Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 2-a. Sepsi s-a despărțit de un jucător după eșecul cu CFR Cluj

22.04.2021 | 12:36
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 2a Sepsi sa despartit de un jucator dupa esecul cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Nici play-off-ul Ligii 1 nu cunoaşte pauză în această săptămână, mai ales că aici sistemul de joc a rămas cel tradiţional, cu tur şi retur, deci vor fi zece runde de jucat până la stabilirea echipei campioane. Şi exceptând primul joc, Craiova – Sepsi, încheiat 0-0, am avut şi câte trei goluri în celelalte două meciuri, încheiate cu final aşteptat.

Programul etapei a 2-a din play-off-ul Ligii 1

Miercuri, 21 aprilie

  • FC Botoşani – Universitatea Craiova 1-1 (Fili 11 / A. Ivan 80) – VEZI VIDEO
  • Sepsi – CFR Cluj 0-1 (Deac 45 pen.) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Joi, 22 aprilie

  • Academica Clinceni – FCSB 0-2 (Fl. Tănase 25, 55) – VEZI VIDEO


Panagiotis Deligiannidis a plecat de la Sepsi

UPDATE, 22 aprilie, ora 12:37 / Fundaşul grec Panagiotis Deligiannidis şi-a reziliat contractul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, imediat după meciul pierdut cu CFR Cluj.

”Sepsi OSK şi Panagiotis Deligiannidis au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părţi. Fundaşul, în vârstă de 24 de ani, a ajuns în vara anului trecut la echipa noastră. Cu această ocazie, îi mulţumim pentru perioada petrecută alături de noi şi îi urăm mult succes în continuare în carieră”, a anunțat clubul Sepsi.

ADVERTISEMENT

Deligiannidis a sosit la Sepsi OSK în august 2020 şi a jucat 15 meciuri în Liga 1.


Radu Petrescu şi Istvan Kovacs, arbitrii partidelor de miercuri, din Liga 1

UPDATE, 20 aprilie, ora 16:03 / Arbitrii Radu Petrescu şi Istvan Kovacs vor conduce la centru partidele care vor avea miercuri, în etapa a doua din play-off-ul Ligii 1.

Radu Petrescu va arbitra întâlnirea FC Botoșani – Universitatea Craiova, care va avea loc de la ora 19:00. El va fi ajutat de asistenții Mircea Grigoriu și George Neacşu. Rezervă va fi Bogdan Dumitrache, iar Cristian Nica este observator de abitri.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs se va afla la centru la meciul Sepsi OSK – CFR Cluj, programat la ora  21:30. El îi va avea în brigadă pe asistenții Radu Ghinguleac și Ovidiu Artene și pe rezerva Marian Barbu, Observator de arbitri a fost delegat Eduard Dumitrescu.


Craiova a avut obstacolul cel mai greu, Sepsi făcând acum a 16-a remiză în acest sezon, ceva mai tare decât echipele din Serie A, dar a pus o mare frână oltenilor în lupta pentru titlu, pentru că acum FCSB are şase puncte peste ei şi CFR Cluj cinci şi urmează o deplasare deloc uşoară la Botoşani.

ADVERTISEMENT

La momentul actual, sigur neexcluzând complet Craiova din calcule, aşa cum nu o fac în declaraţiile lor nici jucătorii şi antrenorii celor două rivale, totuşi pare mai degrabă o luptă în doi între FCSB şi CFR Cluj.

CFR Cluj şi FCSB au mari probleme de efectiv

Caracteristica nedorită comună la această oră pentru ambele pretendente la titlu este faptul că nu pot trimite pe teren cei mai buni jucători, coronavirusul şi accidentările în Gruia şi numai accidentările la FCSB obligând antrenorii la numeroase improvizaţii şi evident slăbind mult potenţialul echipei.

În această situaţie pare că lucrurile ar fi mult mai grave la FCSB, unde Toni Petrea a mai rămas doar în Florin Tănase şi puştiul Octavian Popescu dintre jucătorii cu calitate în ofensivă, după ce pe lista celor out, care îi cuprindea pe Olaru şi pe Florinel Coman s-a adăugat acum şi fantezistul Olimpiu Moruţan.

FCSB, după revanşă la Clinceni

În această etapă Craiova merge la Botoşani, acolo unde a obţinut Marinos Ouzounidis primul său succes, calificându-se în Cupă, dar meciul cu moldovenii nu va fi deloc uşor. Botoşani să spunem doar că a pierdut straniu la Giurgiu în repriza a doua cu FCSB după ce avea 1-0 la pauză, pentru că dacă la golul lui Octavian Popescu nu rămâne decât să aplauzi victoria adusă de Panţîru la o gafă ieşită din comun a portarului Pap, care până atunci apărase bine, lasă multe semne de întrebare pe mult trâmbiţata filieră de prietenie Becali – Iftime.

De aceea faptul că acum urmează un alt meci plin de semne de întrebări pe terenul Academicii Clinceni nu dă tocmai foarte bine nici imaginii FCSB şi nici a play-off-ului, pentru că nimeni nu are uita acel senzaţional 1-0 al Clincenilor cu FCSB gazdă pe Arena Naţională, rezultat care a avut o uriaşă contribuţie la intrarea ilfovenilor în play-off. Şi nu sunt puţini oameni din lumea fotbalului care consideră că astfel Becali a reuşit să aducă în play-off două echipe de la care va obţine totul, ceea ce ar însemna un cont uriaş de 12 puncte.

Şi CFR Cluj a făcut doar un egal din şase meciuri la Sfântu Gheorghe

Sigur, dincolo şi de implicaţiile financiare ale lui Becali la Clinceni, e drept prin paravanul nepotului Vasile Geambazi, trebuie să admitem şi faptul că Academica e o echipă foarte grea în acest sezon, care a bătut şi la Craiova, a făcut egal la Sepsi şi la Botoşani, deci are un potenţial neaşteptat de bun.

Etapa ne mai propune un meci cu cântec, la Sfântu Gheorghe, unde niciodată CFR Cluj nu a pierdut, din şase meciuri făcând doar un egal, în 2019. Acolo discuţiile au altă conotaţie, despre care nu mai amintim decât că nu sunt străini şi cei de la Budapesta şi că deşi CFR are serioase probleme de lot nu ar mira pe nimeni să reuşească la regina remizelor o victorie la un gol diferenţă.

ADVERTISEMENT