Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 5-a. Radu Petrescu arbitrează derby-ul FCSB – CFR Cluj

02.05.2021 | 14:22
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 5a Radu Petrescu arbitreaza derbyul FCSB  CFR Cluj
ADVERTISEMENT

FC Botoşani a învins-o pe Sepsi, scor 2-1, în primul meci al etapei a 5-a din play-off-ul Ligii 1. Moldovenii se apropie de locul 4 după acest succes.

Programul etapei a 5-a din play-off Liga 1

Duminică, 2 mai

Academica Clinceni – U Craiova 1-0 (M. Constantin 54-autogol)


Sâmbătă, 1 mai

  • FC Botoşani – Sepsi Sf. Gheorghe 2-1 (Ongenda 15, Fili 49 / Patache 55-autogol) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE
ADVERTISEMENT

Min. 55 / GOOOL Sepsi! După o greşeală în defensiva lui FC Botoşani, Patache şi-a introdus mingea în poartă la un şut al lui Safranko.

Min. 49 / GOOOL FC Botoşani! Fili majorează scorul după o incursiune în careul adversarilor.

Min. 15 / GOOOL FC Botoşani! Ongenda a deschis scorul cu un şut din careu

FC Botoşani: Pap – Braun (Fili 46), Chindriș, Meleke, Țigănașu – Papa, Rodriguez, Florescu – Patache (Şeroni 67), Caia (Camara 12 / Roman 67), Ongenda (Keyta 73). Antrenor: Marius Croitoru. Rezerve: Hankic – Askovski, Camara, Fili, Keyta, Racovițan, Roman, Șeroni, Tîrcoveanu.

ADVERTISEMENT

Sepsi: Niczuly – Csiszer (Aganovic 23), Bouhenna, Mitrea, Păun (Ninaj 56) – Kovacs (Achahbar 46), Vașvari, Ștefan – Golofca (Ştefănescu 81), Safranko, Nouvier (Petrila 46). Antrenor: Leo Grozavu. Rezerve: Fernandez – Achahbar, Aganovic, Dumiter, Fofana, Ninaj, Petrila, Purece, Ștefănescu.


Luni, 3 mai, ora 20:30

FCSB – CFR Cluj

 


Radu Petrescu, delegat la FCSB – CFR Cluj

UPDATE, 2 mai, ora 14:23 / Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Radu Petrescu să conducă la centru derby-ul FCSB – CFR Cluj, din etapa a cincea a play-off-ului din Liga 1. El le-am mai arbitrat pe cele două în urmă cu două săptămâni, în Supercupa României.

ADVERTISEMENT

Petrescu va fi ajutat de asistenții Mircea Grigoriu şi Ciprian Danşa şi de rezerva Andrei Antonie. Observator de arbtiri va fi Alexandru Deaconu.


Etapa trecută a adus schimbarea liderului în Liga 1, după ce U Craiova a învins-o pe FCSB, iar CFR Cluj a profitat de acest lucru. Şi imediat după ce campioana ultimelor trei ediţii a preluat conducerea vine acum meciul care va arăta cu adevărat care este echipa mai bună. La Giurgiu se vor afla faţă în faţă cele două mari favorite la titlu: FCSB şi CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Sigur, după ce a învins atât la Cluj, cât şi pe FCSB în Bănie, nu trebuie să neglijăm Craiova, aflată la patru puncte acum de primul loc şi care, teoretic, ar avea un meci mai uşor la Clinceni, dar niciodată nu trebuie spus că oltenii vor bifa trei puncte, pentru că ilfovenii, învinşi pe linie au şi ei orgoliul lor plus că echipa lui Ouzounidis s-a împiedicat de cei mici, nu de cei mari.

Craiova trebuie să bată la Clinceni pentru a rămâne în lupta la titlu

Etapa se deschide sâmbătă cu un foarte interesant meci la Botoşani, unde moldovenii, care vor neapărat locul 4, pentru a se bate la Conference League, vor primi vizita celor de la Sepsi, autorii unei senzaţionale victorii la Giurgiu etapa trecută, contra FCSB. De regulă, Botoşaniul acasă e foarte greu de îngenuncheat, însă covăsnenii sunt o echipă foarte bine organizată şi care scoate cu uşuirinţă puncte afară.

Duminică e rândul Craiovei, la Clinceni. După euforia celor două victorii cu primele două clasate e foarte important pentru Andrei Ivan, Alex Cicâldău şi colegii lor să nu întrerupă ritmul şi, dacă mai cred încă în şansele lor la titlu, trebuie să câştige în faţa echipei de pe ultimul loc în play-off, care nici nu are licenţă pentru cupele europene.

FCSB – CFR Cluj e partida care arată forma candidatelor la titlu

Craiova a arătat, cu CFR Cluj şi FCSB, că e capabilă să domine cele două formaţii care se desprinseseră substanţial de ea în fruntea clasamentului şi jocul făcut a fost clar cea mai bună partitură din tot ce văzusem până acum la elevii lui Ouzoundis în play-off. Însă cu echipele sub CFR şi FCSB, respectiv acasă cu Sepsi şi la Botoşani a avut serioase probleme, în Moldova egalând in extremis.

De departe evenimentul etapei este FCSB – CFR Cluj. În sezonul regulat fiecare echipă a câştigat acasă, CFR cu 2-0, FCSB cu 3-0, dar victoria bucureştenilor a fost mult facilitată de marile probleme de lot ale lui Edi Iordănescu, datorită cazurilor de infectare cu COVID.

Absenţi destui în ambele tabere

Altfel vor decurge acum lucrurile. CFR are în continuare absenţi, dar nici FCSB nu stă prea bine la acest capitol, mai ales absenţa lui Darius Olaru la mijloc fiind o mare pierdere.  Dar e posibil ca mijlocaşul să revină tocmai la acest meci. CFR vine după o victorie de control acasă cu Botoşani, meci rezolvat din prima repriză, dar după pauză a jucat mult sub tonus, înfuriindu-l pe Edi Iordănescu.

FCSB însă e într-un moment negativ total. A pierdut acasă cu Sepsi exact când se putea desprinde de un CFR făcut KO acasă de Craiova şi a pierdut foarte clar la Craiova, semn că echipa e în degringoladă.

ADVERTISEMENT