Fotbal intern

LIVE BLOG Cupa României sferturi de finală. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Dinamo, Sepsi și Poli Iași, calificate în semifinale. Ultima din careul de ași se decide azi în Hermannstadt-FCSB

05.03.2020 | 00:00
LIVE BLOG Cupa Romaniei sferturi de finala Program rezultate informatii de ultima ora Dinamo Sepsi si Poli Iasi calificate in semifinale Ultima din careul de asi se decide azi in HermannstadtFCSB
ADVERTISEMENT

În această săptămână au loc partidele din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României. Un meci are loc marţi, 3 martie, alte două miercuri, 4 martie şi ultimul e programat joi, 5 martie. Craiova, Dinamo şi FCSB sunt trei dintre echipele care se vor bate pentru câştigarea trofeului, dar asta nu înseamnă că şi celalte echipe ajunse în această fază nu au şansele lor.


UPDATE, 4 martie, ora 23:01 / După Dinamo și Sepsi, care s-au impus la limită cu Clinceni și Petrolul, Poli Iași a devenit a treia echipă calificată în semifinalele Cupei României, după un succes spectaculos, scor 3-2, cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Hermannstatd – FCSB, meci programat joi, de la ora 20:00, va completa careul de ași.


UPDATE, 4 martie, ora 20:19 / Meciul Petrolul – Sepsi (0-1) din sferturile de finală ale Cupei României a fost oprit de arbitrul Iulian Călin în minutul 89 din cauza scandărilor rasiste ale fanilor ploieșteni. După meci, gazdele au criticat decizia centralului.

“Dacă voia, arbitrul putea să oprească partida demult. Mai stăm două minute ca să opreşti jocul pentru ce? Ca să ne duci la vestiare să stăm 10 minute şi să ne întoarcem înapoi? Opreai meciul în minutul 50, că el ne-a zis că din minutul 50 au fost scandări…

ADVERTISEMENT

Atunci trebuia să ne duci la vestiare şi să tragi un semnal de alarmă! Aşa, laşi jocul până în minutul 88, ca să ne bagi la vestiare, să ne întoarcem şi după 4 minute hai, duceţi-vă acasă!,” a fost reacţia fotbalistului de la Petrolul după meci.” a spus Ștefan Bărboianu, jucătorul Petrolului.


UPDATE, 4 martie, ora 19:18 / Arbitrul Iulian Călin a decis să întrerupă meciul Petrolul Ploiești – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în minutul 89, la scorul de 0-1, și să trimită echipele la vestiar, după ce fanii gazdelor au avut scandări xenofobe. VEZI AICI VIDEO.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 martie, 17:30. Petrolul – Sepsi 0-1 (Dumiter 35)

  • Final – Petrolul – Sepsi 0-1 (Dumiter, 35)
  • ‘86 – Ocazie mare pentru Sepsi! Ștefănescu rămâne singur cu Lungu, dar trimite în portarul petrolist
  • ‘81 – Schimbare la gazde. Roige îi lasă locul lui Ekollo
  • ‘77 – Ocazie mare pentru Sepsi! Ștefănescu este angajat de Achachbar, dar lobul său merge peste poarta lui Lungu
  • ‘71 – Cartonaș galben pentru Bouhenna (Sepsi)
  • ‘64 – Roige scapă singur spre poarta lui Sepsi, dar este blocat în momentul șutului
  • ‘62 – Dublă schimbare la Petrolul. Hamza Younes și Deac intră în locul lui Arnăutu și Marinescu
  • ‘57 – Cartonaș galben pentru un secund al lui Leo Grozavu
  • ‘46 – A început repriza secundă la Ploiești. Achachbar a intrat în locul lui Deaconu la Sepsi
  • Pauză la Ploiești: Petrolul – Sepsi 0-1
  • ‘45+1 – Tincu dă pe lângă minge, dar Niczuly intervine și îi ia fața lui Arnăutu
  • ‘35 – GOL Sepsi! Carnat centrează excelent, iar Dumiter, intrat pe teren în minutul 12, înscrie cu o lovitură de cap plasată 
  • ‘29 – Roige primește în careu, însă nu reușește să lovească corect balonul
  • ‘24 – Ocazie mare a oaspeților! Fulop șutează din afara careului de 16 metri, dar mingea trece puțin pe lângă poartă
  • ‘14 – Ocazie mare a Petrolului! Saim pătrunde din bandă și șutează în bara lui Niczuly
  • ‘12 – Schimbare la oaspeți. Safranko, accidentat, îi lasă locul lui Dumiter
  • ‘1 – A început partida de pe ”Ilie Oană”

UPDATE, 4 martie, 17:05. Două meciuri se joacă miercuri în sferturile de finală ale Cupei României. La Ploiești, Petrolul, singura echipă de ligă inferioară rămasă în competiție, dă piept cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Seara se încheie cu Poli Iași – Universitatea Craiova, un duel care se anunță a fi unul extrem de încins, între echipele lui Mircea Rednic și Corneliu Papură.

În primul meci din sferturi, Academica Clinceni – Dinamo 0-1 (Sorescu 85)


LIVE BLOG Cupa României sferturi de finală

Toate partidele din sferturi, aşa cum s-a întâmplat încă din faza 16-imilor, când au intrat în competiţie echipele din Casa Pariurilor Liga 1, vor fi transmise în direct pe micile ecrane de către cele trei posturi de specialitate: Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Dar veţi putea urmări desfăşurarea lor şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Marţi are loc întâlnirea dintre Academica Clinceni şi Dinamo. Este reeditarea duelului din campionat din weekendul trecut, câştigată absolut neaşteptat de ilfoveni pe terenul cîinilor, un succes enorm pentru nevoia lor de puncte pentru a se salva de la retrogradare.

Dinamo şi Clinceni au jucat weekend-ul trecut în campionat

Dacă în weekend s-a jucat în prima etapă din play-out, unde fiecare punct are o valoare imensă, în special pentru Clinceni, acum teatrul operaţiunilor se mută pe cu totul alt front, cel al Cupei. Care pentru Dinamo ar putea însemna salvarea unui nou sezon dezastruos, în care pentru a treia oară consecutiv ratează accesul în play+off.

Iată de ce credem că acest joc de Cupă este foarte important pentru Dinamo şi mult mai puţin pentru Academica, echipa fiind acum angajată într-o luptă dură pentru supravieţuire cu Voluntari, Politehnica Iaşi,  Chindia Târgovişte şi Hermanstadt. Mai ales că partida nu va avea loc pe terenul ilfovenilor, ci pe stadionul Dinamo.

Petrolul, singura reprezentantă a Ligii 2

Miercuri se joacă alte două meciuri. Petrolul, singura formaţie de ligă secundă rămasă în competiţie, are un meci greu, dar nu imposibil, acasă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe şi va da ochii cu Leo Grozavu, acum pe banca echipei din Covasna, după ce a fost antrenor la Ploieşti.

Din acest punct de vedere s-ar putea spune că Grozavu are avantajul de a cunoaşte cum joacă parahovenii şi caracteristicile multora dintre jucătorii din lotul lui Costel Enache. Petrolul trage pentru promovarea directă sau măcar pentru locul 3, Sepsi e în play-out, dar fără emoţii şi Cupa ar putea însemna foarte mult pentru covăsneni. E genul de meci în care e posibil absolut orice rezultat.

Craiova se reîntoarce la Iaşi

Craiova se deplasează la Iaşi, acolo unde a câştigat nu de mult în campionat, cu scorul de 5-2. Craiova se bate cu CFR la titlu, dar orgoliul oltenilor îi face să nu lase de o parte nici Cupa. Moldovenii sunt angrenaţi în lupta pentru a rămâne în prima divizie şi e greu de crezut că le-ar putea păsa enorm de Cupă.

În fine, joi, la Sibiu se duce un FCSB care e în mare derivă mai ales ca idee de joc. Hermanstadt i-a mai scos o dată din Cupă pe bucureşteni, aşa că meciul poate fi destul de periculos pentru echipa lui Bogdan Vintilă. Sibienii au ca obiectiv primordial evitarea retrogradării şi pe cât posibil şi a locului de baraj. Însă la cum joacă FCSB orice meci e greu pentru formaţia care anunţa că se bate la titlu cu CFR.

Programul meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României

Marţi, 3 martie, ora 20:00

Academica Clinceni – Dinamo (se joacă pe stadionul Dinamo)

Miercuri, 4 martie

ora 17:30 Petrolul – Sepsi Sfântu Gheorghe

ora 20:30 Politehnica Iaşi – Craiova

Joi, 5 martie, ora 20:00

Hermanstadt – FCSB

 

ADVERTISEMENT