Sporturi

LIVE BLOG Cupa Davis 2019. Program, rezultate, clasamente, informații de ultimă oră. Spania a câştigat “Salatiera”, Nadal a adus ultimul punct! VIDEO

LIVE BLOG Cupa Davis 2019 Program rezultate clasamente informatii de ultima ora Spania a castigat Salatiera Nadal a adus ultimul punct VIDEO
ADVERTISEMENT

18-24 noiembrie, locație indoor Caja Magica Madrid reprezintă coordonatele primei ediții de Cupă Davis în noul format, cel adus, și acceptat de forurile de tenis, de către fundașul Barcelonei, Gerard Pique și asociații săi. Participă un număr de 18 echipe naționale, pe baza clasării lor în următorul mod: semifinalistele ultimei ediții de Cupa Davis, două echipe pe bază de wild-card și alte 12 rezultate în urma calificărilor care au avut loc în luna februarie a acestui an.

UPDATE, 24 noiembrie, ora 22:20 / Spania a câştigat Cupa Davis. Rafael Nadal l-a învins pe Denis Shapovalov, scor 6-3, 7-6(7), şi a adus al doilea punct pentru iberici, care au învins Canada şi au pus mâna pe “Salatieră”, celebrul trofeu oferit câştigătoarei.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 24 noiembrie, ora 21:17 / Spania a obţinut primul punct după ce Roberto Bautista-Agut l-a învins pe Felix Auger-Aliassime, scor 7-6(3), 6-3. Rafael Nadal joacă împotriva lui Denis Shapovalov.


UPDATE 24 noiembrie, ora 17:50 / Finala dintre Spania și Canada a început


UPDATE 24 noiembrie, ora 17:00 / Finala dintre Spania și Canada va începe la 17:40. Bautista va juca împotriva lui Auger-Aliassime, la 19:10 Rafael Nadal se va duela cu Shapovalov, iar de la 20:40 la dublu se vor întâlni Pospisil și Shapovalov pentru Canada împotriva lui Lopez și Granollers pentru iberici.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 noiembrie, ora 08:16 / Rafael Nadal a fost din nou decisiv pentru echipa Spaniei, aducând două puncte prețioase în meciul cu Marea Britanie. Ibericii s-au impus cu 2-1 și vor juca finala Cupei Davis împotriva Canadei.

  • Kyle Edmund – Feliciano Lopez 6-3, 7-6 (3)
  • Daniel Evans – Rafael Nadal 4-6, 0-6
  • Jamie Murray/Neal Skupski – Rafael Nadal/Feliciano Lopez 6-7 (3), 6-7 (8)
ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 noiembrie, ora 16:00 / Canada a obţinut calificarea în finala Cupei Davis. Dublul Vasek Pospisil/Denis Shapovalov a adus punctul victoriei în faţa Rusiei. Canadienii se vor duela în ultimul act cu Marea Britanie sau Spania.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 11:47 / A început prima semifinală a Cupei Davis în care se întâlnesc Rusia și Canada. Programul meciurilor din această întâlnire este următorul:

ADVERTISEMENT
  • Andrey Rublev – Vasek Pospisil 6-4, 6-4
  • Karen Khachanov – Denis Shapovalov 4-6, 6-4, 4-6
  • Andrey Rublev/Karen Khachanov – Vasek Pospisil/Denis Shapovalov 3-6, 6-3, 6-7(5)

UPDATE, 23 noiembrie, ora 08:25 / Spania și Marea Britanie s-au calificat în semifinalele Cupei Davis, eroul ibericilor fiind Rafael Nadal care a jucat și în proba de dublu. Rezultatele meciurile din sferturile de finală:

  • Serbia – Rusia 1-2
  • Australia – Canada 1-2
  • Marea Britanie – Germania 2-0
  • Argentina – Spania 1-2

Programul semifinalelor care se vor juca sâmbătă este următorul:

  • Rusia – Canada, ora 11:30
  • Marea Britanie – Spania, ora 18:30.

UPDATE, 22 noiembrie, ora 19:15 / Moment emoţionant înainte de Argentina – Spania. Roberto Bautista Agut a părăsit echipa iberică după ce tatăl acestuia a decedat joi. Colegii tenismenului de 31 de ani au ţinut un moment de reculegere, iar locul sportivului a fost lăsat gol la intonarea imnului.


UPDATE, 22 noiembrie, ora 17:30 / Serbia a fost eliminată de Rusia în sferturile de finală ale Cupei Davis. Meciul a fost decis la dublu, unde perechea Novak Djokovic / Viktor Troicki a fost învinsă de Karen Khachanov / Andrey Rublev, după ce sârbii au ratat trei mingi de meci.

Meciurile din sferturile de finală sunt următorele:

  • Serbia – Rusia 1-2
  • Australia – Canada 1-2
  • Marea Britanie – Germania
  • Argentina – Spania

UPDATE, 22 noiembrie, ora 13:00 / Canada este prima echipă care s-a calificat în semifinale.

Meciurile din sferturile de finală sunt următorele:

  • Serbia – Rusia
  • Australia – Canada 1-2
  • Marea Britanie – Germania
  • Argentina – Spania

UPDATE, 21 noiembrie, ora 18:16 / Echipele Serbiei, Marii Britanii, Germaniei și Argentinei sunt ultimele calificate în sferturile de finală ale Cupei Davis, după rezultatele înregistrate joi.

  • Franța – Serbia 1-2
  • Germania – Chile 2-1
  • Marea Britanie – Kazahstan 2-1

UPDATE, 21 noiembrie, ora 10:30 / După meciurile jucate miercuri seară, echipele Spaniei, Australiei și Rusiei, care și-a asigurat unul dintre cele mai bune două locuri secunde, au obținut calificarea în sferturile de finală. Se știe deja și primul meci din această fază a Cupei Davis: Australia – Canada. Rezultatele înregistrate în sesiunea de seară a celei de-a treia zile:

  • Croația – Spania 0-3
  • SUA – Italia 2-1
  • Belgia – Australia 1-2

UPDATE, 20 noiembrie, ora 20:44 / Germania, Marea Britanie și Serbia au câștigat meciurile jucate în prima parte a zilei a treia de la Cupa Davis 2019. Rezultatele finale sunt următoarele:

  • Argentina – Germania 0-3
  • Marea Britanie – Olanda 2-1
  • Serbia – Japonia 3-0

UPDATE, 20 noiembrie, ora 10:05 / Canada este prima echipă care și-a asigurat calificarea în sferturile de finală. Rezultatele înregistrate în sesiunea de seară a celei de-a doua zile:

  • Australia – Columbia 3-0
  • SUA – Canada 1-2
  • Spania – Rusia 2-1

UPDATE, 19 noiembrie, ora 18:48 / Franța, Argentina și Kazahstan au câștigat meciurile jucate în prima parte a zilei a doua de la Cupa Davis 2019. Rezultatele finale sunt următoarele:

  • Kazahstan – Olanda 2-1
  • Franța – Japonia 2-1
  • Argentina – Chile 3-0

UPDATE, 19 noiembrie, ora 1:05 / Belgia, Rusia și Canada s-au impus în primele meciuri de la Cupa Davis 2019. Rezultatele finale din prima zi sunt următoarele:

  • Belgia – Columbia 2-1
  • Croația – Rusia 0-3
  • Italia – Canada 1-2

UPDATE, 18 noiembrie, ora 16:43 / Prima ediție a noii versiuni a Cupei Davis debutează luni, de la ora 17:00, la Caja Magica din Madrid, cu meciurile Belgia – Columbia, Croația – Rusia și Italia – Canada.


LIVE BLOG Cupa Davis

Noul sistem a fost aspru criticat de Ion Țiriac, care a avut numeroase contre cu Gerard Pique, de către Roger Federer și Novak Djokovic, dar sârbul a decis să participe totuși la ceea acum numim Finala Grupei Mondiale. Și alți jucători de tenis au privit cu scepticism această schimbare a formatului Cupei Davis, considerând că astfel competiția și-a pierdut farmecul și mult din interes.

Între 18 și 21 noiembrie au loc meciurile din cadrul celor șase grupe, apoi pe 21 și 22 se vor disputa sferturile de finală, pe 23 noiembrie, adică sâmbătă, au loc semifinalele și finala este programată pentru ziua de duminică, 24 noiembrie. Meciurile se joacă după sistemul două partide smplu plus una de dublu.

Davis Cup. Ion Țiriac a criticat dur noul sistem adus de jucătorul Barcelonei, Gerard Pique și asociații săi

Cele 18 echipe cu cei mai buni jucători

Cele 18 echipe naționale prezente la această primă ediție sunt: Croația, deținătoarea trofeului, Franța, Argentina, Belgia, Marea Britanie, SUA, Spania, Serbia, Australia, Italia, Germania, Kazahstan, Canada, Japonia, Columbia, Olanda, Rusia și Chile. Toate aceste reprezentative au obținut acordul celor mai buni jucători ai lor pentru a fi prezenți. Iată cum arată și componența fiecărei echipe:

GRUPA A

FRANȚA: Gael Monfils, Jo Wilfried Tsonga, Benoit Paire, Pierre Herbert și Nicolas Mahut

JAPONIA: Yoshihito Nishioka, Yasutaka Uchiyama, Yuichi Sugita, Taro Daniel, BenMcLachlan

SERBIA: Novak Djokovic, Dușan Lajovic, Filip Krajinovic, Viktor Troicki, Janko Tipsarevic

GRUPA B

CROAȚIA: Marin Cilic, Borna Coric, Mate Pavic, Nikola Mektic, Ivan Dodig

RUSIA: Daniil Medvedev, Karen Khachanov, Andrei Rublev, Evgheni Donskoy

SPANIA: Rafael Nadal, Pablo Carreno Busta, Roberto Bautista Agut, Feliciano Lopez, Marcel Grannolers

GRUPA C

ARGENTINA: Diego Schwarzmann, Guido Pella, Leonardo Mayer, Horacio Zeballos

CHILE: Christian Garin, Alejandro Tabillo, Nicolas Jarry, Marcelo Barrios, Hans Podlipnik-Castillo

GERMANIA: Jan Lenard Struff, Philip Kohlschreiber, Dominic Koepfer, Kewin Krawietz, Andreas Mies

GRUPA D

AUSTRALIA: Alex De Minaur, Nick Kyrgios, John Millman, Jordan Thompson, John Peers

BELGIA: Danny Goffin, Kimmer Coppejeans, Steve Darcis, Joran Vliegen, Sander Gille

COLUMBIA: Daniel Galan, Santiago Giraldo, Alejandro Gonzalez, Juan Sebastian Cabal, Robert Farah

GRUPA E

MAREA BRITANIE: Dan Evans, Andy Murray, Jamie Murray, Neal Skupski

KAZAHSTAN: Alexander Bublik, Mikhail Kukușkin, Dmitri Popko, Aleksandr Nedioviesov, Andrei Golubev

OLANDA: Robin Haase, Tallon Griekspoor, Botic Van de Zandschulp, Wesley Koolhof, Julien Rojer

GRUPA F

CANADA: Milan Raonic, Denis Șapovalov, Felix Auger-Aliassime, Vasek Pospisil

ITALIA: Matteo Berettini, Fabio Fognini, Andreas Seppi, Lorenzo Sonego, Simone Bolelli

SUA: Taylor Fritz, Reilly Opelka, Sam Querry, Frances Tiafoe, Joe Sock

Câștigătoarele celor șase grupe plus cele mai bine două clasate echipe de pe locul secund din cele șase grupe se califică în faza sferturilor. În noul format șansele ca echipa României să mai ajungă la un nivel cât de cât acceptibil scad foarte mult, pentru că ne bazăm doar pe aportul unui Marius Copil destul de inconstant și ca joc și ca rezultate și pe un dublu Tecău-Mergea al cărui ultim moment de strălucire a fost la Rio de Janeiro, la JO din 2016, când au ratat de puțin aurul olimpic.

Davis Cup va fi un obiectiv tot mai greu de atins de către Marius Copil și echipa României în noul format
ADVERTISEMENT