Fotbal international

LIVE BLOG U Craiova – Honved Budapesta preliminarii Europa League. Oltenii, calificare în fața a peste 25.000 de suporteri. Toate reacțiile FOTO+VIDEO

LIVE BLOG U Craiova  Honved Budapesta preliminarii Europa League Oltenii calificare in fata a peste 25000 de suporteri Toate reactiile FOTOVIDEO

Craiova a jucat în turul 2 preliminar al Europa League cu echipa Honved Budapesta din prima divizie a campionatului Ungariei. Honved, echipa de care trecea Steaua din 1986 în turul 2 în drumul ei spre cea mai mare izbândă din fotbalul românesc, câştigarea Cupei Campionilor Europeni, Honved-ul lui Lajos Detari, este astăzi doar o echipă decentă în Ungaria, fără performanţe deosebite, în umbra unor MOL Vidi Fehervar sau a rivalei Ferencvaros. În tur, Universitatea Craiova a terminat la egalitate cu Honved, scor 0-0, iar returul a fost unul de foc! Oltenii s-au calificat în turul 3 preliminar al Europa League după un meci nebun pe Ion Oblemenco, scor 0-0 (3-1 după loviturile de la 11 metri). Partida nu a fost lipsită de incidente! Jucătorii s-au luat la bătaie repriza a doua din prelungiri, iar arbitrul a fost lovit cu o brichetă în cap și meciul a fost oprit timp de 30 de minute.


UPDATE, 1 august, ora 23.05. Corneliu Papură (antrenor Universitatea Craiova): “Era păcat ca o astfel de echipă să nu meargă mai departe. Să sperăm că o să avem suporterii pe stadion la meciul cu AEK de acasă. Suporterii noștri sunt vulcanici. Pigliacelli era ultimul pe listă la executat penalty, la fel și Bancu. Meciul ăsta a fost Mirko în prim plan, dar toți au făcut un meci bun. Vreau să reamintesc că am avut un meci greu în urmă cu patru zile, cu o echipă mult mai bună decât cea din seara asta. Avem cel mai bun preparator fizic din țară. Jucăm din 3 în 3 zile și jucătorii rezistă foarte bine. La Craiova trebuie să câștigi mereu. La primul pas greșit cu siguranță o să fim criticați. Asta e tipic pentru noi”.


UPDATE, 1 august, ora 23.00. Alex Ioniță (atacant Universitatea Craiova): “Ne doream foarte mult să ajungem în turul 3. Sper să facem un meci bun cu AEK și să ajungem în play-off. S-a adunat oboseala, dar nu trebuie să dăm vina pe asta. Important e că am reușit să ne calificăm. Trebuie să vedem unde nu am jucat bine și să ne punem la punct pentru următoarele meciuri. Am executat primul pentru că am mai ratat un penalty în trecut. Cred că portarul lor nu ne știa execuțiile. Mă bucur că arbitrul a decis să mergem la loviturile de departajare.”


UPDATE, 1 august, ora 22.55. Alex Cicâldău (mijlocaș Universitatea Craiova): “Un meci cu foarte multe întâmplări. Mă bucur că am obținut calificarea, chiar dacă a fost după loviturile de la 11 metri. Am văzut că arbitrul s-a întins pe jos, iar apoi am auzit tot felul de discuții.  Ne-a afectat incidentul, dar mă bucur că am executat bine loviturile de la 11 metri. Am meritat mai mult să câștigăm. AEK este o echipă mai puternică, dar trebuie să ne refacem bine și să ne gândim la următorul meci din Liga 1. Trebuie să avem grijă la recuperare”.


UPDATE, 1 august, ora 20:27. Organizatorii au anunțat că pe stadion sunt 22.134 de spectatori. Publicul își încurajează frenetic favoriții, fiind cea mai mare asistență de pe “Ion Oblemenco”


UPDATE, 1 august, ora 19:46. Incidente în tribune la Craiova. Fanii maghiarilor au intrat în conflict cu oltenii. În peluză s-au aprins torțe.

VEZI VIDEO:

Incidente in Banie! Ungurii au sarit la bataie! Detalii pe www.fanatik.ro

Gepostet von Fanatik.ro am Donnerstag, 1. August 2019



UPDATE, 1 august, ora 18.00. Suporterii lui Honved au fost aduși la stadionul Ion Oblemenco cu două ore înainte de meci.

Suporterii lui Honved pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova

UPDATE, 1 august, ora 10:48 / Jucătorii lui Honved Budapesta au efectuat miercuri antrenamentul oficial înainte de returul cu U Craiova. Imediat după ce au ieşit pe teren, fotbaliştii antrenaţi de Giuseppe Sannino s-au plâns de căldură. “E ca în saună”, a spus Dorde Kamber, căpitanul maghiarilor. “Stadionul este impresionat când nu sunt spectatori în tribune. Când este full, cei peste 30.000 de suporteri îşi împing jucătorii de la spate. La precedentul meci european, cu Sabail, au fost 15.700 de fani la meci şi nu ar surprinde dacă la meciul cu Honved vor fi şi mai mulţi”, au scris cei de la Honved pe site-ul oficial al clubului.


UPDATE, 31 iulie, ora 20:27 / Suporterii Universității Craiova vor umple stadionul Ion Oblemenco la meciul retur cu Honved Budapesta din turul doi preliminar al Europa League. Până în acest moment s-au vândut 10.000 de bilete, la care se mai adaugă și cei aproximativ 6.000 de abonați. Oficialii olteni se așteaptă ca mâine seară să vină în jur de 20.000 de spectatori. Biletele se dau doar pe bază de buletin, iar joi, în ziua meciului, ar putea fi nebunie la casele de bilete și la porțile de acces în stadion. Ungurii vor fi susținuți de 200 de fani, deși solicitaseră în primă fază 1.000 de bilete. Suporterii Craiovei au mers la ultimul antrenament al elevilor lui Corneliu Papură și au făcut spectacol. Jucătorii i-au aplaudat și au cântat alături de fani.

? Galeria Științei, spectacol la ultimul antrenament dinaintea meciului.#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Gepostet von Universitatea Craiova am Mittwoch, 31. Juli 2019


UPDATE, 31 iulie, ora 18:25. Corneliu Papură a declarat înaintea meciului cu Honved că maghiarii vor rezista cu greu dacă U Craiova va face un meci bun având şi avantajul propriilor fani: “Ne aşteaptă un meci important, împotriva unei echipe agresive şi foarte bine organizată în plan defensiv. Sperăm ca ocaziile pe care le vom crea de această dată să le fructificăm. Să fim mult mai inspiraţi în faţa porţii şi să reuşim să înscriem. Important este să fim bine fizic şi mental. Indiferent cum se desfăşoară jocul să fim foarte atenţi, nu există favorită în jocuri de genul acesta. Publicul este important, dar ca să avem publicul de partea noastră trebuie să avem un joc bun, un joc, agresivitate şi dăruire fantastică. Atunci cu siguranţă adversarului, indiferent de calibru, îi va fi greu să reziste”, a spus Papură.

Antrenorul oltenilor a mai anunţat transferuri la echipă: “S-au făcut oferte şi sperăm. Cu cât avem un lot mai numeros cu atât mai bine”.


UPDATE, 31 iulie, ora 17.25. Stephane Acka le-a pus gând rău jucătorilor de la Honved Budapesta. Acesta a vorbit despre rivalitatea româno-maghiară şi le promite fanilor Universităţii Craiova că le va face viaţa un coşmar ungurilor. “Trebuie să îi luăm pe sus, să le dăm şi noi! Suntem motivaţi. Suntem favoriţi. Şi acolo am jucat mai bine. Sper să vedem Atena şi apoi grupele. De trei meciuri nu mai luăm gol şi asta ne dă încredere”, a spus Acka. Acesta a fost completat de Mihai Roman. “Acolo au fost agresivi, într-adevăr, însă noi n-o să ne luptăm cu ei la propriu. Ne luăm revanşa pe teren, jucând un fotbal de calitate”


UPDATE, 26 iulie, ora 14.00. Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova): “Am întâlnit o echipă foarte agresivă. Cred că prea agresivă, iar arbitrul mi s-a părut modest. Cred că nici în Antalya nu ne-a arbitrat un asemenea arbitru. Ne pare rău că nu am câștigat. Am avut două ocazii mari prin Bancu și prin Renato. Puteam să marcăm un gol și meritam să câștigăm. Trebuie să intrăm mult mai bine în teren, iar cel mai greu adversar va fi gazonul nostru. Dacă gazonul va fi unul bun, nu cum a fost în ultima etapă, sigur ne vom califica. Normal că suntem favoriți. Trebuie să ne calificăm. Dacă nu ne calificăm, va fi o rușine”.


UPDATE, 25 iulie, ora 23;08 / Corneliu Papură, antrenor U Craiova: „Am fost neinspirați în fața porții, dar să sperăm că pe viitor vom fi mai inspirați și vom înscrie. E păcat că nu am înscris, pentru că meritam. Important e că am terminat jocul în terenul advers, un joc în deplasare totuși. Și dacă marcam, la fel de periculos e și 1-0. La fotbal trebuie să fii mereu concentrat, pentru că nu știi ce se întâmplă în manșa a doua. Jucăm în fața propriilor suporteri și presiunea pe care o să o punem ar trebui să ne avantajeze


UPDATE, 25 iulie, ora 22:39 / Sorin Cîrțu, director sportive U Craiova, a vorbit după remiza 0-0 cu Honved: „Kelic a avut o mare ocazie de gol. Am avut alte trei ocazii foarte bune în repriza a doua. Bancu e în regulă acum, toți sunt ok din punct de vedere fizic. Arbitrul a văzut că a fost lovit, dar i-a dat doar cartonaș galben după ce a văzut că jucătorul nostru era plin de sânge. Nu pot să înțeleg asta.

Am avut posesie, dar nu am fost inspirați la ultima fază ca să marcăm. Honved a fost agresivă, nu prea ne-a lăsat să pasăm în apropierea careului lor. Eu zic că e un rezultat care ne dă speranțe. Trebuie să rămânem concentrați la maximum. Suntem mai buni decât ei. A fost o căldură incredibilă. Ne-a fost greu nouă în tribună, dar jucătorilor pe teren ” – a spus Sorin Cîrțu la Pro X.


UPDATE, 25 iulie, ora 20:28 / Nicuşor Bancu a fost umplut de sânge după ce s-a ciocnit de David N’Gog în minutul 27. Fotbalistul a primit îngrijiri medicale pe teren şi a putut să continue meciul.


UPDATE, 25 iulie, ora 20:19 / În minutul 17 al meciului de la Gyor, Stephane Acka şi Ivan Lovric s-au ciocnit cap în cap la un corner. Fundaşul oltenilor a avut nevoie de intervenţia medicilor, având arcada spartă. În aceeaşi situaţia s-a aflat şi fotbalistul maghiarilor. Ambii fotbaliştii au putut să revină pe teren.


UPDATE, 25 iulie, ora 19:45. Fanii oltenilor au fost amenințați de forțele de ordine că o să îi lase pe suporterii maghiari să vină peste ei, anunță Sport.ro. Conform sursei citate, jandarmii sunt agresivi cu fanii români. Mai mult, românii au fost controlați până la piele de forțele de ordine.

VEZI VIDEO: 

Suporterii Universitatii controlati pana la piele de fortele de ordine din Ungaria la intrarea in stadion. Imagini in exclusivitate cu fanii descaltati de firma de paza.Cei care au avut curele la pantaloni au ramas fara ele.

Gepostet von Oltenia TV am Donnerstag, 25. Juli 2019


UPDATE, 25 iulie, ora 19:30. Aproximativ 300 de fani olteni vor participa la meciul cu Honved, din turul doi din Europa League. Fanii s-au organizat înainte de meci în afara stadionului din Gyor.

UPDATE, 25 iulie, ora 17:50. Managerul general al celor de la AEK Atena, Miguel Cardoso, se află la Gyor, pentru a urmări partida dintre Honved Budapesta și Universitatea Craiova. Câștigătorea dublei va înfrunta AEK Atena în turul trei preliminar al Europa League. 

, UPDATE, 25 iulie, ora 16.20. Alexandru Mitriță nu i-a uitat pe foștii săi coechipieri și le-a transmis un mesaj de susținere înaintea meciului cu Honved Budapesta. “Vreau să vă spun că îmi este tare dor de voi, de momentele în care am râs și am plâns împreună. Nu uitați că sunteți niște învingători și doar uniți vă puteți atinge țeluri cât mai înalte. Luptați pentru familia alb-albastră, pentru milioanele de suporteri, dar, mai presus de toate, luptați pentru voi. Curaj, ambiție, dăruire și atitudine. Baftă, leilor!”este mesajul postat de Alex Mitriță pe contul său de Instagram.

Mesajul lui Alex Mitriță pentru jucătorii de la Universitatea Craiova

UPDATE, 25 iulie, ora 13.50. FANATIK a aflat că Universitatea Craiova va fi susținută la Gyor, la meciul cu Honved Budapesta, de numai puțin de 250 suporteri olteni. Aceștia au plecat joi dimineața spre Ungaria. Gazdele se așteaptă la 2.500 de spectatori.


UPDATE, 25 iulie, ora 11.20. Vasile Miriuță, antrenorul celor de la Kisvarda, a vorbit despre duelul dintre Universitatea Craiova și Honved Budapesta. “Craiova este favorită, pentru că i-am văzut pe cei de la Honved în două rânduri și pot trage o concluzie. În plus, se va juca și la Gyor. Dacă se desfășura meciul la Budapesta, pe terenul lui Honved, poate era altceva, pentru că fanii lor sunt fanatici. Așa, este în deplasare și pentru Honved, chiar dacă sunt 120 de kilometri între cele două orașe. Honved are un antrenor italian, pe care nu îl știu, dar și mulți jucători din academie. Craiova îi are pe Bancu, pe Vătăjelu, ca să nu mai spun oamenii de atac precum Cicâldău, Roman și Bărbuț. E clar că au prima șansă”, a spus Vasile Miriuță, conform digisport.ro.


UPDATE, 24 iulie, ora 15:34. Turul dintre Honved Budapesta şi U Craiova se va juca pe stadionul “ETO Park” din Gyor. În turul 1 preliminar din Europa League, formaţia din capitala Ungariei a jucat meciul cu Zalgiris Vilnius pe stadionul “Illovszky Rudolf”. Pentru partida cu U Craiova, oficialii lui Honved şi-au dorit ca stadionul “Hidegkuti Nandor” să găzduiască duelul, însă totul a fost dat peste cap din moment ce acolo se turnau scenele unui film. Un bilet pentru meciul Honved Budapesta – U Craiova costă 1.200 de forinţi (aproximativ 18 lei). Arena adversarilor formaţiei lui Corneliu Papură joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Hidegkuti Nandor” din moment ce propria lor arenă este în reconstrucţii.


UPDATE, 24 iulie, ora 12.25. Corneliu Papură și Sorin Cârțu au vorbit la plecarea Universității Craiova în Ungaria, acolo unde are loc partida cu Honved din turul doi preliminar al Europa League. “Important este să facem un meci bun și să venim cu un rezultat bun. (n.r. Plecați ca favoriți?) Absolut deloc. Nu știu cine ne dă favoriți dar nu. Hârtia suportă orice așa că vom vedea ce va fi pe teren. O echipă foarte bine organizată, cu potențial bun. Orice echipă e de bătut, indiferent de numele ei, important este cum ne prezentăm mâine seară, declarativ putem spune orice”, a spus Corneliu Papură pe aeroport, conform telekomsport.ro.

Antrenorul este contrazis de președintele Sorin Cârțu. “În primul rând trebuie să trecem de Honved în dublă manșă și apoi vedem și eventuala partidă cu AEK. 4 meciuri, 4 victorii, chiar sunt de felicitat băieții pentru că au fost meciuri grele. Suntem favoriți zic eu în manșa asta dublă, să vedem. Nu întotdeauna dacă ești favorit ai și rezolvat problema, calificarea”, a mai spus Sorin Cârțu.


LIVE BLOG Craiova – Honved Budapesta turul 2 preliminar Europa League

Nici Craiova nu are anvergura marii echipe a Olteniei din anii 90, celebra Craiova Maxima, care ajungea în semifinalele Cupei UEFA şi era eliminată fără eşec de vestita Benfica Lisabona, doar pe regula golurilor marcate în deplasare, aşa încât putem vorbi de duelul de orgoliu dintre două foste glorii în căutarea luminiţei de la capătul tunelului.

Craiova nu a impresionat în primul tur, când s-a impus cu acelaşi scor, 3-2, în cele două manşe ale disputei cu azerii de la Sabail, la care, ce e drept, a jucat un fotbalist de top mondial,, ghanezul Michael Essien, ajuns la 37 de ani. Craiova arătat multe probleme în apărare, cu un Pigliacelii care nu mai e portarul fantastic din perioada Devis Mangia, cu fundaşi centrali rigizi şi acum, colac peste pupăză, are şi mari probleme de a alcătui un sistem defensiv, din cauza accidentărilor.

Craiova – Honved. Mari probleme pentru Corneliu Papură în apărare

Meciul din Ungaria nu se va juca la Budapesta

Sunt indisponibili trei fundaşi centrali, Stephane Acka, Renato Kelic şi Florin Gardoş, încât devine un adevărat rebus pentru Papură pe cine va folosi pe acest post deosebit de important. Nici tinerii Mihăilă şi Baicu nu sunt apţi, iar situaţia noului venit Alexandru Ioniţă e undeva la limita unui 50-50 dacă va putea fi recuperat.

Prima manşă se va juca în data de 25 iulie, dar nu la Budapesta, ci în oraşul handbalului feminin european, adică la Gyor. Acest lucru poate constitui un uşor avantaj pentru olteni, deşi vor veni destui fani de la Honved la stadion. Honved a trecut în primul tur de lituanienii de la Zalgiris Vilnius, cu 3-1 acasă şi 1-1 în deplasare. Vedeta echipei pregătite de Giuseppe Sannino este un fotbalist format de PSG şi care a jucat la Liverpool, atacantul David N’Gog, mare pericol pentru poarta Craiovei. Returul va avea loc pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova peste o săptămână, adică pe 1 august.