Fotbal international

Live Blog Champions League, optimi retur. Tehnicienii nemți, record absolut în UCL

18.03.2021 | 11:18
Live Blog Champions League optimi retur Tehnicienii nemti record absolut in UCL
ADVERTISEMENT

Liverpool, Borussia Dortmund, FC Porto, PSG, Real Madrid, Manchester City, Bayern Munchen şi Chelsea s-au calificat în sferturile de finală.

Programul optimilor de finală retur în Champions League

Miercuri, 17 martie

  • Chelsea – Atletico Madrid 2-0 (Ziyech 34, Emerson 90+4) (tur 1-0)

  • Bayern Munchen – Lazio 2-1 (Lewandowski 33-penalty, Choupo-Moting 73 / Parolo 82) (tur 4-1)

Marți, 16 martie

  • Manchester City* – Monchengladbach 2-0 (de Bruyne 13, Gundogan 19) / în tur 2-0 – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

La fel ca prima manșă, și returul dintre Manchester City și Monchengladbach se joacă tot pe Puskas Arena din Budapesta, din cauza restricțiilor de călătorie în Marea Britanie impuse de Germania.

Min. 13: GOOOL MAN. CITY! Kevin de Bruyne a înscris cu un şut senzaţional, cu piciorul stâng, de la 20 de metri uşor lateral stânga. Mingea a lovit bara transversală înainte de a se opri în poarta lui Sommer. Manchester City – Monchengladbach 1-0

ADVERTISEMENT

Min. 19: GOOOL MAN. CITY! Gundogan primește o pasă excelentă de la Foden printre fundașii centrali și majorează avantajul gazdelor. Manchester City – Monchengladbach 2-0

  • Real Madrid* – Atalanta 3-1 (Benzema 34, S. Ramos 59 pen., Asensio 84 / Muriel 83) / în tur 1-0 – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Min. 34: GOOOL REAL! O gafă imensă a lui Sportielo duce la deschiderea scorului. Nepresat de nimeni, portarul italian degajează direct în picioarele lui Modric, acesta îi pasează în fața porții lui Benzema și francezul îndeplinește o simplă formalitate. Real Madrid –  Atalanta 1-0

Min. 59: GOOOL REAL! Sergio Ramos a transformat cu siguranță un penalty acordat pentru un fault în careu comis asupra lui Vinicius. Real Madrid –  Atalanta 2-0

ADVERTISEMENT

Min. 83: GOOOL ATALANTA! Muriel execută perfect o lovitură liberă de la 18 metri și reduce din handicap. Real Madrid –  Atalanta 2-1

Min. 84: GOOOL REAL! Abia intrat pe teren, Asensio înscrie cu un șut din careu, la colțul scurt. Real Madrid –  Atalanta 3-1

Miercuri, 10 martie

  • Liverpool* – RB Leipzig 2-0 (Salah 71, Mane 74) / în tur 2-0 – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

  • PSG* – Barcelona 1-1 (Mbappe 31-pen. / Messi 37) / în tur 4-1 – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

În minutul 45+3, Lionel Messi a ratat o lovitură de pedeapsă. Navas a respins în transversală mingea șutată de argentinian.

Marți, 9 martie

  • Borussia Dortmund* – Sevilla 2-2 (Haaland 35, 54-penalty / En Nesyri 69-penalty, 90+6) / în tur 3-2 – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 48 / Erling Haaland a marcat pentru 2-0, însă golul a fost invalidat de VAR. Faza a fost întoarsă, după ce norvegianul fusese faultat în careu la înainte de a marca. Haaland a executat penalty-ul, iar portarul spaniolilor a apărat. După câteva secunde, arbitrul Cakir a ordonat repetarea loviturii de la 11 metri, după ce Bono nu a avea ambele picioare pe linia porţii. La reluare, Haaland a executat perfect şi a dus scorul la 2-0

Borussia Dortmund: Hitz – Morey, Hummels, Can, Schultz – Delaney, Dahoud, Bellingham – Hazard, Reus, Haaland. Rezerve: Burki, Drljaca, Zagadou, Moukoko, Brandt, Reinier, Meunier, Piszczek, Tigges, Passlack, Knauff, Raschl. Antrenor: Edin Terzic

Sevilla: Bono – Jesus Navas, Kounde, D. Carlos, Acuna – Fernando, Jordan, Oscar – Suso, Ocampos, En-Nesiry. Rezerve: Vaclik, Alfonso, Sergi Gomez, Rekik, Gudelj, De Jong, Rakitic, Munir, Escudero, Oliver, Papu Gomez, Ivan Romero. Antrenor: Julen Lopetegui


  • Juventus – FC Porto 3-2 (Chiesa 49, 62, Rabiot 117 / S. Oliveira 19-penalty, 115) / în tur 1-2 – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FC Porto s-a calificat datorită golurilor mai multe marcate în deplasare.

Min. 90 / Morata a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Min. 54 / Taremi a fost eliminat după ce a văzut două cartonale galbene în două minute, al doilea după ce a şutat într-o minge când jocul era oprit.

Juventus: Szczesny – Cuadrado, Bonucci, Demiral, Alex Sandro – Chiesa, Arthur, Rabiot, Ramsey – Cristiano Ronaldo, Morata. Rezerve: Pinsoglio, Buffon, Chiellini, De Ligt, McKennie, Bernardeschi, Di Pardo, Drăguşin, Frabotta, Fagioli, Kulusevski.  Antrenor: Andrea Pirlo.

FC Porto: Marchesin – Manafa, Mbemba, Pepe, Zaidu – Corona, Sergio Oliveira, Uribe, Otavio – Taremi, Marega. Rezerve: Diogo Costa, Loum, Diaz, Grujic, Felipe Anderson, Toni Martinez, Evanilson, Sarr, Diogo Leite, Fabio Vieira, Nanu, F. Conceicao. Antrenor: Sergio Conceicao


Record de antrenori germani în sferturile Champions League

UPDATE, 18 martie, ora 11:20 / Pentru prima dată în istoria Champions League, patru antrenori din aceeași țară sunt calificați cu echipele lor în faza sferturilor de finală.

Cei patru magnifici vin din Germania și sunt Jurgen Klopp (FC Liverpool), Edin Terzic (Borussia Dortmund), Thomas Tuchel (Chelsea Londra) și Hansi Flick (Bayern Munchen).

În plus, Tuchel a devenit antrenorul cu cel mai bun start din istorie la Chelsea, el ajungând la 13 meciuri fără înfrângere (nouă victorii și patru remize). Precedentul record îi aparținea brazilianului Luiz Felipe Scolari, cu 12 partide fără eșec la debut.


Joao Felix a vorbit despre conflictul cu Diego Simeone

UPDATE, 17 martie, ora 17:30 / Presa din Spania a speculat că între Joao Felix, vedeta  lui Atletico Madrid, și Diego Simeone ar exista un conflict. Totul a pornit de la gestul portughezului, care i-a făcut semn să tacă unei persoane de pe banca lui Atletico, după un gol marcat contra lui Villarreal luna trecută. Doar că Felix a explicat: „A fost doar o glumă între mine și Lodi. Mă tachina înaintea meciului spunându-mi că n-am marcat contra nimănui, deci gestul a fost pentru el. Relația mea cu managerul e foarte bună, a încercat mereu să mă ajute și sunt foarte fericit aici. Familia e bine, sunt bine, mă simt excelent la club. Au fost și momente care n-au fost atât de bune, dar le voi depăși”, a spus Felix potrivit The Sun.


Aguero se plânge că nu primeşte pase de la coechipieri

UPDATE, 17 martie, ora 14:54 / Atacantul echipei Manchester City, Sergio Aguero, s-ar fi plâns de faptul că nu a primit pase de la coechipierii săi, în meciul din optimile de finală ale Ligii Campionilor cu Borussia Monchengladbach.

Potrivit RMC Sport, la finalul meciului, când a părăsit terenul, argentinianul i-ar fi spus unui membru al staff-ului grupării engleze: ”Nu-mi dau mingea”. Aguero a intrat în minutul 75 al partidei de la Budapesta, în locul lui Bernardo Silva. El nu a primit decât trei pase în cele 15 minute jucate. În cele mai multe acţiuni, coechipierii săi au jucat individual sau i-au transmis prost mingea.


Hudson-Odoi, probleme cu legea în Anglia

UPDATE, 17 martie, ora 11:19 / Jucătorul echipei Chelsea Londra, Callum Hudson-Odoi, are probleme cu poliția în Anglia, după un accident auto petrecut în vara anului trecut și în urma căruia este acuzat de fraudă.

Fotbalistul de 20 de ani, fratele acestuia, Bradley, și în că un amic de-al lor sunt acuzați de un medic de 29 de ani că l-au forțat să spună că este vinovat de un accident, deși bolidul de lux Lamborghini, condus chiar de Callum Hudson-Odoi, este cel care a intrat din spate în automobilul său Reunault.

Avocații jucătorului de la Chelsea susțin că o altă persoană a declarat accidentul, iar Hudson-Odoi nu este mplicat în investigație.

”S-a auzit un zgomot foarte puternic când m–a lovit mașina lui din spate. L-am recunoscut imediat pe Callum în momentul în care a sărit din mașină. Purta echipamentul complet de joc al lui Chelsea și era furios. Au început să mă filmeze, dar nu am recunoscut niciun moment că a fost vina mea.

Am așteptat apoi să apară fratele său. M-au batjocorit cum că eu conduc o mașină veche. Compania mea de asigurări a primit documentația mai întâi pentru un Ferrari și apoi pentru un Mercedes. Vreau ca poliția să investigheze aceste lucruri”, a declarat medicul.


Real Madrid, performanță incredibilă cu Ramos în teren

UPDATE, 17 martie, ora 08:40 / Căpitanul echipei Real Madrid, Sergio Ramos, este un adevărat talisman pentru gruparea ”blanco”, el fiind artizanul unei noi performanțe remarcabile.

”Galacticii” nu a mai fost eliminați din Champions League cu Ramos în teren din 2015, când a fost scoasă de Juventus în semifinalele competiție, scor 3-2 la general.


Tuchel pune tunurile pe atacanţii lui Chelsea: „E loc de mai bine“

UPDATE, 16 martie, ora 18:40 / Înaintea duelului cu Atletico Madrid, Thomas Tuchel a vorbit despre partida crucială. Antrenorul lui Chelsea a pus tunurile pe atacanţii săi, spunând că e loc

„Poate că atacanţii ar avea de câştigat dacă ar juca mai mult, dar când băgăm un portar ne aşteptăm la o evoluţie bună. La acest nivel, nu e timp de adaptare. Încercăm să îi trimitem pe teren cu mentalitatea potrivită. Am avut suficiente şanse de a o bate pe Leeds, dar trebuie să fim mai exacţi în decizii şi la capitolul tehnic. Vârfurile nostre sunt conştiente de asta. Nu vreau să dau nume, dar e loc de mai bine. 

Timo Werner a avut multe oportunităţi de a înscrie cu Everton, nu a făcut-o. Ok, îi poate afecta încrederea în sine. Sfatul nostru e să se concentreze şi mingea va face restul. Nimeni nu dă vina pe atacanţi, e un efort colectiv şi în atac, şi în apărare. Ne aşteptăm din partea lor să fie decisivi, aşa cum sunt fundaşii noştri“, a declarat Thomas Tuchel la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Atletico Madrid, în manşa retur a optimilor Ligii Campionilor.


Kingsley Coman, gafă de 50 de mii de euro

UPDATE, 16 martie, ora 15:10 / Kingsley Coman a făcut o greșeală scumpă, la propriu. Eroarea francezului ar putea să îl coste o amendă de 50 de mii de euro. Fotbalistul lui Bayern Munchen a venit la antrenament cu mașina greșită.

Mijlocașul campioanei Europei și-a făcut apariția în parcare cu un automobil Mercedes, în locul celui Audi, care era mașina de serviciu obligatorie a bavarezilor. Conform Bild, fiecare fotbalist al lui Bayern e obligat prin contract să folosească Audi-ul primit pentru „întâlniri oficiale”, precum ședințe de pregătire, meciuri și evenimente ale sponsorilor.

Lui Coman i s-a refuzat intrarea în parcarea bazei de antrenament și a fost nevoit să își parcheze bolidul pe stradă, în afara cantonamentului.


Keylor Navas, în centrul unui scandal fără precedent în Costa Rica

UPDATE, 16 martie, ora 11:25 / Portarul echipei PSG și al naționalei statului Costa Rica este acuzat de fostul președinte al federației din această țară că a recurs la amenințări pentru ca forul de la San Jose să-l demită pe selecționerul Jorge Luis Pinto.

Scandalul dintre Navas și Federația de Fotbal din Costa Rica a ajuns în instanță, iar fostul președinte al forului, Eduardo Li, a dezvăluit că Navas ar fi proferat amenințări că în cazul în care selecționerul nu va fi demis, își va lăsa adversarii că înscrie goluri în poarta lui, astfel încât Costa Rica să piardă trei meciuri consecutive, ceea ce ar fi dus la activarea unei clauze care prevedea că selecționerul poate fi demis într-o astfel de situație.

În ”puciul” inițiat de Keylor Navas ar mai fi implicați și coechipierii acestuia de la echipa națională, Bryan Ruiz si Celso Borges. Echipa lui Keylor Navas, PSG este calificată în sferturile Ligii Campionilor după ce a trecut de Barcelona cu scorul general de 5-2.


Un fan al lui PSG, arestat înaintea meciului cu FC Barcelona

UPDATE, 10 martie, ora 18:55 / Un fan al lui PSG a închiriat o cameră de hotel în același amplasament în care au fost cazați jucătorii celor de la FC Barcelona și a comis un gest incredibil. În jurul orei 5:00, el a activat alarma de incendiu a hotelului! Asta după ce alți fani parizieni au lansat artificii, cu o oră mai devreme, pentru a le strica somnul fotbaliștilor lui Ronald Koeman. Fanul care a activat alarma a fost arestat, anunță Get French Football News.


Manchester City l-ar putea ceda pe Riyad Mahrez la Real Madrid

UPDATE, 10 martie, ora 18:00 / Zinedine Zidane vrea să își întărească lotul în vară, mai ales că pare convins că va rămâne la Real Madrid și din sezonul următor. FootMercato anunță că „Real Madrid și-a făcut lista de achiziții, iar Riyad Mahrez este considerat un jucător prioritar pentru planurile spaniolilor”. Algerianul are 30 de ani și mai are contract până în iunie 2023 cu formația de pe Etihad. Mahrez evoluează ca extremă dreapta și este un fotbalist extrem de apreciat de Pep Guardiola, ceea ce ar putea reprezenta o piedică în calea transferului. Mijlocașul a înscris de șapte ori și a oferit și patru assisturi în cele 22 de meciuri în care a jucat pe parcursul acestui sezon.


Dezastru financiar la Juventus după eliminarea din Ligă

UPDATE, 10 martie, ora 16:04 /Juventus se confruntă cu probleme din cauza eliminării din optimile Ligii Campionilor. După eșecul în fața lui FC Porto, acțiunile „Bătrânei Doamne” au scăzut miercuri, 10 martie, cu 8.17% la bursa din Milano, conform AFP.

Prețul unitar la care au ajuns acțiunile este de 0,791, pe o piață care scade numai cu 0,3%. Eliminarea din UEFA Champions League vine și cu o pagubă de 10 milioane de euro, sumă pe care Juve ar fi primit-o dacă ajungea în sferturile competiției.

Vestea vine după ce, la începutul lunii februarie, conducerea „Bătrânei Doamne” anunța pierderi de 113 milioane de euro.


Cosmin Contra l-a votat „omul meciului” pe Sergio Oliveira

UPDATE, 10 martie, ora 08:11 / Reîntors la UEFA după despărțirea de Dinamo, Cosmin Contra a fost observator tehnic din partea forului european la partida Juventus – FC Porto, postură din care l-a votat “Player of the Match”, pe Sergio Oliveira, autorul celor două goluri ale portughezilor.

„A înscris două goluri în primul rând. A fost foarte bun în plan defensiv, dar a și impulsionat atacul și a devenit o amenințare la fiecare fază ofensivă a portughezilor”, și-a motivat Contra alegerea.


700.000 de euro pe săptămână vrea Mbappe de la PSG

UPDATE, 9 martie, ora 19:34 / Contractul lui Kylian Mbappe cu PSG expiră în vara lui 2022, iar şeicii vor să i-l prelungească, pentru a nu-l pierde gratis pe cel pentru care au plătit 180 de milioane de euro. Au înaintat deja o propunere, dar atacantul a refuzat-o. The Athletic scrie că pretenţiile lui Mbappe se ridică la 700.000 de euro săptămânal, adică aproximativ 36 de milioane de euro stagional.

Mbappe, care are 115 goluri şi 59 de pase decisive în 156 de partide pentru PSG, este urmărit de granzii Europei, printre care Real Madrid sau Manchester City, dar suma de transfer ar fi una colosală. Dacă francezul nu ajunge la o nouă înţelegere cu PSG, ar putea semna gratis cu oricine, începând din 1 ianuarie 2022.


Liverpool, compensaţii financiare de la RB Leipzig pentru jocul de la Budapesta

UPDATE, 9 martie, ora 15:54 / Liverpool va primi compensaţii financiare din partea lui RB Leipzig, după ce meciul de miercuri seară dintre cele două nu a putut să se desfăşoare pe Anfield, în Anglia. Restricţiile impuse de autorităţile germane din cauza pandemiei şi, în special, a tulpinii britanice a virusului, au făcut imposibilă desfăşurarea partidei retur din optimi, dintre Liverpool şi Leipzig, pe terenul primeia dintre ele. Partida se va juca la Budapeste, pe Arena Puskas, unde a avut loc şi meciul tur.

Conform regulamentului stabilit de UEFA, în această situaţie, clubul vizitator, care obligă amfitrionii să joace departe de casă, este obligat să plătească despăgubiri. Mai exact este vorba de 10% din suma pe care o va primi de la forul continental pentru prezenţa la startul competiţiei. Practic, un cuantum exact nu se cunoaşte, dar, ţinând cont de premiile din ediţia precedentă, suma pe care trebuie să o achite Leipzig trece de 1,5 milioane de euro. Banii vor fi reţinuţi de UEFA şi redirecţionaţi către Liverpool, în momentul în care se vor plăti premiile de participare. În sezonul precedent, o formaţie participantă în grupele Ligii Campionilor a primit 15.250.000 de euro.

Informaţia a fost dezvăluită de Bild, care a obţinut şi o declaraţie a directorului comercial al lui Leipzig. „Nu putem juca meciul la Liverpool, din cauza restricțiilor privind răspândirea coronavirusului. Astfel că Liverpool a trebuit să caute un alt stadion. Prin urmare, în calitate de club vizitator, conform reglementărilor UEFA, suntem obligați să plătim despăgubiri“, a spus Florian Scholtz.

De asemenea, Leipzig trebuie să suporte şi jumătate din costurile lui Liverpool pentru această partidă. Pentru meciul din prima manşă, costurile nemţilor s-au ridicat la circa 300.000 de euro, conform sursei citate.


PSG, absențe de marcă pentru returul cu Barcelona

UPDATE, 9 martie, ora 14:14 / Paris Saint-Germain a anunțat pe site-ul oficial că starul brazilian Neymar nu este refăcut complet și va rata meciul cu FC Barcelona, din manșa secundă a optimilor de finală ale Champions League, care se va disputa miercuri, 10 martie, de la ora 22:00.

Neymar s-a accidentat în uirmă cu o lună într-un meci din Cupa Franței și în ciuda faptului că a făcut eforturi uriașe pentru a reveni la timp, chiar și sesiuni duble de refacere acasă, în camera hiperbarică, testele RMN au arătat că leziunea nu a dispărut complet, astfel că el nu va fi prezent la duelul cu prietenul Leo Messi.

știri de ultimă oră

În plus, francezii nu-i vor avea la dispoziție pe Juan Bernat, nerefăcut după o accidentare, și pe Moise Kean, aflat în izolare din cauza Covid-19.


Joan Laporta îi vrea pe David Alaba și Kun Aguero la Barcelona

UPDATE 9 martie, ora 12:53 / Proaspăt ales în funcția de președinte al Barcelonei, Joan Laporta pregătește o revoluție la nivelul lotului și vrea să aducă pe „Camp Nou” două dintre starurile fotbalului mondial.

Conform jurnaliștilor de la El Mundo Deportivo, prima țintă a lui Laporta pentru perioada de mercato din vară este austriacul David Alaba, care-și încheie înțelegerea cu Bayern și a refuzat să și-o prelungească. Totuși, chiar dacă va fi adus liber de contract, catalanii vor fi nevoiți să facă un efort financiar substanțial pentru Alaba, care solicită un salariu anual net de cel puțin 10 milioane de euro.

Tot liber de contract ar putea ajunge la Barcelona și argentinianul Sergio Aguero, care nu va mai continua la Manchester City și ar fi încântat să joace alături de compatriotul său Leo Messi, în cazul în care acesta din urmă nu va părăsi echipa. Alături de Aguero, tot de la City, va veni la Barcelona și fundașul Eric Garcia.


Lacazette a fost propus la Barcelona, Atletico și Juventus

UPDATE 9 martie, ora 11:18 / Alexandre Lacazette intră în vară în ultimul an de contract cu Arsenal, iar agenții săi l-au propus deja la trei mari cluburi europene, aflate în acest sezon în lupta pentru Liga Campionilor. Francezul nu este titular indiscutabil la gruparea de pe „Emirates” și vrea să plece, oferindu-și deja serviciile unor echipe ca Barcelona, Atletico Madrid sau Juventus Torino. Conform Calciomercato, torinezii sunt interesați de francez, dar nu au făcut încă o ofertă concretă, în timp ce Barcelona și Atletico au evitat să dea un răspuns ferm.

Cu toate că a evoluat în 23 de partide pentru Arsenal în acest sezon și a marcat 9 goluri, Lacazette nu pare a intra în planurile de viitor ale antrenorului Mikel Arteta. El a fost transferat de „tunari” în 2017 de la Lyon în schimbul a 50 de milioane de euro.


Propunere inedită a lui Andrea Agnelli: cluburile din Liga Campionilor să nu mai facă transferuri între ele

UPDATE 9 martie, ora 8:05 / Liga Campionilor ar putea suferi modificări importante în perioada următoarea. La Adunarea Generală a cluburilor europene, președintele Andrea Agnelli (totodată și președinte al lui Juventus Torino) a propus introducerea unei reguli care ar interzice echipelor din Champions League să facă transferuri între ele, considerând că o astfel de măsură ar ar crea un mediu mult mai competitiv în fotbalul european.

„Cluburile care se califică în anumite faze ale competițiilor internaționale nu ar avea voie să transfere unele de la altele. Ar îmbunătăți solidaritatea față de alte cluburi. Așadar, nu am mai avea transferuri uriașe între cluburile din Champions League. Discutăm aceste variante”, a declarat Agnelli.


ȘTIRE INIȚIALĂ 9 martie, ora 00:02

Învingătoare în deplasare în prima manșă, Real Madrid și Chelsea nu se pot considera deja calificate

Sunt însă și meciuri în care calificarea se poate juca până în ultimul minut, existând posibilitatea răsturnării situației de pe tabela de marcaj existentă în tur. În această categorie ar intra partidele Juventus – FC Porto, Borussia Dortmund – Sevilla, Real Madrid – Atalanta și Chelsea – Atletico Madrid.

Conform scenariului cunoscut, în săptămâna 8-14 martie au loc patru dintre meciurile retur, iar săptămâna viitoare, 14-21 martie, se vor juca următoarele patru. Câte două marți și alte două miercuri, toate partidele fiind programate să înceapă la ora 22:00. Evident, pe lângă necesitatea împărțirii astfel a jocurilor, pentru ca din faza sferturilor de finală să se egaleze distanța de un tur dintre Champions League și Europa League la baza acestei programări au stat și motive de ordin financiar, rezultate din drepturile TV.

Borussia Dortmund – Sevilla

Întâlnirea de pe stadionul Signal Iduna Park din Dortmund pornește de la scorul de 3-2 în favoarea Borussiei, după un meci perfect de contraatac făcut în capitala Andaluziei, cu un Erling Haaland absolut devastator, două goluri și pasă decisivă. Însă, așa cum au subliniat și jucătorii echipei germane, calificarea este departe de a fi tranșată, spaniolii având capacitatea de a putea remonta situația.

La Dortmund vor exista și importante absențe în cele două tabere. Mai precis gazdele nu vor putea beneficia de aportul lui Akanji, Schmelzer, Reyna, Witsel, Guerreiro și, mai ales, Jadon Sancho, dintre aceștia Akanji, Guerreiro și Sancho fiind oameni foarte importanți. La Sevilla sunt absenți portarul Bono, Kounde și Aleixis Vidal. Meciul va fi condus de turcul Cakir.

Juventus – Porto

La Torino va avea loc partida dintre Juventus și dragonii din Porto. Care au reușit acasă, în tur, o neașteptată victorie cu scorul de 2-1. O diferență pe care, în mod normal, “bianconerii” o pot anula, pentru că un succes cu 1-0 le este suficient pentru a urca în sferturile de finală.

Cristiano Ronaldo nu a reușit să înscrie împotriva compatrioților săi în primul meci dar este așteptat să o facă acum, el fiind la 35 de ani de departe liderul eficacității pentru Juventus. De la Juve lipsesc Betancur, infectat cu COVID 19, Chiellini, Dybala și foarte probabil nu va fi prezent nici de Ligt în apărare. Porto nu se poate baza pe Mbaye, Mbemba, Corona și Pepe. Olandezul Kuipers va fluiera la centru.

PSG – Barcelona

Ceea ce ar fi trebuit să fie dubla vedetă din optimi s-a transformat pe Nou Camp, în tur, într-un ucigător monolog al campioanei Franței, chiar și fără Nemyar pe teren. PSG și-a luat o strălucită revanșă după acel 1-6 din 2017 și s-a impus la un scor greu de crezut, 4-1, astfel că acum putem vorbi cu adevărat de o misiune imposibilă pentru catalani pe Parc des Princes pentru a remonta handicapul.

PSG e în continuare fără Neymar, dar nici Moise Kean nu va fi prezent în atacul echipei lui Mauricio Pochettino, care va trebui să se bazeze pe tandemul Mbappe – Icardi. Mbappe a fost one man show pe Nou Camp și speră să repete evoluția și acum. La oaspeți nu sunt prezenți Pique, Araujo, Sergi Roberto, Coutinho și Fati. Englezul Taylor va conduce partida.

Liverpool – Leipzig

Meciul tur nu a putut avea loc în Germania, din motive de carantinarea pentru COVID și ca locație a fost ales stadionul Ferenc Puskas din Budapesta. S-au impus englezii cu scorul de 2-0, profitând de două mari erori defensive ale echipei lui Julian Nagelsmann. Care însă mai crede că echipa sa poate întoarce situația și acest al doilea joc urmând a fi găzduit tot de capitala Ungariei.

Liverpool se află într-un moment cu adevărat critic, pierzând acasă în ultima etapă de Premier League în fața lui Fulham și riscând tot mai mult să nu prindă loc de Champions League pentru viitorul sezon. În plus Jurgen Kloppe blestemat să aibă mereu multe absențe iar unele chiar sunt importante: atacantul Firmino, fundașii Matip, van Dijk, Gomez, mijocașul Henderson, ceea ce face foarte anevoioasă alcătuirea unei formule de joc competitive. Francezul Clement Turpin va arbitra.

Manchester City – Monchengladbach

Şi acest al doilea meci va avea loc tot pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, făcând astfel ca toate cele patru confruntări germano-engleze să fie găzduite de capitala Ungariei, pentru că tot aici s-au jucat ambele manşe din Liverpool – Leipzig. Partida pleacă de la un liniştitor 2-0 în favoarea oamenilor lui Pep Guardiola, care se pot considera deja calificaţi în sferturile de finală.

Monchengladbach se află într-o perioadă foarte proastă, cu cinci înfrângeri consecutive în Bundesliga şi moralul jucătorilor este foarte scăzut. Manchester City defilează în Premier League, îndreptându-se în galop spre al treilea titlu din ultimele patru sezoane. Foarte probabil că Pep Guardiola nu va trimite pe teren toată garnitura de elită şi că va acorda spaţiu şi unor jucători cu minute mai puţine, dar şi aşa Borussia pare o victimă sigură.

Real Madrid – Atalanta

Meciul pleacă de la scorul de 1-0 în favoarea spaniolilor, victorie la limită reuşită la Bergamo, însă calificarea nu este încă jucată. Atalanta este o echipă ofensivă cu un ridicat potenţial la finalizare, care oricând poate înscrie cu mare uşurinţă, pentru că are jucători de calitate în avanposturi: Ilicic, Zapata sau Muriel. Real Madrid nu este o echipă cu apărare impenetrabilă şi trebuie să fie foarte atentă la contrele oaspeţilor.

De la Real va lipsi omul care asigură zona centrală în faţa apărării, brazilianul Casemiro, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Şi Atalanta îl are suspendat pe Freuler, pentru cartonaşul roşu primit în tur şi de asemeni va mai lipsi un jucător important de la mijloc, Hatebour. Antrenorul Gasperini a declarat că echipa sa va juca pe atac, sperând să poată întoarce handicapul din tur.

Bayern Munchen – Lazio

Este practic o formalitate această partidă, după succesul categoric cu 4-1 reuşit de deţinătoarea trofeului în meciul tur, la Roma. Lazio nu mai poate emite nici un fel de speranţe, motiv pentru care antrenorul Simone Inzaghi a şi declarat că nu va convoca toţi titularii, pentru că de acum înainte meciurile de campionat devin prioritate şi logic nu are motive să folosească jucători importanţi.

Este posibil ca şi Bayern să adopte aceeaşi atitudine şi să vedem pe teren o parte dintre jucătorii folosiţi mai puţin de Hans Flick până acum. Ne aşteptăm însă la un meci deschis, de atac, de ambele părţi, pentru că presiunea rezultatului a fost înlăturată de la meciul tur şi nu rămâne decât să se joace relaxat de ambele părţi.

Chelsea .- Atletico Madrid

Este clar capul de afiş şi pentru returul optimilor, chiar dacă londonezii au reuşit să câştige prima manşă care a avut loc pe Arena Naţională, la Bucureşti. Asta pentru că echipa lui Diego Simeone este o maestră a contraatacurilor şi faptul că acest al doilea meci are loc pe terenul lui Chelsea, Stamford Bridge, nu reprezintă neapărat un mare avantaj pentru echipa lui Thomas Tuchel, pentru că se va desfăşura fără spectatori.

Ambele echipe au făcut 0-0 în ultima etapă de campionat: Chelsea la Leeds, unde a dominat steril, fără prea multe ocazii şi Atletico pe terenul lui Getafe, într-un derby de Madrid, în care oamenii lui Simeone au avut şi om în plus, dar portarul gazdelor, Soria, a fost de netrecut. Atletico şi-a recuperat toţi jucătorii importanţi şi nu uită cum a învins sezonul trecut pe Liverpool chiar pe Anfield Road.

 

ADVERTISEMENT