Fotbal international

LIVE BLOG Astana – CFR Cluj 1-0. Toate informaţiile de la debutul european al campioanei. Țucudean e OUT și la retur! „Face o investigație”

09.07.2019 | 19:12
LIVE BLOG Astana  CFR Cluj 10 Toate informatiile de la debutul european al campioanei Tucudean e OUT si la retur Face o investigatie

CFR Cluj a început o nouă aventură în cupele europene. Dacă anul trecut sorții le-au scos în cale clujenilor pe campioana Suediei, Malmo FF, acum echipa pregătită de Dan Petrescu a dat de campioana Kazahstanului, Astana. Toate fazele importante ale duelului tur-retur dintre CFR Cluj și Astana sunt LIVE VIDEO pe FANATIK.


UPDATE, ora 19.18. Bogdan Mara le-a dat o veste proastă fanilor clujeni, anunțând că Țucudean nu va fi apt nici pentru retur:  „Țucudean va face o investigație după intervenția avută la Viena în urmă cu două luni. Nu putem conta pe el nici la retur. Sperăm ca Djokovic să intre săptămâna viitoare. Nu e grav. Mai mult ca sigur va intra” – a spus Bogdan Mara la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport


UPDATE, ora 18.43. Dan Petrescu a oferit prima sa reacție după înfrângerea 0-1 suferită de CFR Cluj cu Astana: „Rezultatul este cel care este. Tomasov e un jucător fantastic, Mayewski și-a ajutat foarte mult echipa. Astana are jucători buni de atac. Rotariu a arătat bine azi. Astana e în formă, pentru noi e abia al doilea meci oficial. Așa că ne-a fost greu. Dacă am fi marcat în prima repriză, poate am fi obținut mai mult. În retur, vom depune mai mult efort ca azi pentru a ne califica. Să vedem în ce formă vom fi noi. Mai jucăm și în campionat. Astana e favorită, 1-0 e un rezultat excelent pentru ei. Sperăm să întoarcem rezultatul”.


UPDATE, ora 18.40. Edward Iordănescu, fostul antrenor de la CFR Cluj, crede că ardelenii au în continuare mari șanse de calificare, în ciuda eșecului cu 0-1 suferit în Kazahstan, cu Astana.  “Am încredere foarte mare în CFR şi cred că are şanse la calificare. Are jucători de valoare, au un antrenor cu experienţă foarte mare, la nivel internaţional. Mi s-a părut un adversar cu anumite limite. În retur dacă CFR gestionează bine momentele importante de joc poate să întoarcă”, a fost prima reacţie a lui Iordănescu în cadrul emisiunii Sport Report de la Telekom Sport.


UPDATE, ora 18.30. Iosif Rotariu, unchiul lui Dorin Rotariu, a vorbit după victoria obținută de Astana cu 1-0 în fața celor de la CFR: „Cred că CFR a avut două ocazii clare de gol prin Culio și prin Omrani, însă, dacă privim prin prisma jocului din repriza a doua, Astana merita să câștige. Prima șansă o are Astana, care se află în plin campionat și țin un ritm susținut. CFR e o echipă care se apără foarte bine, dar acum trebuie să însrie. Nu mi-a plăcut reacția avută după gol, când tot Astana a dominat. Acești jucători fac diferența doar în campionatul României, însă nu pot și în cupele europene. Sunt lenți, previzibili. Dorin joacă meci de meci la Astana, e bine pentru el. Are trei ani contract cu Astana” – a spus Iosif Rotariu la Digi Sport.


UPDATE, ora 18.00. CFR Cluj a început noul sezon din Champions League cu stângul. Gruparea antrenată de Dan Petrescu nu și-a revenit după eșecul suferit în fața celor de la Viitorul, scor 0-1, în Supercupa României, iar ardelenii au pierdut pe terenul lui Astana, scor 1-0, în turul 1 preliminar al Champions League. Returul dintre CFR Cluj și Astana va avea loc miercuri, 17 iulie, ora 21.00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.


UPDATE, ora 17.25. Damjan Djokovic nu a fost inclus în lotul CFR-ului pentru meciul cu Astana din primul tur preliminar al Champions League, iar prosport.ro anunță că fotbalistul croat în vârstă de 29 de ani a suferit o accidentare ușoară și Dan Petrescu nu a vrut să riște.


UPDATE, ora 16.30. Suporterii campioanei Kazakhstanului nu au arătat un interes ridicat pentru meciul cu CFR Cluj. Astfel, arena care are o capacitate de 30.244 de locuri nu s-a unplut nici măcar jumătate.


UPDATE, ora 16.00. A început meciul jucat de Astana împotriva celor de la CFR Cluj. Vezi aici LIVE VIDEO toate fazele partidei din turul 1 Champions League.


La prima vedere campioana Kazahstanului nu ar suna deloc înspăimântător, însă nu este chiar așa, pentru că sunt destui jucători de valoare la Astana, iar unul dintre adversarii CFR-ului va fi chiar un român, fostul dinamovist Dorin Rotariu, care se pare că și-a găsit, în sfârșit locul, după ratările de la Club Brugge și AZ Alkmaar, Roti jucând bine doar în împrumutul la Mouscron, cu Mircea Rednic pe bancă.

LIVE BLOG Astana – CFR Cluj turul 1 calificări Champions League

Partida Astana – CFR Cluj are loc marți, 9 iulie, de la ora 16:00, pe stadionul Astana, cu capacitate de aproape 30.000 de locuri și contează drept prima manșă a turului 1 de calificare în Champions League. Jocul va fi televizat în direct pe canalul Digi Sport. Totodată, veți putea accesa și site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

CFR Cluj a pierdut weekendul trecut primul meci al noului sezon, în Supercupa României, 0-1 cu Viitorul Constanța, în urma unei formidabile execuții de la 30 de metri a lui Adrian Artean. CFR l-a introdus pe teren abia în ultimele minute pe golgeterul George Țucudean, care nu a făcut însă deplasarea în Kazahstan, o pierdere importantă pentru Dan Petrescu. Nu au mai făcut deplasarea nici portarul Fernandez și jucătorii de câmp Itu, Petrila și Andrei Radu. Clujul încă nu și-a lins rănile după eliminarea din play-off-ul Europa League anul trecut în fața lui Dudelange din Luxemburg.

LIVE BLOG CFR Cluj – Astana.Bilel Omrani, atacantul în care își pune speranțe Dan Petrescu

Omrani, singurul vârf pentru Dan Petrescu

Oficialii au pus la dispozție condiții excelente pentru jucători, un charter care i-a dus la Astana și hotel de cinci stele, chletuieli apreciate în jur de 120.00o de euro. Dan Petrescu admite că adversarul este dificil, dar spune că nu se gândește decât la calificare. Faptul că va juca foarte probabil cu francezul Omrani îi dă ceva bătăi de cap, pentru că acesta nu este un atacant gen Țucudean, de gura porții.

Au făcut deplasarea și jucătorii transferați în această vară, dar care nu au evoluat în Supercupă: Sylla, Aurelio și Rondon și este posibil ca măcar unul dintre ei să fie introdus în acest meci sau pe parcusul său. Astana este o echipă foarte puternică acasă, unde nu au putut câștiga superputeri gen Benfica sau Atletico Madrid.