Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 4-a. Poli Iași câștigă la UTA după un meci cu multe răsturnări. S-a marcat golul sezonului în acest meci

20.09.2020 | 20:37
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 4a Poli Iasi castiga la UTA dupa un meci cu multe rasturnari Sa marcat golul sezonului in acest meci
ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 18 septembrie, până luni, 21 septembrie, inclusiv, se vor derula partidele etapei a 4-a din Casa Pariurilor Liga 1. Liderul Universtatea Craiova, singura echipă cu punctaj maxim, va primi vizita altei formaţii neînvinse, FC Voluntari.

Echipa lui Cristiano Bergodi a avut un excelent start de campionat, în deplin contrast cu aventura europeană, încheiată neaşteptat încă din primul tur preliminar, după ruşinea păţită la Tbilisi în faţa lui Lokomotiv.

ADVERTISEMENT

Craiovenii vin după un tonifiant succes obţinut la Ovidiu, în fief-ul Viitorului, cu scorul de 4-1, rezultat care a trimis echipa patronată de Gică Hagi într-o postură în care nu s-a mai aflat niciodată până acum, de deţinătoare a lanternei roşii.

Programul etapei a 4-a din Casa Pariurilor Liga 1

Duminică, 20 septembrie

  • FC Botoşani – Academica Clinceni 0-0

FC Botoșani și Academica Clinceni remizează alb după o confruntare în care ambele formații au ratat câteva ocazii importante. FC Botoșani nu a putut înscrie pentru al doilea meci la rând, după deziluzia din Europa League cu Skendija.

ADVERTISEMENT

FC Botoşani (4-3-3): Hankic – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Cîmpanu, Rodriguez, Babunski – Keyta, Dugandzic, Ofosu
Rezerve: Pap, Patache, Plămadă, Florescu, Roman, Croitoru, Ashkovski, Fili, Tîrcoveanu
Antrenor: Marius Croitoru

Academica Clinceni (3-5-2): Vâlceanu – Jutric, Gardoş, Patriche – Pashov, Sandu, Cebotaru, Dobrescu – Boiciuc, Chandarov
Rezerve: Ureche, Achim, Bilali, Tănase, Guga, Şerban, Pîrvulescu, Andronic, Dumitru
Antrenor: Ilie Poenaru

ADVERTISEMENT
  • UTA – Politehnica Iaşi 2-3

UTA Arad (4-4-2): H.Moldovanu – Roumpoulakou, Benga, Erico, Tomozei – Albu, Buhăcianu, N.Roşu, Tescan – Hora, Rus.
Rezerve: Balaure, Ilie, Melinte, Pleaşcă, Ursu, Morar, Ioniţă, Rusu, Klapan:
Antrenor: Laszlo Balint.

Poli Iaşi (4-3-3): Axinte – Onea, Mihalache, Baxevanos, Busu – Breeveld, Passaglia, Almada Soares – Vanzo, Calcan, Cristea.
Rezerve: Brînză, De Iriondo, Cabral, I.Cristea, Popadiuc, Atska, B.Balint, D.Ciobanu
Antrenor: Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Min. 27: GOOOL UTA! Ioan Hora îi pasează lui Ciprian Rus care șutează la poartă, iar balonul este deviat de un jucător al lui Poli Iași și intră în poartă.

Min. 35: GOOOL Poli Iași! Andrei Cristea aduce egalarea pentru oaspeți după un șut din întoarcere. Breeveld a dat pasa de gol.

Min. 61: GOOOL UTA!  Octavian Ursu o aduce din nou pe UTA în avantaj cu un șut bun de la distanță. Mingea ajunge în vinclul porții Iașului.

Min. 76: GOOOL Poli Iași! Moldovenii restabilesc din nou egalarea. Platini a șutat din interiorul careului, iar mingea a fost deviată. Vanzo a dat pasa de gol.

Min. 84: GOOOL Iași! Răzvan Onea înscrie golul cu care Iașul conduce pentru prima dată. Șutul său la oprit în vinclul porții gazdelor.

  • ora 21:30 FCSB – FC Argeş

Sâmbătă, 19 septembrie

  • Universitatea Craiova – FC Voluntari 2-1 (Koljic 34, Cicâldău 71 / Costin 57)
  • Sepsi SF. Gheorghe – Viitorul 1-1

FINAL. Sepsi Sfântu Gheorghe – Viitorul Constanța se termină 1-1. După acest joc, echipa lui Hagi a acumulat două puncte și are un bilanț de două egaluri și două înfrângeri.

Min. 39: GOOOL Viitorul! Andrei Ciobanu șutează din lovitură liberă, mingea este deviată de un jucător al lui Sepsi și intră în poartă. Sepsi – Viitorul 0-1.

Min 82: GOOL Sepsi! Pavol Safranko aduce egalarea pentru gazde printr-o lovitură de cap. Sepsi – Viitorul 1-1.

Sepsi: Jesus Fernandez – Csiszer, Bouhenna, Mitrea – Nouvier, Purece, Aganovic, Fofana, Ştefan – Safranko, Carnat
Rezerve: Niczuly, Fulop, Tincu, Achahbar, Dimitrov, Ştefănescu, Bajrovic, L. Fulop, Golofca.

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, Dussaut – Ciobanu, Matei, Casap – Iancu, Luckassen, Măţan
Rezerve: Căbuz, Dobrosavlevici, Georgescu, Bodişteanu, Ganea, Pitu, De Noojer.

Vineri, 18 septembrie

  • Astra – CFR Cluj 0-2 (Crepulja 44 aut., Debeljuh 60)
  • Chindia – Hermannstadt 1-3 (D. Popa 9 / Romario 31 pen., Sântean 38, Mayoral 82) – VEZI VIDEO

Chindia: Moldovan – Căpuşă, Dinu, Piţian, Iacob (85 Dumitrașcu) – Neguţ, Dulca, Ioniţă, Berisha (66 Yameogo) – Popa (66 Florea), Diaz (29 Rață). Rezerve: Aioani, Dumitraşcu, Yameogo, Florea, Raţă, Martac, Atanase, Negrea, Şerban. Antrenor: Emil Săndoi

Hermannstadat: Cristiano – Scarlatache, Viera, Stoica – Caiado (87 Mustivar), Dâlbea, Romario, Opruţ – Joalisson, Fortes (62 Karanovic), Sântean (69 Mayoral). Rezerve: Pop, Vodă, Karanovic, Lastras, Mayoral, Elbers, Florica, Mustivar, Buzan. Antrenor: Ruben Albes

Min. 82: GOOOL HERMANNSTADT! Fază asemănătoare cu cea din care a deschis scorul Chindia. De data asta, Mayoral a profitat de o greșeală din defensiva oaspeților și a majorat diferența. Chindia – Hermannstadt 1-3.

Min. 38: GOOOL HERMANNSTADT! Sântean înscrie un gol superb, direct dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Chindia – Hermannstadt 1-2.

Min. 31: GOOOL HERMANNSTADT! Romario Pires egalează dintr-un penalty acordat pentru un fault în careu asupra lui Sântean. Chindia – Hermannstadt 1-1.

Min. 9: GOOOL CHINDIA! Daniel Popa interceptează o pasă trimisă înapoi, îl driblează pe portarul Cristiano și înscrie în poarta goală. Chindia – Hermannstadt 1-0.


Luni, 21 septembrie

  • ora 21:00 Gaz Metan – Dinamo

Clasament Casa Pariurilor Liga 1

UPDATE, 20 septembrie, ora 12:55 / Sunt probleme mari la UTA, club aflat pe locul 9 în clasamentul Ligii 1. Arădenii vor juca astăzi la Iași, împotriva lui Poli, însă clubul se confruntă cu dificultăți financiare după ce autoritățile locale nu au livrat suma promisă înainte de startul sezonului.

„Aveam nevoie de bani publici în iulie și august, dar ne-am descurcat datorită sponsorilor. Nu vom rezista în Liga 1 fără bani publici! Cheltuielile au crescut, iar suma de bani pe care o primim din drepturile TV s-a redus și vine eșalonat. Din 5 milioane de lei de la Primărie, ni s-au promis 2 milioane până la finalul lunii septembrie. 

Este un gentlemen’s agreement între UTA și Primăria Arad. Conform Legii 115 / 2020, prin hotărâre de Consiliu Local se pot da bani cluburilor sportive. Trebuie doar să se dorească acest lucru, deoarece se pot face ședințe zilnice de Consiliu Local. 

Dacă nu primim acești bani săptămâna viitoare, va urma un blocaj la nivel de Primărie, din cauza alegerilor. O perioadă nu vom avea primar validat, nici Consiliu Local, iar banii publici primiți în octombrie sau noiembrie, vor trebui cheltuiți până la 15 decembrie, așa spune legea. Cum timpul ne va presa, există posibilitatea să trebuiască să returnăm o mare parte din acești bani”, a declarat Alexandru Meszar într-o conferință de presă, citat de gsp.

UPDATE, 20 septembrie, ora 10:56. Jucătorii și staff-ul celor de la Poli Iași au fost la mormântul lui Ionuț Popa, fostul antrenor al moldovenilor care a trecut în neființă pe data de 25 iunie 2020.

Ieșenii nu te vor uita vreodată, nea Popică!?️Daniel, Ono și Andrei și-au amintit cum le descrețeai frunțile cu replicile pline de umor pe care le găseai și în cele mai delicate momente.

Geplaatst door FC Politehnica Iasi op Zondag 20 september 2020


UPDATE, 19 septembrie, ora 21:27 / ”Am avut multe șanse clare mai ales în a doua repriză. N-am mai înscris și apoi am făcut o greșeală. Am terminat un meci important. Am avut mult timp pe posesie. Am putut să găsim cu ușurință mingi către Iancu, către Matei. Sunt mulțumit cu performanța jucătorilor pentru că este un teren greu aici. Bineînțeles că suntem dezamăgiți de rezultat, dar cred că meritam să câștigăm. 

Suntem competitivi, am arătat și astăzi. Trebuie să începem să câștigăm. Dacă nu jucăm nu putem să câștigăm. Bineînțeles că rezultatele nu sunt atât de bune până în acest moment, dar fotbalul ne va oferi în continuare șanse. Știam de la început unde intrăm. În continuare construim. Ne lipsește doar prima victorie pentru a ridica nivelul de încredere al jucătorilor. În continuare cred foarte mult în ceea ce facem noi. Este timpul să câștigăm. Următoarea provocare este cu Astra și bineînțeles că avem și noi opțiunea de a câștiga. Bineînțeles că vom avea multe șanse să câștigăm”, a declarat antrenorul de la Viitorul Constanța.


UPDATE 18 septembrie, ora 20:33 / Emil Săndoi, antrenorul Chindiei, pune înfrîngerea cu Hermannstadt pe seama lipsei de expriență a echipei sale, dar aruncă și câteva săgeți în direcția arbitrilor.

„Am plătit tribut lipsei de experiență, de omogenitate. Avem destul de mulți jucători tineri în echipă, poate nu avem un ritm de joc la nivelul la care ne dorim și am făcut niște greșeli mari, câteva cadouri. În rest, a fost un joc echilibrat, ei au înscris dintr-un penalty, iar golul trei l-am făcut noi cadou. Am avut și noi ocazii mari, Popa a avut o situație de singur cu portarul, Yameogo la fel. Ne așteptam că vor veni și astfel de zile, poate că e normal să existe niște fluctuații. Îmi pare rău pentru efortul pe care l-au depus băieții. Atunci când faci cadouri, o echipă bună te taxează. Aș putea să spun că la Neguț se putea acorda penalty, dar asta a fost decizia arbitrului, degeaba mai comentam acum”, a declarat Emil Săndoi la finalul partidei Chindia – Hermannstadt 1-3.


UPDATE 18 septembrie, ora 20:20 / Ruben Albes, antrenorul lui Hermannstadt, s-a declarat foarte mulțumit de rezultatul obținut contra Chindiei, dar mai ales de jocul prestat de formația sa: „Am jucat împotriva unei echipe puternice. Chindia a stat bine pe teren, a alergat mult. Primise doar un gol în primele trei meciuri. Dar, la cum suntem noi, la ce atmosferă avem în vestiar, am reușit să revenim în meci. Am atacat, le-am cerut jucătorilor să meargă în față, să nu apere rezultatul în repriza a doua. Nu e întâmplător ce-am făcut până acum. E normal să apară și greșeli, așa e în fotbal. Dar ușor-ușor am revenit în meci, am avut ocazii, după ce ei au deschis scorul. Am avut reacție, am demonstrat că vrem să învingem. Sîntean a jucat bine azi. Jucătorii mi-au arătat încă din finalul sezonului trecut că sunt extraordinari, că evoluează mereu cu suflet, cu pasiune”.


Universitatea Craiova – FC Voluntari, meciul echipelor neînvinse în etapa a 4-a din Casa Pariurilor Liga 1

Rămâne de văzut cât de serioasă este accidentarea suferită de mijlocaşul ofensiv Alex Cicâldău la Ovidiu chiar în debutul partidei, când Artean a avut o intrare criminală, pentru care a şi văzut cartonaşul roşu direct. Nici golgeterul Elvir Koljic nu a ieşit de pe teren în deplinătatea forţelor fizice, însă la el sunt mari şanse să poată juca împotriva Voluntarilor.

Echipa lui Mihai Teja a uimit până acum, adunând şapte puncte şi punând la punct pe FCSB runda anterioară, cu un 2-1 pe teren propriu datorat în bună măsură paselor de geniu ale brazilianului Eric. Ilfovenii au un lot subţire, abia în această săptămână au adus un atacant portughez din liga a doua olandeză, însă Mihai Teja i-a aşezat foarte bine în teren.

Denis Alibec, aproape de despărţirea de Astra Giurgiu

Campioana CFR Cluj are tot şapte puncte, dar nu a avut până acum nici un meci în care să convingă prin evoluţii. S-a impus greu la Clinceni, cu 2-1, a făcut 0-0 acasă cu Sepsi, Ciprian Deac ratând din nou penalty, iar în ultima etapă a fost un 1-0 subţire acasă cu Hermanstadt.

În această rundă merge la Giurgiu, acolo unde Astra e penultima, cu un singur punct, având şi ghinion, pentru că etapa trecută Sepsi a smuls egalul în ultimele secunde pe malul Dunării. Este foarte posibil ca vedeta Denis Alibec să plece la Gaziantepspor, echipa antrenată de Marius Şumudică, dar o va face abia după partida împotriva campioanei.

New Dinamo la examen cu Duşan Uhrin, fostul ei antrenor

FCSB va juca acasă cu nou promovata FC Argeş şi e clar favorită, chiar dacă Toni Petrea nu va fi pe bancă, după infectarea cu coronavirus. pentru că piteştenilor aerul primei divizii pare a fi prea puternic. New Dinamo, sau Dinamo în variantă spaniolă, merge la Mediaş, unde Gazul nu s-a stins, cum aşteptau mulţi, având două victorii consecutive.

Dinamo continuă infuzia de jucători din Peninsula iberică, ultimul sosit fiind un portar de 36 de ani, şcolit la Real Madrid, iar Cosmin Contra a creat nemulţumiri fanilor punându-l pe liber pe Cătălin Straton, care apărase foarte bine până acum.

ADVERTISEMENT