenii sicanati la Botosani Copiii de mingi in tricou cu Celtic Teja fericit dupa Poli Iasi  CFR 21 O victorie frumoasa
ADVERTISEMENT

Gata, s-a încheiat turul sezonului regulat în Casa Pariurilor Liga 1 și deja ne pregătim cu etapa a 14-a să intrăm în retur, a doua parte a campionatului, înainte de despărțirea echipelor în cele șase locuri de play-off și opt de play-out. Și prima rundă din retur oferă câteva jocuri deosebit de atractive: Dinamo – Viitorul, Politehnica Iași – CFR Cluj și Hermanstadt – FCSB. Ultimele partidă se joacă pe teren neutru, la Târgu Mureș. CLASAMENTUL ACTUALIZAT DUPĂ ETAPA A 14-A.

UPDATE, 28 octombrie, ora 22:45 / Clujenii au fost şicanaţi de moldoveni la Botoşani. Copiii de mingi au fost îmbrăcaţi în tricourile lui Celtic, aşa cum s-a întâmplat şi în meciul din 16-imile Cupei României, când campioana României a fost eliminată de FC Botoşani la loviturile de la 11 metri.

ADVERTISEMENT
Copiii de mingi de la Poli Iaşi - CFR Cluj 2-1 au fost îmbrăcaţi în tricourile lui Celtic
Copiii de mingi de la Poli Iaşi – CFR Cluj 2-1 au fost îmbrăcaţi în tricourile lui Celtic

UPDATE, 28 octombrie, ora 22:30 / Toate reacţiile după Poli Iaşi – CFR Cluj 2-1:

“Este o victorie frumoasă. Mă bucur că am bătut liderul campionatului, echipa care ne reprezintă în Europa. Am avut mai mereu rezultate bune împotriva lui CFR Cluj. Campioana are un lot format din două echipe. Azi noroc a fost şi de partea noastră. Mai sunt multe meciuri de jucat, nu ne gândim încă la play-off. Le-am spus băieţilor că puţini ne dădeau şanse să învingem campioana” – Mihai Teja (antrenor Poli Iaşi)

“Am avut ocazii, Poli Iași a ajuns o singura dată la poartă în repriza a doua și au dat gol. Vom analiza și sper să nu mai repetăm aceleași greșeli. E dureros, nu am mai câștigat din august. Ei au jucat mai bine în prima repriză, dar după cum s-a jucat în a doua parte, nu meritau victoria, poate un egal era echitabil. Avem o echipă valoroasă, nu contează cine joacă, oricine ar intra face față cu brio. Abordăm toate meciurile la victorie, trebuie să intrăm în normalitate și să batem Clinceni” – Ovidiu Hoban (CFR Cluj)

ADVERTISEMENT

“În sfârşit am câştigat. Am bătut cea mai bună echipă din campionat. Mister ne-a spus să stăm bine în apărare. Clujul are o echipă foarte bună. Toţi jucătorii au valoare, nu degeaba sunt campionii României” – Narcis Bădic (Poli Iaşi)


UPDATE, 27 octombrie, ora 22:40/ Toate reacțiile după Dinamo – Viitorul:

Radu Boboc, fundaș Viitorul: “Îmi pare rău că nu am reușit să obținem un rezultat pozitiv. Golul meu a venit dintr-o inspirație de moment și am crezut că vom egala. Am avut câteva ocazii, amgreșit că am luat gol pe contraatac și pe o greșeală personală. Nu știu ce se întâmplă. Trebuie să mergem și să câștigă meciurile de acum înainte“.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, fundaș Dinamo: “Am făcut un meci bun, dar nu am jucat singur. A jucat toată echipa. Toți am muncit. Ne-am dorit să spălăm rușinea din prima etapă. A fost un scor rușinos atunci. Ne-am luat revanșa. Sperăm să ajungem în primele 6


UPDATE, 27 octombrie, ora 22:27 / Dinamo a reușit să câștige pe teren propriu cu Viitorul constanța, 3-2. „Câinii„ au trăit periculos partida, pentru că au condus cu 3-0, dar băieții lui Gică Hagi s-au apropiat la un gol. Pentru dinamoviști au înscris Slavko Perovic în minutul 29, pentru ca Deian Sorescu să facă 2-0 la doar un minut distanță. Ioan Filip a făcut 3-0, în timp ce Viitorul a înscris prin Gabi Iancu în minutul 76 și Radu Boboc în minutul 79.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 octombrie, ora 21:37 / La meciul dintre Dinamo București și Viitorul Constanța sunt prezenți aproximativ 3.600 de suporteri.


UPDATE, 27 octombrie, ora 19:30 / Astra Giurgiu a câștigat cu 2-1 în deplasarea de la FC Botoșani. Golurile giurgiuvenilor au fost înscrise de Constantin Budescu și Denis Alibec, în timp ce pentru molodveni a punctat Stefan Askovski 

Constantin Budescu, mijlocaş Astra Giurgiu: „Mă bucur pentru el că a marcat ăn seara asta și sper să continue tot așa. Denis este un atacant foarte bun și poate să ajungă la o echipă mult mai valoroasă. Chiar dacă ne-am relaxat pe final, victoria este meritată. Cu Bogdan Andone este bine, se vede că avem 2 victorii din 2 pe bancă și sper să îl ajutăm să stea cât mai mult pe bancă”.

Valentin Lazar, portar Astra: “Budescu și Alibec sunt extraordinari, se înțeleg foarte bine, au jucat atâta timp împreună. Ne ajută foarte mult, ne dă un plus de încredere faptul că avem în echipă așa jucători de calitate. Eu îmi fac treaba oriunde aș fi, nu contează că mi-am întâlnit fosta echipa. Am urcat pe loc de play-off, am schimbat mulți jucători, a durat pâna s-au închegat relațiile de joc și facem o echipă bună. Bogdan Andone e un antrenor foarte bun, calculat, a adus un plus și la antrenamente. Avem obiectiv și Cupa, sper să ne calificăm mai departe. Sperăm să câștigăm trofeul după ce anul trecut am pierdut în finală“.

Bogdan Andone, antrenor Astra Giurgiu: „Am niște băieți care sunt într-adevăr șmecheri. Am avut două deplasări foarte grele și trebuie să felicit toată echipa, merită tot respectul. Budescu și cu Alibec merită să facă parte din lotul echipei naționale. este o plăcere să-i privești la antrenamente, chiar dacă mai au anumite scăpări. Toți băieții merită tot respectul. Am mizat pe Lazar, antrenorul cu portarii a decis, iar el cunoscând echipa, speram să vină cu un plus, șui acest lucru s-a și întâmplat. Trebuie să scoatem maximul din fiecare meci, important este să știm să trecem peste momentele dificile care apar. Am o relație foarte bună cu băieții, chiar dacă nu avcem cele mai bune condiții, dar ei au înțeles și își văd de treabă. Uneori este bine venit și un grătar, din partea mea și a staff-ului meu le-am oferit băieților ziua de mâine liberă. În Cupă vom vedea ce vom face, trebuie să stabilim toate detaliile, dar vrem să ne calificăm”.


UPDATE 27 octombrie, ora 16:54 / Universitatea Craiova a terminat la egalitate meciul cu Academica Clinceni. Ambele echipe au avut mai multe ocazii de a deschide scorul, însă nu au reușit să trimită mingea în poartă. În urma remizei, oltenii rămân pe locul 3 în Casa Pariurilor Liga 1, cu 24 de puncte.

Jucătorii Craiovei s-au plâns că nu au avut șansă în meciul cu Clinceni și nu sunt deloc mulțumiți cu punctul obținut: Nu este un rezultat corect. E greu așa, fără șansă”.

Victor Pițurcă a vorbit despre egalul cu Academica Clinceni, despre care a spus că nu avea cum să obțină un alt rezultat, având în vedere cum s-a desfășurat jocul.

Mihai Bălașa a luat cartonaș galben și va fi suspendat pentru următorul meci. Din fericire pentru el, va lipsi doar în meciul din Cupa româniei, iar la meciul cu Dinamo din campionat va putea fi utilizat de Victor Pițurcă.


UPDATE, 26 octombrie, ora 21:15 / Fanii ”gazdelor”, reuniți în secțiunea ”Dacii”, s-au răzbunat pe cei de la FCSB după golul lui Coman: ”CSA, CSA” și ”FCSB nu e Steaua” au strigat suporterii veniți din Sibiu.


UPDATE, 26 octombrie, ora 21:12 / Florinel Coman a deschis scorul pentru FCSB în meciul cu Hermannstadt. Aproape toți spectatorii prezenți la meci au erupt de bucurie la reușita stelistului.


UPDATE, 26 octombrie, ora 21:07 / Se pare că oaspeții au galerie la Târgu Mureș. Fanii celor de la FCSB a ajuns la stadionul ”Trans Sil” în minutul 35.


UPDATE, 26 octombrie, ora 20:57 / FCSB nu are galerie la meciul cu Hermannstadt de la Târgu Mureș. Susținătorii roș-albaștrilor sunt localnicii, mulți fiind suporteri steliști.


UPDATE, 26 octombrie, ora 20:41 / Fanii fotbalului din Târgu Mureș au luat cu asalt stadionul ”Trans Sil” pentru meciul Hermannstadt – FCSB. Tribunele unde ASA Tg. Mureș își juca meciurile de pe teren propriu în campionat sunt aproape pline. VEZI GALERIE FOTO.


UPDATE, 26 octombrie, ora 20:11 / Chindia Târgoviște și Gaz Metan Mediaș au încheiat la egalitate, scor 1-1, primul lor meci din returul sezonului regulat. Medieșenii au deschis scorul prin Sergiu Buș (64), însă s-au văzut egalați cu doar patru minute înainte de final, atunci când Pițian l-a învins pe Pleșca cu o superbă lovitură de cap. Echipa lui Edi Iordănescu acumulează 22 de puncte după remiza de la Ploiești și rămâne pe locul 4, în timp ce Chindia, cu 16, e în zona play-out, pe locul 11.

Sergiu Buș, atacant Gaz Metan Mediaș: ”E frustrant pentru că am dominat, am ratat. Așa se întâmplă în fotbal. Pe final am fost aproape de a pierde punctul pe care l-am avut. Până la urmă e bine că am luat un punct. Târgoviște joacă foarte bine, au un antrenor bun și se vede asta. Am avut multe ocazii, atât eu cât si colegii. Se mai întâmplă in fotbal. Asta este viața. În primul meci, Aioani a scos foarte multe. Nu ne-am gândit foarte mult la podium. Am trecut și trecem printr-o perioadă mai grea. Cred că meciul acesta a fost bun.”

Ionuț Larie, fundaș Gaz Metan Mediaș: ”Sunt vinovat pentru că omul meu a dat gol. Sperăm ca la meciul următor, cu Hermannstadt, băieții să joace si să câștige cele trei puncte. Nu e prima oară când îl scap. Îmi pare rău pentru echipă. Îmi cer scuze din nou pentru echipă.Ne bucurăm că Edi Iordănescu a venit lângă noi și ne îndrumă să jucăm bine. Sperăm ca în meciurile următoare să fim echipa din primele opt etape și să strângem cât mai multe puncte.”

Mihai Aioani, portar Chindia: ”Din păcate, nu poți să ai constanță în toate meciurile. Îmi cer scuze și le promit colegilor că pe viitor voi încerca să apăr mai bine. Am încercat să bag mâna, dar mingea s-a lovit și ei au marcat. La următoarele meciurile trebuie să demonstrăm că avem valoare și să scoatem rezultate cât mai bune. Cu ajutorul suporterilor am mers peste ei, iar după golul de 1-1 am avut câteva ocazii.”

Andrei Pițian, fundaș Chindia: ”A fost un meci foarte disputat care se putea termina în orice fel. Mă bucur că am marcat. Până la urmă e un rezultat pozitiv, am luat un punct. Mă bucur că azi mi-a ieșit. Aioani ne-a salvat în mai multe rânduri. Azi a fost rândul meu să îl salvez. Am avut partide dificile. Și seria care urmează va fi la fel de grea.”


UPDATE 26 octombrie, ora 18:47 / Florin Tănase și Bogdan Planic nu au voie să meargă la vestiar, pentru că sunt suspendați pentru meciul cu Hermannstadt și vor sta la lojă.


UPDATE, 25 octombrie, ora 20:51. Sepsi și FC Voluntari au remizat alb, scor 0-0, în deschiderea rundei a 14-a din Casa Pariurilor Liga 1. Meciul de la Sfântu Gheorghe a stat sub zodia eliminărilor, doi jucători, Avto (Voluntari) și Tincu (Sepsi) fiind trimiși mai devreme la cabine. După meci, jucătorii de la cele două echipe și antrenorii Csaba Laszlo și Cristiano Bergodi, au vorbit despre partidă.

”Voluntari a venit să ia un punct și a luat un punct. Sunt supărat pentru că am ratat 11 metri. Trebuie să muncim mai mult. Trebuie să avem mai multă creativitate. Nu e ușor să joci cu o echipă care joacă numai pe contraatac. Astfel, trebuie să joci numai 1 contra 1. Nu îl acuza pe Vașvari că a ratat penalty. Și el este om și a vrut să marcheze. Mai avem 12 meciuri, fiecare e foarte greu.

Dacă vrei în play-off, atunci e nevoie să faci mai mult. Nu e vorba de noroc. Trebuie ceva mai mult. Putem să vorbim cu el. Nu a marcat, dar nu poți să il acuzi. Cu totii facem greșeli. Nu îl putem vorbi de rău pentru că e un jucător care dă totul. Și azi a muncit foarte mult. A ratat, iar acum toți vorbesc despre el că nu a înscris. Și eu sunt supărat. Trebuie să alergăm mai mult. Nu vorbesc de calitatea jucătorilor mei. Trebuie să lupți, să alergi, să depui efort.”, a spus Csaba Laszlo, antrenorul lui Sepsi.

”Un punct bine-venit și un meci pe care il puteam pierde. Sepsi a fost o echipă care a pierdut puține meciuri. Am văzut atitudine la băieți si dorința de a face un joc bun. Portarul e într-o formă foarte bună. Sunt mulțumit de toți jucătorii. Văd la antrenament dorința de a nu se da bătuți. Suntem ultimii, dar remizele din deplasare cu Sibiu și Sepsi ne dau încredere. Campionatul e lung si eu am încredere.”, a spus antrenorul oaspeților, Cristiano Bergodi.

Jucătorii ilfovenilor, Gorobsov și Balaur, sunt și ei optimiști că Voluntariul se poate salva de la retrogradare.

”Ușor, ușor, reușim să ne închegăm și veți vedea o echipă a Voluntariului mult mai bună. Nici nu e cazul să ne gândim la retrogradare. Ar fi culmea să avem acest gând. Vom lupta și ne vom salva si anul acesta. La final vom vedea unde ne vom”, a spus fundașul Ionuț Balaur. Acesta a fost completat de Nicolas Gorobsov: ”În ultimele etape am arătat o dorință mai mare de a face puncte. Am avut noroc, cu 11 m ratat, dar în fața porții trebuie să fim mai lucizi. Eu sunt convins că ne vom revanșa. Nu ne temem de retrogradare. Este returul, play-out-ul, mai sunt multe meciuri de jucat.”


LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 14-a

Vineri avem un meci din a doua parte a clasamentului. Sepsi primește la Sfântu Gheorghe pe ultima clasată, Voluntari, care aleargă disperată după puncte și a reușit unul la Târgu Mureș, în disputa cu altă echipă în suferință, Hermanstadt. Sepsi a pierdut al doilea meci acasă în acest sezon, 2-3 cu Astra și nu își mai poate permite luxul să repete experiența nefavorabilă. Problema e că nici unul din cele trei meciuri anterioare jucate în Covasna nu a fost câștigat de gazde: 0-3 în 2017 și două remize după aceea.

Sâmbătă au loc două meciuri, ambele cu echipe gazdă aflate în exil. Chindia Târgoviște revine pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, după ce a pierdut cu FCSB, rupând o serie de trei succese consecutive și joacă împotriva unui adversar valoros, dar aflat clar în degringoladă, în special în interiorul vestiarului și al clubului: Gaz Metan Mediaș. Teoretic, oamenii lui Edi Iordănescu sunt superiori valoric, însă echipa lui Viorel Moldovan e bine așezată pe teren și foarte ambițioasă.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 14-a. Chindia a făcut un meci bun cu FCSB și acum așteaptă să stingă Gazul

FCSB merge ceas sub comanda lui Bogdan Vintilă

La Târgu Mureș, casa de complezență a sibienilor, FCSB pleacă din start cu acest avantaj al terenului neutru și a lipsei presiunii tribunelor. Eugen Neagoe a fost foarte nemulțumit după 0-0 tot la Târgu Mureș cu Voluntari și acum ar subscrie bucuros la ideea de egal, dar FCSB sub comanda lui Bogdan Vintilă a început să funcționeze chiar bine și adună în continuu puncte. Cu un lot aproape valid în totalitate, doar Dennis Man are șanse minime de a fi convocat, FCSB e clar favorită. Unicul precedent în campionat dă apă la moară bucureștenilor, învingători cu 3-1.

Duminică sunt programate trei partide. La Clinceni, după ce a trecut Viitorul și nu s-a putut impune, vine trupa de juveți a lui Victor Pițurcă. După ce a pierdut meciul de la Cluj, în fața CFR-ului, oltenii sunt obligați să atace cele trei puncte, pentru că riscă să piardă altfel contactul cu rivalele la titlu. Craiova are clar echipa mai bună, dar ilfovenii proaspătului însurat Ilie Poenaru nu se vor preda deloc ușor, ei ocupând în prezent penultimul loc, deci trag disperați pentru supraviețuire.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 14-a. Craiova lui Pițurcă e obligată să câștige la Clinceni la după pasul fals de la Cluj

Dușan Uhrin – Gică Hagi, duel între maeștri

Botoșani – Astra Giurgiu este un meci de acces în zona play-off. Ambele echipe au acest obiectiv și vin după succese reconfortante și la capătul unor evoluții bune. Moldovenii au spulberat Iașii în derbyul regiunii, dar au beneficiat de faptul că stadionul din Copou a avut probleme și s-a jucat la ei acasă. Astra a arătat bine la Sfântu Gheorghe sub comanda noului antrenor, Bogdan Andone. Este un meci deschis, în care putem vedea cel puțin un gol în fiecare poartă.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 14-a. Dușan Uhrin a resuscitat pe Dinamo și pregătește surprize pentru Viitorul lui Hagi

Seara se joacă meciul vedetă al etapei. Dinamo – Viitorul se va disputa în Groapa din Ștefan cel Mare, pentru că nu s-a primit avizul de a merge pe Arena Națională. Dinamo a urcat mult ți ca joc și ca puncte de când a venit cehul Dușan Uhrin. Viitorul are istoric pozitiv la București, cu Dinamo, dar această confrutare amintește, vrând-nevrând și de tragedia morții pe teren a camerunezului Patrick Ekeng. Fără Neicuțescu și fără Fabbrini, cu Montini incert, Dinamo s-ar putea să îl titularizeze în atac pe Perovic.

Clujul se simte ca acasă în Copou

În fine, epilogul primei etape a returului se va consuma luni, în dealului Copoului din Iași, unde Politehnica revine după ce a jucat o etapă meciul de acasă cu Botoșani la adversari. Ardelenii se simt bine la Iași, unde din 2006 și până acum au pierdut doar de trei ori, ultima dată în 2015. Foarte rar însă am consemnat meciuri cu multe goluri, regula fiind maxim două-trei, în cel mai bun caz. În tur, la Cluj a fost egal.

Programul etapei a 14-a din Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 25 octombrie, ora 20:30

Sepsi Sfântu Gheorghe – Voluntari

Sâmbătă, 26 octombrie

ora 18:00 Chindia Târgoviște – Gaz Metan Mediaș

ora 20:30 Hermanstadt – FCSB

Duminică, 27 octombrie

ora 15:00 Academica Clinceni – Craiova

ora 17:30 Botoșani – Astra Giurgiu

ora 20:30 Dinamo – Viitorul Constanța

Luni, 28 octombrie, ora 20:30

Politehnica Iași – CFR Cluj

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 14-a. Clasament înaintea returului
ADVERTISEMENT