Fotbal international

Live Blog Champions League, etapa a 2-a. Coşmar pentru Lucescu! Barcelona, victorie cu Juventus. Toate golurile. Video

29.10.2020 | 00:48
Live Blog Champions League etapa a 2a Cosmar pentru Lucescu Barcelona victorie cu Juventus Toate golurile Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 2-a din faza grupelor Champions League are loc marţi, 27 octombrie şi miercuri, 28 octombrie. Prima rundă a oferit câteva partide foarte interesante, culminând cu marea surpriză de la Madrid, unde Real a pierdut acasă în faţa lui Şahtior Doneţk.

Marţi, 27 octombrie se vor desfăşura meciurile din cadrul grupelor A-D, iar miercuri, 28 octombrie partidele din grupele E-H. În ambele zile se anunţă meciuri extrem de interesante, de urmărit fiind reacţia formaţiilor favorite în prima etapă care nu au reuşit să îşi valorifice acest statut.

ADVERTISEMENT

Patru meciuri, câte două în fiecare zi, se vor juca de la ora 20:00, restul partidelor fiind programate de la ora 22:00. Cele două meciuri de la ora 20:00, precum şi alte patru dintre celelalalte şase jocuri de la ora 22:00 le veţi putea urmări, ca de obicei, în direct, pe Digi Sport, Telekom Sport şi programele Look TV, dar şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, unde le veţi avea în format LIVE VIDEO.

Champions League, programul etapei a 2-a

Miercuri, 28 octombrie

  • Club Brugge – Lazio 1-1 (Vanaken 41 / Correa 14) – VEZI VIDEO
  • Borussia Dortmund – Zenit St. Petersburg 2-0 (Sancho 80, Haaland 90+1) – VEZI VIDEO
  • Ferencvaros – Dinamo Kiev 2-2 (Nguen 59, Boli 90 / Tsygankov 27, De Pena 41) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Min. 89 / Tudor Băluţă a fost introdus pe teren de Mircea Lucescu în locul lui Shaparenko.


  • Juventus- Barcelona 0-2 (Dembele 14, Messi 90) – VEZI VIDEO

Min. 85 / Demiral a fost eliminat după ce a văzut al doilea cartonaş galben.

Alvaro Morata este ghinionistul serii în Liga Campionilor. Atacantul lui Juventus a marcat de trei ori, în minuteke 15, 30 şi 55, însă toate reuşiteke au fost anulate pentru ofsaid, după consultarea sistemului VAR.

Juventus: Szczesny – Demiral, Bonucci, Danilo – Cuadrado, Betancur, Rabiot, Kulusevski – Chiesa, Morata, Dybala

ADVERTISEMENT

Barcelona: Neto – Roberto, Araujo, Lenglet, Alba – Pjanic, de Jong – Griezmann, Pedri, Dembele – Messi


  • Manchester United – RB Leipzig 5-0 (Greenwood 21, Rashford 75, 78, 90+2 Martial 86) – VEZI VIDEO
  • Sevilla – Rennes 1-0 (De Jong 56) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT
  • Başakşehir – PSG 0-2 (Kean 64, 79) – VEZI VIDEO

Min. 26 / Neymar s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Sarabia. Brazilianul a suferit o leziune musculară.

Başakşehir: Gunok – Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli – Ozcan, Topal, Kahveci – Visca, Crivelli, Turuc.

PSG: Navas – Florenzi, Pereira, Kimpembe, Kurzawa – Di Maria, Herrera, Marquinhos – Kean, Mbappe, Neymar.


  • FK Krasnodar – Chelsea 0-4 (Hudson-Odoi 37, Werner 76, Ziyech 80, Pulisic 90) – VEZI VIDEO

Min. 14 / Jorginho a ratat o lovitură de la 11 metri. Fotbalistul lui Chelsea a lovit bara.

Krasnodar: Safonov – Smolnikov, Da Silva, Martinovich, Chernov – Utkin, Vilhena – Olsson, Gazinski, Ramirez – Berg.

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Rudiger, Zouma, Chilwell – Jorginho, Kovacic – Ziyech, Hudson-Odoi, Havertz – Werner.


Marţi, 27 octombrie

  • Monchengladbach – Real Madrid 2-1 (Thuram 33, 59 / Benzema 87, Casemiro 90+3) – VEZI VIDEO

Echipele de start: 

  • Atletico Madrid – Salzburg 3-2 (Llorente 29, J. Felix 52, 85 / Szoboszlai 40, Berisha 47) – VEZI VIDEO
  • Liverpool – Midtjylland 2-0 (Jota 55, Salah 90+3) – VEZI VIDEO

  • Atalanta – Ajax 2-2 (Zapata 54, 60 / Tadic 29, Traore 38) – VEZI VIDEO
  • FC Porto – Olympiakos 2-0 (Vieira 11, Oliveira 85) – VEZI VIDEO
  • Marseille – Manchester City 0-3 (Torres 18, Gundogan 76, Sterling 81) – VEZI VIDEO

  • Lokomotiv Moscova – Bayern Munchen 1-2 (Miranchuk 70 / Goretzka 13, Kimmich 79) VEZI VIDEO

Final de meci! Bayern câştigă cu mari emoţii, 2-1, la Moscova şi adună şase puncte după primele două meciuri

Min. 79: GOOOOL Bayern! Kimmich îi readuce în avantaj pe bavarezi cu un şut în forţă.

Min. 70: GOOOOL Lokomotiv Moscova! Miranchuk a egalat cu un şut din careu.

Min. 65. Fază controversată pentru Istvan Kovacs. Lewandowski a fost faultat clar în careu, românul a arătat punctul cu VAR, dar decizia a fost schimbată pentru un offside în prima fază la Kingsley Coman

PAUZĂ! După 45 de minute, bavarezii conduc cu 1-0, însă rușii nu au cedat și au avut câteva șanse bune

Min. 13: GOOOOL Bayern! Goretzka deschide scorul cu o lovitură de cap de pe 6 metri

Start de meci

Echipele de start: 

Lokomotiv Moscova: Guilherme; Zhivoglyadov, Corluka, Murilo, Rybus; Zhemaletdinov, Kulikov, Krychowiak, Miranchuk; Smolov, Eder

Bayern: Neuer – Pavard, Süle, Alaba, Hernández – Kimmich, Goretzka – Müller, Tolisso, Coman – Lewandowski.

  • Şahtior Doneţk – Inter 0-0

FINAL de meci! Scor alb la Şahtar – Inter Milano. Ucrainienii adună patru puncte după două meciuri în care au jucat împotriva lui Real Madrid şi Inter

PAUZĂ! Scor alb la Lvov după primele 45 de minute

Start de meci

Echipele de start: 

Șahtior Donețk: Trubin – Dodò, Khocholava, Bondar, Kornienko – Marlos, Maycon; Teté, Marcos Antonio, Solomon – Dentinho.

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Hakimi, Brozovic, Vidal, Young – Barella – Lukaku, Lautaro


UPDATE, 28 octombrie, ora 17:33 / Kylian Mbappe este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti ai momentului, însă are un an de coşmar în Liga Campionilor. Atacantul francez nu a înscris în PSG – Manchester United 1-2, primul meci al parizienilor în actualul sezon din UEFA Champions League.

Mbappe a ajuns la şase meciuri consecutive fără gol marcat în Liga Campionilor, toate aceste disputându-se în 2020. Fotbalistul de 21 de ani a înscris ultima oară în UCL, pe 11 decembrie 2019, în PSG – Galatasaray 5-0. Miercuri, de la ora 19:55, campioana Franţei se va deplasa pe terenul lui Başakşehir, astfel că Mbappe are ocazia să revină pe lista marcatorilor într-un meci cu o formaţie din Turcia.


UPDATE, 28 octombrie, ora 16:05 / Mijlocașul Ryan Gravenberch, în vârstă de 18 ani, a atras atenția unora dintre marile cluburi ale Europei. Puștiul al cărui impresar este celebrul Mino Raiola a fost integralist în egalul 2-2 obținut de Ajax pe terenul Atalantei marți, 27 octombrie. Gravenberch, anunță Mundo Deportivo, ar fi fost urmărit îndeaproape de FC Barcelona și Juventus la meciul din Liga Campionilor, iar catalanii ar vrea să îl aducă „pentru a deveni al treilea fotbalist adus de la Ajax în ultimii doi ani, după Sergino Dest și Frankie De Jong”. În schimb, italienii de la Juventus văd în tânărul internațional olandez un nou Paul Pogba și ar vrea și ei să îl transfere. Ryan Gravenberch are o înălțime de 1,90m și este cotat la 25 de milioane de euro, reușind deja 8 goluri și 11 pase decisive în 44 de meciuri la prima echipă a lui Ajax Amsterdam.


UPDATE, 28 octombrie, ora 14:50 / Mauricio Pochettino este foarte aproape să revină în fotbal. Fostul manager al lui Southampton și finalist al UCL cu Tottenham Hotspur se află în negocieri avansate cu rușii de la Zenit St. Petersburg, conform The Sun. Echipa care a fost antrenată și de Mircea Lucescu în sezonul 2016-2017. Deși s-a discutat despre o potențială preluare de către Pochettino a unor cluburi precum FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid sau Chelsea, argentinianul este foarte aproape să ajungă la o înțelegere cu rușii care vor să îl înlocuiască pe Sergei Semak.


UPDATE, 28 octombrie, ora 11:37 / Managerul echipei Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, se află în căutarea unui fundaș central și se pare că a pus ochii pe francezul Dayot Upamecano de la RB Leipzig, adversara din această seară.

Conform Daily Mail, englezii vor să activeze în vara viitoare clauza de cumpărare a fundașului de 24 de ani care se ridică la 40 de milioane de euro. Upamecano și-a prelungit recent contractul cu liderul din Bundesliga până la 30 iunie 2023.


UPDATE, 28 octombrie, ora 08:09 / După ce a reușit să scoată un punct pe finalul jocului cu Borussia Monchengladbach, antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, și-a lăudat jucătorii.

”Nu am crezut că va fi o dramă în această seară. Echipa a dat dovadă de reacție pe final. Prima repriză a fost foarte bună, am primit acel gol dintr-o greșeală. Dar rezultatul înseamnă că echipa are caracter. Vrem mereu să câștigăm, nu suntem mulțumiți cu o remiză. Într-adevăr, posesia pe care am avut-o nu a fost concretizată uneori.

Eu mă concentrez pe reacția echipei. Este un punct important, totuși. Știm că jucând astfel vom scoate lucrurile la capăt. Jocul a fost foarte bun, iar fotbaliștii au luptat până la final. Va fi un an dificil pentru noi toți, dar astăzi trebuie să fim mândri”, a declarat francezul.


UPDATE, 27 octombrie, ora 18:00 / Mircea Lucescu e pesimist înaintea meciului lui Dinamo Kiev cu Ferencvaros din grupa G a Ligii Campionilor. Antrenorul vicecampioanei Ucrainei a declarat în presa din Italia că șansele la primele două locuri sunt inexistente. Prin urmare, obiectivul lui Dinamo este locul 3, care duce în „primăvara” Europa League și pentru care se va lupta cu maghiarii.

„Venim după o perioadă dificilă – cinci ani fără Champions League și probleme financiare. Am construit o echipă cu jucători veniți de la grupele de juniori, ne-am calificat, dar echipa trebuie formată. Juventus a meritat victoria, au valoare și au marcat în momente cheie. Juventus și Barcelona cred că se vor califica fără probleme. Eu voi încerca să o aduc pe Dinamo Kiev la nivelul la care merită să fie.

Nu cred că vor fi surprize în grupa noastră. Juventus are o echipă excelentă, iar Barcelona e mai puternică decât noi și Ferencvaros. Catalanii sunt diferiți în meciurile din Champios League. Sigur, pandemia de coronavirus poate schimba anumite lucruri.

Cu Juventus am avut suporterii alături de noi, dar în viitor nu îi vom mai avea. Să joci cu fani în tribune e total diferit, e un ritm diferit. Jucătorii au nevoie de ei, de aplauze, de atmosferă”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Radio Rai, potrivit tuttomercatoweb.com.

În grupa G din Champions League, Barcelona și Juventus sunt pe primele două poziții după succesele cu Ferencvaros, scor 5-1, respectiv Dinamo Kiev, scor 2-0.


UPDATE, 27 octombrie, ora 16:05 / Football Italia notează că nu mai puțin de opt jucători au lipsit de la antrenamentul lui Lazio desfășurat astăzi. Jurnaliștii italieni susțin că la club ar fi apărut un focar de coronavirus, însă romanii nu au emis nicio reacție deocamdată. Cei opt sunt  Thomas Strakosha, Luis Alberto, Andreas PereiraLucas LeivaManuel LazzariDanilo CataladiLuiz Felipe, dar și golgheterul Ciro Immobile. Lazio trebuie să joace miercuri, de la ora 22:00, pe terenul lui Club Brugge.


UPDATE, 27 octombrie, ora 13:24 / Deși a ieșit de două ori pozitiv la testele pentru COVID-19, efectuate pe 13 și pe 22 octombrie, iar în prezent se află în izolare, Cristiano Ronaldo ar putea evolua în meciul de miercuri împotriva Barcelonei din etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor. Cum e posibil acest lucru? Jurnaliștii de la „Gazzetta dello Sport” susțin că starul portughez a fost supus unui nou test în dimineața zilei de marți, rezultatul urmând a fi anunțat în seara aceleiași zile. Dacă el va fi negativ, Ronaldo va fi inclus în lotul lui Juventus pentru partida de miercuri și va putea juca împotriva marelui său rival Leo Messi.


UPDATE, 27 octombrie, ora 11:18 / Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, i-a dat o replică dură lui Isco, care și-a arătat nemulțumirea pentru faptul că este folosit prea puțin în acest sezon.

”E bine că are ambiție. Vrea să joace, toți vor să joace, e un lucru pozitiv. Fotbaliștii vor mai multe minute pe teren, dar asta nu depinde de ei. Ceea ce trebuie să facă este să muncească și să fie pregătit să intre. Apoi eu iau decizia cine intră în primul 11”, a spus francezul, conform As.


UPDATE, 27 octombrie, ora 08:56 / Sergio Aguero, atacantul echipei Manchester City, s-a accidentat din nou la meciul de campionat cu West Ham și va lipsi de pe teren aproximativ o lună.

Conform The Independent, argentinianul nu a făcut deplasarea cu echipa la Marsilia și ar putea rata și marele derby din Premier League cu FC Liverpool.

”Aguero va lipsi minim 10-15 zile în urma leziunii musculare. Dacă este ceva mai grav, va sta 3-4 săptămâni. Nu ne-am grăbit cu revenirea lui, dar a avut ghinion”, a declarat Josep Guardiola în conferința de presă dinaintea partidei cu OLympique Marseille.


Monchenhladbach – Real Madrid în etapa a 2-a a grupelor Champions League

Fără îndoială, unul dintre cele mai aşteptate meciuri va fi Borussia Monchengladbach – Real Madrid. Asta pentru că spaniolii au pornit incredibil cu stângul, cu acel 2-3 acasă cu Şahtior Doneţk, în timp ce germanii au fost la un pas să dea o altă mare lovitură, în aceeaşi grupă, conducând cu 2-1 la Milano pe Inter până cu două minute înainte de final. Dar şi aşa un 2-2 acasă Inter e un rezultat foarte bun.

Real Madrid şi-a revenit în weekend, când s-a impus clar, cu 3-1, pe Nou Camp din Barcelona în El Clasico şi pare că liniştea a revenit la echipă. În Germania vor lipsi fundaşul dreapta Carvajal şi belgianul Eden Hazard, însă e foarte important că s-a refăcut căpitanul Sergio Ramos.

Lokomotiv Moscova – Bayern Munchen

Deţinătoarea trofeului nu a lăsat nici o şansă în meciul de debut al acestei ediţii bunkerului lui Diego Simeone de la Atletico Madrid pe care l-a aruncat în aer cu un contondent 4-0. Acum urmează deplasarea la Moscova, contra ruşilor de la Lokomotiv, care au produs şi ei una dintre surprize, ceva mai mică, scoţând un egal la Salzburg.

Bayern l-a pierdut pentru câteva luni de zile pe puştiul canadian Alphonso Davies, accidentat grav în meciul de Bundesliga jucat în weekend cu Eintracht Frankfurt, însă are un lot cu care în mod normal ar trebui să meargă lejer la victorie la Moscova. Însă bavarezii au mai avut scurtcircuite în estul Europei în Champions League, memorabil fiind acel 1-2 din Belarus cu BATE Borisov.

Ferencvaros – Dinamo Kiev

Este o partidă extrem de importantă pentru echipa ucraineană, pregătită de Mircea Lucescu. Într-o grupă cu Juventus şi Barcelona campioana Ungariei este singura portiţă pentru Dinamo Kiev de a ajunge în primăvara europeană, dar în cea a Europa League, dacă va termina pe locul 3 în grupă. Însă şi ungurii au aceeaşi ţintă şi acasă chiar sunt greu de ucis.

Frodi a pierdut cu 5-1 primul său meci din istoria clubului în grupe de Champions League, dar a făcut-o pe Nou Camp din Barcelona, acolo unde e regatul lui Lionel Messi. Ce e drept, în meciul cu pricina nu Messi, ci puştii Ansu Fati şi Pedri au fost cei care au făcut legea. Lucescu a înregistrat în Europa primul eşec de când a preluat pe Dinamo, cedând acasă, chiar dacă a avut şi 15.000 de oameni în tribune, în faţa lui Juventus, antrenată de fostul său elev la Brescia, Andrea Pirlo.

Juventus – Barcelona

Este capul de afiş al etapei a 2-a din Champions League. Torinezii aşteaptă cu sufletul la gură din zi în zi rezultatul negativ al starului lor, portughezul Cristiano Ronaldo, la testul COVID 19, dar până acum au fost numai rezultate pozitive, deşi jucătorul nu prezintă nici un simptom. El face testul zilnic şi o va face până marţi, cu 24 de ore înainte de meci, iar dacă va fi din nou pozitiv e clar că nu va putea avea reîntâlnirea cu Leo Messi.

Juve merge momentan pe un trio de atac Kulusevski – Morata – Dybala, cu Enrico Chiesa variantă de schimb. Barcelona vine după un El Clasico dezastruos şi trebuie neapărat să se adune pentru jocul de la Torino în care în poartă va fi din nou brazilianul Neto.

ADVERTISEMENT