Fotbal international

Live Blog Cupa Ligii Angliei. Manchester United – Manchester City şi Tottenham – Brentford în semifinale

24.12.2020 | 00:00
Live Blog Cupa Ligii Angliei Manchester United  Manchester City si Tottenham  Brentford in semifinale
ADVERTISEMENT

Marţi, 22 decembrie, şi miercuri, 23 decembrie, au fost programate în manşă unică, pe terenul primei formaţii, partidele din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Ligii Angliei, competiţie care premiază echipa învingătoare cu un loc în viitoarea ediţie a Europa League.

Manchester City s-a distrat cu Arsenal şi a obţinut calificarea în semifinale fără prea mari emoţii. Brentford, echipă din liga a doua, a produs marea surpriză şi a învins-o pe Newcastle.

ADVERTISEMENT

Tottenham a tremurat pentru calificarea în semifinalele Cupei Ligii Angliei, însă londonezii au obţinut calificarea până la urmă. Manchester United a învins-o pe Everton cu două goluri marcate în finalul meciului şi a completat careul de aşi al competiţiei.

Programul semifinalelor Cupei Ligii Angliei

UPDATE, 24 decembrie, ora 00:23 / La scurt timp după terminarea meciului Everton – Manchester United 0-2 a avut loc tragerea la sorţi pentru semifinalele Cupei Ligii Angliei. Meciurile se vor juca pe 4 ianuarie într-o singură manşă.

ADVERTISEMENT
  • Manchester United – Manchester City
  • Tottenham – Brentford

Programul sferturilor de finală din Cupa Ligii Angliei

Miercuri, 23 decembrie

  • Stoke City – Tottenham 1-3 (Thompson 53 / Bale 22, Davies 71, Kane 81)
  • Everton – Manchester United 0-2 (Cavani 88, Martial 90+6)

Marţi, 22 decembrie

  • Brentford – Newcastle 1-0 (Dasilva 66)
  • Arsenal – Manchester City 1-4 (Lacazette 32 / Gabriel Jesus 3, Mahrez 55, Foden 59, Laporte 73)
ADVERTISEMENT

Arsenal: Runarsson – Soares, Gabriel, Mustafi, Kolasinac – Ceballos, Elneny – Maitland-Niles, Willock, Martinelli – Lacazette. Antrenor: Mikel Arteta.

Manchester City: Steffen – Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko – Rodri, Fernandinho – Mahrez, Silva, Foden – Gabriel Jesus. Antrenor: Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Pentru Arsenal, salvarea poate veni din Cupa Ligii Angliei

Arsenal are un sezon de-a dreptul oribil în Premier League, unde ocupă locul 15, cu un singur punct acumulat în ultimele cinci meciuri şi aflându-se la numai patru lungimi de prima poziţie retrogradabilă! Şi în lotul lui Mikael Arteta se regăsesc nume grele de atacanţi, precum Pepe sau Lacazette.

Este clar că pentru tunari meciul este extrem de important, pentru că este una dintre puţinele variante rămase pentru a mai putea spera la o calificare europeană pentru viitoarea ediţie a cupelor continentale. De aceea, este de aşteptat ca Arsenal să nu odihnească jucătorii importanţi. Însă Arteta nu va putea miza pe aportul principalului om de gol, Pierre Aubameyang, accidentat.

Pep Guardiola nu folosşete niciodată cei mai buni oameni în Cupa Ligii deşi a câştigat trofeul. Cu siguranţă, aşa va proceda şi acum, când va trimite pe teren mai multe rezerve. Foarte probabil printre cei care se vor odihni se vor afla Kevin de Bruyne şi Raheem Sterling.

Carlo Ancelotti vrea să ducă pe Everton în semifinale Cupei Ligii Angliei

Miercuri va fi seara în care Carlo Ancelotti va încerca să califice pe Everton în semifinale. „Caramelele” nu au mai câştigat un trofeu de foarte mulţi ani şi un succes în Cupa Ligii ar fi foarte binevenit. Este de presupus că Ancelotti va căuta să învingă pe Manchester United şi pentru asta va apela la numele importante din lot, însă nu şi la columbianul James Rodriguez, care are o problemă la genunchi.

Ole Gunnar Solskjaer nu este, ca şi Guardiola, genul de tehnician care să fie prea mult interesat de prezenţa în Cupa Ligii. United a demolat etapa trecută în Premier League pe Leeds United cu scor de tenis, 6-2, şi obiectivul principal e Top 4. Motiv pentru care la Liverpool vor apărea mulţi jucători din linia a doua, plus patru-cinci titulari.

Jose Mourinho s-a dezumflat serios după ce echipa sa, Tottenham, a pierdut două jocuri la rând în Premier League, în ultimul minut în derby-ul de la Liverpool şi etapa trecută acasă cu Leicester. Este greu de spus dacă pentru portughez Cupa Ligii devine acum un obiectiv sau va folosi o echipă cu rezerve la Stoke, odihnindu-i  pe Kane şi Son.

ADVERTISEMENT