Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 6-a. Fotbaliştii de la Botoşani, foc şi pară pe arbitraj: „A omorât meciul“

06.05.2021 | 21:14
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 6a Fotbalistii de la Botosani foc si para pe arbitraj A omorat meciul
ADVERTISEMENT

Şi play-off-ul Ligii 1 merge înainte cu viteză maximă. În zilele de miercuri, 5 mai şi joi, 6 mai, sunt programate partidele din cadrul etapei a 6-a, prima a returului. Lupta la titlu rămâne strânsă, dar parcă totuşi Craiova, după neaşteptatul pas fals făcut la Clinceni, cu greu ar mai putea depăşi tandemul CFR Cluj – FCSB.

Programul etapei a 6-a din play-off Liga 1

Miercuri, 5 mai

Sepsi Sf. Gheorghe – Craiova 2-0 (Mitrea 45, Petyrila 90+4)

Joi, 6 mai

Academica Clinceni – CFR Cluj 0-1 (Itu 6)

ora 19:45 Botoşani – FCSB

l1


Fotbaliştii de la Botoşani, foc şi pară pe arbitraj: „A omorât meciul“

UPDATE, 6 mai, ora 22:00 / La finalul partidei pierdute cu FCSB în etapa a şasea din play-off, 1-3, Hervin Ongenda, fotbalistul lui FC Botoşani, a criticat vehement prestaţia arbitrului Adrian Cojocaru.

ADVERTISEMENT

„Un singur cuvânt: omorât. Arbitrul a omorât meciul! Nu a văzut niciun fault aici, dar a văzut în partea cealaltă. Ar trebui ca arbitrul să fie 50-50%“, a spus Ongenda. Mihai Roman l-a completat: „Nu ştiu ce a văzut arbitrul, mi-a dat galben pentru simulare. Am înţeles că al doilea penalty de la FCSB nu a fost, dar ce să mai vorbim, dacă la mine a văzut simulare din doi metri. Arbitrul ar trebui să fie echilibrat“


Ilie Poenaru a luat foc când a venit vorba de FCSB

UPDATE, 6 mai, ora 21:16 / Antrenorul echipei Academica Clinceni, Ilie Poenaru, a răbufnit la finalul partidei cu CFR Cluj, atunci când a fost întrebat despre duelul din etapa viitoare cu FCSB.

ADVERTISEMENT

”Poate este cel mai bun joc al nostru împotriva lor. Eu zic că ne-am prezentat onorabil, am făcut un joc bun. Dar bineînţeles că avem un gust amar că nu reuşim să facem un rezultat pozitiv. Ne vom prezenta la fel la meciul cu FCSB, zic eu, chiar mai bine.

Vrem să terminăm odată şi cu speculaţiile astea care se tot fac, că suntem echipa nu ştiu cui, că jucăm pentru nu ştiu cine… dacă şi în acest secol ne gândim la chestiile astea, suntem bolnavi. Nu avem parti-pris-uri cu absolut nimeni, nu jucăm pentru nimeni, jucăm doar pentru noi”, a declarat Poenaru.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hoban a fost uitat de CFR la Clinceni

UPDATE, 6 mai, ora 20:01 / Mijlocașul echipei CFR Cluj, Ovidiu Hoban, a fost uitat de delegația ardelenilor la Clinceni, după meciul câștigat în fața Academicii.

Conform gsp.ro, fotbalistul de 38 de ani a întârziat la vestiare și autocarul echipei a plecat fără el. Hoban a alergat să-și prindă colegii, dar s-a lăsat păgubaș după câteva secunde. Jucătorul s-a suit într-o altă mașină și, cel mai probabil, va face joncțiunea cu restul lotului undeva pe drum.

ADVERTISEMENT

Arbitrii care vor conduce CFR și FCSB

UPDATE, 5 mai, ora 17:30 / Arbitrii Marian Barbu și Adrian Cojocaru au fost desemnați să arbitreze partidele Academica Clinceni – CFR Cluj și, respectiv, FC Botoșani – FCSB.

Marian Barbu a fost delegat la întâlnirea Academica Clinceni – CFR Cluj, urmând să fie ajutat de asistenții Daniel Mitruţi și Imre-Laszlo Bucsi, iar George Găman va fi rezervă. Onservatori de arbitri va fi Corneliu Fecioru.

La întâlnirea FC Botoșani – FCSB a fost trimis Adrian Cojocaru, care îi va avea ca asistenți pe Vladimir Urzică și Marius Marica. Arbitru de rezervă va fi Iulian Călin, iar observatorul brigăzii a fost desemnat Florin Hîncu.


Bîrsan, delegat la Sepsi OSK – U Craiova

UPDATE, 4 mai, ora 15:53 / Arbitrul Marcel Bîrsan va conduce la centru meciul Sepsi OSK – Universitatea Craiova, programat, miercuri, 5 mai, de la ora 19:00, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii 1.

El va fi ajutat de asistenții Mircea Orbuleţ şi Marius Badea. Rezervă va fi Vlad Baban, iar observator de arbitri a fost numit Ioan Onicaş.


În mod normal cursa la titlu va fi una în doi, între CFR Cluj şi FCSB şi sunt destule premise ca meciul care va avea loc între ele în ultima etapă a acestei ediţii pe stadionul din Gruia să fie marea finală, bineînţeles, cu condiţia ca ambele să meargă fără greşeală până atunci.

CFR rămâne pe primul loc într-un mod miraculos, pentru că în minutul 93 al partidei directe de la Giurgiu bucureştenii aveau 1-0, trecuseră şi peste faza unui penalty clar neacordat ardelenilor şi părea că nimic nu va mai putea stopa obţinerea celor trei puncte. Însă o combinaţie mortală între dâmbul din faţa porţii şi incapacitatea portarului Vlad de a reacţiona au semnat remiza.

CFR Cluj merge la Clinceni, echipa care a bătut Craiova

După meci antrenorul Clujului, Edi Iordănescu, a spus în mai multe rânduri că Dumnezeu a făcut dreptate, cu aluzie clară la faza penalty-ului neacordat şi că disputa directă cu FCSB continuă cu şanse egale pentru ambele candidate. El a precizat că trebuie maximă atenţie la fiecare joc, pentru că aşa cum a pierdut Craiova la Clinceni sau FCSB acasă cu Sepsi orice se poate întâmpla şi în continuare.

În această etapă liderul va merge la Clinceni, avertizat de păţania oltenilor. Academica a obţinut în faţa Craiovei primul ei succes în play-off şi cu siguranţă va căuta să facă viaţa cât mai grea şi campioanei ultimelor trei sezoane. Acasă ilfovenii sunt un bunker greu de desfăcut, cu săgeţi extrem de otrăvitoare pe contraatac.

Craiova, deplasare foarte grea la Sfântu Gheorghe

Clujul a arătat destul de rău în apărare, cu multe ezitări la fazele fixe, o situaţie care nu se întâlnea în mandatul lui Dan Petrescu. În plus, atacanţii Debeljuh, Omrani şi Rondon nu trec printr-o perioadă prea inspirată, cu FCSB salvarea venind de la fundaşul central Burcă.

Craiova are o deplasare foarte grea la Sfântu Gheorghe şi doar victoria ar mai putea menţine aprinsă ,la o lumină micuţă, flacăra speranţei câştigării campionatului. Orice alt rezultat în acest meci înseamnă adio acestui obiectiv, rămând activ doar cel al câştigării Cupei.

FCSB, în vizită la Botoşani

FCSB merge la Botoşani şi toată lumea aşteaptă ca echipa lui Toni Petrea să câştige, aşa cum a făcut-o, cu o singură excepţie, de fiecare dată. Excepţia a fost un 2-2 petrecut în 2020. Despre relaţiile mai mult decât amicale şi totodată de afaceri dintre patronii Valeriu Iftime şi Gigi Becali s-a tot scris ca şi despre numărul mare de jucători ajunşi din Moldova la Bucureşti.

FCSB a ratat pentru câteva secunde şansa de a merge la Botoşani din postura de lider. Antrenorul Toni Petrea continuă să se plângă de absenţele din lot, care şi aşa este evident mult mai subţire decât al rivalei CFR şi acest lucru ar putea fi la final cheia stabilirii campioanei.

ADVERTISEMENT