Fotbal international

Live Blog Cupa Angliei sferturi de finală. Ştim programul semifinalelor: Chelsea – Man. City şi Leicester – Southampton

21.03.2021 | 20:53
Live Blog Cupa Angliei sferturi de finala Stim programul semifinalelor Chelsea  Man City si Leicester  Southampton
ADVERTISEMENT

Southampton şi Manchester City sunt primele echipe calificate în semifinalele Cupei Angliei. Dacă “Sfinţii” s-au distrat cu Bournemouth, liderul din Premier League s-a impus pe finalul meciului cu Everton. Leicester şi Chelsea au obţinut ultimele locuri în careul cu aşi.

Programul sferturilor de finală din Cupa Angliei

Duminică, 21 martie

  • Chelsea – Sheffield United 2-0 (Norwood 24-autogol, Ziyech 90+2)

  • Leicester – Man. United 3-1 (Iheanacho 25, 78, Tielemans 52 / Greenwood 38)

Sâmbătă, 20 martie

  • Bournemouth – Southampton 0-3 (Djenepo 38, Redmond 45+1, 59)
  • Everton – Man. City 0-2 (Gundogan 84, De Bruyne 90)
ADVERTISEMENT

Cum arată programul semifinalelor Cupei Angliei

UPDATE, 21 martie, ora 20:03 / În pauza meciului Leicester City – Manchester United a avut loc tragerea la sorţi pentru meciurile din semifinale. Câştigătoarea acestei partide se va duela cu Southampton pentru un loc în finală. A doua semifinală este Chelsea – Manchester City. Meciurile se vor juca în weekend-ul 17-18 aprilie, pe stadionul Wembley.

  • Leicester City/Manchester United – Southampton
  • Chelsea – Manchester City

Sunt aşadar patru partide în sferturile de finală ale Cupei Angliei, împărţite câte două pentru zilele de sâmbătă, 20 martie, şi duminică, 21 martie, şi interesant este că ora cea mai târzie pentru disputarea unui joc în această a doua competiţie majoră în Insulă, dar cea mai veche din fotbalul englez, este de 19:30, ora României, Everton – Manchester City.

ADVERTISEMENT

O singură echipă din Championship a reuşit să ajungă în sferturi şi să reprezinte eşaloanele inferioare. Este vorba de Bournemouth, care sezonul trecut evolua în Premier League, dar a retrogradat şi după sezonul care îl face ar mai putea, în cel mai bun caz, doar să prindă un loc în play-off-ul de promovare, fiind departe de primele două poziţii care duc direct în paradis.

Trei echipe sunt favorite la câştigarea Cupei Angliei

Trei echipe au statut de favorite la câştigarea trofeului. Acestea sunt cele două forţe din Manchester la care se adaugă Chelsea. Leicester ar putea intra în calcul dacă va reuşi să depăşească dificilul examen pe care îl are acum acasă în compania diavolilor lui Ole Gunnar Solskjaer.

ADVERTISEMENT

Această fază a Cupei Angliei debutează sâmbătă, la ora prânzului, cu meciul dintre Bournemouth şi Southampton, mult mai echilibrat decât ar părea, judecând după diferenţa de categorii pentru că sfinţii au câteva probleme de lot şi Bournemouth mai are încă destui jucători în lot dintre cei care sezonul trecut evoluau în Premier League.

Chelsea ar putea odihni dintre titulari

Tot sâmbătă are loc la Liverpool meciul dintre Everton şi Manchester City. Echipa lui Pep Guardiola tocmai s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League şi în campionat mărşăluieşte de una singură spre un titlu pe care nu i-l poate ataca nimeni. Everton nu îl va între buturi pe titularul Pickford, indisponibil, la fel ca Delph, Doucoure şi James Rodriguez.

ADVERTISEMENT

Duminică au loc ultimele două jocuri. La prânz Chelsea e superfavorită acasă în meciul cu ultima clasată din Premier League, Sheffield United. Singurul mod prin care ar putea fi un meci ceva mai echilibrat ar fi dacă antrenorul Thomas Tuchel ar menaja dintre titularii care au obţinut la mijloc de săptămână calificarea în sferturile de finală ale Champions League în faţa lui Atletico Madrid. Sigur vor lipsi, ca şi în Champions League, Thiago Silva şi Abraham, accidentaţi.

Manchester United, fără Cavani şi Martial

Cel mai echilibrat duel al sferturilor va fi partida care va închide duminică seară această fază. La Leicester vin alb-roşii din Manchester, aureolaţi de o frumoasă lovitură la Milano în faţa rossonerilor în Europa League. Solskjaer nu este genul de antrenor care să iasă în faţă cu declaraţii privind obiectivele echipei sale.

Nici la Milano nu a spus nici un moment ceva legat de calificare, după 1-1 în tur, declarând doar că echipa e mobilizată la maxim. La Leicester vor continua să lipsească doi oameni importanţi din atac, Cavani şi Martial, ambii accidentaţi, dar vor fi apţi Rashford şi Greenwood.

ADVERTISEMENT