Fotbal international

LIVE BLOG U Craiova – AEK Atena în turul 3 preliminar Europa League. Oltenii vor să copieze CFR-ul. “Este un exemplu bun!”

LIVE BLOG U Craiova  AEK Atena in turul 3 preliminar Europa League Oltenii vor sa copieze CFRul Este un exemplu bun

Meciul dintre AEK Atena și Universitatea Craiova se joacă în manșa retur din turul 3 preliminar al Europa League, joi, 15 august, ora 21.00. Turul a fost câștigat de formația din Grecia, scor 2-0, pe stadionul “Ion Oblemenco”.

UPDATE, 14 august, ora 15.30. Sorin Cârţu a vorbit despre meciul pe care Universitatea Craiova îl joacă în Grecia, cu AEK, în turul 3 preliminar al Europa League. “M-aş bucura să realizăm şi noi un rezultat de excepţie. Plecăm cu şansa a doua, cu şanse mai mici, dar în fotbal orice este posibil. Ca să realizezi, trebuie să crezi şi să ai încredere în capacitatea ta, să îţi propui acest lucru şi să faci ceea ce a făcut CFR. Avem obiceiul ăsta să ne uităm cum joacă Barcelona, cum joacă Real, cum joacă Bayern, dar nu ne uităm aproape la noi, la echipele noastre. CFR este un exemplu bun. Scenariu de Hitchcock. Dacă te duceai la un film cu un asemenea scenariu zicei că nu se poate întâmpla aşa ceva. Bravo lor! E un exemplu bun şi noi ne gândim la ceea ce am putea face. Diferenţa dintre CFR şi Celtic este cam aceeaşi dintre noi şi AEK. Se poate întoarce un 2-0? Orice este posibil în fotbal, doar că trebuie să munceşti mult, să crezi, să fii pregătit de orice moment al jocului, să ai noroc când trebuie. Şi CFR a avut nişte momente când a avut şansă”, a declarat Sorin Cârţu la plecarea spre Grecia.


UPDATE, 14 august, ora 10.15. Delegația Universității Craiova a plecat spre Atena, acolo unde mâine, de la ora 21.00, va avea loc partida retur cu AEK Atena.

? Știința decolează spre Atena!#AsaELaCraiova#StiintaInEuropa#SustineStiinta

Gepostet von Universitatea Craiova am Dienstag, 13. August 2019


UPDATE. 12 august, ora 18.26. Mihai Bălaşa a efectuat primul antrenament alături de noua sa echipă. La Craiova, fotbalistul venit de la FCSB va purta tricoul cu numărul 33.


UPDATE, 8 august, ora 22.25. FANATIK a aflat că Mihai Bălaşa a semnat un contract valabil pe trei ani de zile cu Craiova! Urmează ca şi Tiago Ferreira să semneze cu FCSB, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, în cursul zilei de vineri.

Mihai Bălaşa a semnat cu U Craiova
Mihai Bălaşa a semnat cu U Craiova

UPDATE, 8 august, ora 21:32 / Mihai Bălașa a venit la meciul U Craiova – AEK Atena, luând loc în lojă. După meci, fundașul transferat la Craiova după un schimb cu Thiago Ferreira la FCSB a mers la vestiare pentru a-și întâlnii noii colegi. Nu doar Bălașa a fost prezent la meci, ci și Thiago Ferreira. De altfel, Mateiu a recunoscut că fundașul își va lua rămas bun de la colegi după acest joc.


UPDATE, 8 august, ora 20:18 / Corneliu Papură, antrenor U Craiova: „Regertul acestei partide este faptul că nu am marcat. Ne-a lipsit inspirația în fața porții. E păcat, nu meritam să nu înscriem. Însă putem marca acolo, mergem să jucăm. Trebuie să rămânem concentrați, orice e posibil în fotbal. La primul gol ne-au prins pe o contră. Sunt jucători cu experiență la ei. Au profitat din plin de orice șansă. Am un sentiment de frustrare că nu am avut public. Nu pierdeam dacă aveam suporterii alături. Bălașa e transferul pe care nu l-am dorit și pe care l-am luat. Mai suntem în discuții și cu alți jucători”


UPDATE, 8 august, ora 19:20 / U Craiova a pierdut cu 0-2 partida jucată pe teren propriu cu AEK Atena, scor 0-2, golurile fiind marcate de Mantalos (60) și Livaja (85). Aici ai desfășurarea completă a meciului.


UPDATE, 8 august, ora 19:20 / Copiii şi-au ocupat locurile în tribuna stadionului “Ion Oblemenco” şi au cântat imnul clubului înainte de startul meciului cu AEK Atena. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS ÎN GALERIA FOTO.


UPDATE, 8 august, ora 18:46 / Jucătorii lui AEK Atena vor purta tricouri speciale la meciul tur cu U Craiova. Oficialii clubului au anunţat pe site-ul oficial că pe echipamentul de joc va fi inscripţionat “Make a Wish”, numele unei campanii care stânge fonduri pentru copiii care suferă de boli incurabile.

Tricourile pe care jucătorii lui AEK Atena le vor purta în meciul cu U Craiova
Tricourile pe care jucătorii lui AEK Atena le vor purta în meciul cu U Craiova

UPDATE, 8 august, ora 17.42. Primele grupuri de copii au ajuns la stadion. Jandarmii nu au făcut rabat de la dispoziţiile primite şi, împreună cu stewarzii, i-au controlat amănunţit pe micii suporteri olteni.


UPDATE, ora 16:05 / AEK Atena a anunţat ce jucători vor face parte din lotul pentru dubla cu U Craiova. Milos Deletic a fost scos de pe lista UEFA şi înlocuit cu Nenad Krsticic. Fotbalistul care va rata meciurile cu Ştiinţa a jucat pentru Săgeata Năvodari în sezonul 2013-2014, când dobrogenii au evoluat în prima ligă din România. În stagiunea următoare, sârbul a evoluat la Academica Argeş, echipă care este cunoscută în prezent sub numele de Academica Clinceni.

Lotul lui AEK Atena pentru dubla cu U Craiova
Lotul lui AEK Atena pentru dubla cu U Craiova

LIVE BLOG Craiova – AEK Atena în turul 3 preliminar Europa League

Partida tur, din data de joi, 5 august, de la ora 19:15, se va juca fără spectatori, după ce o brichetă l-a lovit pe Arnold Hunter, arbitrul de centru de la returul cu Honved, iar o petardă a explodat chiar lângă el, meciul fiind terminat de rezerva sa. Jocul din Bănie va fi televizat de canalele Digi Sport 1 şi Look Plus.

Craiova are în faţă un obstacol de top. AEK Atena este unul dintre cluburile de frunte din Grecia, care a jucat sezonul trecut în grupele Champions League, dar războiul a fost prea mare pentru echipa care  a ieșit campioană în fața lui PAOK Salonic, fosta echipă a lui Răzvan Lucescu, doar ca urmare a penalizării aplicate de federația elenă celor din Salonic. AEK are suporteri nebuni, ceva obișnuit pentru fotbalul din Grecia, unde partidele jucate fără spectatori au devenit o banalitate. Nici returul cu Craiova nu va fi altfel, pentru că UEFA a dictat două etape de suspendare a stadionului lui AEK după incidentele de la meciul cu Ajax.

LIVE BLOG Craiova – AEK Atena. Craiova va juca totuși cu spectatori meciul cu AEK după incidentele de la partida cu Honved

S-a cerut demisia antrenorului Corneliu Papură

Problema mai serioasă este însă calitatea jocului prestat de echipa pregătită de Corneliu Papură. Alb-albaștrii s-au chinuit efectiv cu Honved, un adversar extrem de modest ca exprimare tehnică, dar foarte disciplinat tactic. Atacurile se construiesc greu, fazele de poartă sunt puține și pare foarte clar că echipa nu are identitate, nu arată ceea ce poate cu adevărat. Eșecul de la Sibiu, primul din campionat în acest sezon, vine să întărească ideea că gruparea din Bănie joacă la acest moment un fotbal de slabă calitate. Suporterii și-au pierdut răbdarea și au cerut deja de mai multe ori demisia lui Corneliu Papură.

Pentru a spera la un rezultat pozitiv la meciul tur cu AEK e mare nevoie să se schimbe ceva și imediat în acest stil de joc. Trebuie un pressing mai agresiv și mai multă verticalizare a jocului. Oltenii cred că pot da lovitura, însă pentru asta trebuie să fie foarte atenți în apărare și mult mai rapizi. Craiova și-a recuperat majoritatea jucătorilor accidentați și spre deosebire de FCSB are cei mai buni jucători la dispoziție.