Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, play-out, etapa a 10-a. Poli Iași – Viitorul 1-1. Rednic, un car de nervi: „E bătaie de joc”

20.07.2020 | 22:18
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa a 10a Poli Iasi  Viitorul 11 Rednic un car de nervi E bataie de joc
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, play-out, etapa a 10-a. Poli Iași - Viitorul 1-1. Rednic, un car de nervi: „E bătaie de joc”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Etapa a 10-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1 este bulversată de noua situaţie existentă la Dinamo. După ce restanţa de joi cu Chindia a fost amânată din nou, ca urmare a faptului că şase jucători din lotul „câinilor” au fost testaţi pozitiv la controlul COVID 19, nici jocul programat duminică, 19 iulie, la Ploieşti, pe stadionul Ilie Oană, între aceleaşi formaţii, dar cu Chindia în rol de gazdă, nu se va disputa din acelaşi motiv!

Şi ajungem la o situaţie incredibilă în privinţa echipei Dinamo. Care avea deja două jocuri amânate după ce magazionerul clubului a fost găsit pozitiv şi drept urmare partidele cu Chindia, din etapa a 3-a şi de la Sibiu, cu Hermanstadt, au fost anulate şi reprogramate. Acum iată că restanţa cu dâmboviţenii, de la Bucureşti, nu s-a putut disputa şi nici meciul din weekend, ceea ce înseamnă trei meciuri mai puţin pentru alb-roşii, play-out-ul fiind complet dat peste cap.

ADVERTISEMENT

Este o situaţie fără precedent, care pe de o parte loveşte serios în Dinamo, o echipă şi aşa aflată pe buza prăpastiei din punct de vedere financiar, pentru că obligă echipa la un adevărat tur de forţă pentru a putea încheia sezonul, iar pe de alta se poate transforma într-un mare atuu pentru câini, care la ora restanţelor pot şti mult mai bine cum trebuie negocitate restanţele, în funcţie de evoluţia play-out-ului şi a echipelor aflate în luptă directă la supravieţuire.

Casa Pariurilor Liga 1, play-out, etapa a 10-a

Luni, 20 iulie

  • Poli Iași – Viitorul 1-1 (M. Omoh 16 / G. Iancu 73) VEZI VIDEO

Poli Iași a obținut un punct pe teren propriu împotriva Viitorului, liderul din play-out. Moldovenii au deschis scorul în minutul 16 prin Omoh, iar dobrogenii au egalat prin Iancu în minutul 73.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul: Obiectivul în continuare e să jucăm fotbal, să luăm puncte, să ne impunem fotbalul. Avem jucători care trebuie să joace. Vrem să câștigăm fiecare meci, așa cum ne-ați cunoscut. Vom face asta la toate meciurile. Jucătorii nu au cum să aibă mai mult de 4 zile vacanță.

Nu știm programul, ne adaptăm de la o săptămână la asta. Pe teren vom da minute tuturor. Sunt jucători care merită să joace.

ADVERTISEMENT
Eu vă zic un singur lucru, vă amintesc declarația mea. Am fost primul care a zis-o. Era bine să nu se joace. Dacă s-a început, acum ce să zic. Trebuie să tac din gură din postura în care sunt.
Trebuie să ne preocupăm de alte lucruri, de bugete, să vedem cum ținem jucătorii, cum să facem să fim mai puternici. Dacă s-a dat drumul la treabă, acum să vedem ce va fi. Eu sunt salvat și nu are rost să vorbesc, nu decid eu. Nu comentez ce spun alții, nu vreau să creez mai mult circ decât e.
Eu stau liniștit la Ovidiu, la Mamaia, atent la nevoile noastre. Mă concentrez pe probleme interne. Te saturi la un moment dat să vorbești mereu în gol. Eu știu? Ei știu cel mai bine. Le urez succes, să avem rezultate.
Toți românii vor rezultate. Dacă nu avem, vorbim mult, iar când vorbești mult spui și multe prostii. Eu mă concentrez să produc, ăsta e obiectivul meu și îmi văd de el”.

Mircea Rednic, antrenor Poli Iași: „O echipă foarte bună cum e Viitorul…nu e suficient să ai doar 1-0. Dacă mai reușeam să înscriem rezultatul era altul. Ei au echilibrat meciul, nu au avut ocazii foarte clare, dar au pus presiune.

Per ansamblu e un punct meritat, ne-am fi dorit mai mult, dar nu a fost simplu. Orice punct e important, acum vin meciurile care pe care și ne gândim la trei puncte. Jocul îmi dă încredere, diferența a făcut-o și omogenitatea.

ADVERTISEMENT

Nu e fair-play, nu suntem în play-off să conteze atât de mult datele meciurilor. Nu mi se pare corect, dar nu facem programul să favorizăm pe unii sau pe alții. E un regulament care trebuie respectat.

Și eu și președintele meu am zis de la început să înghețăm campionatul, ne-a sărit toată lumea în cap. Nu te poți juca cu sănătatea, nu vorbesc de întreruperea campionatului, dar nu te poți juca cu acest virus.

Ne batem joc de campionatul ăsta și ne batem joc și de celălalt campionat. Olanda a întrerupt, Franța, Belgia au întrerupt, ceilalți au avut alte condiții și acolo erau la mijloc mulți bani, noi ne chinuim și vedeți ce se întâmplă, bătaie de joc”.


  • Poli Iași: Axinte – Popadiuc, Mihalache, Frăsinescu, Cabral – Grădinaru, Breeveld, Passaglia, Horșia – Omoh, Luckassen. Rezerve: Caparco – Fomba, Platini, Klimavicius, De Iriondo, An. Cristea, Chacana, Zaharia, Agape. Antrenor: Mircea Rednic
  • Viitorul: Tordai – Dussaut, Mladen, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu, Artean, Casap – Iancu, Rivaldinho, Ganea. Rezerve: Căbuz – Căpușă, Grosu, Dulca, Iacob, Achim, Pitu, Munteanu, Bodișteanu. Antrenor: Gheorghe Hagi 
  • Arbitru: Horațiu Feșnic / Asistenți: Alexandru Cerei, Romică Bîrdeș


Sâmbătă, 18 iulie

  • Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe 2-2 (Yazalde 4, Debeljuh 73 / L. Fulop 36, 82) – VEZI VIDEO

Hermannstadt: Figuerido – Vodă (27 Almeida), Viera, Stoica, Opruţ – Caiado (80 Petrescu), Rimane (64 Dâlbea), Pireos, Joalisson – Debeljuh, Yazalde (80 Bușu). Rezerve: Novo, De Almeida, Luchin, Buşu, Dâlbea, Dumitriu, Buzan, Petrescu, Bălan. Antrenor: Ruben Albes

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, F. Ştefan – Kovacs (46 I. Fulop), Vaşvari, Achahbar (77 Deaconu) – Carnat (77 Csiszer), Karanovic (67 Safeanko), Ştefănescu (32 L. Fulop). Rezerve: Fejer, Csiszer, Diaz, Safranko, I. Fulop, Deaconu, Celea, Gal, L. Fulop. Antrenor: Leo Grozavu

Vineri, 17 iulie

  • Academica Clinceni – FC Voluntari 2-1 (Șut 37, Markovic 61 / Tudorie 75) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Academica Clinceni: Vâlceanu – Matei, Bejan, Munoz, Dobrescu – Albu, Cebotaru, Șut – Merloi, Markovic, Buziuc. Rezerve: Ureche, Achim, Kontoes, Ventura, Robert Ion, Patriche, Vojtus, Șușu, Ilie. Antrenor: Ilie Poenaru
  • FC Voluntari: Cojocaru – Belu, Pașcanu, Achim, Vlad – Căpățînă, De Lucas – Sanoh, Mățan, Ion Gheorghe – Simonovski. Rezerve: Mitrev, Armas, Struna, Laidouni, Gorobsov, Daniel Benzar, Morar, Eric, Tudorie. Antrenor: Mihai Teja

Clasament Casa Pariurilor Liga 1, play-out

 

UPDATE 18 iulie, ora 20:46 / “Sunt mulțumit cu ce am reușit până acum, cred că am făcut un meci bun. Băieții au răspuns foarte bine, au căutat victoria până spre final și îmi pare rău că n-am câștigat în ultimele minute. Am luat gol la singura lor ocazie de după golul nostru de 2-1, dar ăsta este fotbalul. Trebuie să lucrăm în continuare, însă important este că adunăm puncte. Mai avem cinci meciuri, dar ne gândim numai la următorul joc, cu Dinamo. Trebuie să abordăm acest meci cu intensitate maximă, să atacăm și să câștigăm”, a spus Ruben Albes, antrenorul lui Hermannstadt, la finalul partidei cu Sepsi.


UPDATE 18 iulie, ora 20:21 /  Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, s-a arătat mulțumit de rezultatul înregistrat cu Hermannstadt. În schimb, este deranjat de data programării finalei Cupei cu FCSB: “După aspectul jocului poate e echitabil rezultatul. Când greşeşti, eşti taxat la prima inexactitate. Participăm la un campionat compromis, cu echipe care joacă, altele care nu joacă. Unii joacă în continuu, alţii se odihnesc toată săptămâna. Ştim că alţii au prioritate, dar asta e viaţa, cu bune, cu mai puţin bune. Unii stau şi se odihnesc… Nu înţeleg programarea finalei din Cupa României. Cred că trebuia să se desfăşoare în condiţii de relaxare, dar în România ce mai e important? La Sepsi nu s-a întâmplat nimic, iar eu nu voi face jocurile nimănui. Lorand e un jucător… Această regulă U21 ne dă şi nouă bătăi de cap, dar când se joacă din trei în trei zile avem bătăi de cap. Îmi pare rău că trebuie schimbaţi jucătorii, dar e dificil să joci cu ei pe teren”.


UPDATE 18 iulie, ora 19:43 / Florin Ștefan centrează perfect în interiorul careului, de unde Lorand Fulop trimite plasat în plasă: Hermannstadt – Sepsi 2-2.


UPDATE 18 iulie, ora 19:36 / Yazalde îi pasează lui Debeljuh în fața porții, care își aduce din nou echipa în avantaj: Hermannstadt – Sepsi 2-1.


UPDATE 18 iulie, ora 18:38 / Carnat execută un corner direct în transversală, mingea ajunge la Lorand Fulop, care marchează cu un voleu din apropiere: Hermannstadt – Sepsi 1-1.


UPDATE 18 iulie, ora 18:11 / Situație incredibilă la Sibiu, mai ales în contextul numeroaselor cazuri de coronavirus care au umplut Liga 1. La meci asistă și numeroși suporteri ai echipei gazdă, care profită de faptul că stadionul nu dispune de peluză și se adună în număr mare în spatele uneia dintre porți. De altfel, chiar după marcarea golului, atacantul gazdelor Yazalde s-a dus să sărbătorească reușita alături de fani.

Suporterii lui Hermannstadt nu țin cont de restricții și se adună la stadion pentru a urmări meciul favoriților. foto: captură Digisport

UPDATE 18 iulie, ora 18:05 / Hermannstadt deschide foarte repede scorul prin Yazalde, care profită de greșelile în lanț comise de apărătorii lui Sepsi și îl învinge pe Niczuly cu un lob din 7-8 metri: Hermannstadt – Sepsi 1-0.


UPDATE 18 iulie, ora 13:00 / Astăzi, de la ora 18:00, este programat la Sibiu meciul dintre Hermannstadt și Sepsi, din etapa cu numărul 10 a play-out-ului Ligii 1. Iată formațiile probabile pe care cei doi antrenori le-ar putea trimite pe teren diseară.

HERMANNSTADT: Cristiano – Vodă, Viera, I. Stoica, Opruț – Caiado, Rimane, R. Pires, Jo Santos –  Yazalde,  Debeljuh. Antrenor: Ruben Albes.

SEPSI: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan – R Deaconu, Vașvari – Carnat, Achahbar,  Ștefănescu – Safranko. Antrenor: Leo Grozavu.


UPDATE 17 iulie, ora 20:14 / ”Mă bucur că am redevenit echipa pe care o doream eu. Din punct de vedere defensiv, am făcut ceea ce trebuie. Noi suntem mai pragmatici, am reușit pe contraatac să avem ocazii multe. Sunt supărat că jucători tehnici, precum Robert Ion, nu reușesc să profite de șansele pe care le au, dar, per total, sunt mulțumit. Vom sărbători, o bere, că mai mult nu putem, și pregătim meciul cu cei de la Iași. Dacă vom învinge și etapa viitoare, vom lua o opțiune serioasă să rămânem în Liga 1. Nu putem să calcul de câte puncte avem nevoie, contează mult și jocul rezultatelor, important este că suntem la mâna noastră”, a declarat Ilie Poenaru, antrenorul Academicii.


UPDATE 17 iulie, ora 20:02 / “Noi am făcut cadou golurile, aşa cum s-a întâmplat şi la Sibiu. Eu cred că suntem un pic supăraţi, pentru că cele două meciuri au fost la mâna noastră. Mai avem patru etape şi trebuie să câştigăm puncte pentru a ne putea îndeplini obiectivul, dacă nu, e foarte greu. Tot aceiaşi băieţi au câştigat şi meciurile anterioare. De aceea îmi pare rău, pentru că am încredere în ei şi au calitate şi ştiu că pot mai mult”, aspus Mihai Teja, antrenorul lui FC Voluntari, la finalul meciului de la Clinceni.


UPDATE 17 iulie, ora 19:56 / Valentin Cojocaru, portarul lui FC Voluntari, a încercat să explice golul de cascadorii râsului pe care l-a încasat în meciul cu Academica: ”Sunt foarte, foarte dezamăgit pentru că am luat acel gol stupid. Chiar nu-mi explic ce s-a întâmplat. Nu am văzut faza, așa că nu-mi explic ce s-a întâmplat. Dacă a sărit sau nu mingea, este ceva inimaginabil! Eu eram pe ea, nu pot să-mi dau seama cum a fost posibil”.


UPDATE 17 iulie, ora 19:33 / Tudorie reduce din handicap, cu o lovitură de cap din interiorul careului: Academica – FC Voluntari 2-1.


UPDATE 17 iulie, ora 19:17 / O gafă uluitoare în apărarea oaspeților le permite celor de la Clinceni să-și majoreze avantajul. Ieșit în afara careului, portarul Cojocaru dă pe lângă minge, iar Markovic profită și înscrie cu poarta goală: Academica – FC Voluntari 2-0.


UPDATE 17 iulie, ora 18:39 / Academica reușește să deschidă scorul în meciul cu FC Voluntari prin Șut, care trimite mingea în poartă de la 14-15 metri: Academica – FC Voluntari 1-0.


Doar trei meciuri se joacă în etapa a 10-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1

În aceste condiţii, va fi greu de făcut calculele în zona retrogradării şi pentru Politehnica Iaşi şi chiar Academica Clinceni, care pare că a obosit după o serie excelentă şi derbyul judeţului Ilfov, cu Voluntari, din această rundă, nu e deloc meciul de care aveau nevoie acum.

Etapa se deschide vineri, cu episodul doi al derbyului Ilfovului, Academica Clinceni – Voluntari. Primul, derulat la Voluntari, a însemnat un succes sec pentru echipa lui Mihai Teja: 3-0. După care echipa din Clinceni a avut o serie excelentă, care momentan o plasează în rândul echipelor liniştite. Ultimele două partide au fost însă înfrângeri categorice, 1-3 acasă cu Dinamo şi 0-5 la Ovidiu, cu Viitorul. Un nou eşec ar face să se piardă mult din starea de linişte a nou promovatei pentru finalul de campionat.

FC Voluntari a pierdut etapa trecută primul meci din play-out

Şi Voluntari a pierdut pentru prima dată în play-out etapa trecută, la Sibiu, în faţa lui Hermanstadt. Echipa lui Mihai Teja este însă pe locul 2 în play-out, după liderul detaşat Viitorul. Este greu de crezut că fosta lanternă de la finalul sezonului regulat să mai poată fi ameninţată chiar şi cu poziţia de baraj.

Sâmbătă, 18 iulie, se va juca la Sibiu partida dintre Hermanstadt şi Sepsi Sfântu Gheorghe, echipele cu câte 27 de puncte la acest moment. Spaniolul Ruben Albes a avut un debut de coşmar la Sibiu, cu două înfrângeri la rând, dar apoi echipa sa s-a trezit ca din pumni şi obţinut 9 puncte consecutiv.

Mircea Rednic, obligat să îl bată pe Gică Hagi

La Sepsi par a se mai fi liniştit lucrurile după scandalul provocat de gestul anormal al antrenorului Leo Grozavu de a pocni un jucător, în speţă Lorand Fulop şi echipa îşi va asigura permanenţa în prima divizie, pentru a se concentra apoi asupra celui mai important eveniment din istoria clubului, calificarea în premieră în finala Cupei României, unde, încă nu e oficial, va întâlni fie pe FCSB fie pe Dinamo, în funcţie de răspunsul FRF la cazul portarului Andrei Vlad.

Duminică trebuia să se joace Chindia – Dinamo, iar luni e ultimul meci al acestei runde, unul cu cuţitul la os pentru Politehnica Iaşi, care joacă acasă cu liderul Viitorul. Un  eşec ar complica la maxim şansele moldovenilor de a evita dacă nu retrogradarea măcar locul de baraj.

ADVERTISEMENT