Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 24-a. Poli Iași vrea să câștige meciul cu Viitorul la „masa verde”. Replica lui Gică Popescu

23.02.2021 | 18:27
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 24a Poli Iasi vrea sa castige meciul cu Viitorul la masa verde Replica lui Gica Popescu
ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 se pregăteşte în acest weekend pentru meciurile din cadrul etapei a 24-a. Încă şase până ce se va trage linia şi vom cunoaşte cu exactitate numele celor echipelor care vor merge în play-off-ul pentru titlu şi al celor care vor trage pentru supravieţuire în play-out.

Programul etapei a 24-a din Casa Pariurilor Liga 1

Luni, 22 februarie

  •  FC Viitorul – Poli Iaşi – suspendat – VEZI VIDEO

UPDATE, 23 februarie, ora 18:44 / Gică Popescu, președintele Viitorului, a reacționat după ce oficialii lui Poli Iași au depus o contestație și au cerut să câștige cu 3-0 la „masa verde”.

ADVERTISEMENT

„Este dreptul lor să depună contestație, orice echipă poate face acest lucru. Regulamentul spune că un meci nu se poate disputa dacă vizibilitatea este sub 150 de metri. Arbitrii au intrat pe teren la ora 16, au amânat meciul cu o oră, după care au decis că nu se poate juca. Am fost pe teren, nu se vedea! Asistenții nu puteau să vadă până în partea cealaltă.

Totul s-a petrecut conform regulamentului, de ce nu putem să respectăm regulamentul? Ne legăm de tot felul de lucruri. Dacă televiziunea ne cerea să aprindem instalația nocturnă, am fi aprins nocturna. Dacă exista un aparat prin care să risipim ceața vă asigur că l-am fi cumpărat și pe acela, dar nu există.

ADVERTISEMENT

Dimineață a fost senin, nu este vina noastră că a apărut din nou ceața. Nu putem controla ceața. Înțeleg că ei vor avea de făcut încă o deplasare, dar asta este situația, trebuie să urmăm regulamentul. Probabil meciul va fi programat la două sau trei zile după alt joc, deci nici nouă nu ne convine. Cu toții am fost la stadion, am așteptat cuminți să se reia meciul, dar nu a fost posibil. Trebuie să respectăm regulamentul, așa a decis arbitrul”, a spust Gică Popescu la Digi Sport.


UPDATE, 23 februarie, ora 18:23 / Oficialii Politehnicii Iași au depus o contestație după ce s-a luat decizia amânarii partidei cu Viitorul și cer să câștige cu 3-0 la „masa verde”, acuzând faptul că gazdele nu au aprins instalația de nocturnă.

ADVERTISEMENT

„Din punctul nostru de vedere, doar o echipă și-a dorit să joace astăzi. Normal că celor de la Viitorul le convine să ne mai pună încă o dată pe drumuri și meciul să se reia din minutul 1. Este inacceptabil să nu respecți ROAF și să nu aprinzi instalația de nocturnă, pentru un meci programat în luna februarie la ora 16, respectiv 17.

Exact cum am pierdut noi meciul tur, din cauza nocturnei, considerăm că, de această dată, Poli Iasi trebuie să fie echipa declarată câștigătoare la masa verde. Conform ROAF, pentru luna februarie jocul trebuia desfășurat în nocturnă la această oră. Echipa gazdă nu a asigurat condițiile necesare asigurării vizibilității și nu a aprins nocturna. De aceea, am făcut contestație. În luna februarie, ora oficială de joc este  14.00. Dacă meciul a fost reprogramat la ora 16.00, respectiv 17.00, trebuiau să aprindă obligatoriu nocturna. Nu au făcut-o”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 februarie, ora 17:11 / Andrei Cristea, antrenorul Politehnicii Iași, a reacționat dur după ce arbitrul Andrei Chivulete a hotărât ca meciul cu Viitorul să nu se mai dispute din cauza ceții.

„E un mare dezavantaj pentru noi. Am stat 4 zile aici, am consumat foarte multă energie mentală. E o decizie bizară pentru mine! Consider că este o vreme pe care am mai întâlnit-o în carieră și cred că partida ar fi trebuit să se joace. 

Observatorul partidei a spus că partida ar fi trebuit să se joace. A fost un consum mental extrem de ridicat. Jucătorii se concentrează pentru meci, dar ies din ritm. Nu sunt momente ușoare, dar cred că partida ar fi trebuit să se joace”, a declarat Andrei Cristea după aflarea deciziei.


UPDATE, 23 februarie, ora 17:00 / Din cauza ceții, Viitorul – Poli Iași nu se mai joacă nici astăzi. Meciul se va disputa la o dată care va fi stabilită ulterior, din minutul 1, de la scorul de 0-0.


UPDATE, 23 februarie, ora 15:30 / Condițiile atmosferice de la Ovidiu continuă să facă probleme. Reprogramat la ora 16:00, meciul dintre Viitorul și Poli Iași nu se poate juca. Partida a fost amânată pentru ora 17:00.


UPDATE, 23 februarie, ora 12:08 / Președintele lui Poli Iași, Ciprian Paraschiv, se teme că partida de la Ovidiu nu va putea continua nici astăzi.

„Suntem puțin îngrijorați pentru că avem cod galben de ceață până la ora 18:oo. Sperăm la o actualizare mai optimistă. Eu din tribună nu vedeam mai departe de 5 metri. Nu am mai întâlnit o situație ca asta, dar trecem prin toate”, a declarat Ciprian Paraschiv, la PRO X.


UPDATE, 22 februarie, ora 23:10 / Ultimele 22 de minute, plus eventualele prelungiri din FC Viitorul – Poli Iași se vor juca mâine, 23 februarie, de la ora 16:00.


UPDATE, 22 februarie, ora 23:00 / Arbitrul Florin Chivulete a decis ca partida dintre Viitorul și Poli Iași să nu se mai reia în această seară, condițiile de vizibilitate fiind extrem de slabe. Meciul va fi reluat, cel mai probabil, în data de 23 februarie, din minutul 68.


Min. 68: Partida de la Ovidiu s-a întrerupt din cauza lipsei de vizibilitate. E ceață densă la Ovidiu, iar arbitrul a decis oprirea partidei.

Min. 8: Galben pentru Romario Benzar. Fundașul Viitorului a ajuns la patru avertismente și va fi suspendat în meciul de vineri, cu Dinamo.

Min. 1: A început meciul de la Ovidiu.

Viitorul: Cojocaru – Benzar, Mladen, Dobrosavlevici, Dussaut – Matei, Artean, Ciobanu – Grădinaru, Măţan, Sabala. Rezerve: Cabuz, Grosu, Babunski Hristovski, Andronache, Pitu, Joalisson, Ganea, Arrospide, Dănuleasă. Antrenor: Mircea Rednic.

Poli Iaşi: Brănescu – Onea, Baxevanos, Frăsinescu, Bușu – Mihalache, Vanzo, Stan (Popadiuc 2), Vega Alvarez, Passaglia – Duranovic. Rezerve: Axinte, Flores Knowles, Gaitan, Popa, Lopes Cabral, Zaharia, Popadiuc, Cristea, Almada Soares. Antrenor: Andrei Cristea.

  • UTA – FC Botoşani 0-0

Min. 90+3: FINAL DE MECI. Partidă foarte slabă la Arad, iar remiza albă este rezultatul firesc.

Min. 1: A început partida de la Arad!

Echipele de start:

UTA Arad: Balauru – Peteleu, Erico, Albu (Ilie 21), Shlyakov – Antal (Buhacianu 69), Isac (Rosu 80), Vorobjovas, Rusu – Roger – Hora (Voinea 46)

FC Botoșani: Hankic – Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Papa, Rodriguez, Ongenda (Florescu 88) – Al Mawas, Croitoru (Tîrcoveanu 9 (Fili 72)), Keyta (Toutouh 88)


Sâmbătă, 20 februarie

  • Sepsi Sf. Gheorghe – Academica Clinceni 0-0 – VEZI VIDEO

Sepsi: Niczuly – Deligiannidis, Bouhenna, Mitrea, Ștefănescu – Golofca, Tincu, Eder Gonzalez – Petrila, Safranko, Achahbar. Rezerve: J. Fernandez, Csiszer, Purece, L. Fulop, Fofana, Dumiter, Kovacs, Dimitrov, Tamaș. Antrenor: Leo Grozavu.

Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Bilali, Gardoș, Dobresc – A. Popa (Cr. Tănase 69), Ventura, L. Dumitriu (Cascini 69), Cordea – Chunchukov, Longher (Rusescu 7, F. Achim 83). Rezerve: Ureche, Chandarov, Andronic, Patriche, Cebotaru. Antrenor: Ilie Poenaru.


  • FCSB – Chindia Târgovişte 1-0 (Olaru 23)

Vineri, 19 februarie

  • FC Voluntari – FC Argeş 0-1 (Malele 17) – VEZI VIDEO

Min.17: GOOOL FC ARGEȘ! Dumitru l-a servit impecabil pe Malele, acesta l-a driblat pe portarul Râmniceanu și a înscris în poarta goală.

FC Voluntari: Rîmniceanu – Satli, Armaș (Angelov 46), C. Achim, A. Vlad (Briceag 46) – I. Gheorghe, Ivanov (Tamaș 78), Ricardinho – M. Ilie (Mailat 46), Pesic (Remacle 65), Jefte Betancour. Rezerve: Lavin, Costin, Balaur, Droppa. Antrenor: Bogdan Andone.

FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Turda, Mușat – Meza Colli, I. Șerban – Drăghici (Boldor 83), Palic (Maes 83), C. Dumitru – Malele. Rezerve: Micle, De Jonghe, Grecu, Pablo, Năstăsie, Honciu, Ndiaye. Antrenor: Mihăiță Ianovschi.


  • Universitatea Craiova – Hermannstadt 1-0 (Cicâldău 33)

Duminică, 21 februarie

  • Gaz Metan – CFR Cluj 0-1 (Omrani 75)
  • Astra Giurgiu – Dinamo 2-0 (V. Gheorghe 36, Stahl 41)

CFR Cluj a ratat de trei ori șansa să treacă pe primul loc în Liga 1

Lupta în faţă e foarte strânsă, cel puţin între primele două clasate, FCSB şi CFR Cluj, dar şi Universitatea Craiova nu trebuie absolut deloc neglijată, mai ales după ce venirea antrenorului grec Marinos Ouzounidis a început să transforme echipa olteană într-una mult mai bine aşezată pe teren şi mai agresivă în sensul bun al cuvântului.

De trei ori a avut şansa CFR Cluj să treacă pe primul loc, peste FCSB, în urma paşilor greşiţi făcuţi de echipa bucureşteană şi de tot atâtea ori elevii lui Edi Iordănescu nu au fost în stare să profite, ultima oară făcând egal acasă cu FC Voluntari, ce e drept, după ce au marcat un gol prin Vinicius, nevalidat de arbitru.

FCSB joacă acasă cu Chindia în etapa a 24-a din Liga 1

FCSB întâlneşte în această rundă, pe Arena Naţională, pe Chindia Târgovişte, o formaţie mult schimbată în bine în acest sezon de mâna antrenorului Emil Săndoi şi care multă vreme s-a aflat pe loc de play-off, dar în ultimele etape a pierdut teren şi acum se află în afara fericirii.

Problema serioasă pentru echipa lui Toni Petrea este faptul că de trei meciuri nu a mai reuşit să marcheze, pierzând trei partide consecutiv cu 0-1, ceea ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme. FCSB, cel mai prolific atac din Liga 1, cu 48 de goluri, parcă nu mai ştie să înscrie după plecarea golgeterului Dennis Man la Parma.

CFR Cluj, meci greu în deplasare cu Gaz Metan Mediaș. Universitatea Craiova primește vizita lui Hermannstadt

CFR Cluj a arătat şi ea destule sincope în evoluţiile din ultimele etape, făcând doar egal acasă  cu Astra şi Voluntari, echipe din partea a doua a clasamentului şi pierzând la Botoşani. Acum va poposi la Mediaş, un stadion unde a obţinut multe rezultate pozitive de-a lungul timpului, însă echipa lui Mihai Teja încă nu a renunţat la gândul de play-off şi va căuta să producă surpriza.

Universitatea Craiova joacă acasă cu Hermannstadt, performera rundei precedente, care tot la Mediaş a frânt aripile liderului FCSB cu un succes nescontat, care i-a luat prin surprindere şi pe oficialii clubului sibian, nepregătiţi cu o primă specială pentru prima victorie după zece etape tocmai în faţa celui mai puternic adversar din Liga 1.

Dinamo își joacă la Giurgiu ultimele șanse la play-off

La Sfântu Gheorghe se vor afla faţă în faţă echipele de pe locurile 4 şi 6, Sepsi respectiv Academica Clinceni. Covăsnenii au devenit echipa remizelor, parcă preluând virusul de la olteni, cu şase egaluri la rând până la primul succes. Pentru ambele echipe nu ar fi rău nici acum un punct, care le-ar întări poziţiile actuale în clasament.

Alte meciuri importante au loc la Giurgiu, unde Astra, care tocmai a câştigat pe terenul lanternei roşii Politehnica Iaşi, primeşte pe Dinamo, la Ovidiu, unde Viitorul, care nu a mai bătut pe nimeni de opt meciuri, are în faţă ultima clasată din Iaşi, şi la Arad, unde UTA, poate cea mai slabă echipă pe teren propriu, cu o singură victorie, are un oaspete foarte periculos, FC Botoşani.

ADVERTISEMENT