Fotbal international

LIVE BLOG CFR Cluj – Slavia Praga în play-off Champions League. Eliminați, dar mai bogați cu 7,9 milioane de euro! Premiul de consolare al CFR-ului

LIVE BLOG CFR Cluj  Slavia Praga in playoff Champions League Eliminati dar mai bogati cu 79 milioane de euro Premiul de consolare al CFRului

Meciul CFR Cluj – Slavia Praga s-a jucat în cadrul primei manşe a play-off-ului pentru intrarea în grupele Champions League, scor 0-1 (Masopust 28). Miza dublei este uriaşă atât din punct de vedere sportiv, fiind o mare performanţă ca echipa lui Dan Petrescu sau Slavia Praga să pătrundă în clubul exclusivist al fotbalului european dar şi financiar, prin sumele mari pe care le obţin echipele intrate în grupe. Returul se joacă miercuri, 28 august, ora 22.00.


UPDATE, 28 august, ora 23:52. CFR Cluj nu a reușit să se califice în grupele Champions League, eliminată fiind în dublă manșă de Slavia Praga, cu două scoruri identice. După 1-0 în Gruia, cehii s-au impus cu 1-0 și acasă, golul partidei fiind marcat de Boril. CFR va merge astfel în grupele Europa League și va primi din partea UEFA un cec în valoare de 7,9 milioane de euro. Vezi aici desfășurarea completă a meciului Slavia Praga – CFR Cluj.


UPDATE, 28 august, ora 20:49. Fanii lui CFR Cluj au aprins torţe în centrul capitalei Cehiei. Suporterii au cântat şi au bătut din tobe înainte de plecarea la stadion.

? "Mii de kilometri am făcut cu voi,Am ales să fim nebuni după culori!Forța, forța, CFR Cluj-Napoca,Luptă și vei câștiga!"✊? În seara asta vrem victoria! Ne vedem pe Eden Arena! ?? Hai CFR! #PeluzaVișinieOnTour#ChampionsLeague

Gepostet von Peluza Vișinie am Mittwoch, 28. August 2019


UPDATE, 28 august, ora 19:05 / În așteptarea marelui meci cu Slavia Praga care o poate duce pe CFR Cluj în grupele Champions League, fanii ardelenilor petrec cu bere în centrul capitalei Cehiei.

A vasutas szurkolói Prágában isznak a medve bőrére⚽️? 2️⃣2️⃣ órai kezdettel Slavia – CFR 1907, a Bajnokok Ligája play-off körében. Rádiónk kommentátorai már a helyszínen vannak? Nézze a tévében, hallgassa magyarul a Kolozsvári Rádióban?

Gepostet von Kolozsvári Rádió am Mittwoch, 28. August 2019


UPDATE, ora 21:50. Camora a avut un discurs de căpitan la conferinţa de presă premergătoare meciului dintre Slavia Praga şi CFR Cluj spunând că este un meci important nu doar pentru ardeleni, ci pentru întreaga Românie:

“M-aș bucură să țină toți românii cu CFR. Nu știu dacă o să fie așa! Dar, pentru noi, pentru țară noastră, pentru fotbalul nostru, ar fi important ca CFR să se califice și să facă puncte în Europa. Reprezentăm țara și trebuie să dăm totul! Eu am jucat în grupe, am avut o experiență bună, sper să repet acest lucru alături de colegii mei, pentru că tot clubul merită să ajungem mai departe.

Nu e vorba de presiune și de motivație. Când ești aici, nu se mai pune problema de motivație. Ești cu gândul numai la calificare. De aia suntem aici, de aia am venit la Praga. Obiectivul nostru e să dăm tot pe teren, să luptăm până în ultima secundă, să putem să întoarcem acest scor și să ne calificăm!

Slavia este o echipa mai agresivă, o echipa cu mai multă calitate decât avem în România, asta este adevărat. Dar noi am demonstrat deja în câteva meciuri că putem să jucăm bine. Am reușit să ne calificăm în față unor echipe mai puternice.

Slavia și Celtic sunt echipe diferite. Celtic este o echipa cu individualități mai bune. Slavia este însă o echipa mai bună decât Celtic!

În meciurile de Champions League e mai ușor pentru fotbaliști, ești mai motivat. Toți jucătorii își doresc calificarea în grupele UCL, e competiția cea mai imporatantă. Suntem pregătiți, dar mâine e momentul în care trebuie să demonstrăm. Va trebui să dăm totul!”, a spus Camora.


UPDATE, ora 20:14. Cei de la Slavia Praga au avut un antrenament oficial relaxat pe stadionul Sinobo, din Praga. Şedinţa de pregătire a fost una cu zâmbetul pe buze, însă cehii nu desconsideră CFR Cluj. La conferinţa de presă, antrenorul Slaviei consideră că şansele sunt în continuare egale:

„Șansele sunt 50-50. CFR e o echipă bună, are un antrenor experimentat. Totul e deschis. CFR a arătat cu Celtic cât de periculoasă e. Situația lor nu era deloc simplă și le-au dat patru goluri! Au o mare forță interioară. Noi vom juca în stilul nostru și rămânem încrezători”, Jindřich Trpišovský, antrenor Slavia

„Vrem să mergem în grupele Ligii Campionilor. Suntem bine pregătiți și depinde doar de noi. Suntem puternici acasă, fanii ne ajută foarte mult, ne împing de la spate”, a spus Jan Bořil, fundaș Slavia.


UPDATE, 27 august, ora 19:05. Oficialii clubului CFR Cluj au postat un anunţ pentru fanii echipei care vor să facă deplasarea la Praga. Suporterii români au o casă specială de unde îşi pot cumpăra bilete, iar mai apoi pot folosi poarta numărul 3 pentru accesul în stadion. Preţul unui bilet este de 17 euro.

LIVE BLOG CFR Cluj - Slavia Praga în play-off Champions League. Fanii clujenilor au o casă specială de unde îşi pot cumpăra bilete? Cât costă un tichet
LIVE BLOG CFR Cluj – Slavia Praga în play-off Champions League. Fanii clujenilor au o casă specială de unde îşi pot cumpăra bilete? Cât costă un tichet

UPDATE, 27 august, ora 14:45. Oficialii celor de la Slavia Praga se tem de o recidiva a suporterilor, care au folosit materiale pirotehnice la meciul cu Sigma Olomuc, de la sfârșitul lunii iulie. Dacă lucrul acesta se va repeta la meciul cu CFR Cluj, clubul poate fi drastic sancționat, știind faptul că UEFA nu este permisivă cu folosirea materialelor pirotehnice pe stadioane. Forul penalizează cluburile cu amenzi ce pornesc de la 40 de mii de euro. Aceasta poate crește în funcție de duritatea actelor de huliganism. Pe lângă suma de bani, clubul poate fi sancționat și cu suspendarea stadionului, integral, sau doar a unei secțiuni.


UPDATE, 26 august, ora 17:20 / Slavia Praga a anunțat pe site-ul oficial că s-au vândut toate biletele la meciul cu CFR Cluj, din manșa retur a play-off-ului Champions League. Cele 20.000 de tichete au fost puse în vânzare luni dimineaţă şi au fost epuizate în doar câteva ore.


UPDATE, 26 august, ora 13.50. UEFA a anunțat că partida retur din play-off-ul Champions League dintre Slavia Praga și CFR Cluj va fi arbitrată de italianul Gianluca Rocchi, cel care a fost la centru la finala Europa League dintre Chelsea și Arsenal, scor 4-1, dar și la Supercupa Europei dintre Real Madrid și Manchester United, scor 2-1, în sezonul 2017 – 2018.

Gianluca Rocchi va fi ajutat de asistenții Filippo Meli și Giorgio Peretti, în timp  ce al patrulea oficial a fost ales Maurizio Mariani. Arbitru VAR va fi Paolo Valeri, iar asistentul acestuia a fost ales Michael Fabri.


UPDATE, 24 august, ora 23.50. Slavia a câștigat cu 4-0 partida jucată în campionat cu Bohemians. Un singur jucător dintre cei care au fost pe teren cu CFR a evoluat în această partidă. Detalii complete despre această partidă puteți găsi aici


UPDATE, 20 august, ora 23.50. CFR Cluj a fost învinsă de Slavia Praga în prima manșă din play-off-ul Champions League, scor 0-1, după golul înscris de Masopust în minutul 28. Billel Omrani a avut ocazia să egaleze în minutul 79 din penalty, dar francezul a ratat lovitura de la 11 metri. Returul are loc miercuri, 28 august, de la ora 22.00, în Cehia.


UPDATE, 20 august, ora 23. 35. Billel Omrani cade în careul Slaviei, iar arbitrul Cuneyt Cakir a cerut să se apeleze la sistemul VAR, iar apoi a arătat punctul de la 11 metri. Aceasta a fost prima decizie luată cu ajutorul tehnologiei video în România.


UPDATE, 20 august, ora 23.15. Cei aproximativ 400 de fani ai formației Slavia Praga își susțin din toate puterile favoriții, dar în Gruia s-au auzit scandări rasiste din partea oaspeților. “Țiganii, țiganii”, au strigat cehii, anunță gsp.ro. Suporterii lui CFR Cluj au reacționat imediat și i-au fluierat pe oaspeți.


UPDATE, 20 august, ora 23.00. Dan Petrescu a decis să îl introducă pe Rondon în locul lui George Țucudean. Atacantul român a fost titular în partida tur cu Slavia Praga din play-off-ul Champions League, dar nu a rezitat să ducă până la final meciul. Astfel, Țucudean a ieșit în minutul 45.


UPDATE, 20 august, ora 22.00. Nu mai puțin de 400 de cehi sunt prezenți pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu la meciul CFR Cluj – Slavia Praga

Suporterii cehi prezenți la meciul CFR Cluj – Slavia Praga


UPDATE, 20 august, ora 20.40. Cele două echipe au decis în ce echipamente vor juca la meciul CFR Cluj – Slavia Praga din play-off-ul Champions League.

Echipamentele pe care le vor purta cele două echipe

UPDATE, 20 august, ora 17:45. Suporterii CFR-ului organizați în “Peluza Vișinie” au anunțat că la stadion se va merge în “marș”, în mod organizat, de la ora 20:30.


UPDATE, 19 august, ora 21.32. Toate biletele puse în vânzare pentru acest meci s-au vândut, astfel că duelul CFR Cluj – Slavia Praga se va disputa cu casa închisă, o situație cu care echipa ardeleană nu s-a mai confruntat de foarte mult timp.

Sold out la CFR Cluj - Slavia Praga
Sold out la CFR Cluj – Slavia Praga

UPDATE, 19 august, ora 15.25. UEFA a decis ca meciul dintre CFR Cluj și Slavia Praga din manșa tur a play-off-ului Champions League să fie arbitrat de turcul Cuneyt Cakir. Acesta a fost central și la finala UCL din 2015, dintre Barcelona și Juventus. Cakir va fi ajutat de asistenții Bahhatin Duran și Tarik Ongun, iar rezevă va fi Huseyn Gocek.


LIVE BLOG CFR Cluj – Slavia Praga

Este adevărat că presiunea este totuşi mai mică prin prisma faptului că formaţia care va fi învinsă nu îşi va strânge jucăriile şi va pleca acasă, ci doar le va muta din încăperea superluxoasă a Champions League într-alta şi ea din ce în ce mai confortabilă, în ultimii ani, a Europa League. Cu alte cuvinte învinsa va merge să joace mai departe în grupele Europa League. Şi oricum, simpla prezenţă în acest play-off de Champions League înseamnă deja garanţia a zece milioane de euro de la UEFA pentru minim accederea în grupele Europa League. Dacă va fi mai mult de atât şi valoarea premiilor va creşte substanţial.

Echipa lui Dan Petrescu s-a întrecut pe sine în actuala ediţie şi indiferent ce va face în play-off merită toate felicitările. A jucat trei tururi preliminare, năruindu-şi pregătirea de vară din acest motiv. A pierdut o singură dată, în chiar primul meci al campaniei, 0-1 în Kazahstan, cu Astana, după care a înregistrat două succese şi două egaluri. S-a calificat în faţa lui Astana cu 3-1 la retur, apoi a făcut 1-0 şi 2-2 cu Maccabi Tel Aviv, pregătind superba performanţă din turul 3 prelimina în faţa lui Celtic Glasgow: 1-1 acasă şi 4-3 în Scoţia!

LIVE BLOG CFR Cluj – Slavia Praga. Clujul vine după o mare victorie la Glasgow, în faţa lui Celtic

Emanuel Culio nu a putut fi recuperat

Slavia Pragaabia acum se pregăteşte să intre în scenă. Echipa care a reuşit să elimine o superspecialistă a Europa League sezonul trecut, pe FC Sevilla şi a dat mari emoţii lui Chelsea, are un lot valoros şi practică un fotbal de calitate, tehnic şi foarte bine organizat. Categoric nu va fi deloc uşor clujenilor în faţa unui asemenea adversar, însă CFR are în jur de 40 la sută şanse şi va trage să le valorifice.

LIVE BLOG CFR Cluj – Slavia Praga. Emanuel Culio e marea pierdere a clujenilor

Din păcate pentru Dan Petrescu mijlocaşul cheie, veteranul Emanuel Culio, cel care s-a accidentat în returul de la Tel Aviv, nu a fost refăcut şi după dubla cu Celtic va rata şi cel puţin primul meci al dublei cu Slavia Praga. Celaltă problemă penntru Bursuc este faptul că starea de sănătate a vârfului George Ţucudean, operat de două ori până acum la inimă, nu i-a permis acestuia să joace un meci de la început, ci a fost folosit numai pe parcursul reprizei secunde.

Pericolul numit Nicolae Stanciu

La Slavia, dacă fostul craiovean Alex Băluţă practic nu intră în vederile antrenorului, a ajuns însă în vară internaţionalul român Nicolae Stanciu, care a lăsat în Cehia o impresie excelentă cât timp a jucat tocmai la marea rivală Sparta. Stanciu poate fi un pericol pentru poarta lui Arlauskis prin calitatea şutului său de la distanţă sau prin abilitatea de a oferi assisturi de mare calitate.