Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa a 7-a. Mihai Teja, victorii pe linie după pandemie! Emil Săndoi, debut cu stângul la Chindia. Video

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa a 7a Mihai Teja victorii pe linie dupa pandemie Emil Sandoi debut cu stangul la Chindia Video
ADVERTISEMENT

Primul meci al etapei a 7-a din play-out-ul Ligii 1 la fotbal a adus și prima surpriză. Hermannstadt s-a impus în deplasare la Iași și s-a îndepărtat cât de cât de zona roșie a clasamentului, acolo unde au intrat din nou ieșenii. Au fost primele puncte obținute de Hermannstadt cu spaniolul Ruben Albes pe bancă, precedentele două partide cu el la timonă însemnând înfrângeri la Viitorul și pe teren propriu cu Academica Clinceni.

În primul meci al zilei de miercuri, Academica Clinceni a învins Sepsi cu 1-0, a patra victorie la rând cu acest scor, și a urcat până pe locul 3 în clasament, având un avans de 8 puncte față de locul de baraj.

ADVERTISEMENT

Fără niciun dubiu, revelația play-out-ului este FC Voluntari, echipă care are victorii pe linie după reluarea campionatului. Cu 27 de puncte acumulate, formația pregătită de MIhai Teja pare a fi scăpat definitiv de grijile retrogradării, ba, mai mult, se poate bate cu Viitorul pentru primul loc.

Program Liga 1, etapa a 7-a din play-out

Joi, 2 iulie

  • ora 20:00 Viitorul – Dinamo

Miercuri, 1 iulie

  • FC Voluntari – Chindia Târgoviște 2-0 (I. Gheorghe 43, Simonovski 68) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE
ADVERTISEMENT

  • FC Voluntari: Cojocaru – Belu, Paşcanu, Achim, Vlad – Căpăţână, De Lucas, Laidouni (78 Gorobsov) – Sanoh (59 D. Benzar), Simonovski, Gheorghe (60 Costin). Rezerve: Rîmniceanu, Costin, Balaur, Armaş, Strună, Gorobsov, Benzar, Eric, Tîră. Antrenor: Mihai Teja
  • Chindia: Aioani – Martac, Benga, Piţian, Corbu – Neguţ (43 Ivancic), Raţă, Bic, Şerban (46 Dumitrașcu) – Dangubic, Berisha (68 Mihai). Rezerve: Moldovan, Ioniţă, Diallo, Dumitraşcu, Barbu, Pitfor, Mihai, Dinu, Ivancic. Antrenor: Emil Săndoi

  • Academica Clinceni – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0 (Șut 72) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Academica: Vâlceanu – G. Matei, Patriche (78 Kontoes), D. Humanes (78 Bejan), Dobrescu – Albu (68 Cebotaru), Ventura, Șut (90 Markovic) – Achim (68 Buziuc), Vojtus, R. Ion. Rezerve: Ureche, Buziuc, Markovic, Kontoes, Bejan, Merloi, Cebotaru, Susu, Ilie. Antrenor: Ilie Poenaru
  • Sepsi: Niczuly – Bouhenna, Tincu, Celea (46 Achahbar) – Csiszer (75 Dimitrov), Vașvari, Kovacs (46 I. Fulop), Fl. Ștefan – L. Fulop (24 Diaz), Safranko (80 Karanovic), Ștefănescu. Rezerve: Fejer, Achahbar, Dimitrov, Diaz, I. Fulop, C. Popescu, Karanovic, R. Deaconu, Dragomir. Antrenor: Leo Grozavu
ADVERTISEMENT

Marți, 30 iunie

  • Politehnica Iași – Hermanstadt 2-3 (Luckassen 8, 41 / Vodă 12, Romario Pires 55, Debeljuh 75) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Poli Iași: D. Rusu – Cabral, Frăsinescu, Klimavicius, S. Șerban – Grădinaru, Breeveld (58 De Iriondo), Passaglia (88 Popadiuc), Horșia (58 Chacana) – A. Cristea (30 Omoh), Luckassen. Rezerve: T. Axinte, Mihalache, Fomba, Onea, De Iriondo, Chacana, D. Popadiuc, I. Cristea, Omoh. Antrenor: Mircea Rednic 
  • Hermannstadt: Figueiredo – Al. Vodă (29 Tiago Almeida), Viera, I. Stoica, Opruț – Caiado, Dâlbea, Romario Pires, Jo Santos – Debeljuh (84 P. Petrescu), Ad. Bălan (46 Yazalde). Rezerve: I. Pop, Tiago Almeida, Dobrosavlevici, S. Busu, L. Dumitriu, P. Petrescu, Yazalde. Antrenor: Ruben Albes
ADVERTISEMENT

Clasament Liga 1, play-out


UPDATE, 1 iulie, ora 22:36 / În ciuda victoriei de astăzi, Mihai Teja rămâne cu picioarele pe pământ și spune că grijile retrogradării nu au dispărut încă pentru FC Voluntari. ”Mă bucur că jucătorii au încredere, că reușim să câștig. Am venit de departe, am câștigat puncte, erau vitale pentru noi. Mai avem șapte meciuri de disputat, mai avem de muncă, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Trebuie să nu mai facem greșeli, să fim perfecți. Nu am făcut un meci extraordinar, se adună oboseală, jucăm din trei în trei zile, dar importante sunt punctele. Urmează meciul cu Viitorul, cea mai bună echipă din play-out”.

”Cu siguranță că Ion Gheorghe l-a impresionat pe Adi Mutu, el mereu s-a interesat de jucătorii U21 de la noi, discutăm tot timpul, încercăm să avem o colaborare bună. Avem soluții, sunt jucători, Mățan, Pașcanu, Ion Gheorghe, a intrat și Lazăr azi”, a declarat Mihai Teja la finalul partidei cu Chndia.


UPDATE, 1 iulie, ora 22:18 / Emil Săndoi a debutat cu stângul pe banca echipei Chindia Târgoviște, dar nu se dă bătut și crede în continuare în salvarea de la retrogradare.

“Cred că a fost un joc echilibrat, am avut şi câteva oportunităţi. Am făcut nişte greşeli copilăreşti. Cei de la Voluntari nu au mai avut ocazii clare, poate chiar a fost un plus pentru noi. Îmi pare rău că am dominat, dar greşelile pe care le-am făcut ne-au costat. Celelalte echipe au reuşit să se distanţeze, este din ce în ce mai greu, dar în fotbal nu este nimic imposibil. Eram conştient în momentul în care am acceptat că este o situaţie deosebit de grea. Şi echipa era pe ultimul loc la egalitate de puncte cu Dinamo, din păcate pentru noi nici nu ne-au ajutat celelalte rezultate. În rest, în fotbal trebuie să speri până în ultima secundă. Uitaţi-vă la Sibiu în campionatul trecut”, a declarat Săndoi la finalul partidei de la Voluntari.


UPDATE, 1 iulie, ora 21:25 / Simonovski înscrie pentru FC Voluntari în minutul 68 din 3 metri cu poarta goală, iar soarta partidei pare a fi pecetluită.


UPDATE, 1 iulie, ora 20:45 / FC Voluntari deschide scorul înainte de pauză în meciul cu Chindia prin golul marcat de Ion Gheorghe, jucător care a aparținut de Dinamo și pentru care „milionarul” Ionuț Negoiță nu a vrut să plătească 50.000 de euro, cât era clauza de răscumpărare.


UPDATE, 1 iulie, ora 19:30 / Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, crede că echipa pe care o conduce nu poate fi bătută prea ușor în Liga 1. “Este victoria echipei, o victorie muncită, o victorie frumoasă în acelaşi timp. Eu zic că am făcut un joc foarte bun astăzi. În a doua repriză am făcut puţin pasul în spate, sunt momente când avem puţină teamă şi nu este ok. Dar, per total, îi felicit pe jucători că dau dovadă de mare caracter, de atitudine, de nebunie, de plăcere… eu sunt mândru în momentul ăsta de echipa pe care o antrenez, de grupul pe care îl am. Poate sunt lipsit de modestie, dar pot să spun că, în momentul în care am bătut la Iaşi, le-am spus că dacă reuşim o victorie şi cu Chindia, e greu să ne mai oprească cineva.

Stăm acum să ne refacem, bem o bere împreună, ne bucurăm în această seară de victorie, iar de mâine ne pregătim de meciul cu Dinamo. Ne aşteaptă un meci foarte greu, Dinamo ştim în ce situaţie este, noi avem nevoie de puncte în continuare şi trebuie să jucăm la victorie.

Nu ne gândim la bani, ne gândim la performanţa pe care vrem să o facem. Ştim că banii vor veni mai devreme sau mai târziu, lucrurile sunt ok din punctul ăsta de vedere la noi. Conducerea face eforturi şi se vor rezolva toate problemele”, aspus Poenaru la finalul partidei cu Sepsi.


UPDATE, 1 iulie, ora 18:30 / În minutul 72, Academica reușeste deschidereea scorului prin Adrian Șut, care a reluat în plasă o centrare din lovitură liberă a lui Cebotaru.


UPDATE, 1 iulie, ora 17:00 / A început Academica Clinceni – Sepsi Sfântu Gheorghe, meci din cadrul etapei a 7-a a play-out-ului Ligii 1. Partida este condusă la centru de Iulian Călin, ajutat de asistenții Mircea Grigoroiu și Andrei Constantinescu.


UPDATE, 30 iunie, ora 22:26 / Tehnicianul formației Poli Iași, Mircea Rednic, acuză arbitrajul din meciul pierdut în fața celor de la Hermannstadt, scor 2-3.

”Le-am spus la pauză că avem 2-1 și să fie calmi, să paseze. Meritam mai mult, dar asta nu încălzește pe nimeni. E greu să joc cu astfel de arbitraj. Le-ai dat lor, dă-ne și nou. Nu vrem altceva decât ce merităm.

Hermannstadt a avut o zi în plus și asta contează, acum ne-au programat duminică la ora ora 13:00. Arbitrii nu trebuie să-și bată joc, trebuie să-și facă meseria. În rest e vina noastră, am intrat în jocul lor.

După acea pauză cauzată de pandemie ar fi trebuit să avem meciuri amicale. Noi am intrat directe în meciuri oficiale și au fost meciuri de foc. Acest meci a lăsat urme și trebuie să trecem peste el repede.

Presiunea e mare pe jucători, dar nu avem ce să facem trebuie să câștigăm cu Sepsi. Trebuie să fim uniți, pentru că nu rezolvăm nimic dacă ne certăm. Mai ales că suntem singuri”, a spsu Rednic.


UPDATE, 30 iunie, ora / Poli Iași a acuzat arbitrajul lui Radu Petrescu în partida pierdută acasă cu Hermannstadt, scor 2-3.

La pauza întânirii, pe pagina de Facebook a grupării moldovene s-a scris: ”Se joacă 11 contra 14 în Copou, dar intrăm în avantaj la pauză grație dublei lui Luckassen! 2-1!”

Se joacă 11 contra 14 în Copou, dar intrăm în avantaj la pauză grație dublei lui Luckassen! 2-1!#PutemPentruPoli#UnitiVomInvinge

Nai-post ni FC Politehnica Iasi noong Martes, Hunyo 30, 2020

Nici la finalul întânirii oficialii ieșeni nu s-au oprit din a critica arbitrajul: ”Irosim punctele acumulate etapa trecută, după un meci cu multe, prea multe decizii ciudate de arbitraj”.

Final, 2-3Irosim punctele acumulate etapa trecută, după un meci cu multe, prea multe decizii ciudate de arbitraj. #PutemPentruPoli#UnitiVomInvinge

Nai-post ni FC Politehnica Iasi noong Martes, Hunyo 30, 2020


UPDATE, 30 iunie, ora 22:10 / Antrenorul echipei FC Hermannstadt, Ruben Albes, consideră că formația sa a meritat victoria în meciul cu Poli Iași.

”Am făcut un meci bun. Am fost mai buni decât adversarul în repriza secundă. Este efectul muncii depuse și de faptul că începem să creăm o familie la Sibiu.

E puțin obișnuit să se marcheze atât de multe goluri în astfel de meciuri, dar noi am mai avut și alte multe ocazii. Cred în echipa mea, am încredere în băieți și sper ca la final să ne bucurăm de tot sacrificiul pe care îl facem”, a spus spaniolul.


UPDATE, 30 iunie, ora 21:36 / Oaspeții trec în avantaj în minutul 75 prin golul marcat de Debeljuh.


UPDATE, 30 iunie, ora 21:14 / Sibienii reușesc egalarea prin Romario Pires, care a  transformat un penaty acordat de arbitrul Radu Petrescu în urma unui henț comis în careu de Cabral. Lovitura de pedeapsă a fost precedată însă de o gravă greșeală de arbitraj, centralul Petrescu lăsând nesancționat un fault grosolan comis în atac de Caiado asupra lui Șerban.


UPDATE, 30 iunie, ora 20:15 / Poli Iași deschide rapid scorul în meciul cu Hermannstadt, prin golul marcat cu capul de Luckassen în minutul 8. Vodă egalează după numai 4 minute, cu un șut din interiorul careului.


UPDATE, 30 iunie, ora 19:16 / Tribunalul Iași a anulat decizia Adunării Generale Extraordinare a Membrilor Asociați ai Poli Iași de excludere din club a omului de afaceri Horia Sabo și a tatălui său, Laurențiu.

Horia Sabo ocupa postul de director general al clubului, iar tatăl său pe cel de director financiar până au fost îndepărtați de Adunarea Generală. Clubul Poli Iași poate face apel la această decizie în termen de 30 de zile.


UPDATE, 30 iunie, ora 15:08 / Mihai Chirica, primarul Iașului, a lansat un atac la adresa conducerii lui Poli, fără să nominalize vreo persoană anume: Când echipa merge prost, găsesc vinovați. Să pună mâna să joace fotbal, să aducă puncte! 

Când cer bani și rezutatele sunt zero, găsesc explicații. Apa caldă n-a fost prea caldă, mâncarea a avut prea mult calciu și puțin magneziu, tactica de joc nu a ținut cont de relația dintre Ronaldo și Messi și de altă pereche de jucători!

Au unul dintre cei mai buni antrenori din țară, au adus cei mai buni jucători tineri, au cele mai bune condiții de joc, dar nu au rezultate. Nu știu să se promoveze, nu aduc sponsori pentru că nimeni nu se apropie de fețele alea insipide de la marketing. Nu știu să posteze pe facebook să aibă abonați mulți, nu-i duce mintea să ducă mai departe inițiative.

Așteaptă bani de la Rednic, de la Consiliul Local, de la FRF. Nu e o echipă de profesioniști la marketing. E o armată de persoane care stau pe sinecuri! Sunt și persoane de 75, de 80 de ani. Care e viziunea lor în modernizarea clubului? 

Nu-s în stare nici să facă publicitate în stadion! Doar cer! Când echipa câștigă, e meritul lor! Când pierde, e de vină antrenorul și Primăria. Finanțăm cu milioane de lei anual! Lucrurile nu pot rămâne așa”, a mai spus edilul.


Play-out-ul în Casa Pariurilor Liga 1 merge ca o mașină de Formula 1. La turație maximă, cu această etapă ajungându-se la jumătatea traseului la capătul căruia se vor ști atât numele celor două echipe care vor părăsi eșalonul de elită, cât și formația care va trăi emoțiile suplimentare ale barajului cu bronzul Ligii a doua.

De marți, 3o iunie, și până joi, 2 iulie, se derulează cele patru partide din cadrul etapei a 7-a. Toate rămân la fel de importante, pentru că lupta pentru supraviețuire e dură și presupune fiecare punct câștigat, dar meciurile Politehnica Iași – Hermanstadt și epilogul de joi Viitorul Constanța – Dinamo au statutul de capete de afiș.

Viitorul defilează în play-out, arătând că e un accident faptul că formația lui Gică Hagi nu este acolo unde i-a fost mereu locul, în primele șase, dar la noi câștigătoarea play-out-ului nu e recompensată cu un baraj pentru Europa League cu locul 4 din play-off, cum e pe alții, așa că alb-albșatrii Regelui joacă doar pentru palmares și orgoliu.

Cu etapa a 7-a suntem la jumătate play-out-ului

După Viitorul, aflată parcă pe o altă planetă, vin Sepsi Sfântu Gheorghe și Voluntari, echipa lui Mihai Teja arătând de la numirea acestuia ca o baterie Duracel care nu se mai consumă, fiind neînvinsă în play-out. De altfel, singura echipă care nu a plecat capul în fața nimănui în cele șase etape.

Parcă furând energie de la vecinii de Ilfov și condamnata pe hârtie Academica Clinceni are un forcing fantastic și pare a se îndepărta de la meci la meci de spectrul întoarcerii de unde a venit vara trecută, adică a doua divizie.

Patru echipe sunt cele mai amenințate

Pentru moment moartea pare a bate la ușa a patru echipe: Politehnica Iași și Hermanstadt, 18 puncte, Chindia și Dinamo 17 puncte, dar dâmbovițenii au un joc mai puțin și câinii două. Chiar și așa ce se întâmplă la Dinamo e cea mai neagră noapte din istoria clubului.

Primul meci al etapei e marți, 30 iunie, și e deja un război direct, în Copou, între Poli Iași și Hermanstadt. Oamenii lui Mircea Rednic au bătut în sfârșit pe cineva, pe Chindia, provocând și despărțirea celor din Târgoviște de antrenorul Viorel Moldovan, însă pentru a mai respira ceva aer proaspăt trebuie să pună la podea și pe sibieni.

Hermanstadt, două înfrângeri cu antrenor spaniol

Care trăiesc momente tensionate la maxim, spaniolul Ruben Albes având două înfrângeri din tot atâtea meciuri  de când perechea Reghecampf-Prodan l-a mazilit pe Vasile Miriuță pentru a-i face loc ibericului. E genul de meci de box în care ambii ies la bătaie, pentru că nu se pot mulțumi cu jumătăți de măsură.

Miercuri, 1 iulie, sunt programate două partide. Voluntari e gazdă la meciul cu Chindia, la care e posibil ca banca tehnică să fie preluată de Emil Săndoi. Echipa lui Mihai Teja poate profita de degringolada de lângă Turnul Chindiei și cu încă o victorie ar face un salt enorm spre supraviețuire, deși tot sezonul regulat a dormit pe ultimul loc.

Va băga Hagi linia a doua cu Dinamo?

Al doilea meci este Academica Clinceni – Sepsi, meci foarte greu pentru elevii lui Ilie Poenaru, pentru că au în față un adversar cu moral foarte bun după ultimele rezultate și după 5-1 cu Iași în semifinala Cupei, adică practic în finală. Pentru Clinceni și un egal ar fi un rezultat excelent.

Joi e o partidă de infern pentru muribunda Dinamo, aflată într-un colaps prelungit de când s-a dat din nou drumul la fotbal. E adevărat că sunt două meciuri mai puțin, dar problema e că jocul câinilor e haotic și echipa nu are are în teren nici un fel de repere, pentru a fi capabil să pună presiune pe adversar. Iar la Ovidiu va fi infern, doar dacă Gică Hagi va decide ca la partida cu Chindia să scoată zece oameni din echipa standard existând o ușiță pe care alb-roșii să încerce să intre pentru puncte.

ADVERTISEMENT