Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 19-a. Hermannstadt – Chindia 1-1. Sibienii revin pe locul 14

28.01.2021 | 18:42
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 19a Hermannstadt  Chindia 11 Sibienii revin pe locul 14
ADVERTISEMENT

Etapa a 19-a din Casa Pariurilor Liga 1 este o rundă intermediară, care se desfășoară pe parcursul a trei zile, începând de marți, 26 ianuarie și încheindu-se joi, 28 ianuarie. Iar în weekend urmează runda cu numărul 20, pentru că și Liga 1 merge în același ritm accelerat ca restul Europei.

Marți s-au disputat primele 3 partide ale etapei, toate încheiate la egalitate: FCSB nu a reușit să se impună la Pitești, la fel ca și Universitatea Craiova la Voluntari, iar Viitorul a făcut 3-3 pe teren propriu cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Miercuri, toate meciurile s-au terminat cu scorul de 2-1. Dinamo şi Academica au câştigat pe teren propriu cu Gaz Metan şi FC Botoşani, în timp ce UTA s-a impus la Iaşi. Joi, Hermannstadt şi Chindia au remizat 1-1, la fel şi CFR Cluj cu Astra.

Programul etapei a 19-a din Liga 1

Joi, 28 ianuarie

  • CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-1 (Deac 80 / Budescu 21)
  • Hermannstadt – Chindia 1-1 (Karanovic 18 / Căpuşă 49) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Min. 81: Ionuţ Stoica, fundaşul sibienilor, a făcut un fault de „galben“ la mijlocul terenului şi nu a scăpat de avertisment. El va rata etapa viitoare pentru cumul de cartonaşe.

Min. 71: După două dueluri consecutive pentru balon la mijlocul terenului, s-a iscat un meleu între cele două echipe. Addae de la Hermannstadt a avut o reacţie violentă după un atac al lui Neguţ asupra lui. Spiritele s-au încins rapid, iar ambele bănci au sărit. Arbitrul a intervenit rapid şi a stins conflictul. Ambii jucători au fost avertizaţi.

ADVERTISEMENT

Min. 49: GOOOL Chindia! Centrare de pe partea stângă, preluare dificilă a lui Căpuşă în mijlocul unui careu lăsat descoperit de fundaşii sibieni şi şut deviat în poarta lui Hermannstadt. Primul gol pentru fundaşul dreapa al Chindiei în Liga 1.

Min. 18: GOOOL Hermmanstadt! Sîntean a centrat excelent de pe partea stângă, iar atacantul Karanovic a reuşit să trimită în poarta lui Aioani.

ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt: Cristiano – Opruţ, Stoica, Matrigardi, Măţel – Pires, Dâlbea, Sîntean, Addae, Mayoral – Karanovic. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Chindia: Aioani – Căpuşă, Piţian, Iacob, Dinu – Neguţ, Raţă, Dumitraşcu, Costea – Berisha, D. Popa. Antrenor: Emil Săndoi


Miercuri, 27 ianuarie

  • Dinamo – Gaz Metan 2-1 (Gueye 32, Puljic 43 / R. Valente 7)
  • Politehnica Iași – UTA 1-2 (Flores 9 / Erico 90+2, Rus 90+4) – VEZI VIDEO

Poli Iași: Brănescu – Cană, R. Popa, Baxevanos, Bușu – Flores Knowles, Mihalache, Passaglia – R. Onea, Djuranovici, Mensah. Rezerve: Brânză, Zaharia, Popadiuc, Vanzo, Lopes Cabral, Zajmovic, Moisa, Gaitan. Antrenor: Daniel Pancu

UTA Arad: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Fl. Ilie, Bustea – Miculescu, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Antal, Roger. Rezerve: Balauru, Melinte, Isac, Oroian, Roșu, Teșcan, Rus, Buhăcianu. Antrenor: Laszlo Balint

Min. 90+4: GOOOL UTA ARAD! Ciprian Rus dă lovitura de grație în Copou!

Min. 90+2: GOOOL UTA ARAD! Erico marchează în poarta lui Brănescu.

Min. 60: Ratare colosală a lui Neluț Roșu, care, din poziție ideală, trage peste poarta lui Brănescu. Cu câteva secunde înainte, Antal a fost faultat în careu de Popa, dar arbitrul nu a dat penalty pentru arădeni.

Min. 9: GOOOL POLI IAȘI! Dylan Flores îl învinge pe Iacob cu un șut la colțul lung.

Min. 1: Ocazie de gol a gazdelor în secunda 12! Djuranovici putea profita de o eroare a lui Erico, dar este blocat in extremis de Florin Iacob.


  • Academica Clinceni – FC Botoșani 2-1 (Ad. Popa 13, Chunchucov 73 /Al Mawas 29 ) – VEZI VIDEO

Academica Clinceni: Vâlceanu – Achim, Patriche, Jutric, Dobrescu – Cordea (34 Andronic), Moulin (71 Vwentura), Cascini, Longher (7 Ad. Popa; 71 Pashov) – Chunchucov, Chandarov (46 Rusescu). Rezerve: Ureche, Gardoș, Pashov, Rusescu, Markovic, Ventura, Andronic, Dumitriu, A. Popa. Antrenor: Ilie Poenaru

FC Botoșani: Hankic – Haruț, Șeroni, Chindriș, Țigănașu – Patache, J. Rodriguez, E. Papa (76 Tîrcoveanu) – Al Mawas (76 Toutouh), Ongenda (68 Fili), Keyta. Rezerve: Pap, Plămadă, Holzmann, Croitoru, Tîrcoveanu, Fili, Fernandez Satue, Toutouh, Ashkovski. Antrenor: Marius Croitoru

Min. 13: GOOOL ACADEMICA! Adi Popa recuperează o minge la mijlocul terenului, avansează nestingherit spre poarta adversă și înscrie cu un șut de la marginea careului, cu largul concurs al portarului Hankic. Academica – FC Botoșani 1-0.

Min. 29: GOOOL FC BOTOȘANI! Al Mawas restabilește egalitatea cu un șut din careu, la colțul lung. Academica – FC Botoșani 1-1.

Min. 49: Șeroni încasează stupid două cartonașe galbene în decurs de numai două minute (47 și 49) și este eliminat.

Min. 73: GOOOL ACADEMICA! Chunchucov se distrează cu apărătorii oaspeților și înscrie cu un șut din careu. Academica – FC Botoșani 2-1.


Marți, 26 ianuarie

  • Viitorul – Sepsi Sf. Gheorghe 3-3 (Luckassen 8, 45+1, Ciobanu 84 pen. / Gonzalez 18, Mitrea 47 pen., Safranko 90+2)

Min. 90+2: GOOOL SEPSI! Safranko dă lovitura și marchează golul egalizator cu o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 84: GOOOL VIITORUL! Ciobanu îi readuce pe constănțeni în avantaj din penalty.

Min. 47: GOOOOOL SEPSI! Mitrea egalează din penalty.

Min. 45+1:GOOOOOL VIITORUL! Kevin Luckassen marchează cu un șut splendid din interiorul careului de 16 metri.

Min. 18: GOOOOOL SEPSI! Gonzalez egalează!

Min. 8: GOOOOL VIITORUL! Kevin Luckassen marchează din apropierea liniei porții.

Min. 1: A început meciul de la Constanța.

Viitorul: Cojocaru – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – Matei (Sabala 82), Artean, Ciobanu (Benzar 90+1) – Ely Fernandes, Luckassen, Mățan (Grădinaru 62). Rezerve: Căbuz, Ganea, Buta, Babunski, Grameni, Pitu. Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi Sfântu Gheorghe: Jesus – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Csizer (Dumitrescu 74) – Tamaș (Dumiter 89), Fofana (Markovic 74), Tincu, Bajrovic (Purece 63) – Gonzalez, Safranko. Rezerve: Szanto, Kovacs, Purece, Păun, Degiannidis, Dragomir. Antrenor: Leo Grozavu


  • FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-1 (Angelov 10 / A. Ivan 25)

FC Voluntari: Lavin – Costin, Balaur, Armaș, Briceag – Ricardinho, Droppa, Tavares – I. Gheorghe, Angelov, Anderson. Rezerve: Rîmniceanu, Vlad, Achim, Bortoneanu, Ilie, Dorobanțu, Da Veiga Lopes, Buliga, Stoica. Antrenor: Bogdan Andone

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, Papp, Bancu – Nistor, Screciu, Cicâldău – Bărbuț, Ivan, Ofosu. Rezerve: Popescu, Vătăjelu, Constantin, Bic, Mateiu, Cîmpanu, Căpățînă, Baiaram, Mamut. Antrenor: Corneliu Papură


  • FC Argeș – FCSB 0-0

Gazon acoperit cu zăpadă la Clinceni înaintea meciului cu FC Botoșani

UPDATE 27 ianuarie, ora 11:30 / Cu aproximativ trei ore înainte de începerea partidei Academica – FC Botoșani, la stadionul din Clinceni se lucrează intens pentru îndepărtarea stratului mare de zăpadă depus pe gazon. Organizatorii fac eforturi mari ca partida să se desfășoare în condiții cât de cât bune, dar le va fi foarte greu, deoarece continuă să ningă destul de tare.


Marți, 26 ianuarie au loc primele trei partide, același număr de jocuri este programat și miercuri, 27 ianuarie iar ultimele două se desfășoară joi, 28 ianuarie. Pentru a vedea cum decurge lupta la vârf, pentru șefia clasamentului, va trebui însă să așteptăm până joi, pentru că liderul FCSB și Craiova sunt pe teren încă de marți, dar CFR Cluj o va face abia joi.

FCSB a avut un drum scurt de făcut, la 120 de kilometri de București, în orașul inegalabilului și regretatului Nicolae Dobrin, Pitești, unde stadionul din Trivale îi poartă numele în semn de omagiu. Alb-violeții dau semne vizibile că s-au adaptat, în sfârșit, la rigorile primei divizii și au ieșit de pe locurile retrogradabile.

Parcurs excelent pentru FC Argeș. Misiune dificilă pentru FCSB?

Argeș, revitalizată serios de noul antrenor, Mihai Ianovschi, are cinci meciuri fără eșec, o performanță extraordinară pentru echipa care a stat destule etape în coada clasamentului. Două victorii afară și trei remize este bilanțul în acest timp și FCSB va trebui să ia foarte serios acest meci, pentru că nu va mai avea în față jaloanele din tur, când Dennis Man a bătut Argeșul de unul singur, cu un hat-trick.

Veștile bune pentru fanii FCSB sunt că se vor afla pe bancă, putând intra pe parcursul meciului fundașul central sau mijlocaș la închidere la nevoie Dragoș Nedelcu, refăcut după lunile în care a absentat pentru ruptură de ligamente și Olimpiu Moruțan, mijlocașul fantezist intrat în atenția lui Inter.

CFR Cluj va întâlni joi, acasă, o Astra Giurgiu devastată de pericolul de excludere din Liga 1, ca urmare a faptului că unul dintre jucătorii suspendați, Alexandru Ioniță, a recunoscut că s-a dopat cu o terapie interzisă împreună cu Takayuki Seto și Kehinde Fatai.

Conform normelor FIFA și UEFA fiind vorba de mai mult de un sportiv dopat și echipa din care aceștia fac parte trebuie exclusă din competiție, altfel echipele din România, inclusiv cele naționale, vor fi oprite de a mai participa la vreo competiție europeană sau mondială!

Își revine Unviersitatea Craiova? Dinamo, partidă dificilă cu Gaz Metan Mediaș

Craiova merge marți la Voluntari într-un meci al echipelor care nu au mai bătut pe nimeni de șase etape ilfovenii, de cinci oltenii. Este mare presiune pe capul lui Corneliu Papură care de săptămâna viitoare l-ar putea avea sub comandă pe spaniolul Juan Camara, fost la Dinamo.

Tot marți se joacă un meci important la Ovidiu, pentru zona play-off, între Viitorul și Sepsi, cu mențiunea că la oaspeți sunt șapte jucători absenți cu COVID și trei accidentați, dar sunt șanse să revină pe bancă antrenorul Leo Grozavu, care s-a vindecat de virus.

FC Botoșani vrea să profite de începutul de an mult sub parametrii arătați în prima parte a campionatului de Academica Clinceni și vine la victorie. Ilfovenii sunt pregătiți să răspundă cu grupul format din foștii jucători ai Stelei (Gardoș, Tănase, Rusescu și acum Adi Popa) plus bulgarul Pashov, austriacul Jutric și mai nou mijlocașul francez Moulin.

La Iași răbdarea oficialităților față de antrenorul Daniel Pancu și față de jucători pare a fi ajuns la capăt și un nou rezultat negativ în meciul cu UTA are mari șanse să producă importante schimbări pe banca tehnică și în lot.

Pentru Dinamo, cu lotul foarte subțire aflat la dispoziție, partida de acasă cu Gaz Metan Mediaș se anunță a fi una mult mai grea decât ar fi trebuit în mod normal, pentru că e foarte dificil să mizezi în număr mare pe jucători între 18-21 de ani, care au mare ambiție, dar nu și experiență.

ADVERTISEMENT