Fotbal international

LIVE BLOG Cupa Angliei optimi de finală. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Manchester City și Leicester se califică mai departe. Tottenham, eliminată de Norwich. VIDEO

05.03.2020 | 09:01
LIVE BLOG Cupa Angliei optimi de finala Program rezultate informatii de ultima ora Manchester City si Leicester se califica mai departe Tottenham eliminata de Norwich VIDEO
ADVERTISEMENT

Cupa Angliei a avut mereu tradiţia de a-şi programa meciurile întotdeauna în weekend, în locul etapelor de campionat, dar, iată, că în acest sezon partidele care urmează a se desfăşura în cadrul optimilor de finală nu se vor mai juca în weekend, ci pe parcursul a patru zile, începând de luni, 2 martie şi până joi, 5 martie.


UPDATE, 5 aprilie, ora 09:00/ Tottenham a fost eliminată din Cupa Angliei de Norwich, după executarea loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 4 aprilie, ora 23:30 / S-au tras la sorți meciurile din sferturile de finală ale Cupei Angliei:

  • Sheffield United – Arsenal
  • Newcastle – Manchester City
  • Norwich – Derby County / Manchester United
  • Leicester – Chelsea
ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 aprilie, ora 21:45 / La această oră se joacă trei meciuri din Cupa Angliei:

  • Leicester – Birmingham 1-0 (Pereira 82)

  • Sheffield Wednesday – Manchester City 0-1 (Aguero 53)

  • LIVE Tottenham – Norwich 1-1

UPDATE, 2 martie, 23:39. Arsenal este prima echipă calificată în sferturile de finală din Cupa Angliei. În primul meci din optimile de finală, ”tunarii” lui Mikel Arteta s-au impus pe terenul grupării de Liga a 3-a engleză Portsmouth, scor 2-0.

  • Portsmouth – Arsenal 0-2 (Sokratis 45+4, Nketiah 51)


LIVE BLOG Cupa Angliei optimi de finală

Dintre echipele cu pedigree au rămas toate să se bată la trofeu:  Chelsea, Tottenham şi Arsenal din Londra, cele două teamuri din Manchester şi Liverpool. Ultima, împotriva voinţei antrenorului Jurgen Klopp, pentru care cele două priorităţi ale sezonului sunt câştigarea titlului în Premier League după o pauză de 30 de ani şi un parcurs cât mai bun în Champions League, în calitate de deţinătoare a trofeului.

ADVERTISEMENT

Pentru Arsenal Cupa Angliei este ultimul obiectiv care a mai rămas viabil într-o stagiune de-a dreptul cenuşie. Tunarii sunt departe de locurile de Champions League, au fost incredibil eliminaţi în 16-imile de finală din Europa League de către Olympiakos şi îşi mai pot mulţumi fanii doar dacă ar câştiga Cupa.

Pentru Arsenal e singura competiţie unde poate obţine un trofeu

În optimi obstacolul de luni, 2 martie,  nu pare a fi unul foarte greu pentru echipa pregătită de spaniolul Mikael Arteta. Arsenal va juca pe terenul echipei din a treia ligă, Portsmouth şi logic este mare favorită. În turul precedent cei supranumiţi Pompey au scos divizionara secundă Barnsley cu 4-2, iar tunarii au trecut de Bournemouth. Arsenal are cotă 1,42 să învingă la Portsmouth.

ADVERTISEMENT

Marţi, 3 martie, se joacă trei meciuri: West Bromwich – Newcastle, Reading – Sheffield United şi capul de afiş al acestei faze, Chelsea – Liverpool. Putem vorbi de un adevărat cap de afiş pe Stamford Bridge doar dacă Jurgen Klopp îşi va revizui poziţia faţă de prezenţa echipei sale în FA Cup şi va decide să vină dacă nu cu cea mai bună echipă, măcar cu o parte dintre titulari.

Liverpool pare a fi renunţat la ideea de a folosi echipa U23

Judecând însă după cotele acordate de casele de pariuri la meciul dintre Chelsea şi Liverpool, 2,20 pentru victoria londonezilor, 3,10 pentru Liverpool ar reieşi că de această dată tehnicianul german nu va mai trimite echipa U23 a clubului, urmând a alcătui o echipă mixtă titulari-rezerve.

Asta poate şi pentru că după aproape un an parcursul invincibil al cormoranilor în Premier League a luat sfârşit în ultimul weekend, Liverpool fiind surprinzător bătută cu 3-0 la Watford de către codaşa campionatului, deşi pe teren s-au aflat toate starurile.

Tottenham se agaţă de Cupă

Dacă însă se va merge pe deciziile anterioare atunci Chelsea se va putea considera ca şi calificată în sferturi de finală. Manchester City, care a câştigat al treilea an consecutiv Carabao Cup, adică trofeul Cupei Ligii Angliei, va întâlni miercuri, 4 martie, în deplasare, pe Sheffield Wednesday, din Championship (a doua divizie).

Tottenham se va agăţa şi ea de Cupă, pentru că în Premier League pierde clar teren în lupta pentru locul 4 din cauza penuriei de atacanţi. Londonezii joacă acasă cu canarii din Norwich, ultima clasată din Premier League, care etapa trecută a învins pe Leicester, ocupanta locului 3.

Manchester United merge bine şi fără Rashford şi Martial

Manchester United va încheia seria partidelor din optimi joi, 5 martie, pe terenul unei alte formaţii din a doua ligă, Derby County. Chiar şi cu Rashford şi Martial accidentaţi echipa lui Ole Gunnar Solskjaer pare a avea resurse, judecând după egalul din ultima etapă, de la Liverpool, contra lui Everton.

În total, în optimi au rămas în cursă nouă dintre reprezentantele Premier League, Portsmouth din a treia ligă şi şase formaţii din eşalonul secund. Bookmakerii cred că cele mai mari şanse de a câştiga trofeul sezonul acesta le au Manchester City, Manchester United, Chelsea şi Arsenal.

 

ADVERTISEMENT
Tags: