Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 2-a din play-out. FC Voluntari iese din zona roșie după victoria de la Iași. Cum arată clasamentul

22.04.2021 | 19:25
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 2a din playout FC Voluntari iese din zona rosie dupa victoria de la Iasi Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT

Marţi, 20 aprilie, miercuri, 21 aprilie şi joi, 22 aprilie au loc partidele din etapa a doua a play-out-ului din cadrul Casei Pariurilor Liga 1.

Programul etapei a 2-a din play-out-ul Ligii 1

Joi, 22 aprilie

  • Politehnica Iaşi – FC Voluntari 0-1 (Pesic 30) – VEZI VIDEO

Poli Iași: Brănescu – Onea, Popa, Baxevanos, Bușu – De Iriondo, Acosta – Popadiuc, Vanzo, Stan – Duranovic. Rezerve: Brînză – Calcan, Mensah, Gaitan, A. Cristea, D. Flores, Zajmovic, F. Cristea, Cană. Antrenor: Nicolo Napoli

ADVERTISEMENT

FC Voluntari: Rîmniceanu – Balaur, Tamaș, Armaș – Costin, Droppa, Gheorghe, Ivanov, Briceag – Betancor, Pesic. Rezerve: Lavin – Ricardinho, Satli, Vlad, Borțoneanu, Lopes, Angelov, Ilie, Garba. Antrenor: Bogdan Andone

Min. 30: GOOOL FC VOLUNTARI! Ivan Pesic a trimis cu capul o centrare venită din partea stângă. Mingea l-a lovit pe Răzvan Popa şi a intrat în poarta lui Brănescu, care plonjase deja pe direcţia iniţială a balonului. Politehnica Iaşi – FC Voluntari 0-1

ADVERTISEMENT

Miercuri, 21 aprilie

  • FC Argeş – Chindia 0-1 (Florea 53) – VEZI VIDEO

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Maric, Mușat – Șerban (66 Ruan), Meza Colli – Drăghici (55 Năstăsie), Palic, Cr. Dumitru – Malele. Rezerve: Croitou, Boldor. Delandes, De Jonghe, Barbu, Năstăsie, Honciu, Ruan Teles,  N’Diaye. Antrenor: Andrei Prepeliță

Chindia Târgoviște: Aioani – Căpușă, Celea, Iacob, C. Dinu – Neguț, Dulca, Rață, Dumitrașcu – D. Popa, Florea (75 Berisha). Rezerve: Rezerve: Moldovan, Kocic, Neicuțescu, M. Costea, Martac, Cherchez, Berisha, Pițian, Yameogo. Antrenor: Emil Săndoi

ADVERTISEMENT

Min. 53: GOOOL CHINDIA! Florea primește o pasă pe 6 metri de la Căpușă și introduce balonul în plasă. FC Argeș – Chindia 0-1


Marţi, 20 aprilie

  • Dinamo – UTA 0-1 (Miculescu 34) – VEZI VIDEO
  • Hermannstadt – Astra 1-3 (Matricardi 60 / Graovac 55, V. Gheorghe 63, Merloi 85) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Min. 85 / GOOOL Astra! Merloi a înscris cu un şut din interiorul careului, în diagonală.

Min. 63 / GOOOL Astra! Valentin Gheorghe profită de ieşirea lui Cristiano, care parase şutul lui Wutrich, şi l-a învins pe portarul sibienilor.

Min. 60 / GOOOL Hermannstadt! Matricardi egalează după ce a deviat mingea în poarta lui Lazar.

Min. 55 / GOOOL Astra! Graovac a deschis scorul cu o lovitură de cap.

Echipele de start:

Hermannstadt: Cristiano – Matricardi, Dâlbea, I. Stoica – Mățel, Aosman, Alhassan, Buzan, Opruț – Yazalde, Sebaihi
Rezerve: 1. I. Pop, 7. P. Petrescu, 15. Vodă, 19. Buzan, 26. Aralica, 28. Yazalde, 30. Sebaihi, 70. Belu, 90. Addae
Antrenor: Eugen Beza

Astra: Lazar – Raspopovic, Graovac, Jovanovic, Lamanje – Canadja, Crepulja, Wutrich – Stahl, Krpic, Riza(V. Gheorghe 6)
Rezerve: Popa, Ion, Bruno, Pahonțu, Șerban, Merloi, Balaure, V. Gheorghe, M. Montini
Antrenor: Eugen Neagoe


  • Viitorul – Gaz Metan Mediaş 1-0 (Ciobanu 82)

Min. 82 / GOOOL Viitorul! Ciobanu deschide scorul după ce a executat perfect o lovitură de la 11 metri

Viitorul: V. Cojocaru – R. Benzar, Mladen, Dobrosavlevici, R. Boboc – G. Matei, C. Grameni, A. Ciobanu – F. Haită, Tsomou, Jo Santos. Antrenor: Cătălin Anghel. Rezerve: Căbuz – Pedroso, G. Ganea, Babunski, G. Buta, Dănuleasa, Grădinaru, L. Andronache, A. Pitu

Gaz Metan Mediaş: Pleșca – Yuri Matias, Baco, Horj – Butean, G. Moura, Alceus, R. Deaconu, Velisar – S. Ciocan, V. Morar. Antrenor: Mihai Teja. Rezerve: I. Popa – Trif, R. Romeo, Chamed, Pambou, Santos Junior, Horșia, Francisco Junior, Da Silva Oliveira, R. Valente

Nicolo Napoli pune înfrângerea cu FC Voluntari pe seama absențelor din lot

UPDATE 22 APRILIE, ora 19:34 / „Am pierdut, dar băieții au încercat să egaleze, am avut și o ocazie mare la final. A fost un meci cu mingi lungi, prima repriză am fost mai bine, a doua repriză doar la final. Ei au fundași buni, Tamaș e decisiv la unu contra unu, are multă experiență. Noi am încercat să egalăm, dar nu ne-a ieșit.

Absențele au contat mult, sunt fotbaliști importanți pentru echipă, dar lupta cu COVID e dificilă. O victorie era bună, un egal era bun și el. Noi avem nevoie de puncte. La Chindia va fi un meci greu, mergem acolo să câștigăm, nu avem altă alternativă. Atmosfera din vestiar e bună, sunt supărați băieții pentru că au pierdut. Sunt probleme financiare, dar se vor rezolva. Suntem profesioniști și încercăm să facem o treabă bună pentru echipă”, a declarat Nicolo Napoli, antrenorul lui Poli Iași, după meciul cu FC Voluntari.


Bogdan Andone, după victoria obținută de FC Voluntari la Iași: „Calitatea individuală a făcut diferența”

UPDATE 22 APRILIE, ora 19:28 /„E o victorie importantă în economia clasamentului, în contextul rezultatelor din play-off. E important că nu am primit gol, iar băieții merită toate felicitările pentru ce au făcut, pentru că s-au bătut pentru minge. Le-am dat drept exemplu CFR-ul din meciul cu Sepsi, o echipă pragmatică și care a luat punctele. Cred că avem un plus de calitate, iar calitatea individuală a făcut diferența în meci. Rămânem în aceeași linie din campionat, în care băieții au făcut meciuri foarte bune și trebuie să continuăm. Mai avem multe meciuri până la final și trebuie să continuăm în aceeași linie. A fost o presiune, e una extrem de mare.

Comparam puțin cu sezonul trecut de la Astra, când ne băteam la play-off. A fost incredibil de greu, iar jucătorii merită toate felicitările. Va fi un meci dificil cu Viitorul, noi avem nevoie de puncte, ei au nevoi de puncte, mai ales de la revenirea domnului Hagi la cârma echipei, au revenit la stilul lor de joc și sunt periculoși”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul lui FC Voluntari, după victoria de la Iași.


ȘTIRE INIȚIALĂ 20 aprilie, ora 14:05

Este competiţia unde fiind vorba de zece echipe implicate, LPF a decis să se joace după scenariul meciului unic, fără tur şi retur, deci un total de nouă runde. Astfel, că practic, fiecare din aceste etape devine ca o finală atât pentru echipele care luptă se se salveze sau să evite barajele cu locurile 3 şi 4 din Liga 2, dar şi pentru cele două din faţă care se vor bate pentru Conference League.

De aceea fiecare meci din acest play-out se joacă, figurat spus, cu cuţitele pe masă şi de o parte şi de alta, ideea de întrajutorare trebuind exclusă cu desăvârşire cel puţin până în ultimele două trei runde, când, poate unele apele se vor mai limpezi şi echipele care vor termina neutru îşi pot face unele calcule.

Până atunci ne aşteaptă o nouă etapă cu meciuri extrem de tari, nu din păcate şi prea spectaculoase, pentru că miza este uriaşă şi clar omoară spectacolul în detrimentul punctelor, aşa cum a fost la Piteşti, la 0-0 Argeş – Politehnica Iaşi, în care s-a reuşit contraperformanţa ca abia în minutul 92 să fie expediat primul balon pe spaţiul porţii în acest meci.

Hermannstadt şi Politehnica Iaşi sunt pe locurile direct retrogradabile

La acest moment pe poziţiile care duc direct în Liga 2 se află Hermannstadt şi Politehnica Iaşi. Moldovenii sunt mult schimbaţi în bine de la venirea pe bancă a italianului Nicolo Napoli, dar drumul salvării e lung, pentru că au făcut foarte puţine puncte în sezonul regulat. Ieşenii vor juca acasă joi, în compania Voluntarilor.

Iaşi are 14 puncte şi ilfovenii 17, ceea ce înseamnă că nici echipa lui Bogdan Andone nu e deloc scutită de griji şi nu va veni în Copou să facă turism. Politehnica trebuie să forţeze cele trei puncte, dar în acelaşi timp trebuie să fie foarte atentă la contrele celor de Voluntari, care au remizat în prima etapă la Mediaş.

Dinamo, meci foarte greu, acasă, cu o specialistă a deplasărilor

Şi mai grea este situaţia celor de la Hermannstadt. Aceştia au ajuns laternă roşie şi adversarul care îi va vizita este unul dintre cei mai puternici din play-out, o echipă care are clare obiective europene, Astra Giurgiu. Este o partidă teribil de grea, cei de malul Cibinului sunt cu cuţitul la os, au imensă nevoie de cele trei puncte, dar Astra nu vine să facă nici o concesie.

Marţi este o zi extrem de importantă şi pentru Dinamo. Câinii se află momentan pe loc de baraj, dar oricând poate fi mai rău, dacă nu vor începe să obţină victorii. Vin după un punct mare la Giurgiu cu noul antrenor, Duşan Uhrin şi acum aşteaptă pe UTA, o echipă foarte bine organizată, care s-a impus la Bucureşti, în sezonul regulat, cu 1-0 dar apoi a pierdut la Arad cu 2-1, după un meci cu multe greşeli de arbitraj, majoritatea în detrimentul gazdelor.

Viitorul trebuie să îşi ia revanşa în faţa Gazului

La fel de grea şi de-a dreptul neaşteptată este şi situaţia echipei patronate de Gică Hagi, Viitorul Constanţa. Dobrogenii se află pe loc de baraj şi primesc vizita unei echipe cu care a mai jucat la Ovidiu chiar în ultima etapă a sezonului regulat, Gaz Metan Mediaş şi care atunci s-a impus cu 2-0. Acum e obligatorie o trezire la viaţă a echipei pregătite de Cătălin Anghel, altfel lucrurile o pot lua rău în jos.

În fine, ultimul meci al etapei de care amintim e o confruntare între vecini, FC Argeş – Chindia şi el un meci cu repetiţie după ultima etapă a sezonului regulat. Atunci dâmboviţenii mai trăgeau speranţe la locul 6, dar vecinii piteşteni au spus nu, i-au învins cu 2-1 şi ambele joacă acum în play-off, fiind situate printre primele clasate, cu obiectiv european.

ADVERTISEMENT