Fotbal international

LIVE BLOG Champions League etapa a 4-a. Program, rezultate, clasamente, informaţii de ultimă oră. Bayern, Juventus și PSG, primele echipe calificate în primăvara europeană

LIVE BLOG Champions League etapa a 4a Program rezultate clasamente informatii de ultima ora Bayern Juventus si PSG primele echipe calificate in primavara europeana
ADVERTISEMENT

Marţi, 5 noiembrie şi miercuri, 6 noiembrie, s-a desfăşurat etapa a 4-a din grupele actualei ediţii din Champions League. Juventus și cu Bayern au deschis ziua de miercuri și au reușit să câștige în fața lui Lokomotiv Moscova și Olympiakos și au fost primele echipe calificate în primăvara europeană. Exemplul le-a fost urmat de PSG, care a câștigat meciul cu Club Brugge, 1-0 și au ajuns la a 4 victorie din tot atâtea meciuri.

UPDATE 6 noiembrie, ora 22:22 / Rodrygo a devenit cel mai tânăr brazilian din istorie care înscrie în Champions League la 18 ani 301 de zile.

ADVERTISEMENT

UPDATE 6 noiembrie, ora 22:00 / Au început ultimele 6 meciuri ale zilei:

  • Real Madrid – Galatasaray 6-0 
  • PSG – Club Brugge 1-0
  • Steaua Roșie – Tottenham 0-4 
  • Atalanta – Manchester City 1-1 
  • Dinamo Zagreb – Șahtior 3-3 
  • Leverkusen – Atletico Madrid 2-1 

UPDATE 6 noiembrie, ora 19:55 / S-au terminat primele două meciuri ale zilei:

  • Lokomotiv Moscova – Juventus 1-1 
  • Bayern Munchen – Olympiakos 2-0

UPDATE 6 noiembrie, ora 19:22 / Instagramul oficial al celor de la Steaua Roșie Belgrad a ironizat-o pe Tottenham și a făcut aluzie la meciul de anul trecut în care campioana Serbiei s-a impus cu 2-0 în fața lui Liverpool, în urma unei „duble” reușite de Milan Pavkov.

ADVERTISEMENT
Postarea de pe instagram a Stelei Roșii Belgrad. Sursp foto: instagram
Postarea de pe instagram a Stelei Roșii Belgrad. Sursp foto: instagram

UPDATE, ora 22:00/ Rezultate finale:

  • Chelsea – Ajax 4-4
  • Dortmund – Inter 3-2
  • Liverpool – Genk 2-1
  • Lyon – Benfica 3-1
  • Napoli – Salzburg 1-1
  • Valencia – Lille 4-1

UPDATE, ora 21:55/ Ianis Hagi, Răzvan Marin și Ciprian Tătărușanu sunt rezerve la Genk, Ajax și Lyon la partidele cu Liverpool, Chelsea, respectiv Benfica.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 21:50/ S-au terminat primele meciuri ale zilei:


UPDATE, ora 21:30/ Barcelona a reușit să deschidă scorul în meciul cu Slavia Praga, însă reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Lionel Messi a fost surprins cu doar câțiva centimetri în spatele liniei defensive adverse, dar, după consultarea cu arbitrii din cabina VAR, centralul Michael Oliver  decis anularea golului înscris de Arturo Vidal din pasa argentinianului.


UPDATE, ora 20:40/ Marc-Andre ter Stegen s-a dovedit a fi providențial pentru Barcelona în prima repriză a duelului cu Slavia Praga. Portarul Barcelonei a scos in extremis o minge periculoasă trimită de Petr Sevcik ( click pentru video cu momentul).

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 19:55/ Acum se joacă primele două meciuri ale rundei:

Barcelona – Slavia Praga 0-0

Zenit – RB Leizpig 0-2


LIVE BLOG Champions League etapa a 4-a

Sunt însă şi destul de multe lucruri neclare, care menţin interesul în grupele respective sau pentru locul secund acolo unde PSG, Bayern sau Manchester City sunt stăpâne. Există o probabilitate destul de mare ca acolo suspansul să continue şi după această etapă, până la stabilirea matematică a echipelor care vor merge în primăvara Champions League.

Marţi vor intra pe teren echipele din cadrul ultimelor patru grupe, respectiv grupele E, F, G, H şi a doua zi cele din grupele A, B, C şi D. Noi vom face însă trecerea în revistă în funcţie de grupe şi nu de ziua disputării partidelor. Ies însă în evidenţă, prin importanţa lor, jocurile Dinamo Zagreb – Şahtior Doneţk în grupa C, Napoli – Salzburg în grupa E, Borussia Dortmund – Inter în grupa F şi Chelsea – Ajax în grupa H.

Real Madrid primeşte vizita Galatei

În grupa A se joacă miercuri PSG – Club Brugge şi Real Madrid – Galatasaray. Aici parizienii sunt în plimbare de voie, cu maximum de puncte, nouă şi fără gol luat, iar o victorie firească, acasă, contra belgienilor, îi asigură practic locul 1 în grupă. Real Madrid a câştigat un meci important runda trecută, la Istanbul, cu Galatasaray, un meci în care Florin Andone a ratat două mari ocazii pentru turci. Real a făcut doar 0-0 acasă în ultima etapă de campionat, cu Betis Sevilla şi în singurul joc disputat pe Santiago Bernabeu în grupă, abia a salvat, in extremis, un 2-2 cu Club Brugge. Deci, va trebui mare atenţie la returul cu Galatasaray. O victorie ar face-o favorită la locul 2, alt rezultat ar complica mult lucrurile.

Grupa B are loc tot miercuri. Aici Bayern Munchen deţine şefia, după ce a bătut totul în primele trei meciuri, pe finalista ultimei ediţii a competiţiei, Tottenham, spulberând-o chiar la Londra cu un halucinant 7-2. Acum Bayern îşi poate asigura locul 1, jucând acasă cu Olympiakos Pireu. Lupta pentru locul 2 se va da, probabil, între Tottenham şi greci. Englezii merg acum la Belgrad, pentru returul cu Steaua Roşie, acolo unde sezonul trecut Liverpool, care a câştigat apoi trofeul, pierdea cu 2-0.

Grupa D, singura unde se cam cunosc ambele calificate

În grupa C nimeni nu poate contesta supremaţia lui Manchester City, iar italienii de la Atalanta sunt ultimii, cu 0 puncte, la prima lor prezenţă în grupele Champions League. Tocmai în Italia merge acum City, dar marele meci pentru locul 2 se joacă deja în această rundă. După ce a făcut 2-2 în Ucraina, cu Şahtior Doneţk Dinamo Zagreb pare marea favorită pe teren propriu să tranşeze acest duel şi să reuşească performanţa cea mai bună de când joacă în Champions League, o calificare de pe locul 2.

Cum spuneam grupa D, deşi nu vorbim de o calificare matematică, pare a avea cel mai bine lămurită situaţia primelor două poziţii, aşa cum arătau şi calculele de la bun început. Juventus şi Atletico Madrid au câte 7 puncte, iar Lokomotiv Moscova şi Leverkusen par incapabile să le smulgă puncte, chiar dacă moscoviţii au condus etapa trecută la Torino şi au cedat greu, cu 2-1, graţie dublei de geniu a lui Paulo Dybala. Acum Juve merge în capitala Rusiei şi Atletico la Leverkusen.

Napoli – Salzburg, pe viaţă şi pe moarte

În grupa E, deşi a obţinut un succes imens ca importanţă etapa trecută la Salzburg, exceptând pe belgienii de la Genk, echipa lui Ianis Hagi, care clar va termina pe ultimul loc, totul este încă posibil, deşi aici se află Liverpool, deţinătoarea trofeului. Liverpool are meci de antrenament acasă, cu Genk, însă la Napoli va fi al doilea epsiod pe viaţă şi pe moarte cu austriecii, care sunt foarte periculoşi în deplasare, dovadă felul în care au pierdut la Liverpool, cu 4-3, după ce au revenit de la 0-3!

În grupa F Barcelona va mai pune trei puncte în clasament pentru locul 1 şi va face astfel 10 puncte. Suficient pentru a-şi asigura calificarea. Slavia, deşi a jucat superb cu Barca, nu are şanse nici măcar la locul 3, pentru a continua în Europa League. Acolo va ajunge una dintre Inter sau Borussia Dortmund, lupta lor pentru al doilea loc de primăvară Champions League fiind la al doilea episod direct. Etapa trecută Inter s-a impus la Milano cu 2-0, dar acum se va juca la Dortmund.

Grupa G, singura unde toate echipele au şanse

În grupa G avem excepţia de la regulă, pentru că aici toate cele patru echipe continuă să aibă şanse la primele două poziţii. Conduce Leipzig, cu 6 puncte, Lyon şi Zenit au câte 4, Benfica 3. Acum Leipzig merge în Rusia pentru un meci deloc uşor, la Sankt Petersburg, în timp ce Lyon, care nu merge deloc bine nici în campionat, va primi vizita Benficăi, echipă care a bătut-o la Lisabona cu 2-1.

În fine, în grupa H Chelsea, care pornise rău. cu eşec acasă în faţa Valenciei, a reuşit două mari victorii afară, cu Lille şi, mai ales, la Amsterdam. Ajax are tot şase puncte şi acum se va juca manşa a doua acestei dispute pe Stamford Bridge, un meci deloc uşor pentru puştii lui Frank Lampard. Valencia are patruv puncte şi e favorită să bată acasă pe Lille, formaţia franceză părând a fi depăşită de importanţa grupei.

Programul etapei a 4-a din Champions League

Marţi, 5 noiembrie

GRUPA E, ora 22:00

Liverpool – Genk

Napoli – Salzburg

GRUPA F

ora 19:55 Barcelona –  Slavia Praga

ora 22:00 Borussia Dortmund – Inter

GRUPA G

ora 19:55 Zenit – Leipzig

ora 22:00 Lyon – Benfica

GRUPA H, ora 22:00

Chelsea – Ajax

Valencia – Lille

Miercuri, 6 noiembrie

GRUPA A, ora 22:00

PSG – Club Brugge

Real Madrid – Galatasaray

GRUPA B

ora 19:55 Bayern Munchen – Olympiakos

ora 22:00 Steaua Roşie Belgrad – Tottenham

GRUPA C ora 22:00

Atalanta – Man. City

Dinamo Zagreb – Şahtior Doneţk

GRUPA D

ora 19:55 Lokomotiv Moscova – Juventus

ora 22:00 Leverkusen – Atletico Madrid

ADVERTISEMENT