Fotbal international

Live Blog Cupa Angliei semifinale. Leicester, adversara lui Chelsea în finală

18.04.2021 | 21:44
Live Blog Cupa Angliei semifinale Leicester adversara lui Chelsea in finala
ADVERTISEMENT

Odată cu desfăşurarea etapei a 32-a din Premier League în acest weekend au loc şi cele două partide semifinale din cadrul Cupei Angliei. Confirmând un sezon absolut excepţional, în care aleargă încă la maxim pe toate fronturtile, Manchester City va încerca să obţină biletele pentru marea finală de pe Wembley, la care există promisiuni că se va desfăşura cu fani în tribune.

Programul semifinalelor Cupei Angliei

Duminică, 18 aprilie

Leicester – Southampton 1-0 (Iheanacho 55)

lei

Sâmbătă, 17 aprilie

Chelsea – Manchester City 1-0 (Ziyech 55)

che

Cele două partide din această penultimă fază au loc pe parcursul a două zile. Sâmbătă, de la ora 19:30, se joacă Chelsea – Manchester City, de departe capul de afiş al acestor semifinale, pentru ca 24 de ore mai târziu să se dispute şi a doua semifinală, cea dintre Leicester şi Southampton, care va aduce o prezenţă inedită în finală.

ADVERTISEMENT

Se anunţă a fi două meciuri de bună calitate, în care există certe perspective de a vedea marcate goluri destul de multe, în special în semifinala de duminică, pentru că londonezii lui Thomas Tuchel sunt o echipă mai închisă defensiv.

Ambele semifinale sunt găzduite de stadionul Wembley

Ambele semifinale vor avea loc pe acelaşi stadion Wembley, respectându-se tradiţia ultimilor ani. Toţi ochii sunt aţintitţi asupra confruntării de sâmbătă. Ambii tehnicieni au fîăcut pasul în semifinalele Champions League, dovedind că sunt la fel de valoroşi.

ADVERTISEMENT

La Chelsea există o singură absenţă, care nu reprezintă un capăt de ţară, cea a mijlocaşului Kovacic. În rest toţi jucătorii importanţi, în special lupii tineri din compartimentul ofensiv, Mount – Abraham – Hudson-Odoi sunt nerăbdători să poată obţine calificarea în prima lor finală de Cupa Angliei.

Guardiola nu a pierdut niciodată în faţa lui Tuchel

La City absenţa este una de acum cronică, vârful Sergio Aguero fiind din nou accidentat şi oricum el va părăsi în vară Ettihad Park după 12 ani în tricoul lui City, motiv pentru care i se va construi o statuie omagială în amintirea numeroaselor sale goluri.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola poate fi optimist înaintea acestui meci, pentru că niciodată nu a pierdut vreo partidă în faţa lui Thomas Tuchel, în faţa căruia a adunat trei succese şi două rezultate de egalitate. Chelsea nu prea are motive de încurajare, pentru că ultimele trei întâlniri directe la nivel de Cupe au fost pierdute în faţa lui City: 1-2 în semifinala Cupei Angliei 2013, 2-0 în Community Shields în 2018 şi la lovituri de departajare în finala Cupei Ligii în 2019.

City, învinsă neaşteptat sezonul trecut, în semifinală, de Arsenal

Dacă trece de City Chelsea va ajunge pentru a 15-a oară în finala Cupei Angliei şi pentru a patra oară în cinci sezoane. Din cele opt ultime semifinale de Cupa Angliei au câştigat şapte, doar aceea din 2013, tocmai în faţa lui City fiind pierdută.

ADVERTISEMENT

Şi City dacă va câştiga va atinge a 12-a prezenţă în finala Cupei Angliei. Meciurile pe Wembley au fost cu noroc pentru cetăţeni în ultimele lor zece apariţii doar sezonul trecut aceştia pierzând, absolut neaşteptat, cu 2-1 în faţa lui Arsenal, deşi era superfavorită.

ADVERTISEMENT