Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 4-a. Sepsi, victorie cu Academica. Cum arată clasamentul

28.04.2021 | 18:15
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 4a Sepsi victorie cu Academica Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT

Nu doar play-out-ul Ligii 1 are meciuri în program la mijlocul acestei săptămâni. Şi echipele care se bat la titlu şi pentru prezenţa în cupele europene vor disputa runda cu numărul 4, dominată clar de meciul Craiova – FCSB.

Programul etapei a 4-a din play-off Liga 1

Joi, 29 aprilie

  • Universitatea Craiova – FCSB 2-0 (Cicâldău 37, Nistor 63) – VEZI VIDEO

Miercuri, 28 aprilie

  • CFR Cluj – FC Botoşani 2-0 (Sigurjonsson 25, 28) 
  • Sepsi Sf. Gheorghe – Academica Clinceni 1-0 (Nouvier 38)

Min. 38 / GOOOL Sepsi! Nouvier a înscris după o cursă solitară.

Sepsi: Niczuly – Aganovic, Bouhenna, Mitrea, Ștefănescu – Achahbar, Gonzalez, Vașvari – Petrila, Dumiter, Nouvier. Antrenor: Leo Grozavu. Rezerve: Fernandez, Safranko, Kovasc, Nandor, Fofana, Ninaj, Golofca, Purece, Fl. Ștefan.

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni: Ureche – Pashov, Patriche, Gardoș, Dobrescu – Cascini, Ventura – Achim, Rusescu, Cordea – Chunchucov. Antrenor: Ilie Poenaru. Rezerve: Vâlceanu, Paăun, Chandanov, Pîrvulescu, Cebotaru, Longher, Ștefan, Jerdea.

Etapa a 3-a a fost una cu două seisme care însă nu au modificat nici ordinea şi nici diferenţa de puncte pentru primele două clasate. Mai întâi Craiova s-a trezit din seria de egalurişi a dat lovitura în ultimele minute, exact ca în play-off-ul din sezonul trecut, pe stadionul din Gruia, casa lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Se părea că uşa s-a deschis larg spre FCSB pentru a mări la patru lungimi avansul în faţa campionilor ultimelor trei ediţii, pentru că echipa lui Toni Petrea avea meci acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, care pierduse cu o rundă înainte cu CFR Cluj.

Oltenii pot relansa campionatul cu o nouă victorie

Însă tocmai când era lumea mai dragă pentru bucureşteni, Sepsi le-a turnat în cap un duş de gheaţă, după scenariul partidei CFR Cluj – Craiova, reuşind victoria cu 2-1 în ultimele minute ale partidei de la Giurgiu. Şi aşa totul e la fel ca înainte, doar Craiova fiind marea beneficiară, pentru că a redus din deficitul de opt puncte pe care îl avea faţă de liderul FCSB.

ADVERTISEMENT

În această etapă urmează U Craiova – FCSB şi dacă oltenii vor reuşi să răpună şi prima clasată atunci putem spune că s-a relansat cursa în trei pentru titlu, dar şi că va fi o nouă oportunitate, a câta oară, pentru CFR, care joacă acasă cu FC Botoşani, pentru a trece pe primul loc.

U Craiova – FCSB închide etapa 4 din play-off

Marele meci din Bănie are loc joi şi este cel care închide etapa de play-off. Oltenii au un adevărat complex cu FCSB, în faţa căreia a pierdut şi acum în sezonul regulat cu 0-2 în Bănie. Mihai Bălaşa mai are de ispăşit o etapă de suspendare după roşul de la Botoşani şi Marinos Ouzounidis trebuie să aştepte verdictul medicilor dacă Stephane Acka, cu probleme la genunchi la Cluj, poate fi recuperat sau nu.

ADVERTISEMENT

FCSB şi-a arătat clar limitele în meciul cu Sepsi, în care covăsnenii s-au apărat calm şi exact şi au ştiut să speculeze toate slăbiciunile din defensiva liderului Ligii 1.

CFR Cluj continuă să aibă multe absenţe

După ce a primit lecţia oltenească este de aşteptat ca echipa lui Edi Iordânescu, jucând pe teren proriu, să nu mai dea rateuri cu Botoşani, chiar dacă moldovenii vor veni foarte motivaţi după prima lor victorie în play-off cu Clinceni. Singura problemă reală pentru campioni o reprezintă numărul mare de absenţe pe care îl au în continuare, iar pe listă a intrat şi Cristi Bălgrădean, depistat pozitiv cu COVID-19, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Ultimul meci din play-off are loc la Sfântu Gheorghe, unde va poposi Academica Clinceni, singura echipă din grupul de 6 care a pierdut toate cele trei meciuri până acum. Însă ilfovenii nu uită că în sezonul regulat nu au pierdut cu Sepsi, reuşind un egal în deplasare.

ADVERTISEMENT