Fotbal international

Live Blog Cupa Italiei optimi de finală. Parma, eliminată de Lazio. Mihăilă, primul gol în Italia. Video

22.01.2021 | 00:03
Live Blog Cupa Italiei optimi de finala Parma eliminata de Lazio Mihaila primul gol in Italia Video
ADVERTISEMENT

Lazio – Parma a fost ultimul meci din optimile de finală ale Cupei Italiei și a fost un meci foarte bun în care internaționalul român de tineret Valentin Mihăilă a marcat primul său gol în Peninsulă, la prima partdă în care a fost titular.

Lazio a controlat jocul și a deschis scorul prin Parolo, dar fostul atacant al Universității Craiova a readus-o pe Parma în joc după o cursă marcă înregistrată în partea stângă. Când se credea că se va intra în prelungiri, Vedat Muriqi a adus calicarea lui Lazio cu o lovitură de cap de la 11 metri care a intrat cu mult noroc în poarta parmegianilor. Valentin Mihăilă a jucat tot meciul la Parma, în timp ce colegul său Reinaldo Radu a fost doar rezervă, la fel ca și Ștefan Radu la Lazio.

ADVERTISEMENT

Lazio – Parma 2-1 (Parolo 23, Muriqi 90 / Mihăilă 83)

GOL MIHAILA!

 

laz

Marţi, 19 ianuarie

Roma – Spezia 2-4 (Pellegrini 43 pen., Mkhitaryan 73 / Galabinov 6 pen., Saponara 15, Verde 107, Saponara 119)

  • În prelungiri, mai exact în minutul 92, Roma a primit două cartonașe roșii (Mancini și Lopez).
ADVERTISEMENT

Joi, 14 ianuarie

Sassuolo – SPAL Ferrara 0-2 (Missiroli 49, Dickman 58)

Atalanta – Cagliari 3-1 (Miranchuk 43, Muriel 61, Sutalo 64 / Sottil 55)

Miercuri, 13 ianuarie

Fiorentina – Inter 1-2 (Kouame 57 / Vidal 40 pen., Lukaku 119)

Napoli – Empoli 3-2 (Di Lorenzo 18, Lozano 38, Petagna 77 / Bajrami 33, 68)

Juventus – Genoa 3-2 (Kulusevski 2, Morata 23, Rafia 105 / Czyborra 28, Melegoni 74)

Radu Drăgușin, titular în premieră la Juventus

UPDATE, miercuri, 13 ianuarie, 21:10 / Șansă importantă pentru Radu Drăgușin. Cum Matthijs de Ligt este accidentat, Andrea Pirlo a ales să trimită în teren o linie de patru fundași formată din Demiral, Drăgușin, Chiellini și Bernardeschi.

Pentru internaționalul român de tineret va fi primul meci ca titular în tricoul „Bătrânei Doamne”. El a fost promovat la prima echipă în acest sezon și a jucat în meciul cu Dinamo Kiev (3-0), din Champions League, când a intrat pe teren în minutul 69 și a mai jucat tot contra celor de la Genoa (3-1), dar în Serie A, când a a fost introdus în prelungiri.

ADVERTISEMENT

UPDATE, miercuri, 13 ianuarie, 17:45 / Napoli întâlneşte Empoli de la 18:45, iar cu aproximativ o oră înainte de startul meciului DSP-ul din Napoli i-a băgat în izolare pe antrenorul şi trei jucători de la Empoli. Pe 4 ianuarie, cei patru au intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv de COVID-19.


Ciprian Tătărușanu, lăudat în Gazzetta dello Sport: „E talismanul echipei”

UPDATE, miercuri, 13 ianuarie, 16:30 / Gazzetta dello Sport l-a elogiat pe Ciprian Tătărușanu într-un material special, felicitându-l pe fostul internațional român pentru modul în care a trecut peste debutul nefericit în poarta lui AC Milan, la meciul cu AS Roma, terminat 3-3

ADVERTISEMENT

„Pe 26 octombrie, contra Romei, debuta cu o ieșire hazardată, însă ieri, rezerva lui Donnarumma a fost eroul din Cupa Italiei, contra lui Torino. În runda următoare, tot el va apăra.

 Pentru “Tătă” nu au lipsit alte șanse și a avut posibilitatea să răspundă prompt. Confirmarea a venit ieri, în prima fază din Cupa Italiei, contra lui Torino. După 120 de minute, în care nu a avut foarte multe șuturi de apărat, goalkeeper-ul a răspuns bine la penalty-uri. A fost foarte aproape de a apăra șutul lui Lyanco, când a atins mingea, dar nu a reușit să o respingă, iar apoi a plonjat decisiv la execuția lui Rincon, permițându-i lui Calhanoglu să o ducă pe Milan în runda următoare.

Cu Donnarumma eliminat pentru proteste, contra lui Inter sau a Fiorentinei, în sferturi, fostul portar al Fiorentinei se va întoarce în poartă. A jucat puțin în acest sezon, doar patru meciuri, însă, de la al doilea meci, a închis excelent poarta. Niciun gol primit în Europa League și în Cupa Italiei, astfel că devine o garanție

Dacă Gigio nu joacă, Pioli este acoperit. Tătărușanu devine un talisman. Până acum, rossonerii nu au pierdut cu el în poartă”, a scris publicația italiană.


Programul optimilor de finală ale Cupei Italiei

Marţi, 12 ianuarie

AC Milan – Torino 0-0 (5-4 după penalty-uri)

  • AC Milan: Tătăruşanu – Kalulu, Romagnoli, Musacchio, Dalot – Tonali, Calabria – Castillejo, Brahim Díaz, R. Leão – Ibrahimovic. Rezerve: G. Donnarumma, A. Donnarumma, Conti, Theo Hernandez, Michelis, Çalhanoğlu, Kessie, Mionic, Di Gesù, Olzer, Colombo, Hauge. Antrenor: Stefano Pioli.
  • Torino: Milinkovic-Savic – Buongiorno, N’koulou, Bremer – Ansaldi, Linetty, Rincón, Segre, Vojvoda – Gojak – Zaza. Rezerve: Ujkani, Rosati, Singo, Izzo, Lyanco, Murru, Rodriguez, Baselli, Lukic, Meite, Belotti, Verdi. Antrenor: Marco Giampaolo.

AC Milan – Torino deschide seria partidelor din optimile de finală ale Cupei Italiei

În această postură se află chiar liderul AC Milan, care deschide balul marţi seară, când repetă la câteva zile după jocul de campionat partida cu Torino, tot pe San Siro. Antrenorul Stefano Pioli a anunţat spaţiu larg pentru jucătorii din linia a doua, însă e foarte probabil să apară şi Zlatan Ibrahimovic, pentru a intra mai repede în ritm după accidentare.

Miercuri se joacă Fiorentina – Inter, care pare a fi partida cea mai interesantă din această fază a competiţiei. Cesare Prandelli ştie că doar Cupa ar mai fi o poartă spre Europa pentru toscani. Inter va menaja mai mulţi titulari, iar antrenorul Antonio Conte a declarat cu amărăciune că nu se poate pune problema nici unui transfer din motive financiare.

Juventus, multe probleme de lot înainte de meciul cu Genoa

Tot miercuri Napoli trebuie să treacă, în mod normal, acasă de liderul diviziei secunde Empoli, chiar dacă şi Gennaro Gattuso anunţă schimbări în lot. Cum însă Osimhen şi Mertens nu sunt încă gata să revină pe teren e clar că unul dintre Insigne sau Petagna nu va putea lipsi.

Juventus primeşte vizita unei echipe din subsol, care a mai respirat o gură de oxigen prin succesul în faţa Bolognei. Genoa e, în mod normal, victimă la Torino, însă Andrea Pirlo are numeroase probleme de lot, cu Cuadrado, Alex Sandro şi de Ligt infectaţi cu coronavirus şi cu McKennie şi Dybala ieşiţi accidentaţi în prima repriză a partidei cu Sassuolo. McKennie are o problemă musculară, Dybala la ligamentele colatorale la genunchi.

Echipele romane vor juca săptămâna viitoare în Cupa Italiei

Joi sunt ultimele două partide din această săptămână, cu echipele gazdă favorite. Sassuolo poate ajunge în sferturi, având în faţă pe divizionara secundă SPAL Ferrara, în timp ce maşina de marcat goluri Atalanta aşteaptă un Cagliari în mare degringoladă.

Ultimele două meciuri se vor juca săptămâna viitoare. Pe 19 ianuarie se va disputa Roma – Spezia, cu o echipă a lui Paulo Fonseca apropiată de formula de joc din dubla cu CFR Cluj din Europa League şi Lazio – Parma, al doilea meci care repetă recenta partidă din campionat, câştigată la Parma de romani cu 2-0 şi în care Vali Mihăilă are mari şanse să intre în atacul oaspeţilor încă din primul minut.

ADVERTISEMENT