Fotbal international

Live blog Cupa Ligii Angliei, optimi de finală: Tottenham a eliminat Chelsea la penalty-uri. Fază incredibilă cu Mourinho în prim plan: a fugit după Dier la toaletă! Video

29.09.2020 | 22:21
Live blog Cupa Ligii Angliei optimi de finala Tottenham a eliminat Chelsea la penaltyuri Faza incredibila cu Mourinho in prim plan a fugit dupa Dier la toaleta Video
ADVERTISEMENT

Marţi, 29 septembrie, miercuri, 30 septembrie şi joi, 1 octombrie, au loc partidele din cadrul optimilor de finală din Cupa Ligii Angliei, o competiţie desfăşurată sezonul acesta pe repede înainte, într-un format comprimat.

În această etapă a competiţiei, care dă câştigătoarei un loc în viitoarea ediţie a Europa League, au rămas 13 formaţii din Premier League, două din Championship (Brentford şi Stoke) şi una din liga a patra (Newport). Deja în optimi avem două confruntări care oricând ar fi putut fi finala Cupei Ligii: Tottenham – Chelsea şi Liverpool – Arsenal.

ADVERTISEMENT

În privinţa celor de la Spurs e greu de înţeles faptul că derbyul cu Chelsea nu a putut fi reprogramat, pentru că 48 de ore mai târziu Spurs au tot pe stadionul propriu meciul decisiv de accedere în grupele Europa League, cu Maccabi Haifa! Rămâne de văzut ce decizie va lua Jose Mourinho, pentru că e clar că nu poate folosi cel mai bun unsprezece în ambele partide.

Programul optimilor de finală în Cupa Ligii Angliei

Marţi, 29 septembrie

  • Tottenham – Chelsea 1-1, 5-4 după penalty-uri (Lamela 84 / Werner 19) – VEZI VIDEO

Pentru că după terminarea celor 90 de minute regulamentare de joc scorul a fost egal, 1-1, s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare. Tottenham s-a impus cu 5-4 și a obținut calificarea în faza următoare a competiției.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 30 septembrie

  • ora 19:30 Newport – Newcastle
  • ora 21:00 Burnley – Man. City
  • ora 21:45 West Ham – Everton
  • ora 21:45 Brighton – Man. United

Joi, 1 octombrie

  • ora 19:30 Brentford – Fulham
  • ora 21:00 Aston Villa – Stoke
  • ora 21:45 Liverpool – Arsenal

UPDATE 29 septembrie, ora 23:20 / Fază incredibilă petrecută în minutul 76 al partidei Tottenham – Chelsea, la scorul de 1-0 în favoarea „albaștrilor”: presat de necesitățile fiziologice, mijlocașul gazdelor Eric Dier a părăsit în grabă terenul și s-a îndreptat spre vestiare, ceea ce a strârnit furia lui Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a făcut o adevărată criză de nervi, mai ales că Chelsea ratase o ocazie imensă, și a fugit după Dier la toaletă, pentru a-l aduce cât mai repede înapoi pe gazon.


Tottenham joacă în optimile Cupei Ligii marţi şi în Europa League joi

Şi Tottenham şi Chelsea au ceva probleme de lot, dar remontabile cu ajutorul variantelor de pe banca de rezerve, cert este că vor lipsi noii veniţi, Gareth Bale şi spaniolul Reguilon. Şi Chelsea continuă să fie fără Ziyech şi Pulisic la mijloc şi acest lucru se vede clar în clarviziunea compartimentului median.

ADVERTISEMENT

Liverpool – Arsenal e repetarea partidei de luni, din Premier League şi se joacă tot pe Anfield Road. Pentru tunari Cupa Ligii poate însemna ceva important, luând în calcul că ei nu au forţa să se bată la coroana Premier League la fel ca şi cormoranii lui Jurgen Klopp. E clar că ambele echipe au trimis în campionat cele mai bune distribuţii şi că joi, în Cupa Ligii, vor arunca în luptă multe rezerve.â

Manchester United revine la Brighton

Miercuri e seara celor două grupări din Manchester. United se întoarce la Brighton, unde s-a impus cu mare tam-tam, după primul meci din istorie în care arbitrul a acordat un penalty după ce flueirase finalul partidei! Solskjaer va miza pe linia a doua a lui United, ceea ce sporeşte şansele lui Brighton într-un rezultat favorabil.

Manchester City merge la Burnley, echipă învinsă acasă în ultima rundă de campionat de Southampton. Elevii lui Pep Guardiola vin după un duş de Antarctica pe teren propriu, unde au primit o lecţie dură de la Leicester, care a câştigat cu un incredibil 5-2 dar sigur nu va juca în cea mai bună formulă, urmând a folosi multe rezerve.

West Ham – Everton, meci deschis oricărui rezultat

Şi West Ham – Everton promite un meci foarte interesant, ciocănarii venind după un supersucces acasă cu Wolverhampton, cu 4-0 iar Everton, cu transferurile făcute este mult mai puternică şi poate spera la o clasare între primele şase.

Victoria de la Londra cu Crystal Palace a fost una absolut evidentă, echipa lui Carlo Ancelotti fiind superioară la toate capitolele.

ADVERTISEMENT