Fotbal international

Live Blog Cupa Italiei sferturi de finală. Inter, Juventus, Atalanta şi Napoli în careul de aşi

28.01.2021 | 23:45
Live Blog Cupa Italiei sferturi de finala Inter Juventus Atalanta si Napoli in careul de asi
ADVERTISEMENT

Fotbalul italian accelerează puternic tot ceea ce este competiție pe plan intern. Cupa Italiei avansează într-un ritm pe care nu l-a mai cunoscut niciodată. Pandemia a tăiat sistemul jocurilor în dublă manșă până la nivelul semifinalelor și astfel fiecare meci devine de totul sau nimic.

Inter este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Italiei, după 2-1 cu AC Milan. Calificarea a venit târziu, în ultimul minut, cu ajutorul lui Eriksen. În careul de aşi, Inter se va duela cu Juventus, care a trecut fără probleme de Spal, 4-0.

ADVERTISEMENT

Cealaltă semifinală se va juca între Napoli, care a învins cu 4-2 Spezia, şi Atalanta, care a reuşit să o elimine pe Lazio cu 3-2, după ce a jucat aproape o repriză în inferioritate numerică. Palomino a luat „roşu“ în minutul 54, iar trei minute mai târziu Miranchuk a înscris golul victoriei. În 67, Zapata a ratat o lovitură e pedeapsă pentru Atalanta, astfel că finalul partidei a fost unul încins.

Programul meciurilor din sferturile de finală ale Cupei Italiei

Joi, 28 ianuarie

LIVE Napoli – Spezia 4-2 (Koulabaly 6, Lozano 20, Politano 30, Elmas 40 / Gyasi 71, Acampora 73)

Miercuri, 27 ianuarie

Atalanta – Lazio 3-2 (Djimsiti 7, Malinovsky 37, Miranchuk 57 / Muriqi 17, Acerbi 34)

Juventus – SPAL Ferrara 4-0 (Morata 16 (P), Frabotta 33, Kulusevski 78′, Chiesa 90+4′)

Marți, 26 ianuarie

Inter – Milan 2-1 (Lukaku 71 pen., Eriksen 90+7 / Ibrahimovic 31)

int

Ciprian Tătărușanu este lăudat pentru evoluția din sferturile Cupei Italiei

UPDATE, 27 ianuarie, ora 08:10 / Un site al suporterilor lui AC Milan i-a acordat lui Ciprian Tătărușanu cea mai mare notă, după prestația portarului din derby-ul Inter – Milan, din sferturile Cupei Italiei. Goalkeeper-ul a avut o evoluție excelentă și a apărat câteva șuturi extrem de periculoase are nerazzurilor. Fanii l-au lăudat online și l-au votat cel mai bun jucător al „Diavolului” la capătul duelului cu rivala din oraș.

ADVERTISEMENT


Scandal în derby cu Ibrahimovic și Lukaku

UPDATE, 26 ianuarie, ora 23:00 / Superstarurile Zlatan Ibrahimovic și Romelu Lukaku au fost aproape de bătaie în minutele de prelungire ale primei reprize dintre Inter și Milan.

Cei doi coloși s-au insultat reciproc și au ajuns să se împungă cap în cap. Suedezul este cel care a început incidentul, iar belgianul a ripostat imediat. Zlatan a început să râdă superior, iar Lukaku s-a înfuriat și i-a spus: ”Nu râde în fața mea”.

ADVERTISEMENT

Cei doi s-au împins cu capul, dar au fost despărțiți la timp de coechipieri. În timp ce primeau câte un cartonaș galben și-a promis reciproc că vor încheia socotelile la vestiare. În drumul spre vestiare, Lukaku a urlat: ”Ești o târfă, să te f*t pe tine și pe nevasta-ta!”

Între timp, în startul reprizei secunde, Zlatan Ibrahimovic a mai primit un cartonaș galben și a fost eliminat.

ADVERTISEMENT

Juventus și Napoli au meciuri cu echipe mai slabe în sferturile de finală ale Cupei Italiei

Semifinalele sunt programate în două manșe la fel de repede, pe 3 și 10 februarie, pentru ca meciul pentru trofeu să se dispute pe 19 mai. Este extrem de probabil ca această ediție să fie câștigată de unul dintre granzi, pentru că dintre echipele mici au mai rămas doar Spezia și divizionara secundă SPAL Ferrara, ambele cu misiuni aproape imposibile.

De departe partida care atrage ca un magnet și care va televizată în peste o sută de țări, record de transmisiuni pentru un joc din Cupa Italiei, este Inter – Milan care și deschide marți, 26 ianuarie, etapa sferturilor de finală. Stadionul San Siro-Giuseppe Meazza e pregătit pentru o nouă secvență din Il Derby della Madonnina.

Inter și Milan se revăd în Cupă după rezultatele proaste din ultima etapă

Milanvine după un moment șocant în campionat, un eșec fără drept de apel, la scor de neprezentare, acasă cu Atalanta și presiunea este mare pe elevii lui Stefano Pioli. Care, deși este celebrul derby milanez, tot reflectează să facă unele schimbări în echipă, inclusiv trimiterea în poartă a lui Ciprian Tătărușanu în locul lui Donnarumma, însă decizia va fi luată abia marți la prânz.

Inter a făcut doar 0-o la Udine, ratând, pentru a câta oară, posibilitatea de egala la puncte în clasament vecina rivală și antrenorul Antonio Conte și-a revărsat furia pe arbitrul Maresca, autorul câtorva decizii controversate, care se pare că ar fi defavorizat pe milanezi. Conte vrea victoria și calificarea și se gândește serios să joace în față cu tandemul său ucigător Lukaku – Martinez.

Atalanta și Lazio joacă de două ori în interval de câteva zile la Bergamo

Alt meci extrem de atractiv se anunță a fi la Bergamo Atalanta – Lazio, care se vor revedea apoi în weekend, în etapa de campionat, pe același stadion. Simone Inzaghi deja a anunțat că va face modificări în echipă, dar marea lui problemă rămâne absența celui mai tehnic jucător, mijlocașul spaniol Luis Alberto, fantezistul echipei.

Pleacă favorite pe hârtie Juventus, care primește acasă pe SPAL Ferrara și sigur Andrea Pirlo va lăsa mulți titulari la odihnă, dar are o bancă de rezerve care nu îi poate crea probleme. Napoli – Spezia poate fi revanșa gazdelor după neașteptatul 1-2 din campionat, cu nou promovata reușind să dea lovitura la poalele Vezuviului în inferioritate numerică.

ADVERTISEMENT