Fotbal international

Live Blog Champions League etapa 1. Bayern spulberă Atletico! Nebunie la Milano. Toate rezultatele. Video

22.10.2020 | 00:00
Live Blog Champions League etapa 1 Bayern spulbera Atletico Nebunie la Milano Toate rezultatele Video
ADVERTISEMENT

Marţi, 20 octombrie şi miercuri, 21 octombrie s-a dat startul în prima etapă a grupelor Champions League, în această fază competiţia păstrând vechiul format, cu partide tur-retur, în cadrul grupelor de patru echipe.

În funcţie de situaţia creată de pandemia de coronavirus, care a stopat sezonul precedent în faza optimilor şi apoi a obligat la o rearanajare a formatului cu un Final 8 la Lisabona cu toate cele opt echipe calificate în sferturi jucând din acea fază în manşă unică. Dacă primăvara viitoare situaţia se va ameliora este posibil să se revină la vechiul format până la capăt.

ADVERTISEMENT

Prezenţe inedite în faza grupelor, adică aflate la prima lor participare la un asemenea nivel, sunt Midtjylland din Danemarca, Krasnodar din Rusia şi Ferencvaros Budapesta. Cu Mircea Lucescu la timonă şi vicecampioana Ucrainei, Dinamo Kiev, a revenit în elita fotbalului.

Rezulta etapei 1 din grupele Champions League

Miercuri, 21 octombrie, ora 22:00

Ajax – Liverpool 0-1 (Tagliafico 35) VEZI VIDEO

Echipele de start:
Ajax: Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Klaassen, Blind, Gravenberch, Neres, Tadic, Kudus.
Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Gomez, Fabinho, Robertson, Milner, Wijnaldum, Jones, Salah, Firmino, Mane.

ADVERTISEMENT

Bayern – Atletico Madrid 4-0 (Coman 28, 72, Goretzka 41, Tolisso 66) VEZI VIDEO

Echipele de start: 
Bayern: Neuer, Pavard, Süle, Alaba, Hernandez, Kimmich, Goretzka, Tolisso, Müller, Coman, Lewandowski.
Atletico Madrid: Oblak, Trippier, Felipe, Savic, Renan Lodi, Llorente, Koke, Herrera, Carrasco, Joao Felix, Luis Suarez.

Inter – Monchengladbach 2-2 (Lukaku 48, 90 / Bensebaini 63 pen., Hofmann 85) VEZI VIDEO

Echipele de start:
Inter:
Handanovic; D’Ambrosio, De Vrij, Kolarov; Darmian, Barella, Vidal, Perisic; Eriksen; Alexis Sanchez, Lukaku.
Gladbach: Sommer; Ginter, Elvedi, Bensebaini; Lainer, Kramer, Neuhaus, Hofmann; Embolo, Plea, Thuram

ADVERTISEMENT

Man. City – Porto 3-1 (Aguero 20, Gundogan 65, Torres 73 / Diaz 14) VEZI VIDEO

Echipele de start:  
Man City: Ederson, Walker, Dias, Garcia, Joao Cancelo, Bernardo Silva, Rodri, Gundogan, Mahrez, Aguero, Sterling.
Porto: Marchesin, Mbemba, Pepe, Sarr, Corona, Sergio Oliveira, Uribe, Sanusi, Vieira, Diaz, Marega.

Midtjylland – Atalanta 0-3 (Zapata 26, Gomez 36, Muriel 42, Miranchuk 89) VEZI VIDEO

Echipele de start:
Midtjylland:
Hansen; Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho; Evander, Onyeka, Dreyer, Sisto, Mabil; Kaba. 
Atalanta:
Sportiello; Palomino, Tolói, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens, Gómez; Zapata, Muriel.

ADVERTISEMENT

Olympiakos – Marseille 1-0 (Koka 90+1) VEZI VIDEO 

Echipele de start: 
Olympiacos: Sa; Rafinha, Semedo, Ba, Holebas; M’Vila, Camara, Bouchalakis; Randjelović, Valbuena, El Arabi
Marseille: Mandanda; Sakai, Alvaro, Ćaleta-Car Amavi; Rongier, Strootman, Sanson; Payet; Thauvin, Benedetto.


Real Madrid – Şahtior Doneţk 2-3 (Modric 54, Vinicius 59 / Tete 29, Varane autogol 33, Solomon 42) – VEZI VIDEO

Min.: 90+2 Valverde a reușit să egaleze la 3 în prelungirile meciului, însă arbitrul din cabina VAR i-a semnalizat centralului că Vinicius, aflat pe traiectoria balonului, era în offside. Golul a fost, astfel, anulat.

Real Madrid: Courtois – Mendy, Militao, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Valverde – Rodrygo, Jovic, Asensio

Șahtior: Trubin – Dodo, Khocholava, Bondar, Korniienko – Marlos, Maycon – Tete, Antonio, Solomon – Denthinho


Salzburg – Lokomotiv Moscova 2-2 (Szoboszlai 45, Junuzovic 50 / Eder 19, Lisakovich 75) – VEZI VIDEO

Salzburg: Stankovic – Vallci, Andre Ramalho, Wober, Ulmer – Mwepu, Junuzovic, Camara, Szoboszlai – Daka, Koita

Lokomotiv Moscova: Guilherme – Zhivoglyadov, Cerqueira Paim, Corluka, Rybus – Zhemaletdinov, Krychowiak, Kulikov, Miranchuk – Eder, Smolov


UPDATE, 21 octombrie, ora 17:40 / Partida dintre Bayern Munchen și Atletico Madrid se va juca, a anunțat un oficial UEFA pentru Bild. Asta deși Serge Gnabry a fost testat pozitiv cu coronavirus înaintea partidei și a luat contact cu ceilalți fotbaliști ai lui Bayern la antrenamente. De la bavarezi vor mai lipsi și Sane și Kouassi, amândoi accidentați. Singurul impediment ce ar putea apărea în calea disputării partidei ar fi o eventuală decizie contrară a oficialităților din Bavaria, însă momentan poziția oficială este că meciul se va juca: „Partida se va juca așa cum a fost planificată”, a declarat un oficial UEFA pentru publicația germană.


UPDATE, 21 octombrie, ora 16.05 / În vârstă de 17 ani, fotbalistul Barcelonei, Pedri, a înscris în premieră în UEFA Champions League. La final însă, acesta a plecat de la stadionul Camp Nou, spre casă, cu taxiul.

Pedri a fost surprins de presa spaniolă în momentul în care urma în taxi. Mijlocașul ofensiva a intrat pe teren în repriza a doua a partidei cu Ferencvaros și a marcat golul de 4-1. La final, catalanii i-au învins pe maghiari cu 5-1.

Pedri, FC Barcelona
În vârstă de 17 ani, fotbalistul Barcelonei, Pedri, a înscris în premieră în UEFA Champions League. La final însă, acesta a plecat de la stadionul Camp Nou, spre casă ,cu taxiul. Sursa foto: Twitter Josep Soldado

Marţi, 20 octombrie, ora 22:00

Barcelona – Ferencvaros 5-1 (Messi 27-pen, Fati 42, Coutinho 52, Pedri 82, Dembele 89 / Kharatin 69-pen) – VEZI VIDEO


Min. 68 / Gerard Pique a fost eliminat şi maghiarii au primit o lovitură de la 11 metri.

Barcelona: Neto – Roberto, Pique, Lenglet, Dest – Pjanic, de Jong – Trincao, Coutinho, Fati – Messi


Chelsea – Sevilla 0-0

Lazio – Dortmund 3-1 (Immobile 6, L. Felipe 23, Akpa Akpro 76 / Haaland 71) – VEZI VIDEO

PSG – Manchester United 1-2 (Martial 55-autogol / Fernandes 23-pen, Rashford 87) – VEZI VIDEO 


Min. 23 / Bruno Fernandes a marcat din penalty, după ce ratase iniţial lovitura de la 11 metri. Arbitrul Lahoz a decis repetarea execuţiei, după ce Navas nu a stat pe linie.

PSG: Navas – Florenzi, Diallo, Kimpembe, Kurzawa – Herrera, Pereira, Gueye – Di Maria, Neymar, Mbappe

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lidelof, Shaw – Fred, McTominay – Rashford, Fernandes, Telles – Martial


Leipzig – Basaksehir 2-0 (Angelino 16, 20) – VEZI VIDEO

Rennes – Krasnodar 1-1 (Guirassy 56-pen / Ramirez 59) – VEZI VIDEO

Zenit – Club Brugge 1-2 (Lovren 74 / Dennis 63, de Ketelaere 90+3) – VEZI VIDEO

Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (Morata 46, 84) – VEZI VIDEO


Dinamo Kiev: Bushchan – Kedziora, Zabarni, Mikolenko, Karavaev – Buialsky, Sidorchuk, Shaparenko – Tsigankov, Supriaga, De Pena. Antrenor: Mircea Lucescu.

Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, Chiellini (Demiral 18) – Chiesa, Betancur, Rabiot, Cuadrado – Ramsey – Kulusevski, Morata. Antrenor: Andrea Pirlo.

Arbitru: Ovidiu Haţegan


UPDATE, 21 octombrie, ora 15:01 / Antrenorul Thomas Tuchel este în pericol să fie demis de la Paris Saint-Germain după eșecul cu Manchester United, scor 1-2, din prima etapă a Champions League.

Presa internațională scrie că zilele tehnicianului german sunt numărate, iar patronul Nasser Al-Khelaifi l-a mandatat pe directorul sportiv Leonardo să înceapă negocierile cu tehnicianul italian Massimiliano Allegri.


UPDATE, 21 octombrie, ora 13:03 / Fundașul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a devenit ținta glumelor pe rețelele de socializare după ce a fost eliminat în meciul cu Ferencvaros Budapesta, scor 1-0, și va rata întâlnirea din etapa viitoare cu Juventus Torino.

”Ce nu face omul pentru a evita o întâlnire cu Ronaldo”, ”Știa că Ronaldo îl va umili”, ”Un geniu, cel puțin va evita o rușine”, sunt doar câteva dintre comentariile fanilor după cartonașul roșu primit de jucătorul catalanilor.


UPDATE, 21 octombrie, ora 11:05 / Atacantul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, care a marcat din  penalty un gol în partida cu Ferencvaros Budapesta din prima etapă a Champions League, a egalat un record istoric deținut de galezul Ryan Giggs.

Conform L’Equipe, argrentinianul a înscris cel puțin un gol în 16 ediții de Champions League, performanță reușită până acum doar de fostul mare jucător al celor de la Manchester United.

Cei doi sunt urmați de Raul și Karim Benzema (goluri în 15 ediții), Cristiano Ronaldo (gol în 14 ediții), Arjen Robben (gol în 13 ediții) și trio-ul Zlatan Ibrahimovic – Andrei Șevcenko – Didier Drogba (goluri în 12 ediții).


UPDATE, 21 octombrie, ora 10:11 / Clubul Bayern Munchen a anunţat, pe site-ul oficial, că atacantul Serge Gnabry a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Internaţionalul german de 25 de ani se simte bine şi este izolat la domiciliu. Gnabry va lipsi, astfel, la meciul pe care formaţia sa îl va disputa, pe teren propriu, miercuri, de la ora 22:00, cu Atletico Madrid, în prima etapă a Grupei A din Champions League.


UPDATE, 20 octombrie, ora 17:40 / Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, și-a asumat vina pentru insuccesele clubului său în UEFA Champions League. Catalanul este la al cincilea sezon petrecut pe Etihad Stadium și încă nu a reușit să cucerească cel mai important trofeu continental.

„A fost un moment dificil când ne-a eliminat Olympique Lyon în sferturi. M-am simțit responsabil pentru senzația creată în club, pentru ce simțteau jucătorii. N-am fost capabil să conduc echipa și mă simt responsabil. Dar trebuie să acceptăm realitatea că n-am fost suficient de buni. N-am jucat rău, am avut câteva momente foarte bune, dar am făcut unele erori pe care nu le poți face în competiția aceasta. Au fost scăpări mici, am simțit că suntem mereu foarte aproape, dar scăpările acelea trebuiau evitate și trebuie să le rezolvăm pentru viitor. Sezonul trecut s-a dus, iar acum avem o nouă șansă și pornim de la zero. Trebuie să ne câștigăm meciurile de acasă, începând cu cel cu Porto, e un lucru esențial pentru a ne califica din grupă”, a spus Guardiola înaintea partidei cu FC Porto, citat de Sky Sports.


UPDATE, 20 octombrie, ora 15:10 / Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, are mari probleme de lot înaintea partidei din deplasare cu Bayern Munchen.

Conform cotidianului As, argentinianul nu-i va avea la dispoziție pe Saul Niguez, Jose Gimenez și Diego Costa, cu toții accidentați. Primii doi sunt încă nerefăcuți, în timp ce atacantul spaniolo-brazilian a suferit o leziune musculară în partida de campionat cu Celta Vigo care îl va ține departe de teren timp de trei săptămâni.


UPDATE, 20 octombrie, ora 13:40 / Portarul echipei Internazionale Milano, Ionuț Radu, a fost scos de antrenorul Antonio Conte de pe lista UEFA și astfel nu va putea fi folosit în faza grupelor din Champions League.

Internaționalul român este infectat cu coronavirus și tehnicianul milanezilor a decis în ultimul moment să-l înlocuiască pe lista UEFA cu veteranul Daniele Padelli, în vârstă de 34 de ani. Surprinzător este faptul că Ionuț Radu nu se află nici măcar pe lista B.


UPDATE, 20 octombrie, ora 10:53 / Formația belgiană FC Bruges a anunțat pe site-ul oficial că are trei jucători infectaţi cu Covid-19 înainte de meciul cu Zenit Sankt Petersburg, din prima etapă a Champions League.

Cei trei jucători sunt Simon Mignolet, Odilon Kossounou şi Michael Francique. De asemenea, şi directorul general Vincent Mannaert a rămas în Belgia, după ce a contractat virusul.


Avem trei români în grupele Champions League

Avem trei români potenţial implicaţi în această ediţie a grupelor Champions League. Primul este Mircea Lucescu, la 72 de ani la fel de tânăr în meseria sa, omul care în câteva luni a schimbat fantastic faţa unui Dinamo Kiev apatic şi demoralizat de supremaţia lui Şahtior.

Îi mai avem pe cei doi Radu, Ştefan, fundaşul lui Lazio, absent circa o lună, altfel ar fi fost titular şi Ionuţ, portar de rezervă la Inter, şi el absent, pentru că s-a pricopsit cu COVID 19.

Dinamo Kiev – Juventus

Recunoscut pentru proverbialul său ghinion la tragerea la sorţi Mircea Lucescu nu s-a dezis nici de această dată. Dinamo Kiev a picat într-o grupă imposibilă, cu Juventus, Barcelona şi Ferencvaros, neputând să îşi propună ca obiectiv decât locul 3 şi continuarea la primăvară în Europa League.

Debutul îl are la Kiev contra lui Juventus. Într.-un meci încredinţat brigăzii româneşti condusă de Ovidiu Haţegan. Juve pierde mult din statutul de mare favorită ca urmare a faptului că vedeta Cristiano Ronaldo are coronavirus şi e în izolare. La fel şi mijlocaşul mijlocaşul McKennie, iar De Ligt, Alex Sandro şi Ramsey sunt accidentaţi.

 PSG – Manchester United

Reeditare a partidei din optimile de finală ale ediţiei de acum doi ani, când francezii au învins cu 2-0 pe Old Trafford pentru a fi apoi eliminaţi incredibil cu 3-1 pe Parc des Princes. Deşi joacă acasă campioana din Hexagon are mari probleme pentru acest joc, singura veste bună fiind revenirea în echipă a brazilianului Neymar, suspendat în campionat.

Antrenorul Thomas Tuchel are nu mai puţin de opt jucători out, majoritatea cu COVID 19, Marquinhos fiind cel care acum s-a reinfectat, după ce trăise neplăcuta experienţă prima dată în septembrie, odată cu Di Maria şi Neymar. Acum sunt în carantină Kehrer, Verratti, Icardi, Draxler, Pereira, iar Bernat este accidentat.

Bayern Munchen – Atletico Madrid

Meciul are loc miercuri. Spre deosebire de alte partide aici COVID 19 nu a învins pe nimeni şi singurele absenţe sunt la germani Sane, accidentat şi Kimmich, învoit cu motive personale, iar la spanioli Vrsaljko, Gimenez şi vârful Diego Costa, toţi accidentaţi.

Cu tot blocul lui defensiv va fi foarte greu pentru Diego Simeone să reziste în faţa câştigătoarei ultimei ediţii a Champions League, care pe teren propriu este extrem de redutabilă. Spaniolii se bazează pe fantezia lui Joao Felix şi pe experienţa vulpoiului Luis Suarez în atac dar pare totuşi puţin.

Real Madrid, fără Sergio Ramos şi Hazard

Real Madrid debutează acasă cu Şahtior Doneţk, dar are ceva eprobleme de efectiv, în sensul în care jucători cheie precum Sergio Ramos, Hazard, Carvajal şi puştiul Odegaard sunt accidentaţi.

Probleme mari are şi Inter la start, acasă cu Monchengladbach, cu Bastoni, Skriniar, Young, Nainggolan, Ionuţ Radu, Gagliardini în carantină şi Vecino accidentat. Şi Liverpool merge la Amsterdam fără portarul Alisson şi mai ales fără stâlpul defensivei, van Dijk, pentru care anul 2020 s-a încheiat în derbyul cu Everton, fiind deja operat la genunchi.

ADVERTISEMENT