Fotbal intern

LIVE BLOG CFR Cluj – FCSB. Toate informaţiile despre primul derby al anului. Imaginea serii la Cluj. Îi stă bine fiului “stâlpului” de la CFR? ?

LIVE BLOG CFR Cluj  FCSB Toate informatiile despre primul derby al anului Imaginea serii la Cluj Ii sta bine fiului stalpului de la CFR
ADVERTISEMENT

Liga 1 revine în forță în 2020 cu etapa a 23-a a sezonului regulat și cu un derby pentru titlu încă din weekend. În Gruia, CFR Cluj, campioana en-titre și liderul la zi al campionatului, primește vizita celor de la FCSB, grupare aflată la cinci puncte în spate și cu un meci mai puțin disputat.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 7,10 este cota pentru o victorie a gazdelor. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 februarie, ora 22.34. Fiul lui Mario Camora, “stâlpul apărării” campioanei, a oferit imaginea serii la Cluj. Puştiul căpitanului portughez al celor de la CFR a primit la finalul meciului tricoul lui Dennis Man, iar băiatul a “defilat” pe culoarele de la vestiar îmbrăcat cu însemnele FCSB-ului.


UPDATE, 2 februarie, ora 20:48 / Deși nu am avut o iarnă deosebit de grea, ba dimpotrivă, gazonul din ”Gruia” nu s-a prezentat în cele mai bune condiții la derby-ul CFR – FCSB.

ADVERTISEMENT

Jucătorii celor două combatante au avut câteva probleme cu echilibrul în prima repriză. Iulian Cristea a fost aproape de o accidentare, iar Bălgrădean a alunecat la o degajare.

Gazonul are cele mai mari denivelări în careul din dreapta tribunei oficiale, acolo unde organizatorii au și intervenit imediat după fluierul de final al primei reprize.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 2 februarie, ora 19:48 / La primul derby al anului, CFR Cluj – FCSB, în tribunele stadionului “Dr. Constantin Rădulescu” se află aproape 8.000 de spectatori. Unul dintre fani a venit cu un mesaj special pentru Dan Petrescu. “Dane, mai fă o minune”.


LIVE BLOG CFR Cluj – FCSB, derby-ul etapei a 23-a

Liga 1 se va relua vineri, 31 ianuarie, odată cu meciul Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș. Fără îndoială, capul de afiș al rundei este reprezentat de duelul din Gruia dintre CFR Cluj, campioana și liderul la zi, și FCSB, echipa aflată într-o continuă recuperare în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

FCSB se află în acest moment la cinci puncte în spatele celor de la CFR Cluj și are un meci mai puțin disputat față de gruparea ardeleană, o restanță cu FC Voluntari.

CFR Cluj nu a mai pierdut cu FCSB, pe teren propriu, din 10 august 2014. A fost atunci un succes cu 1-0 al bucureștenilor, grație unui gol marcat de Cristi Tănase.

CFR Cluj vs FCSB, duel în cea mai bună ”gazdă” și cea mai bună echipă din deplasare

Duelul de duminică, 2 februarie, de la ora 20:00, dintre CFR Cluj și FCSB va pune față în față echipa cu cea mai bună linie de clasament pe teren propriu și echipa care se descurcă cel mai bine în deplasare.

În meciurile jucate pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, CFR Cluj se prezintă aproape perfect. Elevii lui Dan Petrescu au înregistrat 10 victorii și o remiză în 11 partide.

De partea cealaltă, FCSB a impresionat în ultimele trei luni din 2019 în meciurile jucate în deplasare. Echipa lui Bogdan Vintilă are șapte victorii consecutive în perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2019.

Ultimul meci direct jucat de cele două echipe în Gruia s-a încheiat cu o remiză albă, 0-0, iar în tur, pe Arena Națională, scenariul s-a repetat.

Cum s-au descurcat CFR și FCSB în stagiile de pregătire

Dacă CFR Cluj a înregistrat două victorii, a făcut o remiză și a suferit două înfrângeri în cantonamentul din Spania, vicecampioana României a obținut două victorii, o remiză şi o înfrângere în stagiul de pregătire de la Marbella.

Rezultatele din meciurile amicale ale campioanei:

  • CFR Cluj – Holstein Kiel (Germania) 1-2 
  • CFR Cluj – Ferencvaros (Ungaria) anulat
  • CFR Cluj – SV Wehen Wiesbaden (Germania) 1-1 
  • CFR Cluj – Dundalk (Irlanda) 2-1 
  • CFR Cluj – Setif (Algeria) 0-1
  • CFR Cluj – Emelec (Ecuador) 3-2

Rezultatele din meciurile amicale ale vicecampioanei:

  • FCSB – FC Basel (Elveția) 0-1
  • FCSB – Karlsruher SC (Germania) 1-0 
  • FCSB – FC Lokomotiv Moscova (Rusia) 3-3 
  • FCSB – Jeonbuk Hyundai FC (Coreea de Sud) 3-1
ADVERTISEMENT