Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa 1. Academica își numără răniții după meciul cu CFR. Mesaj dur

19.04.2021 | 15:57
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa 1 Academica isi numara ranitii dupa meciul cu CFR Mesaj dur
ADVERTISEMENT

Campionatul regulat şi-a închis porţile în Casa Pariurilor Liga 1 şi de acum competiţia internă se desfăşoară pe cele două segmente cunoscute în ultimii ani, respectiv primele ăase echipe în play-off şi următoarele zece în play-out, de unde retrogradează direct două, iar alte două dau baraje cu locurile 3 şi 4 din play-off-ul de promovare din Liga 2.

Programul etapei 1 din play-off Casa Pariurilor Liga 1

Sâmbătă, 17 aprilie

Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 0-0

Duminică, 18 aprilie

CFR Cluj – Academica Clinceni 3-0 (Păun 53, Deac 56, Debeljuh 89)

FCSB – Botoşani 2-1 (Oct. Popescu 66, Panțîru 70 / Ashkovski 38)

l1

Octavian Vâlceanu, rănit în derby-ul cu CFR Cluj

Octavian Vâlceanu, portarul celor de la Academica Clinceni, s-a ales cu capul spart după confruntarea cu CFR Cluj. Mario Rondon l-a lovit pe portarul ilfovenilor, fără să fie eliminat. Academica a protestat vis-a-vis de deciziile de arbitraj din ultimele etape, la meciul cu Dinamo, Andrei Cordea rămânând fără un dinte după duelul cu Fabbrini:

ADVERTISEMENT

“În urma meciurilor cu Dinamo şi CFR Cluj jucătorii noştri au avut de suferit. Intervenţiile dure ale adversarilor au avut efecte vizibile şi în momentul jocului şi au lăsat urme după confruntări.

În prima imagine se vede o rană la cap cusută. Cel afectat a fost Octavian Vâlceanu, după ce Rondon (CFR Cluj) l-a lovit. În cea de-a doua imagine este Andrei Cordea. Lipsa dintelui a venit după duelul cu Fabbrini din meciul cu Dinamo. Urmările nu au fost îndeajuns de dure pentru ca arbitrii să dicteze şi eliminări”.

ADVERTISEMENT


Marius Croitoru, abătut după înfrângerea cu FCSB

UPDATE, 18 aprilie, ora 23:21 / Antrenorul echipei FC Botoșani, Marius Croitoru, s-a arătat îngândurat după eșecul din partida cu FCSB și consideră că marea problemă a formației sale o reprezintă portarii.

”Rămânem cu multe semne de întrebare. Nu știu ce s-a întâmplat după pauză, de ce ne-am retras. Nu pot să-mi dau seama. Am luat două goluri pe care numai eu le pot lua. De fapt le-am mai luat. Unii au rămas cu amintirea play-off-ului de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Am făcut o primă repriză bună și o a doua execrabilă. Îmi pare rău că nu am plecat cu punct sau puncte. Dacă iau asemenea goluri, e clar că avem o problemă la portari. Dacă avem ceva bun în fotbalul românesc, acesta este arbitrajul. Nu avem de ce să ne plângem.

Nu mă interesează ce vorbesc unii, sunt niște prostii care le spun unii referitor la înțelegerile dintre Botoșani și FCSB. Am arătat că jucăm fotbal, e treaba lor ce vorbesc”, a declarat Croitoru.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru, criză de nervi

UPDATE, 18 aprilie, ora 22:03 / Antrenorul echipei Academica Clinceni, Ilie Poenaru, și-a atacat dur jucătorii după înfrângerewa din meciul cu CFR Cluj.

”Sunt mai mult supărat pe maniera de joc decât de înfrângere. 3-0 e un scor destul de mare. Niște greșeli… credeam că le-am eliminat, dar luăm goluri prea ușor. Ne-au dominat, au meritat victoria. Dezamăgirea este că nu am jucat. Le-am cerut să jucăm de la egal, să avem ocazii.

Nu meritam nimic în această seară, sincer. Și dacă era un rezultat de egalitate, era nemeritat. La pauză trebuia să fie 3-0, la ce ocazii clare au avut. Nu ne-am concentrat la acest joc, nu ne-am prezentat așa cum trebuia, le-am atras atenția și în vestiar și le-am spus că nu sunt mulțumit de nimic în această seară.

La pauză am avut o ședință mai dură și le-am cerut să jucăm altceva, pentru că nu-mi place și n-am venit aici să ne lăsăm dominați. Am început bine repriza a doua, am avut două ocazii destul de bune, dar ușor-ușor ne-am retras și i-am dat șansa adversarului să înscrie.

E o diferență mare. CFR e o echipă care știe să gestioneze momentele, a jucat an de an în cupele europene și știe să gestioneze aceste momente. Am și eu un vestiar destul de greu, iar lucrul ăsta vreau să se vadă. Dacă ne-am făcut treaba și s-a văzut în campionatul regulat, vreau să se vadă și acum.

Eu nu accept înfrângerile astea dureroase. Vreau să joace. Dacă nu, o să iau măsuri și o să vadă ei mai departe. E un prim meci, am văzut cu cine avem de face. Jucătorii trebuie să-și schimbe atitudinea, gândirea și să se prezinte altfel la meciul următor”, a declarat Poenaru.


Bryan Nouvier, prima reacție după ce l-a lovit pe Ștefan Baiaram

UPDATE, 18 aprilie, ora 12:05. Bryan Nouvier a vorbit pentru prima dată după ce l-a accidentat pe Ștefan Baiaram în confruntarea dintre Universitatea Craiova și Sepsi, meci încheiat la egalitate, scor 0-0:

„Nu am vrut să-l accidentez, am vrut să joc mingea, dar cred că l-am lovit puţin, nu ştiu exact. Am vorbit cu el şi mi-am cerut scuze totul este în regulă, nu am vrut să-l lovesc pe Baiaram. Noi suntem pregătiţi să jucăm cu presing sus, să jucăm la contact, dar nu am venit să jucăm dur, chiar dacă şi Cicâldău a fost accidentat”, a spus Nouvier.


Reacții după U Craiova – Sepsi

UPDATE, 17 aprilie, ora 23:25 / Jucătorii echipei Universitatea Craiova acuză faptul că au un blocaj psihic pe fază ofensivă și din această cauză nu reșesc să marcheze.

Nicușor Bancu: ”Am pierdut două puncte. Chiar dacă nu ne-am creat multe ocazii, am avut câteva în fiecare repriză. Meritam să câștigăm, dar suferim în atac. Ducem mingea până la 20 de metri, dar acolo nu facem combinații să ajungem la gol”.

Alexandru Tudorie: ”Un joc echilibrat cu o echipă foarte bună. Am încercat să luăm cele trei puncte, dar nu am reușit. S-a jucat foarte tare și nu au fost ocazii de nicio parte. Nu este important că rămânem neînvinși în acest an, am pierdut două puncte. Trebuie să câștigăm toate cele nouă meciuri și să sperăm”.


Arbitrii partidelor de duminică din play-off-ul Ligii 1

UPDATE, 17 aprilie, ora 22:22 / Sebastian Colţescu şi Horaţiu Feşnic vor arbitra meciurile de duminică, din prima etapă a play-off-ului din Liga 1.

Colțescu a fost delagat la partida CFR Cluj – Academica Clinceni. El va fi ajutat de asistenții Bogdan Gheorghe și George Florin Neacşu, Vlad Baban va fi rezervă, iar Dan Victor Berbecaru va fi observator de arbitri.

Feșnic va conduce la centru întâlnirea FCSB – FC Botoșani, fiind ajutat de asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei și de rezerva Marian Barbu. Observator de arbitri a fost delegat Liviu Ciubotariu.


În acest weekend încep cele două competiţii, evident play-off-ul, datorită numărului superior de echipe, întinzându-se pe lungimea mai multor etape. Iar marea noutate este introducerea regulii ca echipele de pe locurile 7 şi 8 să joace la final între ele şi învingătoarea apoi cu locul 4 din prima divizie pentru un loc în Conference League.

Evident, competiţia care monopolizează atenţia este lupta la titlu din play-off, acolo unde sunt implicate primele trei echipe din ţară, cele mai bune de altfel, respectiv FCSB, CFR Cluj şi Craiova. FCSB are după înjumătăţirea punctelor 33 de puncte, CFR Cluj 32 şi Craiova 29.

Craiova are adversarul cel mai dificil, campionul remizelor în Liga 1

Prima etapă din play-off nu aduce la rampă confruntări directe între cele trei favorite. Astfel, încât  în mod normal toate cele trei candidate ar trebui să pornească acest play-off cu dreptul, mai ales că au şi avantajul de a evolua pe teren propriu. Prima care va intra în foc este Craiova, care primeşte vizita celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, poate cel mai dificil adversar din seria outsiderilor.

Craiova a arătat destule lucruri bune sub comanda grecului Ouzounidis, în special în privinţa întăririi sistemului defensiv, care mai primeşte greu gol, însă dovedeşte probleme la finalizare, arătate în meciurile cu FCSB şi cu CFR Cluj, ambele încheiate 0-0. În special cu FCSB s-a ratat din toate poziţile, inclusiv o lovitură de la 11 metri.

CFR Cluj nu ar trebui să aibă probleme acasă cu Academica Clinceni

Revenirea bosniacului Elvir Koljic în atac nu a însemnat automat şi regăsirea golgeterului din toamna trecută şi din sezonul precedent, cele trei grave accidentări prin care a trecut făcându-l momentan să pară doar umbra atacantului care speria portarii adverşi. Sepsi este o formaţie robustă, regina egalurilor în Liga 1 şi cu siguranţă va veni în Bănie pentru a lua măcar un punct.

Meciurile de duminică par mai simple pentru CFR Cluj şi FCSB. Ardelenii întâlnesc tot acasă echipa pe care nimeni nu ar fi văzut-o vreodată în play-off, Academica Clinceni şi acum oricât de mult a performat echipa ilfoveană ajungând la asemenea nivel e greu de crezut că va putea fi un obstacol în Gruia pentru oamenii lui Edi Iordănescu.

FCSB – Botoşani, solistul din relaţia Gigi Becali – Valeriu Iftime

Clujenii şi-au recuperat şi toţi jucătorii importanţi care au avut COVID şi au un atac suficient de puternic pentru a îngenunchia apărarea echipei lui Ilie Poenaru. Singurul semn de întrebare rămas era francezul Michael Pereira, care urma să fie supus unei noi testări joi sau vineri, pentru a se şti dacă mai este pozitiv.

FCSB joacă acasă cu Botoşani, un meci care nu mai necesită comentarii şi pe care toată lumea îl vede ca solist de pe Lună, ştiute fiind relaţiile de prietenie şi de afaceri dintre patronii celor două cluburi, Gigi Becali şi Valeriu Iftime, toată lumea numind această partidă o confruntare amicală.

ADVERTISEMENT