Fotbal international

Live Blog Cupa Ligii Angliei semifinale. Manchester City a învins-o pe Manchester United și va juca în finală cu Tottenham

06.01.2021 | 23:27
Live Blog Cupa Ligii Angliei semifinale Manchester City a invinso pe Manchester United si va juca in finala cu Tottenham
ADVERTISEMENT

Cupa Ligii Angliei a ajuns în penultima fază a competiţiei. Marţi, 5 ianuarie şi miercuri, 6 ianuarie, sunt programate, într-o singură manşă, partidele din cadrul semifinalelor. Finala ar fi trebuit să aibă loc în februarie, dar a fost mutată pentru luna aprilie.

Tottenham a obţinut calificarea în finala Cupei Ligii Angliei, după 2-0 cu Brentford. Echipa lui Jose Mourinho va juca ultimul act al competiţiei cu echipa care va câştiga a doua semifinală, Manchester United – Manchester City, meci programat să se joace miercuri, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei Ligii Angliei se va disputa pe 25 aprilie şi va fi găzduită de stadionul “Wembley”. În mod normal, partida s-ar fi jucat la finalul lunii februarie, însă pandemia de coronavirus a schimbat programul.

Programul semifinalelor Cupei Ligii Angliei

Miercuri, 6 ianuarie

Manchester United – Manchester City 0-2 (Stones 50, Fernandinho 83)

Final de meci. Man City se impune cu 2-0 și va juca finala Cupei Ligii Angliei, cu Tottenham.

Min. 83 – GOOOL!!! Fernandinho marchează cu un șut puternic și echipa lui Guardiola e cu un pas în finala Cupei Ligii Angliei.

ADVERTISEMENT

Min. 51 – GOOOL!!! City deschide scorul pe Old Trafford. A marcat John Stones! E primul gol al fundașului după trei ani de secetă.

Min. 24 – Un nou gol anulat pe motiv de ofsaid. Phoden a fost cel surprins în poziție afară din joc.

ADVERTISEMENT

Min. 13 – Ocazie uriașă a oaspeților. De Bruyne trage în bara porții lui De Gea.

Min. 9 – Ocazie mare de gol a lui United. Bruno Fernandes trage excelent, dar Steffen scoate de la vinclu.

Min. 5 – În primele cinci minute de joc au fost anulate două reușite. Mai întâi, Rashford a fost surprins în ofsaid, în minutul 3. Apoi, în minutul 5, reușita lui Gundogan a fost anulată din același motiv.

ADVERTISEMENT

Echipele de start


Marţi, 5 ianuarie

Tottenham – Brentford 2-0 (Sissoko 13, Son 70)

Min. 85 – Dasilva a fost eliminat după un fault dur la Hojberg şi Brentford termină meciul în zece oameni. Fotbalistul lui Tottenham a ieşit de pe teren, cu urme vizibile pe picior, după ce apărătoarea a fost spartă în urma contactului.

Min. 63 – Toney a marcat pentru Brentford, însă reuşita a fost anulată cu ajutorul sistemului VAR pentru un ofsaid milimetric.


Echipele de start la Tottenham – Brentford

Miercuri, 6 ianuarie, ora 21:45

Man. United – Man. City

Semifinalele Cupei Ligii Angliei Live Stream Digi Sport

Tottenham e mare favorită în faţa celor de la Brentford iar Jose Mourinho îşi doreşte cu ardoare primul său trofeu la acest club, încât va trimite pe teren cel mai bun unsprezece, pentru a evita orice surpriză neplăcută în faţa unei valoroase reprezentante a eşalonului secund, o echipă care se bate de doi ani la promovare.  Şi meciul de marţi şi cel de miercuri vor putea fi urmărite în direct pe Digi Sport, dar le veţi putea viziona şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO

La Tottenham nu vor fi prezenţi accidentatul de serviciu Gareth Bale, Lo Celso şi foarte probabil Bergwijn, unul dintre titularii obişnuiţi din linia mediană. Foarte probabil Delle Ali va merge sub formă de împrumut până la vară, apoi cu drept de opţiune de transfer definitiv, la PSG. Însă nu vor lipsi sud-coreeanul Son şi golgeterul Harry Kane.

Bookmakerii văd pe City favorită în faţa lui United

Cele două echipei s-au mai întâlnit de patru ori în meciuri directe, toate în cadrul Cupei Ligii, doar că a fost vorba de partide în două manşe. În 1998 a fost 3-2 şi 3-2 pentru Spurs, iar doi ani mai târziu 2-0 şi 0-0.

Miercuri se decide cine va reprezenta Manchester în finală. Deşi partida se joacă în casa diavolilor roşii bookamkerii o văd pe City favorită. O opţiune totuşi puţin bizară, ţinând cont şi de exostenţa unor probleme în lotul lui Pep Guardiola, cu portarul titular Ederson, Gabriel Jesus şi Kay Walker izolaţi pentru COVID. United este la al doilea meci fără Edinson Cavani, suspendat trei etape pentru un presupus act de rasism. Din apărare va lipsi şi suedezul Victor Lindeloff.

E a treia semifinală de Cupa Ligii între cele două puteri din Manchester

Va fi o repetiţie a semifinalei din sezonul trecut. Atunci meciurile au avut loc, după sistemul clasic, în două manşe, pe 7 şi 29 ianuarie, cu puţin înainte să se pornească tragic pentru toţi caruselul coronavirusului. Au fost două victorii pe terenurile echipei adverse. Întâi City s-a impus cu 3-1 pe Old Trafford, apoi oamenii lui Solskjaer au avut o tresărire de orgoliu şi au învins cu 1-0 la retur, dar nu a fost de ajuns. City avea să şi câştige trofeul, 2-1 în finală cu Aston Villa, pe 1 martie 2020.

Disputa oraşului Manchester la nivelul Cupei Ligii a mai cunoscut şi alte episoade. În 2016 Manchester United îşi învingea concitadina în optimi cu 1-0, iar în 2010 juca altă semifinală şi se califica pentru finala de pe Wembley după 3-1 în tur şi 1-2 la retur.

ADVERTISEMENT