Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 13-a din play-out. Poli Iaşi – Chindia 1-0. Târgoviștenii retrogradează. Video

02.08.2020 | 15:52
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13a din playout Poli Iasi  Chindia 10 Targovistenii retrogradeaza Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 13-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1 are loc în acest weekend şi marea noutate este că în acţiune revine Dinamo, echipă oprită şi de la antrenamente şi de la jocuri, după ce 21 de persoane din lotul şi anturajul echipei au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus.

Se va juca această penultima rundă a sezonului, după care ultima etapă va avea loc abia după ce Dinamo îşi va încheia noianul de partide restanţe (două cu Chindia, două cu Hermanstadt, una cu Sepsi Sfântu Gheorghe), în aşa fel încât la ultimele 90 de minute să existe un număr egal de jocuri în dreptul fiecărei echipe.

ADVERTISEMENT

Această situaţie nemaiîntâlnită în istoria fotbalului românesc a afectat întreaga desfăşurare a play-out-ului, pentru Dinamo urmând un program infernal în decurs de nici trei săptămâni, iar pentru celelalte formaţii care nu îi vor întâlni pe bucureşteni o prelungită perioadă de aşteptare.

Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei a 13-a din play-out

Duminică, 2 august

  • Politehnica Iaşi – Chindia 1-0 (J. Passaglia 47) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

UPDATE, 2 august, ora 15:53 / Poli Iași câștigă partida cu Chindia, 1-0 și se îndepărtează la 8 puncte de Dinamo. De cealaltă parte, Chindia a retrogradat în Liga 2, la doar un an după ce a obținut promovarea.

ADVERTISEMENT

Poli Iaşi: Axinte – Cabral, Klimavicius, Frăsinescu, Onea – Grădinaru, Mihalache, Passaglia, Popadiuc – Omoh, Luckassen. Rezerve: Caparco, Chacana, Agape, Soares, Fomba, Horşia, De Iriondo, Cristea, Zaharia. Antrenor: Mircea Rednic.

Chindia: Aioani – Corbu (Martac 6), Benga, Diallo, Dumitraşcu – Raţă, Bic – Neguţ, Barbu, Ivancic – Florea. Rezerve: Moldovan, Dinu, Yameogo, Mihai, Şerban, Martac, Dangubic, Berisha, Ioniţă. Antrenor: Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 1 august

  • Academica Clinceni – Hermanstadt 0-2 (Jo Santos 34, Dâlbea 60) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Academica Clinceni: Ureche – Matei, Patriche, Bejan, Dobrescu – Achim (90 Vanghele), Albu (17 R. Ion), Kontoes, Buziuc – Markovic, Merloi (76 Ilie). Rezerve: Vâlceanu, R. Ion, Vanghele, Susu, Ilie. Antrenor: Ilie Poenaru

ADVERTISEMENT

Hermannstadt: Cristiano – Vodă (27 Almeida), Viera (85 Luchin), Stoica, Opruț – Caiado, Dâlbea, Romario Pires (78 Rimane), Jo Santos (85 Bușu) – Debeljuh, Yazalde (78 Petrescu). Rezerve: Novo, Almeida, Luchin, Bușu, Rimane, Cordea, Dumitriu, Petrescu, Bălan. Antrenor: Ruben Albes

Min. 60: Dâlbea reia cu capul în poartă după un corner executat de pe partea stângă. Academica – Hermannstadt 0-2.

Min. 34: Yazalde centrează de pe partea dreaptă, Merloi degajează greșit direct la Jo Santos, care înscrie din 6 metri. Academica – Hermannstadt 0-1.


  • Viitorul – Sepsi Sf. Gheorghe 0-3 (Carnat 8, 33, Ștefănescu 15) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Viitorul: Căbuz – Mladen, Ghiță, Artean, Dussaut (24 Căpușă) – Ciobanu, Iacob (66 Lazăr), Achim (46 Casap) – Ganea, Rivaldinho (46 Bodișteanu), Chițu (66 Dulca). Rezerve: Tordai, Căpușă, Casap, Călin, Sima, Vlad, Lazăr, Dulca, Bodișteanu. Antrenor: Gheorghe Hagi

Sepsi: Niczuly – Radoslav, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Kovacs (80 Celea), Deaconu – Ștefănescu (80 Andreazl), I. Fulop (75 Achahbar), Carnat – Safranko (68 Diaz). Rezerve: Fejer, Celea, Karanovic, Andreazly, Achahbar, Grassano, Fulop, Dragomir. Antrenor: Leo Grozavu

Min. 33: Safranko recuperează un balon, îi pasează lui Carnat, care reușește dubla. Viitorul – Sepsi 0-3.

Min. 15: După o nouă greșeală a defensivei Viitorului, Safranko îi pasează lui Ștefănescu, care dublează avantajul oaspeților. Viitorul – Sepsi 0-2.

Min. 8: Carnat profită de o mare eroare comisă de apărarea Viitorului și își aduce echipa în avantaj. Viitorul – Sepsi 0-1.


  • ora 21:30 FC Voluntari – Dinamo

Clasament Casa Pariurilor Liga 1, play-out

UPDATE, 1 august, ora 21:14 / Primele reacții după Viitorul – Sepsi 0-3:

Leo Grozavu, antrenor Sepsi: „Jos pălăria pentru băieți, au fost exact cum îmi doresc eu. E infernal de greu să joci într-un asemenea ritm. Fac un apel la cei care conduc fotbalul că e inuman ceea ce se întâmplă acum la fotbal. Și fotbaliștii au viață, dar din păcate văd că nimeni nu consultă fotbaliștii. Mai sunt două jocuri, vreau să rămânem concentrați, pentru că prelungirea acestui sezon, nu compromite doar acest sezon, ci și viitorul contract. Unii dintre jucători chiar nu mai rezistă, ori se bat între ei, ori se bat cu noi, ori îi batem noi pe ei, nu e normal”.

Pablo Safranko, Sepsi: „Am muncit foarte mult pentru această victorie, dacă ne menținem un ritm bun la echipă ne vom atinge obiectivul. Prefer doar victoria, nu sunt interesat neapărat să dau goluri sau pase de gol”.


UPDATE, 1 august, ora 18:46 / Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, a vorbit la finalul partidei pierdută cu 0-2 în fața ui Hermannstadt despre ultimele rezultate ale echipei sale, dar și despre evntualele plecări de jucători.

„La primul gol, a fost o bâlbâială, marcaj larg, iar la al doilea am făcut fault, deși eu le-am spus jucătorilor mei să evite fazele fixe, pentru că ei au o talie foarte bună, ceea ce nouă ne-a lipsit astăzi. Noi, la 1-0, am avut 2-3 ocazii clare, dar aceasta e diferența dintre jucătorii maturi și cei fără experiență. Markovic e un copil bun, dar n-a știut să gestioneze acea ocazie de gol. În fine, asta a fost istoria meciului. E clar că suntem la mâna rezultatelor acum. E foarte grav pentru noi că am început cu 11 jucători și de pe bancă n-am mai venit cu aproape nimic, întrucât restul sunt copii. E oboseală mare, psihică, fizică, am dus campionatul în 14-15 jucători. Să sperăm că ne ajută și jocul rezultatelor acum.

Nu poți să-i blochezi cariera lui Buziuc. Și astăzi copilul a încercat, și-a dorit foarte mult, a avut atitudine și mă bucur pentru el. Bravo lui! E numai meritul său. Albu e jucătorul Chiajnei, oricum. Foarte mulți fotbaliști de la noi sunt la final de contract și nu putem să dăm drumul tuturor. Eu cu cine mai joc?! Avem un mare semn de întrebare pentru campionatul următor. Îmi pleacă mai mult de jumătate de echipă”, a declarat Poenaru.


UPDATE, 1 august, ora 18:33 /Ruben Albes, antrenorul lui Hermannstadt, nu s-a arătat prea mulțumit de jocul prestat de echipa sa la Clinceni, în ciuda victoriei cu 2-0. “Cu siguranţă nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar cred că am câştigat datorită mentalităţii de învingători. este momentul să privim spre locul 2 şi să nu mai privim tot timpul la ce e sub noi”, a spus Albes la finalul partidei.


UPDATE, 1 august, ora 16:51 / Alexandru Albu, jucătorul Academicii Clinceni dorit de FCSB, s-a accidentat în minutul 17 al partidei cu Hermannstadt și a fost nevoit să părăsească terenul de joc. În locul său a intrat Robert Ion.

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a confirmat interesul pentru Albu, dar spune că mutarea nu a fost perfectată încă. “Fundaşul nu l-am luat încă. Alexandru Albu este fundaşul, dar nu l-am luat încă”, a spus Gigi Becali, pentru Antena Sport.


Sâmbătă, 1 august, se joacă primele două meciuri din play-out etapa a 13-a

Sâmbătă au loc primele partide din cadrul etapei a 13-a din play-out. Academica Clinceni primeşte vizita lui Hermanstadt, un meci între două echipe care ar trebui să nu mai aibă nicio grijă, la adăpostul celor 32 de puncte, respectiv 31, cu menţiunea că sibienii au două restanţe cu Dinamo şi mai pot aduna zestre la ce au acum. Un egal sau o victorie pentru Clinceni ar aduce linişte deplină la o echipă pe care toţi o vedeau întoarsă în a doua divizie la un an după promovare.

Viitorul Constanţa susţine ultima partidă pe teren propriu din acest sezon în compania lui Sepsi Sfântu Gheorghe, formaţie care pare extrem de obosită după ce a tras pe două fronturi, ajugând şi până în finala Cupei, pierdută cu 1-0 în faţa FCSB. Sepsi poate avea probleme serioase pe acest final de sezon, ca urmare a epuizării fizice.

Poli Iaşi şi Chindia, luptă directă pentru salvare

Duminică se joacă ultimele două meciuri. La Iaşi, va fi cu cuţitele pe masă, Politehnica împotriva Chindiei Târgovişte. Cine pierde e mort pentru Liga 1, învingătorul capătă o imensă gură de oxigen, mai ales dacă o fac dâmboviţenii, prin prisma celor două restanţe cu Dinamo.

Dinamo are parte de o revenire pe gazon la Voluntari, acolo unde teoretic echipa lui Mihai Teja ar trebui să fie linişitită cu locul în primul eşalon. În schimb, „câinii” trebuie să fie agresivi, să muşte şi să tragă de cele trei puncte la situaţia lor precară.

Dinamo începe tare, pe terenul Voluntarilor

Problema este că jucătorii din Ştefan cel Mare vin după o perioadă în care nu au făcut antrenamente şi au stat în carantină, iar acest lucru îi poate scoate serios din ritm, chiar dacă la echipă a venit un specialist al resuscitării echipelor în stare critică, „SMURD”-ul Gigi Mulţescu.

În concluuzie, o etapă care poate oferi multe răspunsuri în zona fierbinte, acolo unde se joacă supravieţuirea şi care va avea parte cu siguranţă de meciuri foarte disputate, poate cu excepţia celui de la Ovidiu, unde Viitorul nu ar trebui în mod normal să aibă probleme cu Sepsi.

ADVERTISEMENT