Fotbal international

Live Blog Champions League, „sferturi” retur. Nu a fost loc de surprize la Liverpool și Dortmund

14.04.2021 | 23:55
Live Blog Champions League sferturi retur Nu a fost loc de surprize la Liverpool si Dortmund
ADVERTISEMENT

PSG și Chelsea s-au calificat cu emoții în semifinalele Ligii Campionilor, datorită golurilor marcate în deplasare, după ce au pierdut cu același scor, 0-1, returul de pe teren propriu cu Bayern, respectiv FC Porto.

Și în partidele programate miercuri au fost respectate calculele hârtiei, doar Manchester City tremurând puțin în prima repriză de la Dortmund. Real Madrid a fost dominată clar la Liverpool, dar a scăpat fără gol primit și a acces în penultimul act datorită victoriei la două goluri obținută în meciul tur.

ADVERTISEMENT

Astfel, în semifinale vom avea PSG – Manchester City și Chelsea – Real Madrid, turul fiind programat pe 27/28 aprilie, iar returul pe 4/5 mai.

Programul sferturilor de finală retur din Champions League

Miercuri, 14 aprilie

  • Liverpool – Real Madrid 0-0 / în tur 1-3 – VEZI VIDEO

Min. 2: Salah ratează o ocazie imensă, chiar în debutul meciului. Singur cu portarul Courtois, trage în acesta din 7-8 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 10: Courtois scoate de sub bară șutul lui Milner din afara careului.

Min. 20: Șutul lui Benzema, deviat de un apărător al lui Liverpool, lovește bara porții lui Alisson.

Min. 47: Firmino șutează puternic, la colțul scurt, dar Courtois respinge.

  • Borussia Dortmund – Manchester City 1-2 (Bellingham 15 /  Mahrez 55 pen., Foden 75) / în tur 1-2 – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Min. 15: GOOOL DORTMUND! Jude Bellingham a profitat de un şut blocat de apărarea lui Manchester City şi a trimis balonul cu latul în stânga lui Ederson, al cărui plonjon a fost inutil.

Min. 25: Manchester City e aproape de egalare, dar șutul lui De Bruyne de la marginea careului mare lovește transversala.

ADVERTISEMENT

Min. 32: Bellingham respinge o minge de pe linia porții la șutul lui Gabriel Jesus.

Min. 55: GOOOL MANCHESTER CITY! Mahrez restabilește egalitatea dintr-un penalty acordat pentru un henț în careu comis de Emre Can.

Min. 75: GOOOL MANCHESTER CITY! Oaspeții rezolvă situația calificării prin Foden, care înscrie cu un șut de la 16 metri, ușor lateral dreapta, pe colțul scurt.

Marţi, 13 aprilie

  • PSG* – Bayern Munchen 0-1 (Choupo-Moting 40) / în tur 3-2 – VEZI VIDEO

Min. 27: Neymar scapă singur cu Neuer, dar din 7-8 metri șutează în portarul german și balonul iese în corner.

Min. 37: Șutul lui Neymar de la 16 metri lovește transversala.

Min. 39: Excelent lansat de Draxler, Neymar scapă singur cu Neuer, dar trimite în bară din 7-7 metri.

Min. 40: GOOL BAYERN! Choupo-Moting deschide scorul și Bayern începe se spere la calificare.

  • Chelsea* – FC Porto 0-1 (Taremi 90+4) / în tur 2-0 – VEZI VIDEO

Min. 90+4: GOOOL FC PORTO! Taremi a înscris un gol absolut fabulos, din foarfecă, dar a fost prea târziu pentru FC Porto pentru a mai putea întoarce soarta calificării.


Autocarul lui Real a fost atacat cu pietre la Liverpool

UPDATE, 14 aprilie, ora 21:20 / Incident reprobabil petrecut la Liverpool, cu puțin timp înaintea partidei cu Real Madrid. Autocarul oaspeților a fost atacat cu pietre de fanii echipei gazdă. Un geam a fost spart, dar din fericire nicio persoană nu a fost rănită.


Real Madrid, cazată la hotelul „Titanic”

UPDATE, 14 aprilie, ora 08:50 / După 3-1 la Madrid, Real se va lupta la Liverpool pentru calificarea în semifinale. Pentru partida de pe Anfield, „galacticii” s-au cazat la hotelul „Titanic”, meciul din această seară urmând a se disputa la 109 ani distanță de la scufundarea vasului cu același nume.

Campioana Spaniei a ajuns la hotelul marți, 13 aprilie, iar fotbaliștii lui Zidane par total lipsit de superstiții. În prima manșă, rezultatul final a fost stabilit de Vinicius, cu o dublă, și Asensio, care au marcat pentru Real Madrid, în timp ce pentru pentru trupa lui Klopp a înscris Salah.


Jadon Sancho ratează returul cu Manchester City

UPDATE, 13 aprilie, ora 12:23. Jadon Sancho, una dintre vedetele Borussiei Dortmund, va rata meciul retur împotriva lui Manchester City, în sferturile Ligii Campionilor. Englezul s-a accidentat şi este indisponibil. Marco Reus şi Mats Hummels sunt şi ei incerţi.

„Avem câţiva fotbalişti accidentaţi, va trebui să aşteptăm antrenamentul din seara asta (marţi – n. r.) ca să vedem cine va putea juca. Mats Hummels şi Marco Reus au trebuit înlocuiţi în meciul de sâmbătă. Pentru Jadon nu va fi suficient, nu va juca. Credem în calificare, dar nu ajunge doar credinţa. În tur, am arătat că putem face faţă unei echipe de cel mai înalt nivel. Am pierdut însă şi trebuie să marcăm un gol, deci nu va fi de ajuns să ne concentrăm doar asupra apărării. Cuvintele cheie pentru mâine sunt: să muncim mult şi să fim îndrăzneţi“, a declarat antrenorul Borussiei, Edin Terzic.


Sergio Ramos, pozitiv la noul coronavirus!

UPDATE, 13 aprilie, ora 12:23. Căpitanul celor de la Real Madrid, Sergio Ramos, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Este al 7-lea jucător al “galacticilor” care a fost depistat pozitiv în acest sezon. Sergio Ramos a lipist ultimele trei meciuri ale “galacticilor” din cauza unei accidentări, însă recuperarea va fi îngreunată de infectarea cu COVID-19. Fundașul intră în izolare pentru următoarele 10 zile și nu va putea face recuperare.


Marquinhos ar fi putut ajunge la Barcelona pentru 3.000.000 de euro

UPDATE, 12 aprilie, ora 23:59 / Fundașul echipei PSG, Marquinhos, ar fi putut ajunge la Barcelona înainte să semneze cu AS Roma, dar Andoni Zubizarreta nu s-a arătat interesat de aducerea brazilianului și prețul era unul modic: trei milioane de euro.

Conform cotidianului As, omul de afaceri Andre Cury, care lucrează pentru catalani în America de Sud și care a ajutat la transferurile lui Neymar, Ronaldinho și Arthur, a dezvăluit că l-a propus pe Marquinhos oficialilor Barcelonei.

”Barca a fost cea mai bună echipă de pe planetă. Din cauza lui Andoni Zubizarreta nu s-a făcut transferul lui Marquinhos de la Corinthians pentru trei milioane de euro. Tot el l-a ratat și pe Oscar, pentru care Internacional Porto Alegre cerea șapte milioane de euro”, a spus Cury.


Desigur, polul interesului va converge în special asupra a două confruntări ca urmare a rezultatelor consemnate în tur. Manchester City, mare favorită în faţa Borussiei Dortmund, abia s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-1, printr-un gol marcat în finalul meciului, iar PSG a profitat din plin de absenţa golgeterului Lewandowski pentru a reuşi, cum a scris presa franceză, crima perfectă la Munchen.

În schimb, Chelsea şi-a deschis larg uşile spre semifinale după victoria din primul joc cu Porto, iar Real Madrid pare a fi momentan o echipă superioară ca organizare tactică lui Liverpool, iar avansul de două goluri din tur ar putea fi suficient pentru revenirea galacticilor în careul de aşi din 2018 încoace.

Live stream Chelsea – Porto în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Partida are loc, ca şi în tur, la Sevilla, pe stadionul Sanchez Pizjuan. Chelsea nu are nici un absent, lucru absolut senzaţional, în timp ce la Porto lipsesc patru, dintre care Costa şi Marcano erau piese importante. Antrenorul Sergio Conceicao a declarat că echipa sa va risca totul pe cartea atacului, convins că poate întoarce rezultatul.

Thomas Tuchel a fost foarte mulţumit de reacţia elevilor săi la ultimul meci de campionat, în care au câştigat cu Crystal Palace, după ce cu o altă etapă înainte, premergătoare partidei tur cu Porto, şocase întreaga Anglie cu eşecul de proporţii suferit acasă, 2-5 cu West Bromwich. Evoluţia din ultima etapă face din Chelsea o mare favorită la semifinale.

Live stream PSG – Bayern Munchen în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Partida tur, de la Munchen, jucată pe ninsoare, a fost câştigată de francezi cu 3-2, deşi Bayern a avut o posesie zdrobitoare şi a ratat foarte multe ocazii. Acum, la Paris, misiunea deţinătorilor trofeului în faţa echipei pe care au învins-o în finala de la Lisabona este una aproape imposibilă, pentru că Hansi Flick nu ştie practic pe cine va putea trimite pe teren.

PSG îi are out pe Marquinhos, Verratti, Kurzawa, Bernat, Icardi, dar pentru toţi aceştia, poate mai puţin pentru Marquinhos, există soluţii. La Bayern, 1-1 acasă în ultima etapă cu Union Berlin, însă e o situaţie teribilă. Nu lipseasc doar golgeterul Lewandowski şi Gnabry, ci şi Goretzka, Jerome Boateng, Coman, Sule, iar Lucas Hernanadez este incert. Practic dintre oamenii grei au rămas Neuer, Alaba, Kimmich, Sane şi Thomas Muller.

Live stream Liverpool – Real Madrid în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Meciul începe de la 3-1 pentru spanioli, scor care a repetat, de astă dată fără Sergio Ramos pe teren la Real, dar cu Salah la “cormorani”, care a şi marcat, scorul finalei din 2018 în care s-a impus echipa lui Zinedine Zidane. Este o diferenţă importantă, dar la Liverpool există în memorie acel fenomenal 4-0 cu Barcelona, după 0-3 pe Camp Nou, deci ideea că se poate e bine conturată.

Liverpool va avea aceleaşi absenţe, Henderson, Matip, Gomez, van Dijk, Origi şi posibil Philips. La Real problemele defensive se accentuează, pe lângă Sergio Ramos şi Varane, bine înlocuiţi de Militao şi Nacho, s-a rupt şi fundaşul dreapta de conjunctură Lucas Vasquez, titularul Dani Carvajal fiind şi el indisponibil. Iar la mijloc, Valverde este incert. Real vine cu tonus excelent după succesul din El Clasico.

Live stream Borussia Dortmund – Manchester City în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Meciul începe de la un scor foarte strâns de 2-1, care conferă şanse importante echipei germane. Aceasta a jucat foarte bine la Manchester şi ar fi putut scoate chiar un egal.

Borussia a fost destul de periculoasă, a arătat o bună organizare tactică şi a surprins plăcut. Manchester City a plimbat enorm mingea, a şi ratat vreo două mari situaţii, dar continuă să rămânâ marea favorită a bookmakerilor la calificare, la experienţa superioară pe care o are.

ADVERTISEMENT