Fotbal international

Live Blog Champions League etapa a 3-a. Barcelona, chinuită de ”Il Luce”! Seara surprizelor

05.11.2020 | 00:06
Live Blog Champions League etapa a 3a Barcelona chinuita de Il Luce Seara surprizelor
ADVERTISEMENT

Marţi, 3 noiembrie şi miercuri, 4 noiembrie, au avut loc partidele din cadrul etapei a 3-a din grupele Champions League. Pe măsură ce înaintăm în competiţie jocurile devin tot mai interesante şi intensitatea lor creşte vizibil, pentru că începe uşor-uşor să se facă o distanţiere, să se cearnă valorile.

Și această rundă a adus câteva surprize mari. Marți, favoritele s-au impus la diferențe uriașe, Real Madrid a câștigat greu derby-ul cu Inter Milano, iar Atletico s-a împiedicat în Rusia cu Lokomotiv Moscova.

ADVERTISEMENT

Ziua de miercuri a detonat două adevărate bombe, Manchester United fiind învinsă de Istanbul Bașakșehir, iar PSG plecând cu coada între picioare de pe terenul lui Leipzig. Barcelona a avut mari emoții cu Dinamo Kiev, deși Mircea Lucescu a avut o echipă improvizată, iar JUventus, Chelsea și Dortmund au obținut victorii lejere.

Programul etapei a 3-a din grupele Champions League

Miercuri, 4 noiembrie

Basaksehir – Man. United 2-1 (Ba 13, Visca 40 / Martial 43) VEZI VIDEO

iba

Zenit Sankt Petersburg – Lazio 1-1 (Erokhin 33, Caicedo 82) VEZI VIDEO

zsp

Barcelona – Dinamo Kiev 2-1 (Messi 5 pen., Pique 65 / Tsygankov 75) – VEZI VIDEO

Min. 47: Dinamo Kiev a marcat după un corner, dar arbitrul a anulat reușita lui Tsygankov pe motiv că mingea părăsise suprafața terenului.

ADVERTISEMENT

Ferencvaros – Juventus 1-4 (Boli 90 / Morata 8, 60, Dybala 73, 81) – VEZI VIDEO

Chelsea – Rennes 3-0 (Werner 10 pen., 42 pen., Abraham 50) – VEZI VIDEO

Sevilla – Krasnodar 3-2 (Rakitic 42, En Nesyri 69, 72 / Suleymanov 17, Berg 24 pen.) – VEZI VIDEO

Leipzig – PSG 2-1 (Nkunku 42, Forsberg 56 pen. / Di Maria 6) – VEZI VIDEO

Club Brugge – Borussia Dortmund 0-3 (T. Hazard 14, Haaland 18, 32) – VEZI VIDEO


Marţi, 3 noiembrie

Lokomotiv Moscova – Atletico Madrid 1-1 (Miranchuk 25 pen. / Gimenez 18) VEZI VIDEO

Min. 24. Penalty acordat cu VAR pentru Lokomotiv după un henț al lui Herrera. Miranchuk a transformat

ADVERTISEMENT

Şahtior Doneţk – Monchengladbach 0-6 (Plea 8, 26, 79, Kramer 17, Bensebaini 44, Stindl) VEZI VIDEO

Atalanta – Liverpool 0-5 (Diogo Jota 17, 34, 54, Salah 47, Mane 49) – VEZI VIDEO

Min. 74: Arbitrul Ovidiu Hațegan i-a acordat cartonașul galben lui Jurgen Klopp, după ce managerul lui Liverpool a protestat după ce formația sa nu a primit un penalty un penalty. DE remarcat că în acel moment scorul era deja 5-0 pentru ”cormorani”.

ADVERTISEMENT

ata

Midtjylland – Ajax 1-2 (Dreyer 18 / Antony 1, Tadic 13) – VEZI VIDEO

mid

FC Porto – Marseille 3-0 (Marega 4, Sergio Oliveira 27 pen., Luis Diaz 69) – VEZI VIDEO

fcp

Man. City – Olympiakos 3-0 (Ferran Torres 12, Gabriel Jesus 81, Cancelo 90) – VEZI VIDEO

mci

Salzburg – Bayern Munchen 2-6 (Berisha 4, Okugawa 66 / Lewandowski 21 pen., 88, Kristensen 44 aut., Boateng 79, Sane 83, Hernandez 90+2) – VEZI VIDEO

sal

Real Madrid – Inter 3-2 (Benzema 25, Sergio Ramos 33, Rodrygo 80 / Martinez 35, Perisic 68) – VEZI VIDEO

rma


UPDATE, 4 noiembrie, ora 17:45 / Juventus şi PSG sunt cu ochii pe Sergio Ramos. Fundaşul central al lui Real Madrid se află în negocieri cu formaţia sa pentru prelungirea contractului care expiră vara viitoare. Pentru moment însă, Ramos şi Florentino Perez, preşedintele madrilenilor, nu sunt pe aceeaşi lungime de undă, iar granzii din Italia şi Franţa speră să poată profita, pentru că din iarnă fundaşul poate semna gratis cu orice club.

În prezent, Sergio Ramos (34 de ani) vrea acelaşi salariu de 11,7 milioane de euro stagional şi încă doi ani de contract, dar Perez nu este de acord decât cu un singur an.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 15:35 / Ajax Amsterdam a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa daneză Midtjylland, în etapa a treia a Grupei D din Champions League și cu reuşitele lui Antony şi Tadic a atins numărul de 700 de goluri în cupele europene.

Conform Le Soir, doar cinci formații au reuşit mai multe goluri în istorie. Pe primul loc se află Real Madrid, cu 1.161 de goluri, urmată de FC Barcelona, cu 1.127, Bayern Munchen, cu 988, Juventus, cu 814, şi Liverpool, cu 723.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 14:16 / Ronald Koeman a primit o veste bună înainte de Barcelona – Dinamo Kiev. Marc-Andre ter Stegen a revenit pentru formaţia blaugrana şi este în lot pentru partida de pe “Camp Nou”. Portarul german nu a mai jucat pentru catalani de la înfrângerea cu Bayern Munchen, scor 2-8, din Final 8-ul Ligii Campionilor.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 12:10 / Presa italiană a lăudat prestația centralului Ovidiu Hațegan la meciul Atalanta – Liverpool din grupele Ligii Campionilor, încheiat cu scorul de 5-0 în favoarea oaspeților.

„N-a complicat un meci în sens unic”, au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport. Hațegan a avut o prestație sigură, singurul moment când a ieșit în evidență petrecându-se în minutul 74. Atunci, antrenorul oaspeților Jurgen Klopp a protestat pentru neacordarea unui penalty în favoarea echipei sale și a avut un mic conflict cu arbitrul român, care a fost nevoit să-i arate cartonașul galben.

„Și-a permis finețea de a-l avertiza pe Jones în minutul 3, după ce lăsase corect avantaj. Prea multă eleganță într-o seară în care nimeni nu și-ar fi dat seama dacă nu exista arbitru”, a mai scris cotidianul italian, care i-a acordat nota 6.

În schimb, asistenții Octavian Șovre ș Sebastian Gheorghe au fost notați cu 5,5, jurnaliștii italieni reproșându-le câteva mici greșeli, în special ofsaiduri semnalizate aiurea.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 11:15 / Bayern Munchen a făcut instrucţie cu RB Salzburg, scor 6-2, însă Hansi Flick nu a fost mulţumit de prestaţia jucătorilor lui.

“Pentru telespectatori a fost un meci foarte bun, dar pentru un antrenor nu a fost unul de top. Dar sunt totuşi foarte fericit pentru mentalitatea arătată de echipa mea. După revenirea lui Salzburg la 2-2, noi am reuşit să întoarcem meciul în favoarea noastră”, a spus antrenorul lui Bayern Munchen la finalul meciului de la Salzburg.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 09:50 / Olympique Marseille a pierdut cu 0-3 meciul din deplasare cu FC Porto, din cadrul etapei a 3-a a grupelor Ligii Campionilor, și a ajuns astfel la 12 înfrângeri consecutive în competiție. Echipa franceză a egalat recordul negativ deținut de Anderlecht Bruxelles din perioada 2003-2005.

Seria neagră a lui Marseille a început pe 13 martie 2012, când a pierdut în optimi cu 1-2 în fața lui Inter. Dacă va fi învinsă din nou de FC Porto și la returul de peste trei săptămâni, Olympique va deveni prima echipă din istoria Champiomns League, după introducerea noului format, cu 13 înfrângeri la rând.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 08:30 / Meciul Barcelona – Dinamo Kiev se va disputa, după ce ultimele teste efectuate de jucătorii lui Mircea Lucescu au ieşit negative. Vicecampioana Ucrainei va avea la dispoziţie un lot format din 13 fotbalişti de pe lista A şi şase din lista B.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 22:56 / Sergio Ramos a intrat în istoria clubului Real Madrid cu golul marcat în meciul cu Inter Milano. Căpitanul ”galacticilor” a devenit primul fundaș din istoria clubului care înscrie 100 de goluri.

Ramos este al 19-lea jucător care atinge această cifră la Real Madrid, lider incontestabil fiind portughezul Cristiano Ronaldo, cu 450 de reușite. Dintre cei 19 ”centenari”, Sergio Ramos este singurul fundaș pur, ceilalți fiind atacanți – 15, mijlocași – 2, plus Fernando Hierro care a evoluat atât ca mijlocaș, cât și ca fundaș.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 18:35 / Probleme pentru Lazio înaintea partidei de Liga Campionilor contra ruşilor de la Zenit, miercuri, de la 19:55, la Sankt Petersburg. Procuratura italiană a demarat o anchetă la clubul din capitala Italiei pentru posibile încălcări ale protocolului medical aprobat de FIGC (Federaţia Italiană de Fotbal) şi autorităţile sanitare din „Cizmă“.

Anchetatorii au mers la baza de antrenament de la Formello, unde au discutat cu preşedintele clubului, Claudio Lolito, şi cu medicul echipei, Ivo Pulcini şi au ridicat probele colectate pentru testele COVID-19 dinaintea partidelor Brugge – Lazio (Liga Campionilor) şi Torino – Lazio (Serie A). De asemenea, au fost cerute oficial şi probele prelevate pentru testarea dinaintea meciului cu Zenit. Semne de întrebare au apărut în momentul în care Immobile, Leiva şi Strakosha au fost declaraţi apţi pentru meciurile interne, dar indisponibili pentru cele europene, din cauza presupusei infectări.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 18:25 / Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, l-a lăudat pe atacantul uruguayan Luis Suarez și a dezvăluit că a schimbat tot sistemul de joc pentru a-i fi mai ușor jucătorului venit de la FC Barcelona.

”Cred că toată această schimbare de stil se datorează prezenței lui Suarez. Are nevoie de baloane care să-i fie furnizate. Diego Costa și Alvaro Morata au avut alte caracteristici pentru a putea juca în spațiu liber. Căutam alte opțiuni. Luis are nevoie de mai mulți oameni în jurul său, să joace acolo unde se simte bine și echipa lucrează pentru a găsi drumul spre poartă.

Cu caracteristicile sale, Suarez ne împinge să îl punem în cele mai bune poziții. Și, evident, echipele sunt construite în acest fel. Cu Radamel Falcao am jucat într-un fel, cu Costa în altul și cu Suarez trebuie să ne adaptăm la o nouă situație”, a declarat Simeone, conform L’Equipe.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 17:23 / Mark Iuliano, fost coechipier cu Zinedine Zidane şi Antonio Conte la Juventus, i-a descris pe cei doi, înaintea duelului din această seară din Champions League.

„Sunt doi oameni pasionaţi de ceea ce fac, dar sunt construiţi diferit. Pe Zidane îl vedeam la cină, după care îl mai vedeam la meci. Conte era la fel ca acum şi ca jucător, stresant înainte de partide: pe el îl urma grupul, el îi motiva pe toţi. Oricărei încăperi în care se aflau el şi Deschamp îi spuneam ‘angoasă’“, a povestit fostul fundaş de la Juventus.

Zinedine Zidane şi Antonio Conte au fost colegi la echipa italiană între 1996 şi 2001, timp în care au jucat 131 de meciuri împreună. În această seară, cei doi vor fi adversari ca antrenori. Real Madrid – Inter se joacă de la 22:00.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 15:43 / Oficialii clubului Atletico Madrid au oficializat transferul mijlocaşului francez de la Valencia, Geoffrey Kondogbia (27 ani), cu doar câteva ore înaintea partidei cu Lokomotiv Moscova.

Fotbalistul fracez juca la Valencia din 2018, după ce a mai evoluat la Monaco şi Inter Milano. Potrivit presei spaniole, transferul lui Kondogbia a fost realizat pentru aproximativ 15 milioane de euro.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 13:50 / Kylian Mbappe nu va juca în meciul RB Leipzig – PSG, programat să se dispute miercuri, de la ora 22:00. Atacantul framcez a resimţit dureri după partida cu Nantes din campionat, iar Thomas Tuchel a decis să-l menajeze pentru duelul din Liga Campionilor.

PSG nu se va putea baza pe Neymar, Bernat, Draxler, Letellier şi Verratti pentru meciul cu RB Leipzig. În plus, Icardi şi Paredes ar putea să fie absenţi.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 12:38 / Arbitrul român Istvan Kovacs are parte de un mijloc de săptămână extrem de aglomerat în cupele europene. Mai întâi, centralul din Carei va analiza marți din camera VAR meciul din grupele Ligii Campionilor dintre Atalanta și Liverpool, iar mai apoi va conduce la centru întâlnirea de joi dintre Celtic Glasgow și Sparta Praga din grupele Europa League. La partida din capitala Scoției, Kovacs va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, în timp ce Marius Avram va fi arbitru de rezervă.


Real Madrid – Inter

De departe meciul care poate fi considerat în vârful tuturor evenimentelor de marţi şi miercuri este cel de la Madrid, de pe stadionul “Alfredo di Stefano”, acolo unde s-a decis să dispute Realul toate partidele de acasă, Santiago Bernabeu urmând a reveni în actualitate doar atunci când pe stadioane vor reveni suporterii. Real Madrid – Inter este partida dintre favoritele grupei B, care, însă, incredibil, după primele două etape sunt în afara locurilor de calificare!

Meciul, arbitrat de francezul Clement Turpin, este extrem de important pentru ambele echipe. Nici una dintre ele nu a reuşit să câştige în primele două runde şi amândouă au avut un numitor comun: Borussia Monchengladbach le-a condus până în ultimele momente şi mereu a fost egalată. Dacă la Madrid vestea imensă e revenirea lui Eden Hazard, cu gol în meciul cu Huesca, la Inter sunt probleme reale, golgeterul Lukaku şi Alexis Sanchez fiind accidentaţi şi Skriniar, stâlpul apărării, incert pe motiv de COVID. Real Madrid are un jucător infectat cu COVID, fundaşul brazilian Militao, intrat în izolare.

Atalanta – Liverpool

La Bergamo va fi un adevărat show ofensiv, însă Atalanta, deşi a câştigat în ultima etapă la Crotone, pare puţin ieşită din acel ritm infernal în care înscria la foc automat. Cu greu s-a salvat echipa lui Gasperini acasă în faţa lui Ajax, care a condus cu 2-0, până la urmă terminându-se 2-2.

Acest supermeci îl va avea ca arbitru pe Ovidiu Haţegan. Sunt probleme destul de mari de efectiv la ambele echipe. Atalanta va fi lipsită de mai multe motoare de la mijlocul terenului: Hatebour, Toloi, De Roon, Goosens, iar la Liverpool sunt out stâlpul apărării van Dijk, Fabinho, Alcantara, Keita.

Salzburg – Bayern Munchen

Confruntare foarte interesantă în Austria în cadrul grupei A între Salzburg şi Bayern Munchen. Evident că bavarezii sunt clar favoriţi, dar presa germană scrie că Salzburg nu trebuie deloc subestimată, mai ales acasă, pentru că are foarte multă forţă ofensivă şi jucători extrem de talentaţi.

Bayern a făcut spectacol acasă în primul meci, 4-0 cu bunkerul Atletico Madrid, după care însă la Moscova, într-o partidă arbitrată de Istvan Kovacs, a avut mari emoţii cu Lokomotiv, pe care a depăşit-o greu, cu 2-1, ruşii reuşind o nesperată egalare, ruinată cu un sfert de oră înainte de final. Salzburg a făcut doar egal acasă cu Lokomotiv, însă a murit frumos, 2-3, la Madrid, dând mari emoţii lui Diego Simeone. Nu sunt absenţe importante, cu excepţia lui Alphonso Davies, accidentat şi a lui Niklas Sule, infectat cu COVID la Bayern.

Barcelona – Dinamo Kiev

După ce a ratat prosteşte primele trei puncte din grupă la Budapesta, fiind egalată aproape de finalul meciului de Ferencvaros, Dinamo Kiev va juca în templul fotbalului catalan, pe Nou Camp. Lucescu a mai evoluat cu echipele sale la Barcelona, inclusiv cu Şahtior Doneţk şi ştie ce pot catalanii.

Care au primit cotă de 1,14 la victorie, faţă de 24,00 pentru ucraineni, asta poate şi pentru că Dinamo Kiev a fost lovită de COVID tocmai înaintea acestui meci. Giorgi Tsitaishvili, Denys Garmash, Mikkel Duelund, Oleksandr Karavaev, Tudor Băluţă şi Mykola Shaparenko sunt jucătorii intraţi în izolare, la fel şi secundul lui Lucescu, Emil Caras.

Ferencvaros – Juventus

Italienii merg la Budapesta cu intenţia clară de a lua cele trei puncte, după ce au reuşit acest lucru în prima rundă la Kiev, chiar şi fără Cristiano Ronaldo, dar apoi au cedat acasă, tot cu 2-0, în faţa Barcelonei, după un meci în care Alvaro Morata a avut trei goluri nevalidate, toate corect prin decizii VAR.

Cristiano Ronaldo a testat, în sfârşit, negativ la coronavirus şi prezenţa lui pe teren la Spezia s-a dovedit fundamentală, Juve câştigând iar portughezul semnând o dublă. Acum Cristiano e pregătit să facă acelaşi lucru şi la Budapesta, unde Ferencvaros e capabilă să dea o replică dârză, dar totuşi pare un război mult prea mare pentru ea.

Leipzig – PSG

Într-o grupă în care Manchester United e metamorfozată complet faţă de evoluţiile din Premier League, executând mai întâi campioana Franţei chiar la Paris şi apoi dizolvând trupa lui Nagelsmann pe Old Trafford cu un incredibil 5-0 acest meci pare mai degrabă unul ca o finală pentru locul 2.

PSG are infirmieria plină, absenţe grele, în frunte cu Neymar şi continuând cu Verratti, Paredes, Icardi, Florenzi sau Bernat, deci în toate compartimentele, însă casele de pariuri îi acordă 2,20 la victorie, faţă de 3,50 pentru germani, semn că lotul lui Thomas Tuchel rămâne la fel de valoros, cu acest Moise Kean o adevărată revelaţie în atac lângă Mbappe.

ADVERTISEMENT
Tags: