Fotbal international

Live Blog Champions League etapa a 4-a. Real Madrid, victorie mare! Liverpool a suferit șocul serii. Video

26.11.2020 | 00:09
Live Blog Champions League etapa a 4a Real Madrid victorie mare Liverpool a suferit socul serii Video
ADVERTISEMENT

Marţi, 24 noiembrie şi miercuri, 25 noiembrie, au avut loc partidele din cadrul etapei a 4-a din grupele Champions League, practic acum începând returul partidelor jucate până acum cu inversul jocurilor din etapa precedentă.

În cea de-a doua zi de jocuri, Real Madrid a reușit o victorie importantă pe terenul lui Inter Milano, iar Atalanta Bergamo a dat lovitura săptămânii impunîndu-se pe Anfield Road în fața lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

În urma rezultatelor de miercuri, încă două formații au obținut biletele pentru optimile de finală. Este vorba de Bayern Munchen, care a trecut lejer de FC Salzburg, și Manchester City care a învins în deplasare Olympiakos.

Programul meciurilor din etapa a 4-a a Champions League

Miercuri, 25 noiembrie,

 Monchengladbach – Şahtior Doneţk 4-0 (Stindl 17 pen., Elvedi 34, Embolo 45+1, Wendt 77) VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Olympiakos – Man. City 0-1 (Foden 36) VEZI VIDEO

Ajax – Midtjylland 3-1 (Gravenberch 47, Mazraoui 49, Neres 66 / Mabil 80 pen.) – VEZI VIDEO

Atletico Madrid – Lokomotiv Moscova 0-0

Bayern Munchen – Salzburg 3-1 (Lewandowski 43, Wober 52 aut., Sane 68 / Berisha 73) VEZI VIDEO

Inter – Real Madrid 0-2 (Hazard 7 pen., Hakimi 59 aut.) VEZI VIDEO

  • Vidal vede două cartonașe galbene în 15 secunde pentru proteste

Liverpool – Atalanta 0-2 (Ilicic 60, Gosens 64) – VEZI VIDEO

Marseille – Porto 0-2 (Sanusi 39, Sergio Oliveira 72 pen.) VEZI VIDEO

Marţi, 24 noiembrie

Krasnodar – Sevilla 1-2 (Wanderson 56 / Rakitic 4, El Haddadi 90+5) VEZI VIDEO

kra

Rennes – Chelsea 1-2 (Guirassy 85 / Odoi 22, Giroud 90+1) VEZI VIDEO 

ren

Borussia Dortmund – Club Brugge 3-0 (Haaland 18, 60, Sancho 45) – VEZI VIDEO

dor

Dinamo Kiev – Barcelona 0-4 (Dest 52, Braithwaite 57, 69 pen., Griezmann 90+2) – VEZI VIDEO

dki

Juventus – Ferencvaros 2-1 (Ronaldo 35, Morata 90+2 / Uzuni 19) – VEZI VIDEO

juv

Lazio – Zenit Sankt Petersburg 3-1 (Immobile 3, 55 pen., Parolo 22 / Dzyuba 25) – VEZI VIDEO

laz

Man. United – Basaksehir 4-1 (Bruno Fernandes 7, 19, Rashford 33 pen., James 90+2 / Turuc 75) – VEZI VIDEO

mun

PSG – Leipzig 1-0 (Neymar 11 pen.) – VEZI VIDEO

psg


UPDATE, 25 noiembrie, ora 19:37 / Înaintea meciurilor din Champions League se va ține un moment de reculegere pentru Diego Maradona. Argentinianul a decedat pe 25 noiembrie, din cauza unui stop cardio respirator.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 25 noiembrie, ora 17:10 / Antrenorii echipelor FC Barcelona şi Dinamo Kiev, Ronald Koeman, respectiv Mircea Lucescu, au avut o discuţie înaintea meciului direct din Ucraina, care a fost surprinsă de jurnaliştii spanioli.

Conform cotidianului Marca, olandezul i-a spus omologului său că fundaşul central Gerard Pique ar putea lipsi de pe teren patru-cinci luni. Această dezvăluire vine după ce Barcelona s-a abţinut să ofere un timp estimativ de recuperare în cazul lui Pique.

ADVERTISEMENT

”Am văzut meciul cu Atletico Madrid şi ai jucat bine în prima repriză, fotbalul tău a fost foarte bun”, i-a spus Lucescu lui Koeman. ”Sunt foarte buni şi puternici din punct de vedere defensiv”, i-a răspuns olandezul.

”Ai avut şanse să înscrii”, a continuat Lucescu. ”Da, da şi am avut ghinion cu accidentările. Ansu Fati va fi ‘out’ în jur de trei luni. Pique ar putea fi patru sau cinci luni. Sergi Roberto va fi ‘out’ două luni. Dar ştii, tu ai aceeaşi problemă. E o nebunie”, a spus Koeman.


UPDATE, 25 noiembrie, ora 16:05 / Juan Laporta, care a mai condus FC Barcelona în perioada 2003-2010, perioadă în care l-a adus la echipă pe antrenorul Pep Guardiola, îşi va anunţa, joi, candidatura la preşedinţia grupării catalane, după demisia lui Josep Maria Bartomeu.

Conform Marca, Laporta pregătește și anunțul transferului atacantului de la Borussia Dortmund, Erling Haaland, în cazul în care va câștiga alegerile. Laporta este bun prieten cu Mino Raiola, agentul internaționalului norvegian, și se bazează pe această relație când va face anunțul.

Cât a fost conducătorul FC Barcelona, echipa a câştigat patru titluri naţionale (2004-2005, 2005-2006, 2008-2009 şi 2009-2010), o dată Cupa Spaniei (2009), de trei ori Supercupa Spaniei (2005, 2006 şi 2009), de două ori Champions League (2006 şi 2009), o dată Supercupa Europei (2009) şi o dată Campionatul Mondial al cluburilor (2009).

În afara lui Laporta, şi-au mai anunţat intenţia de a candida Victor Font, Toni Freixa, Agusti Benedito, Jordi Farre, Fernandez Ala, Xavier Vilajoana şi Pere Riera. Juan Rosell şi Emili Rousaud şi-ar putea anunţa şi ei candidatura în următoarele zile. În momentul de faţă, Victor Font şi-a prezentat cel mai mult proiectul, din care ar urma să facă parte Toni Nadal, unchiul tenismenului Rafael Nadal.

Printre provocările următorului preşedinte al FC Barcelona se numără convingerea vedetei Leo Messi să continue la echipă şi redresarea situaţiei economice. Alegerile pentru funcţia de preşedinte al FC Barcelona vor avea loc cel mai probabil la 17 ianuarie 2021.


UPDATE, 25 noiembrie, ora 13:07 / Starurile din Liga Campionilor se vor duela pe finalul anului 2020 pentru trofeul “FIFA The Best”, care va fi acordat pe 17 decembrie. Miercuri au fost anunţaţi jucătorii nominalizaţi pentru acest premiu. Toţi cei 11 fotbalişti joacă în grupele Ligii Campionilor.

  • Cristiano Ronaldo (Juventus)
  • Lionel Messi (Barcelona)
  • Kevin De Bruyne (Manchester City)
  • Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
  • Sadio Mane (Liverpool)
  • Kylian Mbappe (PSG)
  • Sergio Ramos (Real Madrid)
  • Mohamed Salah (Liverpool)
  • Virgil van Dijk (Liverpool)
  • Neymar (PSG)
  • Thiago Alcantara (Bayern Munchen/Liverpool)

UPDATE, 25 noiembrie, ora 11:45 / Manchester nu a avut emoții în etapa a patra din Liga Campionilor. Echipa lui Solskjaer și-a luat revanșa după ce a pierdut la Istanbul și a învins-o cu 4-1 pe Bașakșehir.

Gazdele conduceau la scor de neprezentare în minutul 35, după „dubla” lui Bruno Fernandes și golul lui Rashford. Penaltyul transformat de atacantul englez a stârnit confuzie în rândul fanilor lui United. Executantul obișnuit este Bruno Fernandes, care avea ocazia să facă hattrick-ul, dar i-a oferit mingea lui Rashford. La finalul meciului de pe Old Trafford, lusitanul a explicat de ce a făcut acest gest.

Da, sigur că fiecare jucător vrea să înscrie un hat-trick. Dar după ultimul meci de campionat, i-am zis lui Rashford că poate să execute el următorul penalty.

Mi-am amintit asta, plus că el e unul dintre marcatorii cei mai buni din Champions League și e important să aibă încredere. Nu contează cine bate penalty-ul, câtă vreme echipa înscrie”, a declarat Bruno.


UPDATE, 25 noiembrie, ora 09:30 / Julian Nagelsmann e foc și pară după ce Lepizig a pierdut cu PSG, scor 0-1. Antrenorul nemților a contestat vehement faza din care Neymar a marcat în minutul 11, atunci când arbitrul a dat penalty la duelul dintre Macel Sabitzer și Angel Di Maria.

„O astfel de decizie la nivelul Ligii Campionilor este tristă. A plonjat ca în apă, nu a existat niciun contact. VAR probabil urmărea alt meci. Nu cred că Parisul a avut vreo şansă reală în timpul meciului, iar penalty-ul a fost o glumă”, a declarat Nagelsmann la conferinţa de presă.


UPDATE, 25 noiembrie, ora 08:27 / Chelsea, Sevilla, Barcelona şi Juventus sunt primele echipe care au obţinut calificarea în optimile de finală. După meciurile de miercuri, alte trei echipe ar putea să obţină biletele pentru primăvara europeană din UEFA Champions League.

Bayern Munchen, Manchester City şi Liverpool au obţinut deja nouă puncte şi victoriile în meciurile de miercuri le-ar aduce calificarea în optimile de finală.


UPDATE, 24 noiembrie, ora 17:42 / Atacantul echipei FC Bruges, Emmanuel Dennis, a fost scos din lotul pentru meciul cu Bortussia Dortmund, din cauza faptului că a făcut scandal în autocar.

Conform Sport Bible, nigerianul în vârstă de 23 de ani a început să țipe și să aibă un comportament necivilizat în momentul în care nu a fost lăsat să stea pe locul care dorea în autocar. Belgienii au luat măsurile de prevenție necesare în autocar din cauza pandemiei de coronavirus.

”Dennis este bine fizic, dar a fost scos din lot pe motive disciplinare. Nu a respectat regulile clubului și va fi amendat”, a declarat antrenorul Philippe Clement.


UPDATE, 24 noiembrie, ora 16:22 / Mohamed Salah a revenit luni la antrenamentele lui Liverpool, după ce a primit un răspuns negativ la ultimul test de coronavirus. Jurgen Klopp a anunţat că se va baza pe internaţionalul egiptean pentru meciul cu Atalanta.

“S-a antrenat foarte bine cu echipa. Toate testele au fost negative, astfel că este apt. Vom vedea dacă ne bazăm pe el”, a spus Jurgen Klopp. Presa din Anglia a anunţat că Salah are şanse mari să fie pe teren în meciul care se va juca miercuri, de la ora 22:00.


UPDATE, 24 noiembrie, ora 15:29 / Radu Drăguşin face parte din lotul lui Juventus pentru meciul cu Ferencvaros. Internaţionalul de tineret a mai fost chemat la prima echipă a campioanei Italiei şi la duelul cu Lazio, disputat în Serie A pe 8 noiembrie 2020, dar şi la meciul cu Cagliari, jucat în weekend.


UPDATE, 24 noiembrie, ora 13:15 / Deși e deja de trei ani fotbalistul Barcelonei, Ousmane Dembele continuă să îi coste bani pe catalani, care trebuie să plătească și acum pentru transfer.

Deși inițial a costat 105 milioane de Euro, Dortmund a încasat până în prezent 130 de milioane de euro, în urma bonusurilor prevăzute în contract. Conform celor de la Kicker, cinci milioane de euro, ultima tranșă, a ajuns recent în conturile galben-negrilor, după ce Dembele a bifat prezența cu numărul 75 în tricoul blaugrana.

Când Dembele va ajunge la 100 de meciuri pentru echipa lui Koeman, Barcelona va trebui să plătească alte cinci milioane de euro către BVB. Astfel, suma totală a tranzacției va fi de 148 de milioane de euro.

În acest moment, atacantul francez l-a depășit pe Joao Felix (127 de milioane de euro) în ierarhia celor mai scumpi fotbaliști din lume. Dembele poate ajunge pe locul 2 în acest top, peste Mbappe și Coutinho, cumpărați de PSG, respectiv Barca pentru 145 de milioane de euro. Primul loc îi aparține în continuare lui Neymar (222 de milioane de euro).


UPDATE, 24 noiembrie, ora 11:50 / Christian Eriksen (28 de ani) are zilele numărate la Inter. Corriere dello Sport susține că echipa lui Conte l-a pus pe lista de transferuri, dorind să se despartă de danez, la doar un an de la sosirea acestuia de la Tottenham.

Prestația mijlocașului este departe de așteptări, iar Inter vrea să îl dea la schimb. Granit Xhaka, de la Arsenal, sau Leandro Paredes, de la PSG, sunt variantele pe care Inter le așteaptă la Milano.

Eriksen a jucat 33 de meciuri la Inter, perioadă în care a dat patru goluri și a oferit trei pase decisive. În acest sezon, danezul a evoluat în șapte partide, dar nu a pus umărul la nicio reușită a nerazzurrilor.


UPDATE, 24 noiembrie, ora 10:13 / Meciurile de marţi pot aduce şi primele echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Chelsea şi Sevilla pot tranşa lupta în Grupa E, dacă vor câştiga meciurile cu Rennes, respectiv Krasnodar.

Barcelona îşi poate asigura, la rândul ei, calificarea în primăvara europeană din UEFA Champions League. Catalanii au nevoie de un succes cu Dinamo Kiev pentru a prinde un loc în optimi. Juventus poate să-i urmeze pe spanioli, dacă italienii câştigă meciul cu Ferencvaros, iar vicecampioana Ucrainei este învinsă de Barcelona.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 23:44 / Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, are mari probleme de lot înaintea meciului cu Internazionale Milano, din etapa a patra a fazei grupelor Champions League.

Conform cotidianului spaniol Marca, tehnicianul ”galacticilor” nu-i va avea la dispoziție pe Sergio Ramos, Karim Benzema, Fede Valverde și Alvaro Odriozola și în aceste condiții l-a adus de la Castilla pe tânărul Hugo Duro.

În plus, Eden Hazard, Eder Militao și Casemiro, infectați cu coronavirus, urmează să efectueze noi teste, dar și dacă vor ieși negativ e greu de crezut că vor fi peteren miercuri seară, deoarece ei nu s-au antrenat în ultimele două săptămâni.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 18:55 / Clubul Paris Saint-Germain a anunțat pe site-ul oficial că nu mai puțin de cinci jucători sunt indisponibili pentru meciul cu RB Leipzig, iar alți doi sunt incerți.

Campioana din Ligue 1 nu se va putea baza pe Mauro Icardi, Julian Draxler, Idrissa Gueye, Thilo Kehrer și Juan Bernat, iar Ander Herrera și Marco Verratti nu sunt refăcuți complet, iar o decizie în privința lor se va lua după antrenamentul oficial.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 13:51 / Barcelona a anunţat lotul pentru meciul cu Dinamo Kiev, iar Lionel Messi nu se află pe listă. Ronald Koeman a susţinut că argentinianul va fi menajat în această partidă.

“Leo nu va face deplasarea, la fel ca Frenkie (n.r. Frenkie de Jong). Am decis că cei doi au nevoie de o pauză. Avem nouă puncte în Liga Campionilor, situaţia este una comodă pentru noi”, a declarat Ronald Koeman.


Live Blog Champions League etapa a 4-a. Dinamo Kiev – Barcelona sau “Il Luce” versus Koeman

După excelenta evoluţie din partida de pe Nou Camp Dinamo Kiev este acum gazdă pentru un meci în care doar la prima vedere catalanii par a fi încă o dată mari favoriţi, asta pentru că problemele de sănătate din lotul echipei lui Mircea Lucescu nu par a fi trecut de tot. Abia luni urmează testarea decisivă, pentru a se vedea câţi dintre cei 12 jucători absenţi în meciul tur ar putea fi recuperaţi dacă vor ieşi negativ.

Barcelona ocupă locul 10 în campionat şi jocul echipei lui Ronald Koeman este departe de orice aşteptări. Lionel Messi pare a fi cu gândul mai mult la despărţire decât să mai încerce să pună pe picioare o echipă în derivă şi în plus au apărut două accidentări care au dereglat şi mai mult mecanismele, mijlocaşul Busquets şi mai ales vârful Ansu Fati.

PSG – Leipzig

Parizienii nu se află în situaţie foarte confortabilă. Au pierdut acasă cu Manchester United şi au capotat runda trecută la Leipzig, meci în care i-a pierdut cu cartonaşe roşii pe Kimpembe şi pe Gueye. Lista de absenţe e mult mai mare, pentru că pe ea mai figurează accidentaţi Verratti, Bernat, Kehrer, Icardi, Herrera. Baza va fi sigur în cvartetul Neymar – Di Maria – Icardi – Kean.

Trupa lui Julian Nagelsmann are 6 puncte iar acest meci de la Paris poate fi extrem de important în stabilirea primelor două locuri în grupă. Şi Leipzig nu poate merge în capitala Franţei cu un lot complet, având nu mai puţin de şase indisponibilităţi, dintre care Klostermann şi Mukiele par fi cele mai importante.

Inter – Real Madrid

Echipa lui Antonio Conte e în situaţia disperată de a câştiga acest meci, pentru că nu are nici o victorie la jumătatea întrecerii. Inter a făcut un meci bun la Madrid, dar a pierdut cu 3-2, poate şi pentru că fără omul principal de gol, masivul Lukaku, echipa nu mai are aceeaşi forţă. Acum belgianul va fi pe teren şi Conte speră să poată profita de problemele de lot ale Realului.

Zinedine Zidane nu stă nici el prea bine. Real o obţinut primul succes abia câştigând derbyul grupei cu Inter, într-o grupă în care marea surpriză este Borussia Monchengladbach, lider şi neînvinsă. La Milano Real nu va avea inima apărării, pe Sergio Ramos şi belgianul Eden Hazard din nou e e out, de această dată infectat cu coronavirus iar lui i s-a adăugat după meciurile din Liga Naţiunilor şi atacantul sârb Luka Jovic.

Liverpool – Atalanta

Campioana Premier League a făcut pur şi simplu instrucţie la Bergamo cu Atalanta, formaţie care în ultimii ani a reuşit să pătrundă în topu marilor puteri din fotbalul italian. Cormoranii au călcat în picioare o apărarea absolut naivă, marcând din toate poziţiile, iar acum, cu o nouă victorie, care evident, le este în putinţă, ar fi deja calificaţi pentru primăvară.

Singura lor problemă este că au două mari absenţe, respectiv stâlpul apărării, olandezul van Dijk şi golgeterul Mohamed Salah, testat pozitiv la COVID. Atalanta străbate o perioadă mai puţin fastă şi în campionat, în ultima etapă nereuşind mai mult de un 0-0 pe terenul nou promovatei Spezia.

ADVERTISEMENT
Tags: