Fotbal intern

Live Blog Liga 1 play-off, etapa a 3-a. Tamaș, acuzații dure la adresa conducerii. De marți e jucător liber

Live Blog Liga 1 playoff etapa a 3a Tamas acuzatii dure la adresa conducerii De marti e jucator liber
ADVERTISEMENT

Pe 9 martie se juca ultimul meci din play-off la Mediaș, cu porțile închise. Echipa locală Gaz Metan reușea o remiză albă cu liderul CFR Cluj, făcând disputa la titlu mai interesantă, pentru că astfel ardelenii mai au doar patru puncte peste contracandidatele FCSB și Craiova.

Vineri, 12 iunie, ora 20:00

Craiova – Botoșani – AMÂNAT

Duminică, 14 iunie

CFR Cluj – FCSB 1-0 (Ovidiu Popescu-autogol 23)


CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic (L. Aurelio 84), Bordeianu, Itu (Petrila 67) – Deac (Chipciu 84), Omrani (Rondon 59), Costache (Păun 59)

ADVERTISEMENT

FCSB: Vlad – Creţu, Planic, Nedelcu (Miron 90+4), Ov. Popescu – Oaidă (Ad. Petre 61), Filip (Vînă 32 / Moruţan 61), Olaru – Man, Tănase, Coman

Arbitru: Ovidiu Haţegan


Luni, 15 iunie

Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaş 0-0


Astra: Lazar – G. Simion, Graovac, Tamaș, Radunovic – Crepulja, T. Seto, Stahl (Alibec 41) – V. Gheorghe (Răduţ 63), Fatai (Baicu 77), Budescu (A. Ioniţă 63). Antrenor Bogdan Andone

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş: Pleșca – Butean, Larie, M. Constantin, G. Moura (E. Fernandes 84) – Chamed (Droppa 80), Fofana – Ciocan (Drăghici 46), Cardoso, Velisar (R. Romeo 46) – Buş. Antrenor: Dusan Uhrin

Arbitru: Marcel Bîrsan

Dumitru Cardoso a fost eliminat în minutul 40



UPDATE, 15 iunie, ora 22:09 / Fundașul Astrei Giurgiu, Gabriel Tamaș a declarat că după meciul cu Gaz Metan îi expiră contractul și încă nu a semnat o nouă înțelegere.

ADVERTISEMENT

”Eu n-am contract acum. Mie azi mi s-a terminat contractul, n-am semnat prelungirea. De mâine pot să nu mai vin, pot să stau acasă. Au fost discuţii cu conducerea, dar nu s-au concretizat. Actele nu s-au semnat. Dacă semnez, oricum o s-o fac pentru doar două luni, nu pentru un an

Cam greu după 2 luni de stat în casă și o lună în cantonament. În general a fost bine că nu am pierdut. Gazul e o echipă bună, s-a închis bine în apărare. Nu discutăm de ce nu sunt oamenii în tribune, bine că am început fotbalul. Nu îmi este frică de coronavirus, dacă se întâmplă asta e”, a spus Tamaș.

ADVERTISEMENT

Vasile Maftei (antrenor secund Astra): ”Știam că nu am vom avea ritm. Plus că Alibec nu s-a antrenat câteva zile și nu l-am putut folosi de la început. Gazul a avut ocaziile mai mari și poate merita să câștige. Toate echipele vor suferi din punct de vedere fizic, sperăm să recupărăm jucătorii pentru meciul următor.

Absența suporterilor îți dă senzația că este un meci amical. Ar fi frustrant să ocupăm un loc de Europa League și să nu jucăm pentru că nu am luat licența. Motivația în următoarele meciuri pentru jucători este să câștige bani”.

Dusan Uhrin (antrenor Gaz Metan): ”Un punct este bun, dar nu sunt mulţumit cu rezultatul. Am avut probleme fizice, dar e normal să se întâmple aşa. Nu a fost uşor să conduc echipa, dar îi ştiu pe toţi.

Nu am vrut să pierd acest meci. Câţiva jucători au evoluat bine. A fost dificil pentru ambele părţi. Vrem să câştigăm fiecare meci”.


UPDATE, 14 iunie, ora 11:50 / Nicolae Dică a prefaţat derby-ul CFR Cluj – FCSB, echipe pentru care a jucat de-a lungul carierei. Secundul lui Mirel Rădoi la naţionala României a susţinut că formaţia din Gruia are un avantaj.

“Așteptăm să vedem determinare în primul rând. De obicei, nu au fost meciuri spectaculoase între CFR și FCSB. CFR cluj are un avantaj, este echipa de pe primul loc și pentru ei și un egal ar fi bun, dar sperăm să fie spectacol, eu așa mi-aș dori”, a declarat Nicolae Dică pentru ProSport.


UPDATE, 13 iunie, ora 22:53 / Florinel Coman se pregătește de derby-ul cu CFR Cluj și noul look al lui „Mbappe” seamănă perfect cu al lui Jadon Sancho, de la Borussia Dortmund.


UPDATE, 13 iunie, ora 18:33 / FCSB a plecat cu avionul către Cluj, pentru derby-ul de duminică seară. Vicecampioana României a zburat cu o cursă Tarom, avion ATR 72-600, aeronavă destinată pentru zboruri pe distanțe mici.

Zborul pe care jucătorii FCSB-ului l-au făcut pentru a ajunge la Cluj
Zborul pe care jucătorii FCSB-ului l-au făcut pentru a ajunge la Cluj

UPDATE, 13 iunie, ora 16:47 / Fanii FCSB-ului au luat cu asalt autocarul echipei și i-au încurajat pe elevii lui Bogdan Vintilă înainte de derby-ul cu CFR Cluj.

Suporterii s-au strâns în jurul autocarului, chiar înainte ca acesta să părăsească baza de la Berceni.

Imagine de la momentul în care fanii FCSB-ului s-au strâns în jurul autocarului pentru a încuraja suporterii. Sursă foto: gsp.ro
Imagine de la momentul în care fanii FCSB-ului s-au strâns în jurul autocarului pentru a încuraja suporterii. Sursă foto: gsp.ro

UPDATE, 13 iunie, ora 15:28 / Comisia Centrală a Arbitrilor a decis ca marele derby CFR Cluj – FCSB să fie condus la centru de Ovidiu Hațegan. Acesta va fi ajutat de asistenții Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă va fi Florin Marcu.


Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 3-a începe cu CFR Cluj – FCSB

De atunci fotbalul românesc a fost închis în celula unde aproape tot sportul planetar a fost trimis de inamicul nevăzut, dar teribil, numit COVID 19. După trei luni se revine în iarbă, dar cu un protocol sanitar demn de filmele științifico-fantastice și fără sarea și piperul oricărui eveniment sportiv, suporterii.

În acest weekend se joacă primele meciuri în play-off după pandemie. Ar fi trebuit să fie trei partide eșalonate pe câte o zi fiecare. Dar chiar primul meci, cel de vineri, 12 iunie, Craiova – Botoşani, a fost amânat, după ce medicul echipei moldave a fost depistat cu COVID 19, deşi se simte OK, formă de asimptomatic, iar ceva mai târziu a venit şi ştirea că este pozitiv şi un jucător de la echipa a doua a clubului din Botoşani.

Schimbări importante la mai multe echipe

E clar că lupta pentru titlu nu implică decât primele trei clasate, dar loc de Europa League speră să prindă și Botoșani, mai ales dacă va fi ajutată de rezultatele din Cupă. Oricum două formații joacă doar de palmares, pentru că au interdicție de la UEFA pentru cupele europene: Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș.

În această perioadă au avut multe schimbări importante atât la echipe de play-off căt și la cele din play-out, semn că pandemia a lăsat pentru unii urmări dureroase și foarte rapide.

Craiova, cu Cristiano Bergodi pe bancă, Gnohere a plecat de la FCSB

FCSB s-a despărțit de golgeterul ei, Harlem Gnohere, deși acesta mai avea contract până în 2021. Francezul a reziliat, după trei ani în care a fost extrem de important pentru bucureșteni.

La Craiova pe banca tehnică a ajuns fostul antrenor la Voluntari, italianul Cristiano Bergodi, informaţie prezentată de FANATIK în exclusivitate, după ce Cornel Papură și-a dat demisia, în urma unor neînțelegeri cu stafful medical. Au plecat o serie de jucători: Martic, Dielna, Thiago Ferreira, toți din sistemul defensiv.

Au plecat jucători și de la Astra Giurgiu

Și de la Astra Giurgiu au început să plece jucători, după ce patronul Ion Niculae a anunțat o perioadă de austeritate la club. Portarul Kitanov și atacantul francez Begue sunt pierderile cele mai imoportante pentru o echipă lovită de știrea că nu are drept de participare în Europa.

Botoșani pare a sta destul de bine, îi lipsește momentan doar argentinianul Rodriguez la mijloc, dar asta pentru că nu a putut ajunge de acasă până în acest weekend, când va intra în carantină.

Dușan Uhrin, noul antrenor la Mediaș

La Mediaș e iureș mare. Edi Iordănescu, sătul de faptul că nu s-a ieșit din insolvență și că jucătoriile nu au salariile plătite cu lunile, a părăsit corabia pe care a dus-o în play-off. În ultimul moment medieșenii s-au înțeles cu fostul antrenor al lui Dinamo, cehul Dușan Uhrin, care are însă misiune grea, pentru că lotul a slăbit prin plecările unor jucători.

Duminică e ora unui meci extrem de important: CFR Cluj – FCSB, dar echipa lui Bogdan Vintilă pare groggy încă înainte de a începe, judecând după cele două amicale pierdute cu Voluntari și Clinceni, dar mai ales după jocul fără orizont.

Clujul vrea al treilea titlu consecutiv

Clujul, în schimb, e montată total pentru a câștiga a treia oară titlul, iar portarul Arlauskis, care va pleca în vară, vrea să o facă din nou campion. Între cele două echipe am consemnat foarte multe egaluri în ultimii ani.

Luni e meciul echipelor out din Europa. La Giurgiu se vor afla față în față Astra și Gaz Metan, primul meci pentru Dușan Uhrin în play-off-ul României. Nejucând sub presiune, cele două echipe pot construi mai mult ofensiv și marca goluri. În meciurile directe avem trei succese pentru Mediaș pe malul Dunării, ultimul în 2016 și un singur rezultat de egalitate, un 0-0 cu șapte ani în urmă. Deci, sunt premise pentru goluri, poate chiar în ambele porți.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,12 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT