Fotbal intern

FCSB – Sepsi în ultimul act al Cupei României. Finala va fi la Ploiești, pe 22 iulie. Ce spune Leo Grozavu. Video

09.07.2020 | 21:41
FCSB  Sepsi in ultimul act al Cupei Romaniei Finala va fi la Ploiesti pe 22 iulie Ce spune Leo Grozavu Video
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus miercuri seară în returul cu Dinamo din semifinalele Cupei României cu 1-0 și și-a asigurat calificarea în finală după ce se impusese și în partida tur cu 3-0.

La fel de lipsit de dramatism se anunța și cel de-al doilea meci din această fază a competiției, pentru că Sepsi Sf. Gheorghe câștigase în tur cu 5-1 în fața lui Poli Iași și nimeni nu mai credea în „remontada moldovenească”. Nici măcar Mircea Rednic, care a trimis pe teren o formație alcătuită din multe rezerve, la fel cum a făcut-o și omologul său Leo Grozavu. Până la urmă, Sepsi s-a impus și de această dată, cu numai 3-0, și are acum posibilitatea să joace pentru primul trofeu din scurta istorie a clubului.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei României va avea loc pe data de 22 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Programul semifinalelor retur din Cupa României

Joi, 9 iulie

  • Politehnica Iaşi – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-3 (I. Fulop 20, Achahbar 50, Karanovic 86) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

  • Politehnica Iași: AXinte – Onea, Bourama, Klimavicius (60 Mihalache), F. Cristea – Popadiuc (68 Horșia), Assulin (46 Platini), Longher (60 Passaglia), Chacana (60 Agape) – Zaharia, Omoh. Antrenor: Mircea Rednic.
  • Sepsi: Fejer – Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszer – Kovacs, Vașvari (46 Deaconu), Carnat, I. Fulop (46 Achahbar) – Diaz (32 Karanovic), L. Fulop. Antrenor: Leo Grozavu.

Miercuri, 8 iulie

  • FCSB – Dinamo 1-0 (A. Petre 2)

UPDATE, 9 iulie, ora 21:53 / Leo Grozavu, antrenorul celor de la Sepsi, nu crede că este o mare performanță calificarea echipei sale în finală. „E o performanță, dar o performanță mare ar fi doar dacă am câștiga finala. E meritul băieților, ei au muncit în teren. Tensiunile nu sunt cele mai importante, important e că ne-am calificat în finală. Au fost unele discuții aprinse, unele legate de bucătăria internă. Va trebui să ne mobilizăm foarte bine pentru finală. Nu ne e ușor, avem meciuri din 3 în 3 zile. Ne-am asumat, totuși, ne place că jucăm finala Cupei și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a o câștiga”, a declarat Grozavu la finalul partidei de la Iași.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 iulie, ora 20:23 / Sepsi reușeșete să deschidă scorul în minutul 20 prin Nicolae Carnat și risipește orice dubiu, dacă mai era vreunul, în privința echipei care va înfrunta FCSB în finală.


Semifinalele retur ale Cupei României

Sepsi Sfântu Gheorghe a început prost meciul de acasă cu Politehnica Iaşi, dar covăsnenii s-au trezit repede, ca din pumni, şi au aplicat croşeu după croşeu echipei lui Mircea Rednic, făcută KO cu un scor de 5-1, care l-a determinat şi pe reputatul tehnician să spună că pentru el returul e un meci inutil.

ADVERTISEMENT

Totuși, de atunci moldovenii au început să-și revină și au evoluții mult mai bune în campionat, părăsind, pentru moment, zona „fierbinte” a clasamentului

De cealaltă parte, FCSB s-a calificat lejer în fața lui Dinamo, cu scorul de 4-0 la general. Unicul gol al partidei retur a fost înscris de Adrian Petre în minutul 2, însă partida a avut mai multe elemente interesante pentru fani.

Cel mai inedit moment al derby-ului a fost titularizarea lui Răzvan Udrea, un portar de doar 18 ani, în poarta FCSB-ului. Tânărul goalkeeper a fost lăudat la finalul meciului, în care a avut două intervenții importante și în care a părut că dă siguranță defensivei vicecampioanei României.

Poli Iaşi se revede cu Sepsi după meciul din campionat

Sepsi pornește cu prima șansă pentru a juca finala Cupei României cu FCSB, diferența de patru goluri din manșa tur cu Poli Iași pare greu de întors de către formația lui Mircea Rednic.

Totuși, fotbalul este imprevizibil, iar răsturnări de situație s-au mai văzut de-a lungul timpului. Între timp, Poli Iași și-a luat revanșa în campionat, pe teren propriu, împotriva lui Sepsi, 3-1.

ADVERTISEMENT