Fotbal international

LIVE BLOG Cupa Germaniei sferturi de finală. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Frankfurt s-a calificat în semifinale

LIVE BLOG Cupa Germaniei sferturi de finala Program rezultate informatii de ultima ora Frankfurt sa calificat in semifinale
ADVERTISEMENT

Marţi, 3 martie şi miercuri, 4 martie, se joacă sferturile de finală ale Cupei Germaniei. Sistem eliminatoriu, ca de obicei, cu reprize de prelungiri şi eventuale lovituri de departajare dacă egalitatea persistă şi după 120 de minute. Nimic schimbat, totul absolut intact de zeci de ani de zile.


UPDATE, 4 martie, ora 23:58 / Eintracht Frankfurt s-a calificat în semifinalele Cupei Germaniei, după 2-0 cu Werder Bremen. Golurile gazdelor au fost înscrise de Andre Silva (45+6) și Kamada (60).

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 martie, ora 21:24 / Bayer Leverkusen s-a calificat în semifinalele Cupei Germaniei după ce a învins Union Berlin cu scorul de 3-1, după ce a fost condusă cu 1-0. Oaspeții au deschis scorul prin Ingvartsen (39), dar gazdele au revenit cu golurile marcate de Bellarabi (72), Aranguiz (86) și Diaby (90+2).


UPDATE, 3 martie, 23:40. Bayern Munchen s-a calificat în semifinale după un succes pe terenul celor de la Schalke 04. S-a terminat 1-0 pentru bavarezi, după golul marcat de Kimmich în minutul 40.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 martie, 23:08. FC Saarbrucken, echipă din Liga a 4-a Germaniei ( Regionalliga Sudwest), continuă să scrie istorie în Cupa Germaniei. Micuța echipă a reușit să elimine pe Fortuna Dusseldorf și să se califice în semifinalele competiției.

  • FC Saarbrucken, prima echipă din Liga a 4-a germană care ajunge în careul de ași al Cupei

FC Saarbrucken a trecut de Dusseldorf după executarea loviturilor de departajare. După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1. În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai marcat și s-a ajuns la lovituri de la 11 metri. Aici, FC Saarbrucken s-a impus cu 7-6.

ADVERTISEMENT

LIVE BLOG Cupa Germaniei sferturi de finală

Au ajuns în această fază şapte reprezentante ale Bundesligii şi o mare surpriză, provenind tocmai din al patrulea eşalon. Este vorba de Saarbrucken, echipa din bazinul minier, care de câţiva ani se tot chinuie să promoveze în a treia ligă, dar, deşi a mai câştigat seria sa nu a făcut pasul pentru că a pierdut barajele cu alte învingătoare de grupe din Oberliga.

Bayern Munchen, cel mai galonat club din istoria fotbalul german, este genul de grupare profesionistă care tratează cu maximă atenţie absolut orice competiţie. Bavarezii au pierdut finala anul trecut, iar acum au dublu obiectiv intern, campionatul şi Cupa.

ADVERTISEMENT

Bayern a zdrobit Hoffenheim şi fără Lewandowski

În campionat au trei puncte peste Leipzig, după ce echipa lui Julen Nagelsmann, care făcuse egal la Munchen, nu a putut trece acasă de Leverkusen, iar acum va juca în Cupă la Gelsenkirchen, cu Schalke 04, formaţie care de câteva etape nu se regăseşte. Şi o va face trimiţând pe teren cel mai bun unsprezece.

Din care va lipsi vârful de lance, polonezul Robert Lewandowski, accidentat la Londra, în manşa tur a optimilor Champions League, la succesul cu 3-0 în faţa lui Chelsea şi care  va lipsi o lună. Nu contează, dacă ne uităm la ce au făcut bavarezii etapa trecută de campionat pe terenul lui Hoffenheim, pe care au bătut-o la scor de set de tenis la zero!

Saarbrucken, echipa din a patra ligă

Atâta timp cât pe teren se va afla puternicul Serge Gnabry şi lângă el vulpoiul Thomas Muller Bayern se poate gândi oriunde ar juca la câştigarea partidei. Atenţie şi la un alt jucător talentat, promovat de la echipa a doua, Zirkee, atacant bine făcut şi cu mult tupeu şi care are mari şanse să joace în acest meci.

Primul meci al sferturilor se va juca pe stadionul echipei din liga a patra, Saarbrucken, acolo unde va poposi una dintre formaţiile cu griji la retrogradare din Bundesliga, Fortuna Dusseldorf. Dar şi aşa, cu toate că e cuţitul la os, Fortuna, tipic mentalităţii germane, va trimite cea mai bună echipă pe teren!

Frankfurt, favorită la Bremen

Leverkusen – Union Berlin pare un meci în care farmaciştii, jucând şi acasă, au mari şanse să ajungă în semifinale, însă nou promovata joacă foarte dezinvolt şi de curând au pierdut dramatic acasă, 2-3. în ultimele secunde, în faţa lui Leverkusen, în Bundesliga. Oricum, se anunţă un meci cu goluri multe pe Bayer Arena.

Ultimul sfert este Werder Bremen – Frankfurt. Două echipe de tradiţie din fotbalul german, dar cea din Bremen este în continuă cădere în ultimii ani şi sezonul acesta chiar s-ar putea despărţi după mulţi ani de Bundesliga. Frankfurt e calificată în optimile Europa League după ce a scos clar pe Salzburg, aşa încât pare a avea suficiente arme să ajungă în semifinale.

Programul meciurilor din sferturile de finală ale Cupei Germaniei

Marţi, 3 martie

ora 19:30 Saarbrucken – Fortuna Dusseldorf

ora 21:45 Schalke 04 – Bayern Munchen

Miercuri, 4 martie

ora 19:30 Leverkusen – Union Berlin

ora 21:45 Werder Bremen – Frankfurt

ADVERTISEMENT