Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa a 12-a. Poli Iași – FC Voluntari 2-1, rezultat care nu o ajută deloc pe Dinamo. Reacția lui Rednic: „Ăsta nu e fotbal!”

30.07.2020 | 23:23
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa a 12a Poli Iasi  FC Voluntari 21 rezultat care nu o ajuta deloc pe Dinamo Reactia lui Rednic Asta nu e fotbal
ADVERTISEMENT

Şi play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1 dă bice pentru a se apropia de finalul celui mai turmentat sezon din istorie de când s-a introdus această formulă. Asta pentru că, urmare a cazurilor masive de COVID 19 din lotul şi din sediul clublui Dinamo, „câinii” au multe meciuri restanţă şi va trebui ca LPF să ia o decizie cum va proceda, fiind o situaţie cu adevărat excepţională.

Cum în România nu s-a introdus şi regula ca primele două locuri sau măcar primul din play-out să dispute un baraj cu ultima echipă clasată pentru Europa din play-off, care ar fi obligat ca totul să se încheie până la data limită stabilită de UEFA, 3 august, probabil că acum se va merge cu prelungirea sezonului doar în play-out.

ADVERTISEMENT

O măsură excepţională la o situaţie excepţională, menită să ofere şansa unei echipe rău lovită de virus, să îşi poată totuşi apăra şansele până la final în mod sportiv, nu forţată să intre pe teren cu juniorii, situaţie în care în mod cert retrogradarea nu ar putea fi evitată. Se discută mult pe tema îngheţării campionatului, fără a mai retrograda nimeni şi să fie mărit numărul de echipe fie la 16, cu primele două locuri din Liga 2 promovat, fie la 18, cu patru promovate.

Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 12-a din play-out

Joi, 30 iulie

  • Politehnica Iaşi – FC Voluntari 2-1 (R. Cabral 42, M. Omoh 74 / M. Căpățână 31) VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Poli Iași obține o victorie imensă pe teren propriu împotiva Voluntariului, după ce ilfovenii au deschis scorul prin Căpățână în minutul 31. Cabral și cu Omoh au fost jucătorii moldovenilor care au întors scorul și care au ajutat echipa să se distanțeze la 5 puncte de Dinamo.


Mircea Rednic, antrenor Poli Iași: „Eu zic că e o victorie muncită, meritată. În afară de golurile pe care le-am marcat, am mai avut ocazii. Meciul cred că a fost câștigat de portar și îmi pare rău că nu i-am dat mai multe șanse lui.

ADVERTISEMENT

Noi trebuie neapărat să câștigăm și să ne îndeplinim obiectivul. Mai avem încă de muncă și trebuie să rămânem concentrați.

Vedem pe data de 5 ce va decide Comitetul Executiv. Noi avem nouă jucători cărora li se termină contractul, iar dacă acești jucători vor pleca după un posibil baraj, ce fac, joc cu juniorii.

ADVERTISEMENT

Ăsta nu e fotbal, am impresia uneori că sunt în Antalya. Noi avem nevoie de sprijinul publicului. Ce să prelungim până pe 18 august…ok, furnizăm, dar să ne gândim și la jucători care au stat în carantină, noi am respectat toate regulile, toate protocoalele și am reușit să păcălim puțin COVID-ul.

Nu vreau să vorbesc de Dinamo, mai avem două meciuri, dar sper că vom câștiga meciul cu Chindia, după care jucăm la Sibiu. Dacă ne gândim la Dinamo sau Chindia riscăm, așa măcar ne uităm în sus la Sepsi”.


  • Poli Iași: Axinte – Lopes Cabral, Klimavicius, Frăsinescu, Onea – Grădinaru, Mihalache, Passaglia, Popadiuc – Omoh, Luckassen. Rezerve: Chacana, Fomba, An.Cristea, De Iriondo, I.Cristea, Șerban, Longher, Zaharia, Caparco. Antrenor: Mircea Rednic
  • FC Voluntari: Cojocaru – Struna, Pașcanu, Armaș, Al.Vlad  – Căpățînă, Gorobsov, De Lucas – I.Gheorghe, Tudorie, Mățan. Rezerve: Mitrev, Belu, Kocic, Achim, Borțoneanu, Eric, D. Benzar, Țiră, Varzim Miranda. Antrenor: Mihai Teja
  • Stadion: Emil Alexandrescu, Iași 
  • Arbitru: Adrian Cojocaru / Asistenți: Radu Ghinguleac, Valentin Avram


Miercuri, 29 iulie

  • Hermannstadt – Viitorul 2-0 (Stoica 75, Debeljuh 84) – VEZI VIDEO

Min. 84: Debeljuh dublează avantajul gazdelor din penalty. Hermannstadt – Viitorul 2-0.

Min. 75: Stoica deschide scorul pentru gazde printr-un şut cu exteriorul. Hermannstadt – Viitorul 1-0.

Hermannstadt: Cristiano – Vodă (27 Almeida), Viera, Stoica, Opruț – Caiado, Romario, Rimane, Jo Santos – Debeljuh, Yazalde (85 Dâlbea). Rezerve: Novo, Tiago, Luchin, Bușu, Dâlbea, Petrescu, Dumitriu, Bălan, Buzan. Antrenor: Ruben Albes

Viitorul: Tordai – Căpușă (66 Dulca), Mladen (81 Georgescu), Ghiță, Damien – Artean (35 Achim), Iacob (66 Ciobanu), Casap – Chițu, Rivaldinho, Ganea (77 Munteanu). Rezerve: Căbuz, Georgescu, Grosu, Achim, Bodișteanu, Ciobanu, Dulca, Munteanu, Pitu. Antrenor: Gheorghe Hagi


  • Chindia Târgovişte – Academica Clinceni 3-1 (Ivancic 45, Bic 72, Berisha 89 / Cebotaru 77) – VEZI VIDEO

Min. 89: Berisha trimite în poartă o minge respinsă în fașță de portarul Vâlceanu: Chindia – Academica 3-1.

Min. 72: Cebotaru reduce din diferență tot din penalty: Chindia – Academica 2-1.

Min. 72: Bic transformă un penalty acordat pentru un fault comis în careu de Bejan: Chindia – Academica 2-0.

Min. 45: Ivancic a deschis scorul cu o lovitură de cap: Chindia – Academica 1-0.

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Diallo, Dumitraşcu – Neguţ, Bic, Raţă (89 Yameogo), Piftor (27 Ivancic) – Dangubic (79 Berisha), Florea (89 Dinu). Rezerve: Moldovan – Şerban, Yameogo, L. Mihai, Ivancic, Ioniţă, Dinu, Berisha. Antrenor: Emil Săndoi
Academica Clinceni: Vâlceanu – Matei, Albu (72 Patriche), Bejan, Dobrescu – Merloi, Cebotaru (90 Ilie), Ventura, Achim – Markovic (46 R. Ion), Buziuc (90 Kontoes). Rezerve: Ureche – Ilie, R. Ion, Kontoes, Patriche, A. Şuşu, Vanghele. Antrenor: Ilie Poenaru


Clasament play-out

 

UPDATE, 29 iulie, ora 21:07 / Gheorghe Hagi, antrenorul și patronul Viitorului, s-a arătat dezamăgit de rezultatul înregistrat de echipa sa în deplasarea de la Sibiu.

„Sunt supărat, venisem să facem un meci bun, să luăm puncte. Sunt dezamăgit pentru că jucătorii din atac nu au produs pericol foarte mult. V-am zis, Gabi Iancu a fost accidentat, se întâmplă, nu a putut juca, dar cei care au intrat sunt valoroși și ar fi trebuit să facă diferența. Am venit, 75 de minute am dictat ritmul jocului, din păcate în ultimii 30 de metri, cum s-a mai întâmplat, nu am știut să gestionăm situația. Eu nu am văzut relaxare la echipa mea. Trebuie să câștigăm meciurile pe care le avem. Vreau să câștig”, a declarat Hagi la finalul partidei Hermannstadt – Viitorul 2-0.


UPDATE, 29 iulie, ora 19:46 / Impresara Anamaria Prodan asistă din tribună la partida pe care Hermannstadt, echipă patronată de fiica sa Rebecca, o dispută împotriva Viitorului lui Gică Hagi. Ea este însoțită de fiul său Laur Jr.

View this post on Instagram

?Fc Hermanstadt ⚽️

A post shared by Anamaria Prodan Reghecampf (@anamariaprodanreghecampf) on

 


UPDATE, 29 iulie, ora 19:22 / “Cred că a fost o victorie meritată, luând aşa, şi jocul per ansamblu, cred că a fost dominat de noi, poate exceptând o perioadă din repriza a doua, când, poate şi din cauza căldurii, am căzut puţin fizic. Mă bucur pentru ei, pentru jucători în primul rând, pentru că se simţeau frustraţi, aşa, pe undeva, pentru că chiar dacă au fost câteva înfrângeri în ultima perioadă, dar noi am fost acolo, la limită. Au fost şi unele decizii greşite, care ne-au dezavantajat şi care ar fi contat foarte mult pentru noi să se judece corect acele decizii. Sau nu ştiu, poate s-au judecat corect, poate greşesc eu, poate sunt subiectiv, îmi cer scuze dacăsunt subiectiv”, a declarat Emil Săndo, antrenorul Chindiei, la finalul partidei cu Academica Clinceni.

Referitor la sistemul competițional din Liga 1, Săndoi susține că cea mai bună ar fi varianta cu 18 echipe: „N-aş vrea să fiu judecat greşit, pentru că eu repet o declaraţie de-a mea pe care am dat-o cu ani în urmă, deci nu acum, nu o luaţi ca şi cum ar fi o declaraţie din acest moment, pentru că ar putea să fie interpretată în mod subiectiv. Eu am spus şi acum 3 ani şi acum 4 ani şi acum un an şi asta o să spun tot timpul, că un campionat cu 18 echipe şi cu tur şi retur normal, cum este în campionatele puternice din Europa, eu cred că ar fi chiar mai atractiv decât actualul sistem”.


Două meciuri miercuri, 29 iulie, în etapa a 12-a din play-out

Nici în runda a 12-a, programată în zilele de miercuri, 29 iulie şi joi, 30 iulie, dinamoviştii nu au fost programaţi, urmare a ordinului emis de DSP ca tot lotul să intre în carantină pentru 14 zile.

Prin urmare, au loc trei partide, primele două miercuri (Hermanstadt – Viitorul şi Chindia – Clinceni), iar a treia joi (Politehnica Iaşi – FC Voluntari). Chindia este echipa care mai are de doi bani speranţă, în sensul în care ar putea prinde, în cel mai fericit caz, locul de baraj, dar asta dacă ar bate Dinamo în cele două restanţe şi ar face puncte în ultimele jocuri.

Chindia, în faţa ultime şanse de a mai lupta pentru locul de baraj

Dar dâmboviţenii au cinci eşecuri consecutive de când a venit antrenor Emil Săndoi şi par a fi echipa cu moralul la pământ. Pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti ei trebuie să înceapă revirimentul în faţa Academicii Clinceni, formaţie care a reuşit să se salveze cu victoria din ultima etapă, acasă cu Politehnica Iaşi.

Pentru Hermanstadt, care are 28 de puncte, urmează un meci teribil de greu, chiar dacă se joacă la Sibiu. Vine Viitorul Constanţa, liderul detaşat al play-out-ului, la care filosofia lui Gică Hagi este ca echipa să joace fotbal meci de meci, ofensiv şi făcând posesie prelungită, o echipă care e clar deasupra tuturor colegelor de competiţie.

Ieşenii, obligaţi să învingă Voluntari

Un eşec al formaţiei pregătite de spaniolul Ruben Albes, coroborat cu o victorie acasă pentru Politehnica Iaşi în faţa Voluntarilor, care sunt 99 la sută salvaţi, ar complica mult finalul de sezon pentru sibieni. Cărora un egal cu Viitorul le-ar conveni de minune.

Pentru Mircea Rednic e momentul de totul sau nimic. Politehnica Iaşi e obligată să bată Voluntari, pentru că la 23 de puncte, cinci lungimi distanţă de Hermanstadt şi Sepsi, nu mai există altă alternativă. Iaşi nu se poate baza pe faptul că sunt pe loc de baraj şi ar urma să îşi joace prezenţa în prima divizie cu locul 3 din play-off-ul de promovare din Liga 2, pentru că nu au de unde să ştie ce se va întâmpla cu Dinamo şi dacă nu ar fi depăşiţi de câini după restanţe.

ADVERTISEMENT