Fotbal intern

Live Blog Cupa României. Primul meci al semifinalelor. Sepsi – Poli Iaşi 5-1. Covăsnenii, cu un pas și jumătate în finală. Mircea Rednic, resemnat: „Ce să mai vorbesc de retur”

24.06.2020 | 22:15
Live Blog Cupa Romaniei Primul meci al semifinalelor Sepsi  Poli Iasi 51 Covasnenii cu un pas si jumatate in finala Mircea Rednic resemnat Ce sa mai vorbesc de retur
ADVERTISEMENT

Miercuri, 24 iunie și joi, 25 iunie, au loc partidele din prima manșă a semifinalelor Cupei României la fotbal. Returul e programat pe data de 8 iulie.

Miercuri, pe stadionul din Sfântu Gheorghe se vor afla față în față echipa locală Sepsi, ajunsă în premieră în penultimul act al competiției și Politehnica Iași, ultima clasată la acest moment în ierarhia Casei Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Joi, pe arena din Ștefan cel Mare va avea loc un nou episod din istoria derbyurilor Dinamo – FCSB, într-un moment în care câinii trăiesc una dintre cele mai neplăcute experiențe de la existența lor, ocupând penultimul loc, retrogradabil, ce e drept cu două partide mai puțin jucate față de restul echipelor din play-out.


Final: Sepsi – Poli Iași 5-1 – (A. Achahbar 25, 74, L. Fulop 53, N. Carnat 78, G. Karanovic 87 / A. Cristea 4) – VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Leo Grozavu, antrenor Sepsi: „Nu e nevoie să mai spun ceva, am niște băieți admirabili, care depun eforturi imense, pentru că eu sunt și un tip foarte pretențios. Am reușit să revenim de la 0-1, îi felicit, e o victorie fantastică după o seară magică.

La fotbal se pot întâmpla multe, trebuie să tratăm meciul retur cu maximă seriozitate, noi să fim sănătoși, că asta e cel mai important”.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, antrenor Poli Iași: „Rușinoasă partidă, ținând cont și de evoluție. Am început ideal cu 1-0 pentru noi, dar s-a terminat rău pentru noi.

Am fost obligat să odihnesc câțiva jucători, dar e clar că sunt dezamăgit de ceilalți jucători care nu au jucat deloc. Ei au pretenții, chiar azi s-au făcut eforturi să li se plătească salarii și asta e mulțumirea lor pentru ce au primit.

ADVERTISEMENT

La 5-1 nu am ce să mai vorbesc de returul cu Sepsi, s-au întâmplat multe în fotbal, dar nu cred că e cazul la noi. Horșia și-a prelungit contractul cu Poli Iași.

De-aia nu mai joacă Horșia de trei meciuri? Că e cu gândul la FCSB, de-aici se vede lipsa de implicare, unii sunt cu gândul în altă parte, dar asta e. Trebuie să batem Chindia pentru că altfel va fi greu”.


Sepsi reușește o victorie categorică în prima manșă a semifinalelor Cupei României, cu Poli Iași, deși moldovenii au deschis scorul în minutul 4 prin Andrei Cristea. Echipa lui Leo Grozavu a revenit prin golurile lui Annas Achahbar (25, 74), Lorand Fulop (53), Nicolae Carnat (78) și Goran Karanovic (87).


Minutul 87: GOOOOOOLLLL Sepsi! Goran Karanovic face 5-1


Minutul 78: GOOOOLLL Sepsi! Nicolae Carnat face 4-1.


Minutul 74: GOOOOLLLLL Sepsi! Annas Achahbar reușește „dubla”.


Minutul 53: GOOOOLLL Sepsi! Lorand Fulop înscrie pentru gazde


Minutul 25: GOOOLLL Sepsi! Anass Achahbar egealează pentru covăsneni.


Minutul 4: GOOOOLLL Poli Iași! Andrei Cristea înscrie din penalty.


Minutul 3: Penalty pentru Poli Iași, după o ținere în careu a lui Celea. Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi a fost eliminat pentru proteste.


UPDATE, 24 iunie, ora 19:54 / Echipele de start în Sepsi – Poli Iași:

  • Sepsi: Niczuly – Carnat, Bouhenna, Celea, Fl. Ştefan – Velev, Vaşvari – L. Fulop, Achahbar, M. Ştefănescu – Safranko. Rezerve: Fejer – I. Fulop, Dimitrov, R. Deaconu, L. Kovacs, C. Popescu, Karanovic, G. Dragomir, Csiszer
  • Poli Iaşi: R. Rusu – Rodny Lopes, Klimavicius, Mihalache, Onea – Popadiuc, De Iriondo, Bourama, Horşia – Chacana, A. Cristea. Rezerve: Axinte – I. Cristi, R. Grădinaru, Fl. Şerban, Al. Zaharia, Almada, Longher, Luckasen

Arbitri FIFA la meciurile din semifinalele Cupei României

Nici FCSB nu o duce grozav, titlul devenind doar o amintire, la fel ca în anii precedenți, iar lotul de care beneficiază Bogdan Vintilă este unul sever redus de numărul mare de jucători indisponibili.

Au fost desemnați pentru a conduce partidele din această primă manșă a semifinalelor cei mai buni arbitri români, ambii făcând parte din grupul de elită al cavalerilor fluierului în lume.

Sepsi, la un pas de o premieră istorică

Ovidiu Hațegan va fi la centrul la întâlnirea dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Politehnica Iași, în timp ce lui Istvan Kovacs i-a revenit misiunea de a conduce derbyul Dinamo – FCSB.

Sepsi privește cu multă încredere acest prin joc din semifinala cu Iași, venind după primul succes în play-out, 3-1 la București, cu Dinamo. Moldovenii sunt în situație foarte grea, au pierdut și în ultima etapă, la Voluntari, cu 1-0 și cu 15 puncte au rămas solitari pe post de lanternă roșie.

Poli Iași poate sacrifica Cupa pentru salvare

Cum în weekend vine un meci crucial la Ploiești cu Chindia Târgoviște Mircea Rednic și elevii săi trebuie să se gândească mai întâi la salvare, care este obiectivul prioritar. De aceea, sunt mari șanse ca la Sfântu Gheorghe alb-albaștrii din Copou să trimită pe teren o formulă cu mulți jucători de rezervă, păstrând piesele grele pentru jocul de la Ploiești.

La Sepsi nu va juca Tincu, eliminat în meciul cu Dinamo, dar antrenorul Leo Grozavu are soluții de înlocuire. Covăsnenii vor să obțină un succes cât mai concludent, care să le deschidă larg porțile pentru prima lor prezență în finala Cupei României.

Și Dinamo e în situație critică

Dinamo trebuie să se adune din mers, pentru că situația din campionat obligă la eforturi maxime, însă un meci cu FCSB este mereu un spectacol de gală și antrenorul Adrian Mihalcea știe că un astfel de meci rămâne special și pentru fani, chiar dacă nu au acces în tribune.

Dinamo are un lot suficient de cuprinzător din care să își alcătuiască un unsprezece cât mai bun, însă la FCSB vor intra pe teren în primul rând jucătorii care sunt valizi, acesta fiind criteriul de selecție. Singura veste bună este refacerea fundașului central Iulian Cristea, care ar urma să joace alături de George Miron.

Numeroase absențe la FCSB

Florin Tănase este suspendat după cartonașul roșu luat în meciul cu Gaz Metan, ceea ce subțiază și mai mult inclusiv opțiunile de atac, pentru că și Florinel Coman e accidentat.

La fel și în apărare, pe banda stângă, unde nu sunt apți nici Panțâru, nici Soiledis, dar și absențele mijlocașilor Nedelcu, Lucian Filip și Oaidă vor conta destul de mult.

ADVERTISEMENT