Fotbal international

Live Blog CM al Cluburilor 2021. Bayern este noua campioană! Bavarezii al 6-lea trofeu într-un an

11.02.2021 | 22:01
Live Blog CM al Cluburilor 2021 Bayern este noua campioana Bavarezii al 6lea trofeu intrun an
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial al cluburilor are loc în Qatar, ca un fel de examen pregătitor al turneului final al CM de fotbal 2022, care va fi organizat în această ţară. A început pe data de 1 februarie şi se va încheia pe 11 februarie.


Bayern Munchen a câștigat CM al cluburilor

UPDATE, 11 februarie, ora 21:55 / Echipa germană Bayern Munchen a câștigat Campionatul Mondial al cluburilor, după ce a învins, în finală, scor 1-0, formația mexicană Tigres, prin golul marcat de Benjamin Pavard (61).

ADVERTISEMENT

Bavarezii câștigă pentru a doua oară în istorie competiția, după succesul din 2013, și își trec în palmares al șaselea trofeu în ultimele opt luni (titlul în Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, Champions League și Supercupa Europei).

Bayern Munchen – Tigres 1-0 (Pavard 61)


Al Ahly s-a impus în finala mică de la CM al cluburilor

UPDATE, 11 februarie, ora 19:12 / Echipa egipteană Al Ahly a învins formația braziliană Palmeiras, scor 3-2 după loviturile de deprtajare, în finala mică de la Campionatul Mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT

Penalty-ul decisiv a fost ratat de Felipe Melo, fost jucător la Inter Milano, Juventus, Fiorentina sau Galatasaray.


Probleme pentru Bayern înainte de finala CM al Cluburilor: Thomas Muller are COVID!

UPDATE, 11 februarie, ora 13:35 / Probleme pentru Bayern Munchen înaintea finalei de azi cu Tigres, de la Campionatul Mondial al Cluburilor: Thomas Muller a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus efectuat înaintea antrenamentului oficial de miercuri și a fost imediat izolat de restul delegației.

ADVERTISEMENT

Muller este al treilea jucător al lui Bayern depistat cu coronavirus în ultima vreme, după Leon Goretzka și Javi Martinez, care nici măcar nu au făcut deplasarea în Qatar.


Bayern s-a calificat în finală

UPDATE, 8 februarie, ora 20:54 / Bayern Munchen s-a calificat în finala Campionatului Mondial al cluburilor, după o victorie lejeră cu egiptenii de la Al Ahly, scor 2-0. Golurile au fost marcate de Robert Lewandowski (17, 86).

ADVERTISEMENT

În ultimul act, bavarezii vor întâlni formația mexicană Tigres.Partida va avea loc joi, 11 februarie, de la ora 20:00.

aah


Tigres este prima finalistă

UPDATE, 7 februarie, ora 22:01 / Tigres este prima finalistă a competiției din Qatar. Formația condusă de Ricardo Ferretti s-a impus cu 1-0 în partida disputată cu Palmeiras. Singurul gol al partidei a fost marcat de Pierre Gignac în minutul 54, din penalty.


Al-Duhail a câștigat meciul pentru locul 5

UPDATE, 7 februarie, ora 19:32 / Primul meci al zilei de duminică de la Campionatul Mondial al Cluburilor, cel pentru locurile 5-6, le-a adus față în față pe Al-Duhail, din Qatar și pe sud-coreenii de la Ulsan Hyundai. Victoria a revenit reprezentantei țării organizatoare, care s-a impus cu scorul de 3-1. Edmilson Junior a deschis scorul pentru qatarezi, în minutul 25.

Gruparea asiatică a egalat în minutul 62 prin Bit-Garam Yoon, dar bucuria lor a fost de scurtă durată. Patru minute mai târziu Mohammed Muntari a dus-o din nou în avantaj pe Al-Duhail, iar în minutul 82 Ali Almoez a stabilit scorul final.


ȘTIRE INIȚIALĂ 7FEBRUARIE, ora 15:33

Campionatul Mondial al Cluburilor a ajuns la ediția a 17-a

Aceasta este cea de-a 17-a ediţie a acestei competiţii. La CM al Cluburilor participă câştigătoarele cupelor continentale, respectiv şase confederaţii. Însă formaţia neozeelandeză Auckland City, reprezentanta Oceaniei,  a anunţat retragerea ca urmare a problemelor apărute la club cu pandemia de coronavirus, care i-a obligat pe jucători să intre în carantină.

Cum de fiecare dată la CM al Cluburilor participă şi o echipă din ţara gazdă a competiţiei, aceasta dând un baraj cu reprezentanta Oceaniei, forfait-ul celor de la Auckland a venit ca o mănuşă pentru qatarezii de la Al Duhail, care au intrat astfel direct în faza sferturilor de finală.

CM al Cluburilor 2021 Live Stream pe TVR2

Până la această oră au avut loc deja meciurile din cadrul sferturilor de finală. Mexicanii de la Tigres, aflaţi pentru prima dată la un CM al Cluburilor, s-au impus cu 2-1 în faţa lui Ulsan Hyundai, din Coreea de Sud, câştigătorii ultimei ediţii a Ligii Campionilor Asiei, prin dubla francezului Gignac. Campionii Africii, egiptenii de la Ah Ahly Cairo, au urcat şi ei în semifinale după succesul la limită, 1-0, în faţa lui Al Duhail.

Competiţia însă abia de acum captează interesul şi o puteţi viziona în exclusivitate pe programul TVR 2, dar şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK, odată cu intrarea în semifinale, acolo unde de fiecare dată, conform regulamentului, au fost calificate direct campioanele Europei şi Americii de Sud, respectiv în acest an Bayern Munchen şi formaţia braziliană Palmeiras.

Semifinale de mare interes

Duminică, 7 februarie şi luni, 8 februarie, se vor juca semifinalele. Palmeiras va întâlni echipa mexicană Tigres într-un foarte interesant duel al continentelor sud-american şi respectiv al Americii de Nord şi Centrale. Două echipe debutante la competiţie, brazilienii încheind de puţină vreme finala Copei Libertadores, câştigată absolut dramatic în faţa compatrioţilor de la Santos.

Luni, 8 februarie, Bayern Munchen va juca în compania lui Al Ahly, acesta fiind considerat de către foarte multă lume doar un meci de antrenament înaintea marii finale, pe care toată lumea o vrea în compania lui Palmeiras.

Bayern Munchen a mai câştigat trofeul în 2013

Dintre toate echipele participante, doar bavarezii au mai reuşit să câştige trofeul, la singura lor prezenţă de până acum, în 2013, când au întâlnit în finală echipa marocană Raja Casablanca, reprezentanta continentului negru.

Până acum, Real Madrid de patru ori, Barcelona de trei ori, Corinthians de două ori, Bayern Munchen, Liverpool, Sao Paolo, Internacional, Milan, Inter şi Manchester United câte o dată au reuşit să câştige trofeul. Ultima finală a fost cea din 2019 şi a însemnat succesul lui Liverpool cu 1-0 în faţa brazilienilor de la Flamengo.

ADVERTISEMENT
Tags: