Fotbal intern

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 16-a. Arlauskis, din nou reflex senzaţional: “Nu mă simt atât de important!”

10.11.2019 | 21:28
LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 16a Arlauskis din nou reflex senzational Nu ma simt atat de important
ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 şi-a derulat etapa cu numărul 16. Marea câştigătoare a rundei pare să fie FCSB, care a reuşit să lege a patra victorie consecutivă, învingând la Botoşani. CFR a ratat ocazia de a se desprinde, remizând în Ştefan cel Mare în ultimul meci, în timp ce Viitorul a făcut doar egal cu Hermannstadt. CLASAMENTUL ACTUALIZAT E AICI

  • Cota BETANO FCSB – Astra Giurgiu: 2,00 pentru “peste 2.5 goluri” – vezi toate cotele aici (P) 

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 noiembrie, ora 21.30. Giedrius Arlauskis a fost omul meciului pentru CFR Cluj şi la partida cu Dinamo. După paradele formidabile din Europa League, cu Rennes, acum a păstrat tabela imaculată după un reflex de mare portar la lovitura de cap a lui Moldoveanu.

”Nu simt că sunt atât de important. Eu încerc să ajut echipa. Acum trei jocuri am greşit, nu am putut să ajut. Azi am putut şi mă bucur că am ajutat. Din păcate, plecăm cu un singur punct. Dar vine pauza, ne odihnim, ne încărcăm bateriile şi mergem să câştigăm meciul următor. Într-adevăr, mă simt foarte bine, am prins o formă foarte bună, dar cel mai important moment a fost meciul cu Iaşi, când am greşit. Am zis că aşa nu se poate şi nu am venit să îngrop echipa, am venit să ajut. De acolo am schimbat un pic gândirea. Nu am fost mental pregătit pentru meciul ăla”, a spus lituanianul după meciul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT
”Toată săptamana a fost dezamăgit după meciul de la Iași, dar s-a revansat și azi, și cu Rennes, având evoluţii excelente. E un portar excepţional”, a fost declaraţia lui Ovidiu Hoban despre Arlauskis. 

UPDATE, 10 noiembrie, ora 19.19. 4.311 (cifră oficială) suporteri asistă la partida dintre Dinamo şi CFR Cluj în Ştefan cel Mare. O parte dintre ei sunt şi membrii ai galeriei de la Universitatea Cluj, care au asistat în cursul după-amiezii la partida din Liga II-a Rapid-U Cluj în Regie. La acel meci, ardelenii au fost încurajaţi şi de dinamovişti, cele două galerii fiind înfrăţite.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 23.13. Momente inedite la pauza meciului Botoşani-FCSB! Din cauza unei pene de curent, care a cuprins tot cartierul şi care a lăsat în beznă şi stadionul pentru câteva secunde, roş-albaştrii au avut probleme şi la pauză. Astfel, vestiarul a fost în beznă şi jucătorii au trebuit să asculte indicaţiile lui Bogdan Vintilă la lumina telefoanelor! “Am aprins luminile de la telefoane, ne-am descurcat”, a explicat Vintilă felul în care s-au derulat lucrurile la pauză.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 noiembrie, ora 20:25/ Dragoș Nedelcu este titular la FCSB în meciul cu Botoșani. Mijlocașul defensiv crescut de Viitorul bifează prima apariție în primul 11 al “roș-albaștrilor” la un meci de campionat pentru prima dată în acest sezon. Jucătorul a lipsit o perioadă lungă de timp din cauza unei accidentări.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 17.25. Botoşănenii spun că vor bate recordul de spectatori de pe stadionul Municipal la meciul cu FCSB, sâmbătă, ora 20.30. Bilete la tribune nu mai sunt de dimineaţă, deşi erau cele mai scumpe, 40 de lei, iar cele de la peluze (25 de lei) se împuţinează văzând cu ochii. Organizatorii spun că nu se pune problema ca stadionul să nu fie “full” la ora meciului. “Preţurile la bilete sunt bune, stadionul va fi arhiplin. O să vedeţi, batem recordul”, a spus pentru FANATIK patronul moldovenilor, Valeriu Iftime. Stadionul din Botoşani are 8.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 noiembrie, ora 22:35/ Hermannstadt a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Viitorul. Toate reacțiile:

Petrișor Petrescu, mijlocaș Hermannstadt: “Am jucat contra unei echipe foarte bune, am făzut un joc foarte bun. Am avut ocazii, nu le-am dat șanse. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, îi las pe specialiști. Este un punct câștigat contra Viitorului, este ok. Am revăzut și eu faza de la al doilea penalty al lor, am pus mâna puțin pe adversar. El a dictat penalty după ce prima dată a spus că faultul a fost în afara careului. Cu Căbuz am fost și coleg de cameră, mă știa cum execut. Ar fi trebuit să mă gândesc, ar fi trebuit să-l las pe altul”.

Ousmane Viera, mijlocaș Hermannstadt: “A dat un penalty imaginar, fotbalul este un sport de contact. Ei în prima repriză nici nu au ajuns în careu. Viitorul este o echipă bună, se bate la titlu, dar și noi avem nevoie de respect. E un punct meritat. Va fi altfel să jucăm acasă, vom avea suporterii lângă noi, va fi altceva“.

Vlad Achim, mijlocaș Viitorul: “Am jucat foarte slab, probabil a fost o automulțumire a unor jucători, dar cine gândește așa, înseamnă că are o problemă. Nu poți să te comporți așa doar că ești pe locul doi sau că vii după o victorie. În mod normal, Gabi Iancu este executantul penalty-urilor, dar la primul el a fost lovit și mister m-a desemnat pe mine. Nu suntem constanți în joc, avem perioade bune, apoi vin perioade foarte, foarte slabe

Bogdan Țîru, fundaș Viitorul: “Trebuie să facem o analiză, nu trebuie să mai spunem că suntem tineri, avem ani mulți în prima divizie. Trebuie să jucăm la fiecare meci 90 de minute, nu doar câteva porțiuni bune. Am văzut mingea târziu la faza penalty-ului, mingea m-a lovit în umăr, dar nu cred că am avut mâna depărtată să poată da penalty. Ciudat este că el nici măcar nu putea vedea faza bine. Câștigasem meciul trecut, trebuie să venim aici să continuăm forma bună“.


UPDATE, 8 noiembrie, ora 20.00. Denis Alibec a marcat golul victoriei Astrei (scor 1-0) în faţa Voluntariului, din pasa lui Constantin Budescu. Cei doi au “sărbătorit” astfel revenirea lor la echipa naţională. “Suntem la pachet, eu şi Budescu, nu putea să Contra să convoace doar pe unul singur dintre noi. Pasele lui Budescu sunt perfecte, şi la acest meci mi-a pus practic pe tavă golul. Mă bucur că am revenit la naţională, acum sper că vom şi juca”, a spus Alibec.

“Sunt mai fericit când îi dau pase de gol lui Denis decât atunci când dau eu gol. Mă bucur că suntem din nou convocaţi la naţională”, a spus şi Budescu.


LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 16-a

Cele mai interesante partide ale acestei etape sunt Dinamo – CFR Cluj, Botoşani – FCSB şi Chindia Târgovişte – Craiova, ştiind dârzenia cu care evoluează dâmboviţenii în orice meci. Dinamo e în situaţie destul de grea, pentru că dacă nu va câştiga în faţa liderului şi a campioanei ultimelor două ediţii va risca să piardă contactul cu grupul echipelor ce se bat la play-off.

Vineri, etapa a 16-a se deschide la ora 18:00, cu partida Astra Giurgiu – Voluntari. Pare a fi un meci de 1 solist, cu o cotă incredibil de mare acordată giurgiuvenilor, 1,62, în condiţiile în care aceştia au trei victorii consecutive şi în ultimul meci au fost instrucţie acasă cu Poli Iaşi. Însă ilfovenii, cu Cristiano Bergodi în continuare pe bancă, după decesul tatălui său, are un avantaj psiholgic. În cele patru jocuri la Giurgiu nu a pierdut niciodată! (o victorie şi trei egaluri).

casa pariurilor liga 1 etapa a 16-a. Astra lui Costică Budescu, favorită cu Voluntari

Hermanstadt, mari incertitudini privind viitorul clubului

De la ora 20:30, la Târgu Mureş Hermanstadt întâlneşte Viitorul Constanţa. Conjunctura e total nefavorabilă sibienilor, care caută de zor noi investitori care să preia clubul, altminteri din nou Sibiu va rămâne istorie în fotbal. În aceste condiţii, având şi moralul scăzut după rezultatele nefavorabile care au continuat şi de la venirea ca antrenor a lui Eugen Neagoe nu ar mira ca Viitorul să profite şi să ia punctele.

Sâmbătă, ora 13:00 este ora partidei Academica Clinceni – Politehnica Iaşi, un joc greu pentru moldoveni, pentru că deşi penultima şi cu şanse mici să sară măcar pe loc de baraj, cel puţin în viitorul apropiat, echipa ilfoveană joacă bine şi a reuşit să ţină în şah acasă pe Viitorul şi Craiova, echipe cu pretenţii la titlu, nu doar la play-off.

casa pariurilor liga 1 etapa a 16-a. Viitorul poate profita la Târgu Mureş de problemele clubului din Sibiu

FCSB, ca acasă la Botoşani

De la ora 17:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti se va juca meciul Chindia Târgovişte – Craiova şi se anunţă din nou prezenţa a 10.000 de fani dâmboviţeni, dar a şi cel puţin 2000 de olteni, aşa încât spectacolul tribunelor este asigurat. Craiova a jucat perfect cu Dinamo, dar nu va mai găsi lejeritatea spaţiilor în faţa echipei lui Viorel Moldovan. În tur, la Craiova, Chindia a scos în ultimele minute, un preţios egal.

De la ora 20:30 Botoşanii primesc vizita celei mai în forme echipe la acest moment, FCSB, neînvinsă de nouă meciuri. Este un joc de play-off, în care orice e posibil, pentru că şi formaţia lui Marius Croitoru este de o inconstanţă de neînchipuit, alternând rezultatele bune afară cu paşii falşi acasă. Teoretic, bucureştenii nu ar trebui să aibă griji, pentru că toate cele şase meciuri jucate la Botoşani au însemnat victorii şi gazdele au marcat doar două goluri.

casa pariurilor liga 1 etapa a 16-a. FCSB are la Botoşani şase victorii din şase meciuri

Clujul nu sperie în deplasare

Duminică, de la ora 16:00 derby de Transilvania la Sfântu Gheorghe: Sepsi – Gaz Metan Mediaş. Gazdele au şanse mici să mai repete isprava de anul trecut, când au intrat în play-off, pierzând contactul cu grupul ce se bate pentru locurile 1-6, dar nici medieşenii nu mai merg constant şi dacă o vor ţine pe această direcţie riscă serios să piardă accesul în play-off.

Cel mai tare joc al etapei e epilogul ei, duminică seară, în Groapă, unde Dinamo primeşte un CFR Cluj care vine la trei zile după returul cu Rennes. La Dinamo e linişte financiară pentru jucători, dar incertitudini mari privind viitorul clubului şi dreptul de licenţă. Dinamo a jucat slab la Turnu Severin şi a fost taxată de Craiova. Clujul afară nu prea mai sperie, ultima deplasare fiind înfrângerea de la Iaşi.

Programul etapei a 16-a din Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 8 noiembrie

ora 18:00 Astra – Voluntari

ora 20:30 Hermanstadt – Viitorul

Sâmbătă, 9 noiembrie

ora 13:00 Academica Clinceni – Poli Iaşi

ora 17:30 Chindia – Craiova

ora 20:30 Botoşani – FCSB

Duminică, 10 noiembrie

ora 16:00 Sepsi Sfântu Gheorghe – Gaz Metan

ora 19:00 Dinamo – CFR Cluj

Clasament Casa Pariurilor Liga 1 înainte de etapa a 16-a

clasament Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT