Fotbal international

LIVE BLOG Sabail – Craiova, preliminarii Europa League. Oltenii, debut cu dreptul în cupele europene! Prima reacție a lui Papură. VIDEO

11.07.2019 | 21:21
LIVE BLOG Sabail  Craiova preliminarii Europa League Oltenii debut cu dreptul in cupele europene Prima reactie a lui Papura VIDEO

Joi, 11 iulie, este ziua în care pleacă la drum Craiova lui Corneliu Papură într-o nouă aventură europeană. Adversar este Sabail din Azerbaidjan, primul meci fiind joi, de la ora 19:00, la Baku. De această dată alb-albaştrii din Bănie vor să ajungă cât mai sus în această campanie prliminară a Europa League şi, de ce nu, să obţină intrarea în grupele competiţiei. Până acum cele două precedente nu au fost cu succes pentru olteni, însă au şi avut un ghinion fantastic la tragerea la sorţi, căzând în faţa unor adversari în faţa cărora chiar nu aveau nici o şansă: AC Milan şi RB Leipzig.


UPDATE, 11 iulie, ora 21:21 / În conferința de presă de după victoria cu Sabail, scor 3-2, Corneliu Papură crede că formația sa ar fi putut să înscrie mai multe goluri: ”În ceea ce priveşte jocul cred că am dominat şi am meritat pe deplin victoria. Cred că puteam să înscriem mult mai multe goluri, ne-am creat ocazii destul de mari. Păcat că nu am reuşit. Ce trebuie să remarc este o atitudine bună a jucătorilor mei. În acelaşi timp, pentru clubul meu este prima victorie în cupele europene după 26 de ani. Este un lucru bun, mă bucur foarte mult pentru echipa mea. Din moment ce am înscris trei goluri în deplasare, avem prima şansă în a ne califica. Nu văd altă opţiune. Dar cel mai important lucru este să rămânem concentraţi. Dacă ne considerăm deja calificaţi suntem într-o mare eroare”.

? #LIVE: Conferința de presă de la finalul meciului cu Sabail.#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Gepostet von Universitatea Craiova am Donnerstag, 11. Juli 2019


UPDATE, 11 iulie, ora 20:51 / În finalul meciului cu Sabail, antrenorul Cornel Papură a decis să-l arunce în luptă și pe mijlocașul Ștefan Bairam, în vârstă de 16 ani. Tânărul fotbalist i-a luat locul noului venit Bogdan Vătăjelu și astfel a debutat la Craiova.


UPDATE, 10 iulie, ora 22:26 / Corneliu Papură a dezvăluit că nu se va putea baza pe doi jucători la meciul cu Sabail Baku: ”Să sperăm că vom reîncepe în Europa cu victorie şi apoi calificare. Trebuie să facem un joc bun şi să vedem ce putem rezolva în deplasare. Trebuie să ne acomodăm cu sinteticul de la Sabail. Mihăilă şi Baicu sunt accidentaţi, nu joacă în acest meci, în rest, toată lumea e aptă”. Și președintele Sorin Cârțu este încrezător înaintea meciului din Azerbaidjan: ”Suntem o forță mai mare decât am fost anul trecut. Sunt premise pentru a îndeplini niște obiective mărețe, important este să le exploatăm. Obligatoriu trebuie să trecem și de Sabail și de Honved sau Zalgiris Vilnius”.


LIVE BLOG Sabail – Craiova turul 1 preliminar Europa League

Acum, primul pas în tentativa lor începe din Azerbaidjan. Sigur, în urmă cu câţiva ani un adversar din Azerbaidjan ar fi părut doar un sparring-partner, dar lucrurile s-au schimbat mult între timp şi cea mai puternică echipă din această ţară, Qarabag a ajuns în grupele Champions League, iar o a doua, Gabala, în grupele Europa League.

Aşa încât, deşi numele rivalei din primul tur preliminar pentru Craiova nu e unul foarte cunoscut, Sabail, un fotbal care a dat în ultimii ani echipe în grupele celor două competiţii europene trebuie tratat cu toată seriozitatea. După 28 de etape, Azerbaidjan având acest atuu că se află în plin campionat, Sabail ocupă locul 3, cu 41 de puncte, cinci peste locul 4 Gabala, cu şanse mari de a prinde şi pentru sezonul viitor accesul în preliminarile Europa League.

LIVE BLOG Craiova – Sabail. Corneliu Papură îşi doreşte un start bun în Europa League

Doi jucători din Liga 1 joacă la Sabail

Adversara Craiovei e precum personajul de basm care creşte într-un an cât şapte, pentru că a fost înfiinţată în 2016 şi acum joacă pentru prima dată în cupele europene! În lot îl găsim pe unul dintre foştii mari jucători de la Chelsea ghanezul Michael Essien, acum la 37 de ani, dar şi doi jucători care au trecut prin campionatul nostru, unul chiar pe la Craiova, fundaşul macedonean Tome Kitanovski, iar din această vară a venit şi fostul fundaş de la Pandurii şi Astra, Erico da Silva.

Marele avantaj pentru Sabail îl poate constitui terenul sintetic, pe care joacă toate meciurile, în timp ce Craiova a întâlnit asemenea suprafaţă numai la Chiajna, în Liga 1. Dar elevii lui Corneliu Papură, deşi străbat 3000 de kilometri pentru acest meci, sunt decişi să treacă în turul 2 şi să îşi uşureze misiunea cu un rezultat bun la Baku. Atât partida tur cât şi cea de peste o săptămână, în Bănie, vor fi transmise în direct de Digi Sport 1.

LIVE BLOG Craiova – Sabail. Oltenii vor da ochii cu fostul fundaş de la Pandurii şi Astra, Erico da Silva

Craiova a făcut patru transferuri importante în vară

Craiova nu a făcut multe achiziţii în această vară, dar nici nu a mai lăsat să plece jucători importanţi. Cele patru mutări cu impact sunt revenirea fundaşului Bogdan Vătăjelu de la Sparta Praga şi aducerea sub formă de împrumut a lui Alex Ioniţă de la CFR Cluj şi cumpărarea mijlocaşilor Antoni Ivanov de la Gaz Metan şi Kamer Qaka de la Politehnica Iaşi. Meciul din Azerbaidjan a fost încredinţat maltezului Zammit, iar la bookmakeri Craiova are cotă 1,80 la victorie şi Sabail 4,20.