Fotbal intern

LIVE BLOG Cupa României şaisprezecimi. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Ştim toate echipele calificate în optimi

LIVE BLOG Cupa Romaniei saisprezecimi Program rezultate informatii de ultima ora Stim toate echipele calificate in optimi

Faza 16-imilor de finală din Cupa României s-a încheiat joi, după meciul Metaloglobus – FCSB 0-2. Foresta Suceava şi Sănătatea Cluj, formaţii de Liga 3, au produs cele mai mari surprize, reuşind să elimine pe Gaz Metan Mediaş, respectiv Viitorul.


UPDATE, 26 septembrie, ora 23:30/ Se cunosc toate echipele calificate în optimile de finală ale Cupei:

  • FCSB
  • Dinamo
  • U Craiova
  • Astra
  • Poli Iași
  • Hermannstadt
  • FC Voluntari
  • Sepsi
  • CS Mioveni
  • U Cluj
  • Academica Clinceni
  • Metalul Buzău
  • Foresta Suceava
  • FC Botoșani
  • Sănătatea Cluj
  • Petrolul Ploiești

UPDATE, 26 septembrie, ora 10.05. Azi se joacă ultimele 4 meciuri din șaisprezecimile Cupei României. Sănătatea Cluj primește vizita celor de la FC Viitorul, ora 16.00, Ripensia Timișoara se duelează cu Sepsi OSK de la 16.30, iar Rapid se duelează cu Poli Iași de la 18.45. Ultima partidă de astăzi are loc pe stadionul Anghel Iordănescu, de la ora 21.30, atunci când Metaloglobus va încerca să producă surpriza și să o învingă pe FCSB.

  • Sănătatea Cluj – FC Viitorul 1-0
  • Ripensia – Sepsi 1-4
  • Rapid – Poli Iași 0-1
  • Metaloglobus – FCSB 0-2

UPDATE, 26 septembrie, ora 13.50. Rapid a anunţat transferul lui Facundo Piriz înaintea meciului din Cupa României cu Poli Iaşi. Mijlocaşul în vârstă de 29 de ani a câştigat titlul de trei ori în Uruguay, iar în Copa Libertadores a jucat de 9 ori şi în Copa Sudamericana de cinci ori. Facundo a ajuns la Montpelier în iulie 2017 şi a bifat 21 de prezenţe în Ligue 1, iar în lotul francezilor a fost ultima dată în urmă cu o lună. „Sunt foarte fericit să vin la Rapid și abia aștept să cunosc fanii rapidiști”, a spus Facundo pentru fcrapid.ro, la prezentare.

Facundo, noul jucător al Rapidului

UPDATE, 26 septembrie, ora 13.00. Cei care doresc să participe la meciul Metaloglobus – FCSB, azi, de la ora 21.30, de pe stadionul Anghel Iordănescu, îşi pot achiziţiona tichete la tribuna 1 cu 10 lei şi la tribuna 2 cu 20 de lei.


UPDATE, 26 septembrie, ora 00:25 / FC Botoşani ar putea să piardă la masa verde meciul cu CFR Cluj, chiar dacă l-a câştigat pe teren, la penalty-uri. Formaţia moldoveană nu ar fi avut 6 fotbalişti formaţi la nivel naţional, având doar 5 pe foaie de joc: Ianoș Brînză, Andrei Chindriș, Adrian Moescu, Alexandru George Cîmpanu și Andrei Patache.


UPDATE, 25 septembrie. Rezultate finale:

  • Chindia Târgoviște – FC Hermannstadt 0-1 (final). Oaspeții au evoluat în 10 din minutul 67 după eliminarea lui Alexandru Vodă.
  • Făurei – CS Mioveni 1-5 (final)
  • Industria Galda – Petrolul Ploiești 0-1 (final)
  • CSM Reșița – Universitatea Craiova, 0-1 (final)
  • FC Botoșani – CFR Cluj 2-2 (4-2 la 11m). Mihai Bordeianu a fost eliminat în minutul 32 după ce a văzut al doilea cartonaș galben.

UPDATE, 25 septembrie, ora 21:00/ Toate reacțiile după CSM Reșița – U Craiova

Nicușor Bancu, mijlocaș U Craiova: “A fost un meci greu, mai ales din cauza gazonului. Am avut multe ocazii, am avut șanse imense în a doua repriză. Am fost și obosiți, am intrat mai lejer în partidă. Am știut că ei vor veni relaxați, nu aveau nimic de pierdut. Dar, noi am avut foarte multe ocazii, dar am suferit la finalizare. A fost mai greu pentru că eu n-am mai jucat de 3 săptămâni, Briceag la fel, dar eu zic că după primele 20 de minute am arătat bine. Știam că terenul va fi greu, așa că am pus accentul pe fazele fixe. Koljic este un atacant foarte bun, ne doream să revină mult mai repede, dar e bine că acum este sănătos. Acum ne gândim la meciul cu Viitorul, am avut mereu meciuri grele cu ei“.

Victor Pițurcă, antrenor U Craiova: “Jocul a fost la discreția noastră, doar că nu am reușit să marcăm. Am trăit cu emoții până la sfârșit, dar acum e important că am câștigat. Era o catastrofă dacă pierdeam. Terenul a fost extrem de greu, a făcut o victimă azi, pe Cosic, asta este. Duminică am avut o discuție cu domnul primar, sigur că el nu are soluția legală pentru a schimba. Mâine vom avea o întâlnire în patru: CNI, primăria, constructorii și noi. Trebuie să schimbăm acest gazon. Koljic a fost ok, să joci după 7 luni așa.. m-a impresionat“.


UPDATE, 25 septembrie, ora 13:30. Rapidiştii au avut un promo special înainte de meciul cu Poli Iaşi de mâine din 16-imile Cupei României:


UPDATE, 25 septembrie, ora 00:10/ Toate reacțiile după FC U Craiova – U Cluj 2-3:

Rafa, atacant U Cluj: “Te simți fotbalist într-o astfel de atmosferă, a fost excelent. Noi începem să ne îmbunătățim jocul, înțelegem mai bine și ce domnul Adrian Falub. Am crezut până la sfârșit că putem obține calificarea. Gazonul a fost dificil, a fost greu să jucăm pe o astfel de suprafață de joc, dar asta este. O să încercăm să ajungem cât mai sus în Cupă, nu contează ce adversari vom întâlni“.

George Florescu, mijlocaș U Cluj: “Am început cam relaxați, ne-am gândit că după meciul cu Petrolul aici va fi floare la ureche, dar am fost surprinși de o echipă foarte bună, cu un public minunat. E admirabil că adună atâția oameni la stadion chiar dacă sunt în Liga 3. Vreau să îi felicit pe colegii mei, pentru că au dat dovadă de caracter, am marcat în prelungiri, e o dovadă că începem să ne revenim. Suntem convinși că, pas cu pas, vom ajunge acolo unde ne este locul, să ne batem pentru promovare. Pentru noi este mult mai important campionatul, dar ne dorim să ajungem cât mai departe în Cupă. Să vină fanii alături de noi și să le oferim o zi de sărbătoare la un meci contra unei echipe mari. Îmi pare rău pentru gazonul de aici, nici la Cluj nu este deosebit de bun, dar aici este impracticabil, chiar riscăm să ne accidentăm. Un stadion atât de frumos să nu poată avea un gazon bun… îmi pare rău“.

Adrian Falub, antrenor U Cluj: “N-am înțeles nimic din arbitrajul de astăzi, cum să dai roșu la faza aceea, poate nu mai cunosc eu regulile jocului. Pentru noi campionatul este prioritatea. Suntem pe loc retrogradabil, trebuie să ieșim de acolo. E greu, avem lot de 14 jucători de peste 18 ani. Suntem într-o situație disperată în campionat. Am tratat serios Cupa pentru că noi suntem U Cluj și am jucat cu titularii pentru că alții nu avem“.

Eugen Trică, antrenor FC U Craiova: “E o dezamăgire mare, ne doream foarte mult să trecem mai departe, să bucurăm acești suporteri care au venit într-un număr foarte mare. Casa noastră este unde este Peluza Sud, oriunde ar fi. De asta dezamăgirea mare, că nu am putut bucura fanii. Aceștia sunt adevărații suporteri ai Universității Craiova. Am avut avantaj de două goluri, dar nu am reușit să controlăm situația. Am venit și obosiți după jocul de campionatu cu Flacăra Horezu. Primul lor gol a făcut diferența, am primit gol înainte de pauză și a fost greu. Dacă intram cu 2-0 la pauză, îi mai puteam prinde pe contraatac o dată sau de două ori în repriza a doua. Mă așteptam ca cei care au intrat pe parcurs să facă diferența. Ne așteaptă meciuri grele în campionat, acolo este obiectivul nostru. Vrem să promovăm


UPDATE, 24 septembrie/ Rezultatele zilei:

  • Flacăra Horezu – Astra Giurgiu 0-2 (final)
  • Foresta Suceava – Gaz Metan Mediaș 2-1 (final). Foresta, formație din Liga 3, a produs cea mai mare surpriză din acest sezon al Cupei. 
  • Metalul Buzău – Miercurea Ciuc 1-0 (final)
  • UTA Arad – Dinamo 1-3 (final)
  • Turris Turnu Măgurele – Academica Clinceni, 2-3 (final)
  • Concordia Chiajna – FC Voluntari, 2-3 (final). Gazdele au cerut o lovitură de la 11 metri la chiar ultima fază a partidei, pentru un presupus henț.
  • FC U Craiova – U Cluj 2-3 (rezultat final). Clujenii se califică în prelungiri după ce au jucat în 10 oameni din minutul 80.

UPDATE, 24 septembrie, ora 20:45/ Jucătorii celor de la FC U Craiova se vor schimba în vestiarul 2 al stadionului Ion Oblemenco, rezervat, de obicei, echipelor vizitatoare.

Vestiarul stadionului Ion Oblemenco
Vestiarul stadionului Ion Oblemenco

UPDATE, 24 septembrie, ora 19:20/ Fanii celor de la FC “U” Craiova se pregătesc intens de meciul cu Universitatea Cluj. Suporterii olteni au plecat spre stadionul “Ion Oblemenco” și nu au ratat ocazia de o oferi un show pirotehnic în centrul vechi al orașului.

Unica !!!!

Gepostet von Cîrstea Mihai am Dienstag, 24. September 2019


LIVE BLOG Cupa României şaisprezecimi

Şi am fost la un pas să avem chiar şi o echipă din divizia a patra, campionatul judeţean, în cazul de faţă, al municipiului Bucureşti, dar CSA Steaua a ratat accesul pe tabloul şaisprezecimilor după prelungiri, în faţa Concordiei Chiajna. În schimb Craiova a izbutit să ajungă în această fază cu ambele Universităţi, cea din prima divizie şi cea a lui Adrian Mititelu din al treilea eşalon.

În doar două meciuri avem confruntare între echipe din Casa Pariurilor Liga 1: Chindia – Hermanstadt şi, mai ales, unul dintre cele mai tari jocuri, Botoşani – CFR Cluj, un meci pe care ne-am fi dorit să îl vedem într-o etapă superioară a Cupei, pentru că ambele echipe joacă un fotbal frumos, dar una va trebui să spună adio încă după prima ei partidă din această ediţie.

Cupa României şaisprezecimi. Chindia – Hermanstadt e al doilea meci cu echipe din prima divizie

Reşiţa va juca meciu cu Craiova pe stadionul din Bănie

Avem şi jocuri foarte atractive între echipe din Liga 2 şi prim-divizionare, în care se vor înfrunta formaţii ce s-au aflat cu mai mulţi ani în urmă sau mai recent în elalonul de onoare cu grupări de top din fotbalul românesc.

Cupa României şaisprezecimi. UTA va primi la Arad pe Dinamo

În această categorie intră partidele Rapid, câştigătoare de 13 ori a trofeului contra Politehnicii Iaşi şi UTA – Dinamo. Dar şi CSM Reşiţa – Craiova poate intra tot aici, chiar dacă rossoneri din Valea Domanului nu au mai fost de mulţi ani în elită. Numai că partida va avea loc la Craiova, stabilind premiera ca două jocuri din Cupa României să aibă loc pe aceeaşi arenă, la interval de 24 ore.

FCSB nici nu pleacă din Bucureşti

Echipa lui Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova 1948, a primit acceptul primăriei oraşului de a juca partida cu U Cluj pe stadionul Ion Oblemenco şi patronul clubului speră ca acest lucru să aducă în tribune mulţi spectatori, dornici să vadă ce poate a doua reprezentantă cu nume şi culori identice din oraş, cea care caută de ani de zile, fără succes, să îşi legitimeze dreptul că este unica şi adevărata Universitatea Craiova.

Cupa României şaisprezecimi. Craiova lui Adrian Mititelu e gata de primul meci pe Ion Oblemenco

Echipa lui Gigi Becali, FCSB, nici nu trebuie să iasă din Bucureşti, pentru că joacă în nocturnă, ultimul meci al acestei faze, joi, de la ora 21:30 cu divizionara secundă Metaloglobus.

Programul meciurilor din cadrul şaisprezecimilor de finală ale Cupei României

Marţi, 24 septembrie, ora 16:30

Flacăra Horezu (D3) – Astra Giurgiu

Foresta Suceava (D3) – Gaz Metan Mediaş

Metalul Buzău (D3) – Cziksereda (D2)

UTA (D2) – Dinamo

ora 18:00 Turris Turnu Măgurele (D2) – Academica Clinceni

ora 19:15 Concordia Chiajna (D2) – Voluntari

ora 21:30 FC Univ.Craiova 1948 (D3) – U Cluj (D2)

Miercuri, 25 septembrie, ora 16:30

ora 16:00 Chindia Târgovişte – Hermanstadt

Făurei (D3) – Mioveni (D2)

Industria Galda (D3) – Petrolul Ploieşti (D2)

ora 18:45 CSM Reşiţa (D2) – Craiova (se joacă la Craiova)

ora 21:30 Botoşani -CFR Cluj

Joi, 26 septembrie, ora 16:30

Ripensia Timişoara (D2) – Sepsi Sfântu Gheorghe

Sănătatea Cluj (D3) – Viitorul Constanţa

ora 18:45 Rapid (D2) – Politehnica Iaşi

ora 21:30 Metaloglobus (D2) – FCSB