Sport

Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 9-a. Academica Clinceni a învins-o pe Sepsi și urcă pe locul 5

Penultima etapă din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1, runda cu numărul 9, s-a disputat pe parcursul a trei zile la mijlocul acestei săptămâni, începând de marţi, 18 mai şi având finalul joi, 20 mai. Clinceni - Sepsi se joacă în epilogul rundei care a stabilit deja campioana României, CFR Cluj.
20.05.2021 | 20:15
Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 9a Academica Clinceni a invinso pe Sepsi si urca pe locul 5
ADVERTISEMENT

Programul etapei a 9-a din play-off Liga 1

Joi, 20 mai

Academica Clinceni – Sepsi Sf. Gheorghe 2-1 (Tănase 15, Chunchukov 54 / Aganovic 14) – VIDEO AICI

Echipele de start:

  • Clinceni: Păun – Achim, Bilali, Patriche, Pîrvulescu – Moulin, Cascini – Cordea, Chandarov, Tănase – Chunchukov; Rezerve: Ureche, Ceboaru, Dumitriu, Longher, Markovic, Pashov, Popa, Rusescu, Ventura; Antrenor: Ilie Poenaru
  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu – Vașvari, Fofana – Gonzalez, Purece, Dumiter – Aganovic; Rezerve: Fernandez, Achahbar, Csiszer, Fulop, Golofca, Kovacs, Petrila, Tamaș, Tincu; Antrenor: Leo Grozavu
ADVERTISEMENT

Min. 54 – GOOOL Clinceni!!! Ilfovenii preiau conducerea după șutul în vinclu al lui Chunchukov”

Min. 15 – GOOOL Clinceni!!! Cristi Tănase restabilește egalitatea cu o lovitură de cap.

Min. 14 – GOOOL Sepsi!!! Aganovic marchează al treilea său gol din pasa lui Dumiter.

Miercuri, 19 mai

FCSB – Craiova 0-1 (Cicâldău 55)

Marţi, 18 mai

Botoşani – CFR Cluj 0-1 (Burcă 53)


Iulian Călin arbitrează meciul FCSB – Universitatea Craiova

UPDATE, 18 mai, ora 19:36 / Arbitrul Iulian Călin va conduce la centru meciul FCSB – Universitatea Craiova, care va avea loc, miercuri, 19 mai, de la ora 21:30, în etapa a noua a play-off-ului din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Călin va fi ajutat de asistenții Vladimir Urzică şi Mihai Marica. Rezervă va fi Iulian Dima, iar observator de arbitri Augustus Constantin.


Colțescu, delegat la Botoșani – CFR Cluj

UPDATE, 17 mai, ora 17:13 / Arbitrul Sebastian Colţescu a fost delegat la centru la meciul FC Botoşani – CFR Cluj, din etapa a noua, penultima a play-off-ului din Liga 1, care le poate aduce ardelenilor al patrulea titlu consecutiv.

ADVERTISEMENT

Colţescu va fi ajutat de asistenţii Mircea Orbuleţ şi George Neacşu, iar rezervă a fost desemnat Viorel Flueran. Observator de arbitri va fi Ioan Onicaş.


Etapa cu numărul 8 a fost benefică actualei campioane din ultimele trei ediţii, CFR Cluj. Ardelenii au făcut un meci bun, primul după etape întregi de mediocritate şi au câştigat pe merit la Craiova, oltenii ajungând la cifra horror de patru KO-uri consecutive.

ADVERTISEMENT

Rivala lui CFR la titlu, FCSB, care era la o lungime în spate, a fost la un pas de a fi ucisă la Sfântu Gheorghe, unde Sepsi a făcut în mai puţin de un minut 2-0, însă pe final echipa lui Toni Petrea a avut o răbufnire de orgoliu şi a egalat la 2 în prelungiri, prin Florin Tănase. 

Distanţa dintre CFR Cluj şi FCSB s-a mărit la trei puncte

Distanţa dintre primele două clasate s-a mărit la trei pentru clujeni şi dacă aceştia înving acum la Botoşani al patrulea titlu consecutiv va deveni realitate, meciul direct din ultima etapă nemaicontând, De aceea se poate spune că totul depinde de felul în care răzeşii lui Marius Croitoru vor şti să pună baricade în faţa liderului, mai ales că meciul va fi la Botoşani.

FC Botoşani – CFR Cluj, FCSB – Craiova şi Academica Clinceni – Sepsi Sfântu sunt cele trei partide din cadrul etapei a 9-a. Fiecare din aceste meciuri are însemnătate, însă e clar că main-eventul este jocul de la Botoşani, acolo unde CFR a avut destule situaţii când s-a simţit extrem de inconfortabil, părăsind terenul învinsă.

Botoşani trebuie să răpună liderul

Desigur, imediat se va pune în mişcare şi caruselul teoriei conspiraţiei care aminteşte de excelentele relaţii dintre patronii Valeriu Iftime şi Gigi Becali, de unde concluzia că moldovenii vor face unul dintre acele meciuri pe viaţă şi pe moarte de care sunt capabili, obiectivul fiind victoria în faţa liderului.

Bineînţeles că un rezultat pozitiv al Botoşanilor ar avea efect mare cu condiţia ca la Bucureşti FCSB, aşa în piuneze cum e cu lotul la acest moment, după ultimele accidentări, să aducă a cincea înfrângere la rând oltenilor, pentru a trimite răspunsul privitor la numele campioanei în ultima rundă, la duelul direct din Gruia.

Nici Gigi Becali nu mai crede în minuni

Însă, trebuie să fim obiectivi şi să admitem că la acest moment CFR Cluj are peste 90 la sută şanse să câştige a patra oară la rând campionatul şi ar fi un adevărat miracol, fapt recunoscut şi de Gigi Becali, care spune că s-a împăcat deja cu gândul că nici în acest an echipa sa nu va reuşi să întrerupă hegemonia clujenilor.

Important este şi jocul de la Clinceni, pentru că după rezultatele din etapa precedentă Sepsi a urcat pe locul 3, loc european şi vrea să rămână acolo până la final. Pentru aceasta echipa lui Leo Grozavu are nevoie de puncte, dar situaţia s-ar simplifica dacă FCSB ar câştiga în faţa oltenilor.

ADVERTISEMENT