Fotbal intern

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 20-a. Program, rezultate, clasament, informații de ultimă oră. Sepsi, victorie cu Clinceni după patru goluri marcate în 20 de minute

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 20a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Sepsi victorie cu Clinceni dupa patru goluri marcate in 20 de minute
ADVERTISEMENT

Etapa a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1 se încheie luni, 12 decembrie, când sunt programate două partide: Sepsi – Clinceni (18.00) şi Voluntari – Viitorul (20.30).


UPDATE, 10 decembrie, ora 17:40/ Sepsi a câștigat fără probleme meciul cu Academica Clinceni, scor 4-0. După o primă repriză încheiată la egalitate, 0-0, jucătorii covăsneni au marcat de patru ori în partea secundă, prin Ștefănescu (min. 56 și 74), Fulop (min. 66) și Vașvari (min. 77). Cu această victorie, Sepsi este pe locul nouă în Casa Pariurilor Liga 1, cu 22 de puncte, în timp ce Academica ocupă locul de baraj, cu trei puncte mai puțin.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 decembrie, ora 17:30/ Prima repriză a duelului de la Sfântul Gheorghe s-a încheiat la egalitate, 0-0, însă în partea a doua Sepsi a oferit un adevărat recital ofensiv. Formația lui Leo Grozavu a punctat de patru ori în 20 de minute.


UPDATE, 10 decembrie, ora 16:00/ A început Sepsi – Academica Clinceni, meci anulat marți seară din cauza condițiilor meteo.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 decembrie, ora 19:52 / Meciul dintre Sepsi și Clinceni se va juca pe data de 10 decembrie de la ora 16:00.


UPDATE, 9 decembrie, ora 19:11 / Partida dintre Sepsi și Academica Clinceni a fost oprită de arbitrul George Găman din cauza ceții. Chiar dacă s-a încercat jucarea meciului timp de 15 minute, vremea nu s-a îmbunătățit, astfel că partida va fi amânată pentru o altă dată.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 decembrie, ora 18:47 /  Meciul dintre Sepsi și Academica Clinceni se va juca. Partida va începe la 19:00. Cei de la Sepsi au ars mai multe anvelope pentru a îndepărta cât de mult se poate ceața densă lăsată asupra stadionului.


UPDATE, 9 decembrie, ora 18.00. Partida a fost amânată o oră, dar toată lumea ştie că nu se va juca în cursul acestei zile. S-a stabilit şi ziua de disputare, marţi, 10 decembrie. Momentan nu s-a comunicat oficial pentru că se aşteaptă o oră pentru eventualitatea că, printr-o minune, ceaţa s-ar putea rispi.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 decembrie, ora 17.36. Decizia referitor la amânarea meciului se va lua la ora 18.00. Partida ar putea fi amânată doar o oră, iar apoi, dacă ceaţa va persista, va fi reprogramată pentru o altă zi, poate chiar marţi. Cei doi antrenori pari resemnaţi cu ideea că nu se va juca în cursul acestei uile. Lui Ilie Poenaru, antrenorul oaspeţilor, nu-i convine deloc situaţia. Este ghinion şi vă daţi seama că nu ne convine, pentru că avem un program bine stabilit, am venit pregătiţi de meci… Gândiţi-vă că, jucând mâine, noi nu avem unde să ne antrenăm. Ce fac, iau jucătorii din pat şi îi aduc la meci!? Nu am unde să antrenez jucătorii. Sunt factori care vor influenţa jocul de mâine. Mai mult pentru noi, pentru că ei au condiţii de a se antrena, cel puţin să facă o mişcare, noi nu.  Dar asta e situaţia, nu ne putem pune cu natura” , a spus tehnicianul celor de la Clinceni.

Leo Grozavu, antrenorul celor de la Sepsi, a vorbit despre faptul că nu ar trebui să se joace meciuri în luna decembrie în România: “Suntem în România, luna decembrie… mi se pare cam inuman să jucăm în asemenea condiţii. Nu neapărat temperatura, dar trebuie să ne aşteptăm în luna decembrie să avem terenuri îngheţate. Spectacolul suferă, lumea nu mai este la stadion, dar dacă aşa se hotărăşte, nu avem ce face. Ne-am pregătit pentru joc, nu aveam de unde să ştim cum va fi vremea la ora jocului, dacă va fi sau nu va fi ceaţă, dacă va fi sau nu va fi zăpadă“. 


UPDATE, 9 decembrie, ora 16.40. Meciul dintre Sepsi OSK și Academica Clinceni care este programat azi, ora 18.00, la Sfântu Gheorghe, este în pericol să nu aibă loc sau să nu înceapă la ora stabilită, toate acestea deoarece ceața s-a lăsat peste arena unde trebuie să aibă loc partida, anunță digisport.ro. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!


UPDATE, 8 decembrie, ora 22:55/ Astra a învins Universitatea Craiova și a urcat pe primul loc. Toate reacțiile de după meciul de la Giurgiu:

Constantin Budescu, mijlocaș Astra: „Am ajuns la a opta victorie, avem un parcurs nesperat pot spune, dar sper s-o ținem tot așa. Mai avem două meciuri anul acesta, apoi vine vacanța. Obiectivul nostru este să prindem play-off-ul, după ce se termină campionatul regular va fi cu totul altceva.

Am mai avut și noroc meciurile trecute, cu U Craiova la fel, o primă repriză mai modestă, dar după ce am arătat în partea a doua este un rezultat meritat. Dacă eram la 10 puncte pe primul loc, puteam discuta și despre campionat.

Domnul Niculae ne-a felicitat, ne-a promis că o să ajunge la zi cu banii, săptămâna viitoare ar trebui să fie totul ok. Dacă am face atâtea grătare pe câte glume s-au făcut pe seama asta.. noi am făcut jumate de grătar, că a plouat mereu, n-am avut parte.

Eu cu Alibec ne înțelegem foarte bine, mereu am făcut-o, ăsta este obiectivul meu, să-l fac golgheter.
Singura discuție pe care am avut-o la echipa națională a fost salutul de la întâlnire, în rest n-am vorbit cu nimeni. Vedem ce va fi cu Islanda, mai e mult”.

Alexandru Mateiu, mijlocaș Universitatea Craiova: ”Din păcate, nu putem să legăm victoriile. Facem un meci bun, unul mai slab. Ne-am dorit foarte mult. În prima repriză am făcut un meci senzațional. Nici nu mă gândeam că nu batem azi lejer Am primit un gol lejer, dintr-o prostie a noastră. Ei au prins curaj.

Sunt meciuri din trei în trei zile. Nu e normal, trebuie să batem meci de meci, să legăm victoriile. Avem un lot valoros și toți cei care intrăm ne facem treaba Avem echipă cu care să luăm campionatul. Sperăm să trecem această perioadă, iar de la anul să jucăm mult mai bine.”


UPDATE, 8 decembrie, ora 20:29/ CFR a pierdut meciul cu 1-2 meciul de la Botoșani. Reacțiile jucătorilor clujeni după duelul din nordul Moldovei:

Ovidiu Hoban:Am pierdut, asta e cea mai drastică concluzie. Nu mai avem ce face acum, mergem înainte. Nu ne-a afectat că nu s-a amânat meciul.  Ei au avut mai mult noroc decât noi. 

Din două șuturi pe poartă au câștigat meciul. Trebuie să ne antrenăm mai bine și să câștigăm meciurile viitoare. Sunt foarte, foarte importante următoarele meciuri. În primul rând trebuie să ne calificăm”

Damjan Djokovic: „Am avut ocaziile noastre, dar din păcate nu am profitat de ele, iar ei au dat golul din repriza a doua din singura șansă pe care au avut-o. Nu conteză dacă trebuia anulat meciul, noi ne gândim doar la jocul nostru. Nu contează dacă pierdem primul loc, campionatul este lung.

Etapa viitoare jucăm chiar împotriva Astrei, putem câștiga și să refacem diferența față de ei. Pentru mulți dintre noi, meciul cu Celtic va fi cel mai important din viață, trebuie să-l privim ca pe o finală de Champions League, suntem motivați, trebuie să arătăm pe teren că nu a fost în zadar ce am făcut până acum”.


UPDATE, 7 decembrie, ora 17:25/ Eric a revenit după o accidentare și a jucat 12 minute în meciul cu Astra de runda trecută. După doar câteva zile, brazilianul a acuzat dureri la spate, iar Gică Hagi a anunțat că este indisponibil pentru duelul de la Voluntari:

Nu îmi place că unii jucători se accidentează aşa de uşor. Cred că am jucat puţin în această toamnă, am ieşit din Cupă, le-am şi zis astăzi că nu văd motive de ce unii au căzut aşa accidentaţi. Adică, Eric să lipsească două luni şi ceva sau trei luni.

Şi acum din nou are o problemă la spate. Asta e, ce să fac? Trebuie să mă adaptez la ce am, ce îmi rămâne şi să joc cu Louis Munteanu de 2002, a declarat Hagi la conferința de presă.

Astfel, Eric mai are de așteptat încă o perioadă până să ajungă pe primul loc în topul all-time al celor mai buni marcatori străini din istoria campionatului românesc


UPDATE, 6 decembrie, ora 22:45/ FCSB s-a impus în fața celor de la Gaz Metan cu 2-0, după golurile marcate de Florinel Coman și Dennis Man. Toate reacțiile de la Arena Națională:

Edi Iordănescu, antrenor Gaz Metan: „Noi am venit cu foarte multe probleme, Marius Constantin și Ely Fernandes au jucat cu dureri la genunchi. Pe Velisar l-am recuperat în această dimineață, Darius Olaru și Cardoso suspendați.

În prima repriză am jucat foarte bine, am controlat, cu puțină șansă dacă marcam altfel se desfășura jocul. În a doua parte am pierdut intensitatea, n-am mai putut fi primii la minge, n-am mai putut bloca anumite spații.

A venit primul lor gol după o greșeală comisă de noi la construcție. Noi suntem naivi, am ratat o sumedenie de ocazii. A câștigat echipa mai șmecheră. M-a deranjat ușurința cu care s-au arătat cartonașele galbene, mi s-a părut exagerat

Antrenorul Gazului a oferit declarația serii atunci că a spus că, pentru meciul cu Poli Iași, clubul din Mediaș a făcut rost de bilete de avion ieftine, la discount.

”Vreau să mulțumesc conducerii care au făcut un efort să scoată clubul din situația această financiară. Am găsit și noi bilete la discount de avion să mergem la Iași. Am văzut avionul doar în filme în ultima perioadă”.

Ionuț Larie, fundaș Gaz Metan: „Cred că am făcut o primă repriză bună, am avut noroc că Dennis Man a ratat cu poarta goală, trebuia sa să ne dea de gândit, au calitate mare în atac. Din păcate plecăm cu mâna goală. Nu cred că a fost offiside la golul doi, Moruțan a dat o pasă de excepție.

Noi am venit aici să jucăm fotbal, dar ei au făcut un meci foarte bun, felicitări lor, sperăm să luăm punctele la Iași. La începutul campionatului am fost o echipă care merită să fie în play-off, dar de ceva vreme nu mai reușim să adunăm puncte. Cu siguranță s-a simțit lipsa lui Olaru și a lui Cardoso, dar asta este”.


LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 20-a

Etapa a 20-a începe așadar în forță și continuă până luni, 9 decembrie, inclusiv, când se joacă ultimele două partide. Este o rundă cu mai multe momente interesante, pentru că în afara meciului de pe Arena Națională rețin atenția și confruntările Astra Giurgiu – Craiova și Botoșani – CFR Cluj.

Vineri, vor fi față în față echipele de pe locurile 5 și 6 la acest moment în grupul play-off. Evident, nici una nu vrea să piardă, știind că Dinamo și chiar Botoșani le suflă în ceafă. Interesant este că tocmai în acest meci la gazde nu va putea evolua tocmai fostul fundaș central de la Mediaș, Iulian Cristea, iar la oaspeți nimeni altul decât Darius Olaru, din iarnă jucător al FCSB.

Casa Pariurilor etapa a 20-a. Uvertura etapei, vineri, este FCSB – Gaz Metan

Dinamo, misiune foarte grea pe malul Cibinului

Sâmbătă se joacă două partide. La Ploiești va fi foarte greu pentru Chindia lui Viorel Moldovan, aflată într-o vrie totală, cu un singur punct luat în ultimele cinci meciuri și o căruță de goluri primite, în meciul cu Politehnica Iași, care a jucat de la egal la egal cu FCSB și a avut ghinion primind gol în al treilea minut de prelungiri.

Seara, pe stadionul de pe malul Cibinului, în sfârșit gata, după mai bine de un an și jumătate, Hermanstadt primește pe Dinamo și nu uită că la primul joc cu adevărat acasă a reușit să încurce liderul CFR Cluj, motiv pentru care speră chiar la mai mult contra câinilor. Care însă, sunt și ei motivați de dorința de a nu rata și anul acesta play-off-ul.

Botoșani nu a vrut să amâne meciul cu CFR Cluj

Duminică sunt programate încă două jocuri. Ambele extrem de importante. La Giurgiu fenomenala echipă a lui Bogdan Andone îl așteaptă pe Victor Pițurcă într-un duel al aspirantelor la detronarea liderului CFR Cluj. Greu de dat un pronostic, pentru că Astra joacă foarte bine, iar Craiova e foarte imprevizibilă în evoluții, fără constanță.

La Botoșani, posibil pe un teren înghețat, cum a fost cu Viitorul, moldovenii vor să pună la punct un Cluj care nu are cum să nu se gândească și la meciul decisiv cu Celtic de joia viitoare din ultima etapă a grupelor Europa League. Ardelenii au vrut amânarea partidei, Botoșanui a spus clar nu și speră să profite, mai ales că mai are și avantajul psihologic al eliminării din Cupă al clujenilor în acest sezon.

Viitorul, obligată să câștige pe terenul ultimei clasate

Luni au loc ultimele două meciuri. Viitorul, care parcă nu mai știe să câștige afară, are această oportunitate la lanterna roșie Voluntari, care, însă, nu joacă deloc rău, doar că nu are noroc la puncte. Dacă nu poți învinge nici la o echipă care are doar 8 puncte atunci chiar nu poți pretinde să iei titlul.

În fine, un meci pe viață și pe moarte va fi în Covasna, la Sfântu Gheorghe, între Sepsi și Academica Clinceni, două echipe cu câte 19 puncte, care știu că sunt însă la doar lungimi de Chindia, ocupanta locului de baraj, cu 17 puncte. Ilfovenii au salvat etapa trecută, in extremis, acasă, un punct în fața sibienilor și la Sfântu Gheorghe va fi o adevărată bătălie a supraviețuirii.

Programul meciurilor din etapa a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 6 decembrie, ora 20:30

FCSB – Gaz Metan

Sâmbătă, 7 decembrie

ora 18:00 Chindia Târgoviște – Politehnica Iași

ora 20:30 Hermanstadt – Dinamo

Duminică, 8 decembrie

ora 17:30 Astra Giurgiu – Craiova

ora 20:30 Botoșani – CFR Cluj

Luni, 9 decembrie

ora 18:00 Sepsi Sfântu Gheorghe – Academica Clinceni

ora 20:30 Voluntari – Viitorul Constanța

ADVERTISEMENT