Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa a 3-a. Reacțiile lui Gică Hagi și Mircea Rednic după Viitorul – Poli Iași 2-1. Video

14.06.2020 | 18:32
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa a 3a Reactiile lui Gica Hagi si Mircea Rednic dupa Viitorul  Poli Iasi 21 Video
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa a 3-a. Viitorul - Poli Iași se joacă la ora 17:00. Echipele de start. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Și în play-out se reia campionatul în Casa Pariurilor Liga 1 cu partidele din etapa a treia. Aici obiectivul echipelor prezente este evitarea retrogradării directe, adusă de ultimele două locuri și pe cât se poate și a locului de baraj, poziția a 12-a, cea care dă mari emoții, pentru că înseamnă confruntarea cu locul 3 din eșalonul secund și acolo sunt destule formații cam la nivel de primă divizie (UTA, Petrolul, Rapid și chiar Turris Turnu Măgurele).

Programul etapei a 3-a din play-out Casa Pariurilor Liga 1

Duminică, 14 iunie

Viitorul – Politehnica Iași 2-1 (A. Ciobanu 26. V. Ghiță 72 / J. Passaglia 37) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

ADVERTISEMENT

  • Viitorul: Căbuz – Boboc (D. Dussaut 65), Mladen, Ghiţă, C. Ganea – Ciobanu, Artean (M. Edjouma 46), Achim – Iancu (A. Chițu 77), Rivaldinho (C. Casap 77), G. Ganea (L. Munteanu 46). Rezerve: Tordai, Dussaut, Iacob, Edjouma, Cosmin Matei, Casap, Pitu, Munteanu, Chiţu. Antrenor: Gică Hagi
  • Poli Iași: Rusu – Grădinaru (L. Cabral 79), Mihalache, Frăsinescu, Şerban – Chacana, De Iriondo (Bourama 79), Passaglia, Horsia (Platini 60)- Andrei Cristea (Breeveld 67), Omoh (H. Habibou 80)
    Rezerve: Târnovanu, Zaharia, Fomba, Onea, Bezannier, Cabral, Popadiuc, Breeveld, Soares. Antrenor: Mircea Rednic
  • Arbitru: Adrian Cojocaru

UPDATE, 14 iunie, ora 19:03 / Mircea Rednic, antrenor Poli Iași: „Îmi pare rău, pentru că la 1-1 am avut două ocazii mari, iar ei au înscris două goluri din faze fixe. Nu poți să zici că au avut ocazii, prima repriză ne-au dominat, dar în a doua am echilibrat și am fost mai periculoși.

ADVERTISEMENT

Noi am respectat toate prototcoalele, fără să avem o bază cum au cei de la Viitorul. Ei meritau să joace în play-off, sunt sigur că vom crește în intensitate de la meci la meci. Sper să nu fie cazul la echipa noastră să avem cazuri de coronavirus, ar fi păcat.

Nu există fair-play. O echipă stă două săptămâni și are timp să se antreneze în grup, noi o să avem câte trei meciuri pe săptămână, eu cred că am fost surprinși, nu credea nimeni că o să avem cazuri la fotbal.

ADVERTISEMENT

Mie nu mi se pare corect, ori jucăm toți, ori nu mai jucăm deloc. Sper să se soluționeze cât mai repede această situație”.

Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul: „Una e să te antrenezi, alta e să joci un meci oficial, dar eu zic că a ieșit bine. Trebuia să avem răbdare și pe viitor trebuie să fim mai deciși în atac. Îl felicit și pe Mircea, unul dintre cei mai experimentați antrenori din generația noastră.

ADVERTISEMENT

Jucătorii nu pot să fie 100% pregătiți, noi i-am pus în teren pe cei care știam că pot duce un meci în picioare. Trebuie să ne adaptăm, asta e situația, când vezi terenul uiți de celelalte”.


UPDATE, 14 iunie, ora 18:50 / Viitorul se impune pe teren propriu cu 2-1 în fața lui Poli Iași. Golurile echipei lui Gică Hagi au fost înscrise de Andrei Ciobanu (26) și Virgil Ghiță (72), în timp ce pentru Poli Iași a marcat Passaglia în minutul 37


Sâmbătă, 13 iunie

Sepsi Sf. Gheorghe – Hermanstadt 1-1 (I. Fulop 25 / Yazalde 46) – VEZI VIDEO


  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Țîncu, Ștefan – Achahbar, Vașvari, I. Fulop – Dumiter (L. Fulop 35 / Carnat 72), Safranko, Ștefănescu (Diaz 72). Antrenor: Leo Grozavu
  • Hermannstadt: Cristiano – Opruț, Stoica (Luchin 45), Viera, Vodă – Romario, Dâlbea(Yazalde 45) – Cordea (Bușu 45), Dumitriu, Petrescu (Tătar 87) – Bălan (Dobroslavlevici 72). Antrenor: Vasile Miriuţă
  • Arbitru: Marius Avram

Voluntari – Academica Clinceni 3-0 (M. Simonovski 21, A. Struna 28, A. Tudorie 76) – VEZI VIDEO


  • FC Voluntari: Cojocaru – Struna, Paşcanu, Achim, Vlad – Căpăţână (D. Benzar 88), Pablo, I. Gheorghe (Gorobsov 46) – Sanoh (Belu 72), Simonovski (Tudorie 72), Măţan (Morar 78). Antrenor: Mihai Teja
  • Academica Clinceni: Santos – Fl. Matei (F. Achim 74), Bejan (R. Ion 46), Patriche, Dobrescu – Cebotaru, Şut (Ventura 74), Albu – Merloi, Vojtus (Moussa 46), Buziuc (J. Markovic 65). Antrenor: Ilie Poenaru.
  • Meciul a fost arbitrat de Sebastian Colţescu. Alexandru Vlad a fost eliminat în minutul 84 după ce a văzut al doilea cartonaş galben.

Partida Dinamo – Chindia a fost amânată şi va fi reprogramată

Duminică, 14 iunie, ora 17:00

Viitorul – Politehnica Iași

Clasament înaintea etapei a 3-a din play-out

Clasamentul etapei a 3-a din play-out
Clasamentul etapei a 3-a din play-out

UPDATE, 13 iunie, ora 22:30 / “Ne doream cele 3 puncte. Am jucat după mult timp și s-a văzut că nu am avut luciditate. Am reușit câteva faze bune, dar nu am fost lucizi în fața porții. Am fost echipa care am încercat să jucăm fotbal, dar se vede că nu avem jocuri în picioare. Am pierdut multe dueluri și aici s-a făcut diferența. Știam ce avem de făcut, dar am intrat relaxați după pauză. Am greșit multe pase, am jucat multe mingi la bătaie, nu am făcut cel mai bun joc al nostru.

Trebuie să schimbăm ceva dacă nu vrem să ajungem în pericol. A fost prea multă luptă și prea puțin fotbal. Golul primit e o fază de gridiniță. Ne-au lipsit suporterii, deși câțiva au fost pe la balcoane. Orice înfrângere te aduce în zona periculoasă și de aceea ne gândim la campionat și nu la semifinala de cupă” – Leo Grozavu (Sepsi Sfântu Gheorghe)

UPDATE, 13 iunie, ora 22:10 / “Înainte de meci, străinii şi românii au venit în vestiar şi mi-au spus “We fight for you”. Dacă şefii vor dori să rămân, eu îmi doresc asta. Voi face tot ce depinde de mine ca să salvez echipa. Fiecare punct e important pentru salvarea de la retrogadare. Lupta se dă până la final” – Vasile Miriuţă (Hermannstadt).


UPDATE, 13 iunie, ora 21:50 / Sepsi OSK a terminat la egalitate meciul de pe teren propriu cu Hermannstadt, 1-1. Echipa lui Leo Grozavu a deschis scorul în minutul 25 prin Istvan Fulop, în timp ce sibienii au egalat în minutul 46 prin Yazalde.


UPDATE, 13 iunie, ora 20:34 / Fanii lui Sepsi s-au strâns la balcoane și își încurajează favoriții. Suporterii au fost surprinși de camerele de vedere bucurându-se la golul lui Istvan Fulop.

Fanii lui Sepsi la balcon
Fanii lui Sepsi la balcon

UPDATE, 13 iunie, ora 19:02 / Gabi Matei, fundașul Academicii Clinceni: „Noi am venit să câștigăm, din păcate am făcut greșeli, a fost și greșeala portarului.

Am înțeles că golul nostru a fost anulat degeaba, nu a fost offside, dar domnii arbitrii trebuie să explice, noi trebuie să ne continuăm treaba și să strângem mai multe puncte”.

Alexandru Tudorie, atacantul lui FC Voluntari: „Chiar am jucat foarte bine, sunt bucuros că am câștigat și că am luat toate punctele. Sper să continue Liga 1 să nu se oprească. Eu cred că o să o scoatem la capăt, ca anul trecut”.

Mihai Dobrescu, Academica Clinceni: „Nu știu dacă a fost gol la mine sau nu, eu zic că a fost. Am înțeles că al patrulea arbitru a decis să anuleze golul.

A fost greu că a fost și cald, nu e ușor. Sunt multe puncte în joc, nu e nimic pierdut. Cei de la Voluntari au meritat victoria, nu avem nicio scuză”.

Alexandru Pașcanu, FC Voluntari: „Ne lipsesc spectatorii la meci, dar trebuie să ne gândim la sănătate în primul rând și trebuie să jucăm așa.

Primul meci a fost cel mai important, în prima repriză am controlat jocul și de la meci la meci trebuie să ne îmbunătățim”.


UPDATE, 13 iunie, ora 18:55 /  FC Voluntari s-a impus pe teren propriu, fără prea multe emoții, cu 3-0 în fața Academicii Clinceni, iar echipa lui Mihai Teja trece peste locul de baraj.

Golurile ilfovenilor au fost înscrise de Simionovski (21), Struna (28) și Tudorie (76). Sebastian Colțescu, arbitrul partidei, l-a eliminat pe Alexandru Vlad, pentru cumulul de cartonașe galbene.


UPDATE, 13 iunie, ora 18:45 / Alexandru Vlad de la FC Voluntari a primit al doilea cartonaș galben, fiind eliminat de Sebastian Colțescu.


UPDATE, 13 iunie, ora 18:29 / Mihai Dobrescu reușise să înscrie pentru Academica Clinceni, dar golul a fost anulat pentru un offside la Moussa. Fotbalistul ilfovenilor îi dedicase golul lui Paul Pârvulescu.


UPDATE, 13 iunie, ora 17:30 / Al doilea gol al lui FC Voluntari a fost înscris după o fază demnă de cascadorii râsului, mingea centrată de Andraz Struna a lovit bara porții lui Miguel Santos, dar l-a lovit în spate pe acesta și a dus scorul la 2-0.


UPDATE, 13 iunie, ora 16:19 / FC Voluntari – Academica Clinceni este primul meci care deschide fotbalul din România, după perturbările create de pandemia de coronavirus.

Partida dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani trebuia să fie prima de la reluarea campionatului, însă medicul moldovenilor a fost infectat cu COVID-19, motiv pentru care duelul a fost amânat.


Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa a 3-a începe cu derby de Ilfov

Bătălia va fi una dură și de mai lungă durată, față de play-off, acolo unde se joacă doar zece meciuri. În play-out sunt opt echipe, deci 14 etape și asta înseamnă că mai avem nu mai puțin de 12 runde până să aflăm cine ne părăsește.

La momentul actual doar primele două clasate, Viitorul, care pentru prima dată de când a promovat nu s-a calificat în play-off, și Sepsi Sfântu Gheorghe, sezonul trecut intrată în primele șase, par a fi lipsite de orice griji, fiind departe de zona fierbinte.

Dinamo se clatină fără liniște financiară

Pare incredibil, însă un club de tradiția și forța lui Dinamo, nu poate spune același lucru, fiind la doar trei lungimi peste locul de baraj și situația la club e una care poate da mari fiori suporterilor, cu jucători neplătiți din luna februarie. 

Iar proverbul la omul sărac nici boii nu trag se potriveşte de minune pentru Dinamo, care nu va putea juca sâmbătă, acasă cu Chindia, după ce magazionerul clubului a devenit primul caz de COVID 19 din fotbalul românesc!

FC Voluntari e ultima clasată, însă Mihai Teja are o echipă care pare că abia acum a început să se lege și să facă rezultate. Cum distanța până la locul de baraj e doar de două puncte absolut totul este posibil și pentru ilfoveni, care trăiesc periculos de două sezoane încoace.

Doar Viitorul – Politehnica Iași se joacă duminică

O situație foarte grea din punct de vedere financiar este și la Iași, unde jucătorii au fost băgați în șomaj tehnic și evident că vor să plece din Copou. Echipa lui Mircea Rednic este, în această situație, una dintre candidatele la retrogradare.

Două dintre meciurile din play-out se vor juca în aceeași zi, sâmbătă, 13 iunie. Doar confruntarea Viitorul – Politehnica Iași se va juca 24 de ore mai târziu. Partida Dinamo – Chindia Târgovişte nu se va mai juca, după ce magazionerul echipei bucureştene a fost depistat cu coronavirus, fiind asimptomatic.

Reghecampf și Ana Maria Prodan au venit la Hermanstadt ca investitori

La Hermanstadt e de asemeni multă incertitudine. Jucătorii sunt neplătiți de luni de zile și acum tandemul Laurențiu Reghecampf – Ana Maria Prodan ar fi preluat o poziție importantă în clubul sibian, din punct de vedere financiar.

Primul meci din play-off va fi un război județean, al Ilfovului, pe stadionul din Voluntari. Echipa locală și Academica Clinceni, adică ultimele două clasate, se vor afla față în față. O victorie pentru Voluntari ar însemna schimb de locuri, cu trupa lui Teja putând urca până pe poziția de baraj.

Duel Hagi – Rednic la malul mării

Pentru cuplul Reghecampf – Prodan primul examen nu e deloc ușor, la Sfântu Gheorghe, acolo unde băieții lui Leo Grozavu au multă liniște, pentru că pandemia nu a făcut prăpăd prin conturile clubului.

Duminică am putea consemna prima victorie în play-out acasă pentru Viitorul, care primește vizita celor din Iași și diferența la capitolul stabilitate financiară între cele două cluburi este uriașă.

ADVERTISEMENT